Jump to content

Koпти служили у Патријаршијској капели у Београду

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Владимир Владимирович Цар1 рече

Храм је више него довољно простран да притом нико никоме не би сметао.:)

Koliko znam, u Bariju pored mostiju Sv. Nikole, sluze i Rusi i rimokatolici, mada ne zajedno. I nije li nas Sv. Stefan Decanski taj hram "okovao u srebro" iz blagodarnosti Svecu za vid? Ili  je to samo "legenda starih vremena"?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 262
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 часа, Вилер Текс рече

Од целине издвајаш једно, а целина се не раздваја.

Нисам извојио из целине. Управо зато сам и цитирао цео 6. члан Устава СПЦ, да укажем на целину чији су један део канони. Истакао сам каноне само да бих их на тај начин учинио уочљивијим, јер је човек питао за њих. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ćiriličar рече

@Родољуб Лазић Немаш коментар Рођо?

Нека га Господ помилује и спасе и просветли да спозна потпуну истину вере.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Родољуб Лазић рече

Нека га Господ помилује и спасе и просветли да спозна потпуну истину вере.

Мало сам гуглао и успео мало више да пронађем о њему. Био је епископ Древне "цркве" од Истока (Ancient Church of the East) која се 1964. године одвојила од Асирске "цркве" од Истока (Assyrian Church of the East) због преласка ове друге на грегоријански календар. Али је Мар Мари потом екскомунициран из Древне "цркве" од Истока и основао је своју "цркву" - "цркву Христа доброг пастира". А те Асирске "цркве" су, ако сам успео добро да схватим, несторијанске или им је несторијанство у основи. У сваком случају, његова "црква" није у општењу ни са једном од асирских "цркава".

"As for Mar Mari Emmanuel, his website calls his denomination 'Assyrian Orthodox' but he's an excommunicated bishop from the Ancient Church of the East, a group who split from the Assyrian Church of the East over church calendar issues. The Orthodox Church equivalent based around Baghdad is the Syriac Orthodox Church. He's not one of them."

https://www.reddit.com/r/OrthodoxChristianity/comments/1axiofm/does_anyone_know_who_mar_mari_emmanuel_is/

Подели на овим сајтовима

On 13. 4. 2024. at 14:31, Ćiriličar рече

Mislim da je ovaj Sirijac i da nije Jakobinac....kako god, mocan propovijednik...

Au ovo ko neki TV show ovaj mi lici ko oni tamo po Amerike neki TV propovednici protestanti koji pricaju sve i svasta samo nabacaju neke reci na gomilu i ko sve nesto po Pismu i u ime Isusa Hrista..... samo sto ovaj ima bradu...😅

Ovaj deluje ko neki fanatik, zalosno sto su ga napali drugi neki fanatici, nadam se da ce da bude dobro i zdravo.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Bokisd рече

Au ovo ko neki TV show ovaj mi lici ko oni tamo po Amerike neki TV propovednici protestanti koji pricaju sve i svasta samo nabacaju neke reci na gomilu i ko sve nesto po Pismu i u ime Isusa Hrista..... samo sto ovaj ima bradu...😅

Ovaj deluje ko neki fanatik, zalosno sto su ga napali drugi neki fanatici, nadam se da ce da bude dobro i zdravo.

Мислим да че тек сада постати популаран .

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Дејан рече

Мислим да че тек сада постати популаран .

Hoce, ipak je preziveo napad koji je verovatno usledio zbog njegovih propovedi i stavova, treba biti pomalo i hrabar i lud da bi pricao o stvarima o kojima ovaj propovednik prica.

Gledo sam nesto malo njegove propovedi, ok, prica protiv mnogih negativnih stvari koje postoje u ovom svetu, nije to lako pogotovo sto postoji opasnost da te neko zbog toga goni i napadne drzava ili neko drugi pojedinac ili grupa.

Ali u sustini licno mi se ne sidja stil i nacin i emocija tih njegovih propovedi. 

Ali sta da se radi, kada nece da propovedaju protiv negativnosti u svetu oni koji su na to pozvani onda ce to neki drugi.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Ali sta da se radi, kada nece da propovedaju protiv negativnosti u svetu oni koji su na to pozvani onda ce to neki drugi.

Tu je sutina, nema sta dodavati....ja mozda gresim, i nisma pozvan da prosudjujem...ali zivimo u bolesnom svetu a svestenici i episkopi se ponasaju kao da smo u Barbi svetu...ocito su svesni opasnosti....bolje cutati.

Zbog hrabrosti sam i postavio klip....

Подели на овим сајтовима

On 14. 4. 2024. at 21:35, Родољуб Лазић рече

са Еп. Милашем

Кад сам вам наводио да Милаш признаје католичко крштење као валидно, тада ти није био ауторитет. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Zoran Đurović рече

Кад сам вам наводио да Милаш признаје католичко крштење као валидно, тада ти није био ауторитет. 

Причаш безвезе. На тој теми од пре ко-зна-колико-година ја јесам учествовао, али нисам се изјашњавао у вези са Милашевим ставом.о крштењу римокатолика. Помешао си ме са неким ко је био такође на различитим/супротним позицијама од тебе.

Уосталом, какве  везе има са овим о чему сада причамо? Тек да нешто кажеш и да залепиш неку етикету. Ајде батали.

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Владимир Владимирович Цар1 рече

питање је зашто Црква мора да нас извештава када то стварно није потребно?

Колико пута треба нешто да поновим да би ти одустао од непотребног питања? 

Хајде још једном, ја сам стрпљив човек. Нико не говори о потреби извешштавања. Барем не ја. Него о томе да је нешто што је било логично да буде вест за објављивање (јер су и много мање важне вести објављиване) прећутано са неким разлогом. Дакле, не мислим да је требало да објави вест, него из необјављивања извлачим некакав закључак.  Ако ти није јасно још увек, и поновиш питање " зашто Црква треба да извештава о небитним стварима", лепо ћу да гађам главом у најтврђи зид.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Владимир Владимирович Цар1 рече

А ми да верујемо у наше Владике, а када дође до тога да је битно онда да реагујемо, као они у Софији када су истерали лажног епископа из олтара.

Па то му дође contradictio in adjecto. Или верујеш па не реагујеш, јер нема потребе (имаш поверење) или, ако мислиш да треба да  владике могу да забрљају, па треба да реагујеш, то значи да немаш поверења у њих.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...