Jump to content

Zašto su Ateisti Srbije protiv Srpske pravoslavne crkve?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ne menjaj temu, ne pricamo sad o napustanju religije nego o pristupanju i o tome da li religija nesto od tebe ocekuje ili ne... da li od tebe nesto zahteva ili ne... u tom domenu nema neke velike razlike izmedju ma koje dve religije...

Рекао сам ти да Православље не тражи ништа од тебе као верника. Могу бити Православац и да не идем у цркву, не постим, да будем пијандура, геј, свађалица... Нико ми неће рећи : Ти сада више ниси верник, мораш да радиш "то и то" да би био верник. 

Очекује се одређено понашање, али то није исто што и захтевање, приморавање. То је сасвим друга необавезна ствар.

Tebi pretpostavljam da ne bi smetalo da ti neko kaze da su te kao bebu ritualno podneli Satani i tim cinom tvou dusu zauvek predali njemu?

Да су ме ритуално као бебу поднели сатани не би више био жив. Не може никакав религијски чин да угрози твоју слободну вољу у животу. Нити може неко други твоју душу да преда Богу или сатани. Ти сам одлучујеш о томе. Религија је однос између тебе и Бога, где ти наступаш у своје име и не може неко други уместо тебе да буде ни верник ни атеиста.

Подели на овим сајтовима

Рекао сам ти да Православље не тражи ништа од тебе као верника. Могу бити Православац и да не идем у цркву, не постим, да будем пијандура, геј, свађалица... Нико ми неће рећи : Ти сада више ниси верник, мораш да радиш "то и то" да би био верник. 

A zasto onda kad na forum dodje neki pravoslavni protestant ili Miroljubov svedok vi ga napadate da to nije pravoslavlje. Ili kad neko od ateista pomene lose delovanje nekih pravosalvaca vi slozno kazete TO NIJE PRAVOSALVLJE...?

Ako je pravoslavlje toliko slobodno po pitanju pripadnosti otkud vam pravo da merite dal je neko pravoslavac ili ne? I po toj logici protivnici religije imaju puno pravo da sve lose sto pravoslavni vernici rade u ime pravosalvlja pripisuju upravo- pravosalvlju.

Не може никакав религијски чин да угрози твоју слободну вољу у животу. 

A sta moze religjski cin da uradi onda? Cemu onda religijski cinovi kad nemaju iakakvu moc ili ingerenciju?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

A zasto onda kad na forum dodje neki pravoslavni protestant ili Miroljubov svedok vi ga napadate da to nije pravoslavlje. Ili kad neko od ateista pomene lose delovanje nekih pravosalvaca vi slozno kazete TO NIJE PRAVOSALVLJE...?   Ako je pravoslavlje toliko slobodno po pitanju pripadnosti otkud vam pravo da merite dal je neko pravoslavac ili ne? I po toj logici protivnici religije imaju puno pravo da sve lose sto pravoslavni vernici rade u ime pravosalvlja pripisuju upravo- pravosalvlju.

Кажемо зато што то није учење Праволсавља. Нисмо разговарали о томе него о захтевању, присиљавању верника на одређено понашање од стране Цркве. Црква не присиљава верника да не буде наркоман, али то не значи да Црква подржава наркоманију. Мислим да је разлика јасна. 

Не може се ни једној религији припасити нешто што она не проповеда, нешто што није део ње. То прераста у манипулацију јавности. А ви из УАС сте докторирали ту манипулацију.

A sta moze religjski cin da uradi onda? Cemu onda religijski cinovi kad nemaju iakakvu moc ili ingerenciju?

Читај окаквом сам утицају писао. Кроз обред делује Бог Дух Свети, а Бог не нарушава слободну вољу онога на коме се обред врши. Има утицаја на онога ко Силу прихвата.

Подели на овим сајтовима

Ako ti kazes da svi veruju, hajde onda da vidimo da li pravoslavni vrh veruje u to, nemoguce je reci da svi veruju a niko ne prica o tome.

Nisam ja rekao da svi veruju, gde sam rekao da svi veruju? Im raznoraznih koji ne veruju, ali nije niukakvom sukobu sa teologijom, ja ti to kazem.. a ti mozes da verujes sta oces. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

То прераста у манипулацију јавности. А ви из УАС сте докторирали ту манипулацију.

Nisam brojao ali slobodna pretpostavka je da ce ovo biti 89 put:

NISAM clan UAS!

Подели на овим сајтовима

NISAM clan UAS!

Мило ми је.

Треба се разликовати присиљавање на одређено понашање и веровање од стране Цркве, од учења те Цркве и препоруке одређеног понашања и држања. 

Подели на овим сајтовима

SPC postoji 900 godina, ima mnogo vise crkvenih lica nego APC, posto kazete da svi veruju u big bang zasto je tako tesko to pokazati? Citiraj Vladiku Nikolaja ili Patrijarha Pavla kao dve najvece licnosti od kako ova ideja postoji ili nekog monaha iz Srbije kako veruje u ovo i objasnjava.

