Jump to content

Zašto su Ateisti Srbije protiv Srpske pravoslavne crkve?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ne znam za veliki prasak ali vladika Ignjatije na predavanjima iz dogmatike govori da teorija evolucije uopste nije u suprotnosti sa dogmatikom.

Mislimo na istog vladiku Ignjatija koji uci da je homoseksualnost prirodna, onaj koji je isao da ljubi ruku papi? Njega si mi dao kao nekog ko je pravoslavni primer?

Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati. (Matej 7, 15)

Подели на овим сајтовима

Akvi, sto recimo nisi naveo protu Golijana, koji ne veruje u TE, nego veruje da je Bog stvarao po vrstama?

Rasprava TE vs kreacija je jalova, a uvek nanovo se ponavlja, mislim besmisleno

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

E taj veliki prasak, kad mi naucnik bude znao reci sta je jeo pre mesec dana za rucak onda mozda i poverujem u tu teoriju, ili malo teze pitanje sta je bilo pre par hiljada godina i da mi objasne kako je ovo napravljeno, pa tek onda moze da pokusa da mi objasni sta je bilo pre zilion godina...

puma+pinku+3.jpg
puma-punku-ruins2.jpg

tumblr_mknao2hcqo1r6tu4uo1_1280.jpg

(takih gradjevina ima kolko oces, niti za jednu nema objasnjenja)

Zapravo za sve ima objasnjenja, znamo i kako su pravljeni i koje alate su koristili i sve to, a sve to imas lepo objasnjeno ovde:

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Mislimo na istog vladiku Ignjatija koji uci da je homoseksualnost prirodna, onaj koji je isao da ljubi ruku papi? Njega si mi dao kao nekog ko je pravoslavni primer?

Pricas o +Ignjatiju, odma' sam pomislio da si artemijevac i bio sam u pravu...

Подели на овим сајтовима

Nema objasnjenja niti ga u skorije vreme moze biti, to na klipu nema ni potrebe da gledam, jedino ako bas insistiras da protratjim 3 sata, pa da se vratim da debunkujem tu debunkazu

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

@Denci   Не бих се сложио да је Вл.Игњатије игде поменуо да је хомосексуализам природан.Управо је поменуо супротно.Познајем цео опус Вл.Игњатија тако да могу то да ти аргументујем.Није ишао у Рим да љуби руку Папи,ишао је да сведочи аутентично црквено Предање.Охлади мало.Ово овде ипак није ментално обданиште.                                                                                                                                                                                                                        

Подели на овим сајтовима

Nema objasnjenja niti ga u skorije vreme moze biti, to na klipu nema ni potrebe da gledam, jedino ako bas insistiras da protratjim 3 sata, pa da se vratim da debunkujem tu debunkazu

Ne insistiram nista, ima i objasnjenja i dokaza za objasnjenje i debunk lazi koje su ti plasirali o tipu kamenja. Ima cak i pokazitelja kako se rade takve stvari.

Sto se mene tiche, ne moras da gledas nista, mozes da verujes u sta hoces, ali je neistina da nema objasnjenja i da je to neko neobjasnjivo nemoguce delo.

Plasiraju lazi, i koga zanima da stvarno pogleda OBE strane i odluci ko tu prica price - on ce da pogleda.. koga ne zanima.. on ce da veruje u sta hoce.

Подели на овим сајтовима

Koji god da je tip kamena, treba ti na pr. CNC masina da odradi neke stvari i najprecizniji moguci uglomer(koje je i danas tesko pronaci) a o ostalim tripovima da ne pricamo, ali ajde, kad pogledam nastavicemo...

Подели на овим сајтовима

zašto-su-ateisti-srbije-protiv-srpske-pravoslavne-crkve

Zato što ne vide bilo kakvu korist od crkve.

Подели на овим сајтовима

Koji god da je tip kamena, treba ti na pr. CNC masina da odradi neke stvari i najprecizniji moguci uglomer(koje je i danas tesko pronaci) a o ostalim tripovima da ne pricamo, ali ajde, kad pogledam nastavicemo...

Ah to su ti argumenti... toboze egipcani ne mogu da seku granit.. i onda dva coveka uzmu granit i primitivnu testeru iz egipta koja radi uz pomoc granita i ocas posla ti iseku granit.... ali egipcani nikako ne mogu da iseku granit... se i dalje provlaci i provlaci iako ima hiljadu snimaka ( i sam mozs da probas) da seces isti taj granit njihovom testerom.. i neces da imas nekih problema.. pesak + trenje = uspesna seca granita. 

Isto vazi za ono kamenje, tamo ti je tacno sve objasnjeno... ako te zanima naravno. 

Подели на овим сајтовима

Celo iznošenje razloga protiv Big Bang teorije je sasvim legitimno, ali je obesmišljeno. Ne znam kako bi ovakva teorija vodila direktno u ateizam ... a i valjda je mnogo bitniji uticaj postojanja ili nepostojanja Boga na smisao života nego na puko stvaranje univerzuma čiji smo mi mali deo. 

Teologija koja postulira Boga kao tvorca, ali ne i kao spasitelja je promašena i besmislena, i njom se uopšte ne vredi baviti ... isto važi i za tzv. kosmološki argument.  .smesko.

A ovo da bez religije ne bi bilo ratova ... ratovi se vode na trusnom području gde je ekonomija slaba i gde vlada opšta apatija. I da nije bilo sukoba katoličanstva i protestantizma u Evropi ljudi bi ratovali zbog ekonomije, u krajnjoj liniji mnogo više im se isplati da idu u rat gde se mogu  obogatiti pljačkanjem ili napredovati zaslugama i dobiti svoj posed. A bolje im je i da poginu u ratu nego da žive u sumornim srednjovekovnim uslovima.  

The only normal people you know are the ones you don’t know very well.

Подели на овим сајтовима

Svi vi koji mislite da je fizicki svet potpuno nezavistan od duhovnog sveta i od Boga otkrivenog u Svetom Pismu ili ste u zabludi ili ste sizofreni. "Kakve veze ima Big Bang sa Bogom ...zasto oba ne mogu da postoje?...To sto u bibliji pise da je Bog stvorio svet uopste ne mora da znaci...to sto u bibliji pise je fakultativnog karaktera jedna sekta izbaci jedno druga sekta drugo i svi imaju biznis, dobro je za ekonomiju cak...kakve veze ima nastanak coveka od zivotinje sa Bogom?...Evolucija je nauka a religija je religija...nema dodirnih tacaka...evo jos i vladika ovaj kaze da moze i vladika onaj potvrdjuje tako da opusteno..." ....  HAOS

Подели на овим сајтовима

Da te pitam da li je moguće da je Bog stvorio univerzum preko BB, tako što je pokrenuo Big bang i time stvorio univerzum?

Nije moguce :D :D :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...