Jump to content

Потребна ми је ваша молитвена подршка...

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Драгана, ево једна дивна молитва...читај је што чешће, помаже... нека те Господ укрепи и да снаге да издржиш искушење које те је снашло...

МОЛИТВА У ТУЗИ ДУШЕВНОЈ

Господе Исусе Христе, помози ми.

Тешком чамотињом притиснут сам; животне невоље и искушења, и многобројне нужде и туге витлају ме и придављују; тужна је душа моја, не одвајај се од мене, Светлости Незалазна, него свагда борави у мени, јер без Тебе је - мука и невоља, а са Тобом - успокојење и радост.

Свемогућом силом Својом учини да од мене побегне мрачни облак смућујућих ме мисли и нерасположења, да ишчезне јад и туга срца. Господе, нека ме не смућује бреме греховно, и нека се у Теби, Спаситељу нашем - оправдам, јер си Ти - "умилостивљење за грехе наше" (1 Јн.2,2) - пострадали на крсту ради грехова наших.

Нека ме не смућују житејске невоље и напасти, световне бриге и главобоље, јер си Ти једини Добар и Човекољубив; дао си утеху верним слугама Својим, говорећи: "нећу те оставити, нити ћу од тебе одступити" (Јевр. 13,5); "може ли жена заборавити пород свој...? А да би га и заборавила, ја нећу заборавити тебе" (Ис. 49,15). Ти си кроз уста апостола Твог рекао: "Понизите се под силну руку Божију, да вас узвиси када дође време. Све бриге своје пренесите на Њега, јер се Он брине за вас" (1 Петр. 5,6-7).

Господе, ево ја многогрешни, сву муку своју, све бриге и главобоље своје преносим на Тебе, Спаситеља мог, и јецајући вапијем Ти: укажи ми благовремену помоћ Твоју у свим искушењима и невољама мојим, које Сам знаш, и све уреди на Добро, по светој и спасоносној вољи Својој.

Нека ме не смућују људске неправде и увреде; опрости ближњима мојим све те неправде и увреде, а мене грешног помилуј, опрости ми грехе, и не лиши ме заштите Твоје и милостивог благослова Твог, да бих могао смело говорити: "Господ је помоћник мој, и нећу се бојати, шта ће ми учинити човек?" (Јевр. 13,6).

О, жалостиви Господе, почуј тужну душу моју; Умири је и избави је; Сачувај је под кровом доброте Твоје у све дане живота мога, и Сам управи живот мој ка спасењу, Молитвама Владичице Богородице и Свих Светих Твојих. Амин.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

МОЛИТВА ПРЕСВЕТОЈ БОГОРОДИЦИ У НЕВОЉИ И ПОТИШТЕНОСТИ

Преподобна Царице моја, Пресвета надо моја, уточиште сиротих, заштитнице путника, помоћнице онима који су у беди и заштито оних које злостављају. Види моју невољу, види моју муку. Са свих страна сам опкољен искушењем, а нема никог да ме брани, Ти ми сама помогни јер сам немоћан. Нахрани ме као странца, упута ме као заблуделог, излечи ме и спаси као безнадежног. Немам друге помоћи ни друге заштите, ни утехе осим Тебе, о, Мајко свих невољних и оптерећених. Стога, погледај на мене грешног и потиштеног, закрили ме Пресветим покровом својим да бих се избавио од зала која су ме опколила и ја ћу увек славити преславно име Твоје. Амин!

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

Hvala vam

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Господе, погледај на Твоје оболеле слуге Радмила и Градимира, и ако је воља твоја, подари им оздраљење од болести , ублажи муке, уклони страхове, додирни њихова срца и душе да се привију уз Тебе, и да у Теби виде спас.

А њихове сапутнице и сапатнице, жене њихове, укрепи, оснажи, да их патња,стрепња, бол, не скрхају, већ да имају снаге да се изборе са невољама које су снашле њихове породице.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Mojoj drugarici Marini je pre par meseci izvađen ogroman tumor. Doktori kažu da je benigan. Sad se opet ne oseća dobro, ima jake bolove. Molim vas, pomolite se za njeno zdravlje.

Marinini rezultati su dobri. Ovih dana se posle mnogo vremena zaposlila. Neopisivo sam srećna. Hvala Gospodu.

Hvala i svima vama koji ste se molili za nju.

Подели на овим сајтовима

Са мојом сестричином се нешто дешава, а лекари не могу да открију о чему је реч. То траје од априла. Има само 23 г.

Много ме је страх.

Не ропћем, само сам уплашена и стрепим много. Наравно, њој то не показујем.

Зове се Милена, сунце теткино.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Са мојом сестричином се нешто дешава, а лекари не могу да открију о чему је реч. То траје од априла. Има само 23 г.

Много ме је страх.

даће Бог да све буде добро...

Господе, нека милост твоја буде на раби твојој Милени... crosseo

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Много ме је страх.

Оче наш, који си на Небесима

Да се свети име Твоје

Да дође Царство Твоје

Да буде Воља Твоја

И на земљи као што је на Небесима

Хљеб наш насушни дај нам данас

И опрости нам дугове наше

Као што и ми опраштамо дужницима својим

И не уведи нас у искушења

Но избави нас од злога

Јер је Твоје Царство и Сила и Слава

Сада и увијек и у вијекове вијекова.

Господе молимо ти се! Исцијели слушкињу своју Милену!

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Помолите се за мог деду Мирослава, у понедељак ће му оперисати јетру. У критичном је стању

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Помози Боже Мирославу, да преживи операцију и да се брзо и лако опорави.

Иване, уочи операције запали свећу и помоли се почившем,великом, руском хирургу Светом Луки Јасеницком, да рука хирурга који оперише твог деду буде сигурна и под његовим вођством.И све ће бити добро,даће Бог и Свети Лука Јасеницки.

Подели на овим сајтовима

MОЛИТВА ПРЕД ОПЕРАЦИЈУ

Господе Исусе Христе, Боже наш, Ти си стрпљиво поднео шибање и рањавање Свога Најсветијег Тела и можеш да лечиш духовне и телесне ране својих грешних створења. Милостиво погледај на Мирослава, слугу Твога, који очекује да његово тело буде повређено медицинским средствима ради личног добра и душевне и телесне користи. Благослови руке оних који ће га оперисати и оних који ће им помагати, дајући им Својом Небеском благодаћу и покровитељством мудрсот и спретност. Даруј му снагу да поднесе све што Ти, Господе, дозволиш да му се деси. Теби присносим веру и љубав, уздајући се да ће Твоја Света воља увек управљати његовим животом. Јер си Ти Бог милости и спасења и Теби славу узносим, о Христе Господе, са Твојим Предвечним Оцем и Пресветим, Добрим и Животодавним Духом, сада и увек и у векове векова. Амин!

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Ако неко може да се помоли за мене, да ми Господ и Пресвета Богородица приме молитву и услише

Сутра идем на једно лепо место :)

Хвала

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...