Jump to content

Koпти служили у Патријаршијској капели у Београду

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 10. 4. 2024. at 12:59, Дејан рече

Шта тачно подразумеваш Томо под "могуће не учествовати".

Пре неки месец сам ушао у Џамију , био је петак и сви су клањали. 

Волео бих да ми кажеш шта мислиш о томе?

Expand  

Ако си ишао тамо знајући да ће се догађати "клањање", ниси требао ићи.
Ако не због самог себе онда због савести других.

А ако ишао код њих и "затекла" те њихова молитвена делатност, 
онда се окренеш и изађеш; и вратише се касније (ако си тако одлучио). 

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

• Одговори 262
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 10. 4. 2024. at 13:05, Дејан рече

Шта је очева брука у овој причи?

Expand  

Његово напијање и следстена нагост.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

On 10. 4. 2024. at 15:26, Владимир Владимирович Цар1 рече

Немогуће је поштовати све каноне. Не постоји такав владика на кугли земаљској, ево ако неко зна. можда Артемије:).

Expand  

On je sam hirotonisao "episkopa" što je protivno kanonima.

Подели на овим сајтовима

On 10. 4. 2024. at 15:34, Toma рече

Ако си ишао тамо знајући да ће се догађати "клањање", ниси требао ићи.
Ако не због самог себе онда због савести других.

А ако ишао код њих и "затекла" те њихова молитвена делатност, 
онда се окренеш и изађеш; и вратише се касније (ако си тако одлучио). 

Expand  

Наишао сам кад су се скупљали на молитву, питао сам да ли могу да уђем и ако нисам муслиман. Рекли су ми да могу. Нисам се дуго задржао, гужва је била.

Због савести других?

Него, шта мислиш, јесам ли ја сада саслуживао са њима? 

Подели на овим сајтовима

On 10. 4. 2024. at 15:36, Toma рече

Његово напијање и следстена нагост.

Expand  

Јеси сигуран да је само пука нагост у питању?

Подели на овим сајтовима

On 10. 4. 2024. at 15:47, Жика рече

On je sam hirotonisao "episkopa" što je protivno kanonima.

Expand  

Зашто мислиш да тај канон о рукополагању епископа треба да буде поштован? Ако се не примењују неки други канони, зашто би тај канон морао бити поштован? Или рецимо канон о томе да се мораа служити литуригија на црвеном вину? Зашто би морао да важи данас? 

Подели на овим сајтовима

On 10. 4. 2024. at 16:16, Дејан рече

Јеси сигуран да је само пука нагост у питању?

Expand  

Наравно да није. Радило се о томе да је Ноје био облежан, а то ови "стручњаци" не знају, јер не знају језик Писама.  

Подели на овим сајтовима

On 10. 4. 2024. at 14:05, Родољуб Лазић рече

А ево, ту ти је и пречасни Ђуровић, може и он да сазна.

Expand  

Одговор је једноставан. Знају у Патријаршији да има мноштво дебила који ће почети да скамичу, па зато не објављују вест. Сећаш ли се када су хтели Амфилохија да разапну што је дао Англиканцима да служе? 

Подели на овим сајтовима

On 10. 4. 2024. at 15:17, Родољуб Лазић рече

Канони се могу мењати/укидати само на свеправославном сабору, односно нивоу

Expand  

Није тачно. Демантује те Милаш, а признаћеш да је он нешто већи ауторитет у материји. Наиме, написао је текст у коме доказује да не треба васељенски сабор да би се вратило на жењено свештенство.  

Подели на овим сајтовима

On 10. 4. 2024. at 10:06, Toma рече

Бангави Рођа

Expand  

Давно сам користио да кажем како је Роћку физичка бангавост рефлекс мождане. Бог често обележи човека. Никакве злурадости нема код мене. Живот уме да буде суров. Читај Библију. Ништа олако не говорим.  

Подели на овим сајтовима

On 10. 4. 2024. at 17:38, Zoran Đurović рече

Наравно да није. Радило се о томе да је Ноје био облежан, а то ови "стручњаци" не знају, јер не знају језик Писама.  

Expand  

Mislim da ni ovo obeležen neće razumeti.

Подели на овим сајтовима

On 10. 4. 2024. at 13:03, Родољуб Лазић рече

"браћо Копти, таква и таква ствар, ви сте нам драги итд. итд. али наши канони, донети од Светих Отаца на Васељенским и Помесним Саборима, не допуштају  да било ко други служи у нашем храму." И онда је све јасно и чисто.

Expand  

Ја сам ти већ навео да овај метод: Написано је - не држи воду. Јер је једнако написано да си одлучен од Цркве ако се не причестиш на литурђији, као и ако се молиш са одлученим, а сви се молимо са одлученима, као што се молимо и са јеретицима. Морао би да оснујеш неку своју Праву Праву Праву Праву Праву Праву Праву Праву Праву Праву Православну Цркву да би држао све каноне. Канони су смернице, не слепи закони. Не треба их самовољно кршити, јер би се урушила Црква, али не и примењивати по укусу. Тако је Артемије монократски рукополагао епископе. Онда су се довијали жонглерски да то оправадају на погрешном тумачењу хорорепископства.      

Подели на овим сајтовима

On 10. 4. 2024. at 18:18, Zoran Đurović рече

Давно сам користио да кажем како је Роћку физичка бангавост рефлекс мождане. Бог често обележи човека.

Expand  

У праву си. И свети Јован Шангајски је био бангав, баш као и ја. Наравно, и у главу је био бангав по твојој просветљеној мисли.  А тек света Матрона Московска...шта о њој рећи? Колико ли је она била мрачног ума када је имала такву спољашност?

On 10. 4. 2024. at 18:28, Дејан рече

Mislim da ni ovo obeležen neće razumeti.

Expand  

Браво, Дејане. Хвала и теби. Тако је дивно бити међу хришћанима који зраче љубављу.

Подели на овим сајтовима

On 10. 4. 2024. at 17:38, Zoran Đurović рече

Expand  

Тумачење углавном рабинско. Нисам видео да било који свети Отац тако тумачи. Наравно, зато што не знају Писмо.

Заборавио си да кажеш да постоји и варијанта да га је Хан кастрирао. А и варијанта да је Хан имао инцест са мајком. 

Подели на овим сајтовима

On 10. 4. 2024. at 19:02, Родољуб Лазић рече

Браво, Дејане. Хвала и теби. Тако је дивно бити међу хришћанима који зраче љубављу.

Expand  

Не ради се о љубави, већ из сопственог искуства знам колико је тешко разумети док се директно не напише.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...