Ne mesaj mene i Milosavljevica. Ja niti sam rekao da svi hriscani veruju u VP niti da svi pravoslavci veruju u VP. Prvo si mi trazio otacke citate a kad sam ti rekao da u otacko vreme VP nije postoja kao koncept onda si trazio bilo sta pravoslavno. Dao sam ti primer a ti onda kazes mora biti SPC. Neozbiljan si, kao sto sam i konstatovao.

Подели на овим сајтовима

Ne mesaj mene i Milosavljevica. Ja niti sam rekao da svi hriscani veruju u VP niti da svi pravoslavci veruju u VP. Prvo si mi trazio otacke citate a kad sam ti rekao da u otacko vreme VP nije postoja kao koncept onda si trazio bilo sta pravoslavno. Dao sam ti primer a ti onda kazes mora biti SPC. Neozbiljan si, kao sto sam i konstatovao.

Oprosti, nisi rekao da veru svi nego je Milosavljevic rekao. Svaki hriscanin veruje u veliki prasak, to je rekao.

Nisam trazio bilo sta pravoslavno. Koliko pravoslavnih crkvenih lica napisu knjigu koja je u suprotnosti sa pravoslavljem, koliko njih zastupa ekumenizam, koliko njih je otislo u zilote. Normalno da nisam trazio bilo sta.

Trazio sam da mi das citate od crkve koja je 900 godina davala svete ljude, Sveti Duh ako govori kroz onoga ciji si mi youtube dao, onda ce da govori i kroz onoga koji pripada SPC. Ima li nesto onda od toga u SPC ili nema?

Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati. (Matej 7, 15)

Подели на овим сајтовима

Oprosti, nisi rekao da veru svi nego je Milosavljevic rekao. Svaki hriscanin veruje u veliki prasak, to je rekao.

Nisam trazio bilo sta pravoslavno. Koliko pravoslavnih crkvenih lica napisu knjigu koja je u suprotnosti sa pravoslavljem, koliko njih zastupa ekumenizam, koliko njih je otislo u zilote. Normalno da nisam trazio bilo sta.

Trazio sam da mi das citate od crkve koja je 900 godina davala svete ljude, Sveti Duh ako govori kroz onoga ciji si mi youtube dao, onda ce da govori i kroz onoga koji pripada SPC. Ima li nesto onda od toga u SPC ili nema?

Ne znam za veliki prasak ali vladika Ignjatije na predavanjima iz dogmatike govori da teorija evolucije uopste nije u suprotnosti sa dogmatikom.

http://www.youtube.com/watch?v=PZlF-zU48Jw

Подели на овим сајтовима

Da jesam, jer svi pravoslavci veruju da je svet nastao t.j da ima pocetak. 

I jedina legiitmna i logicna teorija pocetka univerzuam ti je big bang. Ne viidm koje je drugo objasnjenje? 

Sva druga objasnjenja su nenaucna. 

Koliko pravoslavnih crkvenih lica napisu knjigu koja je u suprotnosti sa pravoslavljem, koliko njih zastupa ekumenizam, koliko njih je otislo u zilote.

A sta je lose sa ekimenizmom? Po cemu je ekumenizam antipravoslavan?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

E taj veliki prasak, kad mi naucnik bude znao reci sta je jeo pre mesec dana za rucak onda mozda i poverujem u tu teoriju, ili malo teze pitanje sta je bilo pre par hiljada godina i da mi objasne kako je ovo napravljeno, pa tek onda moze da pokusa da mi objasni sta je bilo pre zilion godina...

puma+pinku+3.jpg
puma-punku-ruins2.jpg

tumblr_mknao2hcqo1r6tu4uo1_1280.jpg

(takih gradjevina ima kolko oces, niti za jednu nema objasnjenja)

@Slaven

Nije stara Grcka kolevka civilizacije, nego Lepenski Vir i Vinca- za sad

stvarno treba da se informises sta je to u stvari pravoslavlje, pocni sa ovime

http://www.youtube.com/watch?v=RaDTWZIXfLU

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

(takih gradjevina ima kolko oces, niti za jednu nema objasnjenja)

Ali ti sigurno imas neko objasnjenje? I to pravosalvno naravno...

Vanzemaljci ne dolaze u obzir jer si pravoslavac, pa me bas zanima, koje je objasnjenje?

:D :D :D

Подели на овим сајтовима

Ja objasnjenje za te gradjevine nemam, mogu eventualno da fantaziram, sto ne moze biti teorija, nego ostaje u domenu fantazije i ne mrda odatle, a kamoli da bude masovna hipnoza kao sto je slucaj i sa TE- fenomenom koji ima obrazac sizofrenog stanja

Studirao sam filologiju/germanistiku i ekologiju, a hteo sam pre toga i psihologiju pa nisam, jel treba i licnu kartu da prilozim? :lol:

To za vanzemaljce sam vec objasnjavao, dolazi u obzir ali to onda nisu vanzemaljci nego demoni, ne iskljucujem mogucnost da su na neki nacin pomagali gradnju tih struktura, dovoljno je da su provajdovali znanje... pogledaj serial Ancient Aliens, jako je zanimljivo, "jedina" pogreska je sto je produkcija Prometej u pitanju tj sto su prevareni i nonstop mantraju o vanzemaljcima.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...