Jump to content

Потребна ми је ваша молитвена подршка...

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

И многи који спавају у праху земаљском пробудиће се, једни на Живот Вечни, а други на срамоту и прекор вечни. А разумни ће сјати као светлост небесна, који многе приведоше праведности, сијаће као звезде, вазда и довека...

pleiades-Greg-Hogsn-10-31-2016-e14780473

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Поуке.орг инфо рече

@Иван Недић Који Спиридон?

Раб Божији Спиридон, то му крштено име, човек Македонац

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Da vas sve zamolim da pomenete Slobodana, covek je preminuo pre 2-3 dana, malopre smo to saznali, znali smo ga onako iz vidjenja, a glavno je to sto je bio najteza kategorija alkoholicara, i tako je i zavrsio - od alkohola i gladi, na preveliku zalost.

Obzirom da je bio u takvom izuzetno losem duhovnom stanju, molim vas kao najmilije da kad stignete odvojite moment i ostavite njegovo ime po crkvama i manastirima da se pominje na proskomidiji. Od toga, kao sto znamo, nema vece i silnije molitve. Naravno, i kad i sami mognete pomenite ga u svojim licnim molitvama, Bog da vam svima uzvrati Nebom i zdravljem.

Pre neku godinu smo, koliko smo mogli, pomalo pomagali tu kucu, medjutim, morali smo da odustanemo onog momenta kad smo ukapirali da se covek upleo sa nekim probisvetima i krimosima, koji su preko njega od nas koji smo mu ponekad pomagali iznudjivali novac (pretpostavljamo da je od njih pozajmljivao za pice, a onda - to smo se uverili i znam - ti olosi su ga tukli da im vraca novac). I ono sto bi dobio, uglavnom je trosio na pice, znate vec kako ide kod tako teskih slucajeva. Ono sto je, mislim, veliko olaksanje za njega, je sto je covek bio izbeglica iz Dalmacije, i nadamo se i zelimo da ga Bog pogleda i umije ako ni zbog cega drugog, ono zbog toga - sto se bas puno namucio u zivotu.

Eto, samo ostavite ime kad i gde stignete, mali je trud, a njemu moze da znaci neizmerno mnogo.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, obi-wan рече

Da vas sve zamolim da pomenete Slobodana, covek je preminuo pre 2-3 dana, malopre smo to saznali, znali smo ga onako iz vidjenja, a glavno je to sto je bio najteza kategorija alkoholicara, i tako je i zavrsio - od alkohola i gladi, na preveliku zalost.

Obzirom da je bio u takvom izuzetno losem duhovnom stanju, molim vas kao najmilije da kad stignete odvojite moment i ostavite njegovo ime po crkvama i manastirima da se pominje na proskomidiji. Od toga, kao sto znamo, nema vece i silnije molitve. Naravno, i kad i sami mognete pomenite ga u svojim licnim molitvama, Bog da vam svima uzvrati Nebom i zdravljem.

Pre neku godinu smo, koliko smo mogli, pomalo pomagali tu kucu, medjutim, morali smo da odustanemo onog momenta kad smo ukapirali da se covek upleo sa nekim probisvetima i krimosima, koji su preko njega od nas koji smo mu ponekad pomagali iznudjivali novac (pretpostavljamo da je od njih pozajmljivao za pice, a onda - to smo se uverili i znam - ti olosi su ga tukli da im vraca novac). I ono sto bi dobio, uglavnom je trosio na pice, znate vec kako ide kod tako teskih slucajeva. Ono sto je, mislim, veliko olaksanje za njega, je sto je covek bio izbeglica iz Dalmacije, i nadamo se i zelimo da ga Bog pogleda i umije ako ni zbog cega drugog, ono zbog toga - sto se bas puno namucio u zivotu.

Eto, samo ostavite ime kad i gde stignete, mali je trud, a njemu moze da znaci neizmerno mnogo.

Бог да му душу прости и усели га у Царство Своје. 

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

Evo, dobih jos jedno ime - devojcica Katja od 6 godina ima tezak problem sa srcem, lekari se bore za zivot. Pomenite i ovo dete, braco i sestre.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Упокојио се Радослав, на годишњицу смрти свог сина Дарка. Помолите се за њих и оне који су остали после њих - Радослављеви родитељи и жена, Даркова жена и син

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

molim vas, pomolite se za rabu Boziju DRAGINJU koja se nocas upokojila nakon visegodisnje borbe sa teskom bolescu...:babuska::pop:

Помени, Господе, рабу Твоју Драгињу, уснулу у нади на васкрсење у живот вечни, и опрости јој свако сагрешење, хотимично и нехотимично, што сагреши речју, или делом, или мишљу. Усели је у места светла, у места свежине, у места одмора, одакле одбеже свака мука, жалост и уздисање, где гледање Лица Твога весели све од века свете Твоје. Даруј јој Царство Твоје и учешће у неисказаним и вечним Твојим добрима, и наслађивање у Твом бесконачном и блаженом животу. Јер си Ти живот, и васкрсење и покој уснулих слугу Твојих, Христе, Боже наш, и Теби славу узносимо са беспочетним Твојим Оцем и Пресветим, и Благим, и животборним Твојим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Упокојио се слуга Божији Живко, бивши учитељ и наставник ликовног. Мој теча. Помените. 

Подели на овим сајтовима

Помените мог стрица Драгана, тешко је болестан. 

Подели на овим сајтовима

Двојица познаника су болесни 

Ненад и Горан, па ко је расположен нека их помене.:skidamkapu:

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Драгана Милошевић рече

Двојица познаника су болесни 

Ненад и Горан, па ко је расположен нека их помене.:skidamkapu:

Sveti Pantelejmon na pomoc svima bolesnima! Za ozdravljenje duse I tela, na radost Crkve.

Подели на овим сајтовима

Упокојио се Светозар, помените

Подели на овим сајтовима

On ‎10‎/‎24‎/‎2017 at 3:34, obi-wan рече

Evo, dobih jos jedno ime - devojcica Katja od 6 godina ima tezak problem sa srcem, lekari se bore za zivot. Pomenite i ovo dete, braco i sestre.

Sveti Pantelejmon da svojim molitvama ozdravi malu Katju! Ako zelis, javi nam kako je ona ovih dana? 

Подели на овим сајтовима

Упокојио се Василије, помените

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...