Jump to content

Koпти служили у Патријаршијској капели у Београду

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Možda se ti i Roćko novi Pajsije i Siluan, i možda ste stvarno pravoslavniji od SAS-a, mislim prija ta pomisao sjedite i pijuckate pivo, sunce zalazi za Dunavi i Savu a vi najpravoslavniji, na Vama pravoslavlje stoji, brante vjeru svetu...

Možda i nije tako, možda ste u onom taboru koji opadao sv Nektarija ili sv Porfirija ili Josifa Isihastu optuživao da je neprovaslavan...

Ne bi na Vas kladio u uz dužno poštovanje Vašeg obrazovanja i čina:)), a vi razmislite da li je sv Sava kada je sebe nazivao najgrešnijim (najnepravoslavnijim) od svih stvarno to mislio ili se prenemagao, a vi mu bas ne sledujete.

Da li zastranio na pseudoekumenističku stranu ili na zurlotsku isto se hvata, onome koji hoće da nas pogubi je svejedno, napada po sklonistma, a autentični pravoslavci su i ziloti i ekumenisti istovremeno.

Oganj pomenuo nisam ja, ali je sasvim uredu, jer kad odeš u svetu Zemlju i vidiš mnoge narode budu ti stvari nekako jasnije, inače zbog nas nekoliko Srba koji smo htjeli preko reda da se poklonimo još jednom, jer red je red, a živa želja je red većeg stepena, iznerviraše se neki Talijanci pa rekoše da nas treba sve pobiti, ali se desi da čitava grupa njihova neuđe a mi uđosmo.

Pozvao sam se na svetinju, pa pogledaj Ostrog, ne da su prisutni katolici i muslimani nego bivaju iscjeljenji sv Duhom i molitvama sv Vaslija, a pravoslavni neki bivaju a neki ne bivaju, a ti i Roćko kada se posvetite vi ćete samo zurlote iscjelivati jer to se teško iscjeljuje jer je u osovu toga sujeta. kvasac farisejski i neznanje.

Roćko malo malo vidi neke nepravoslavnosti u našoj Crkvi, i gdje ima i gdje nema, jer hoće da vidi to, tako mu je nabaždarena percepcija, ( kao npr. sad ja izučavam materijale i pošto sam u tome kad uzmem nešto u ruku prodirem do atomskog nivoa, brojim fotone po centimetru kvadratnom i naravno zbog tog fokusa gibim neku širu sliku, pažnja mi je u tome.)

Ali nikad da primjeti neku nepravilnost  neku korupciju neku nepravdu neki privid u sudstvu, tamo gdje radi i gdje je odgovoran i pozvanptvo tu da reaguje, nego je dio toga i tu šuti ko miš mekinjaš, vjerovatno i sudi kako mora i treba, po babu i po stričevima, jer drugačije međ tom bandom koje je dio ne bi mogao ni opstati, pa kad se tamo naguta govana onda se istresa po Crkvi.

A da Suda ima ne bi niko hapao ni ubijao jer bi znao da će prije ili kasnije, za 5-10-15-20 godina dolijati, a ovako svako zna da možeš i da zgaziš na ulici i da te svo vide samo uletiš lovu i sve ok, i da ubješ i pereš pare, činiš šta hoćeš i da si izuzet od Suda.

Ali Sudija Rodoljub lazić u radno vrjeme piše po poukama protivu Crkvene hijerarhije i ne samo po poukama, godinma u(ne)redjuje stanje u Crkvi!

A kad će da izadje neki njegov tekst o stanju u Sudovima, neki hvalospjev jer tamo je sve divno, tamo nema kriminala, tamo su sve svetc ultrapravoslavci -ziloti.

A.... on je Sudija u Privrednom Sudu, on sudi ona djela ako se krade iz bužeta, ugradjivanje u javne nabavke, narko pare u privredu...i zato što on radi svoj posao dobro i prilježno po svojoj savjesti kao Hrišćanin i u svome sudijskom dostojanstvu, zato svega toga šućur Alahu nema, jer da ima....

I taj i takav mjesto da svoj posao radi on ispituje pravoslavnost Patrijarha, a moga svetoga Avu u čiju sam se čudotvorne molitve više puta uvjerijo (nakon što sam prvo htjeo da ga bijem) stvalja u red sa Žeksom, a sebe sa Pajsijemi i Siluanom i Jovanom Šangajskim12:smeha:.

idi, bre šta mi trena da sam svakom loncu poklopac.

bruka i sramota-

Ma, nista posebno, tu sam na forumu godinama, i pisem ono sto znam i sto sam procito, ko svi drugi na forumu, jel to znaci su pravoslavniji od SAS - a i svi ti neki drugi koji pisu na forumu i koji takodje pisu o svemu i svacemu sto desava u crkvi i medju episkopima, ili je Petrovicu ovo sve tvoje sto pises o Rodji i meni ipak selektivno pamcenje, neki mogu da pisu dok Rodja i Boki su zurloti i umisljeni pravoslavci.

Nece da moze to tako Petrovicu :0201wink: to selektivno razvrstavanje ko moze i kako da pise o crkvenim stvarima, budi objektivan za sve koji su pisali dosad na forumu i koji su kritikovali i bili cak i grubi kada su pisali o patrijarsima, episkopima i svestenicima, nemoj samo za Rodju i Bokija da trazis neku izmisljenu krivicu.

Nije isti zdrav zilotizam i nezdrav ekstremni ekumenizam, jel sv.Justin bio beskrompromisan borac protiv ekumenizma i verovatno najostriji kriticar Sinoda i Vaseljenskog patrijarha, jel je Ruska Zagranicna Crkva takodje bila ostar kriticar ekumenizma i svih drugih losih stvari u PC, i mnogi drugi koji iznutra kritikuju i pisu protiv svih onih losih stvari u PC, to je zdrav zilotizam, ima i ovde na forumu su pisali mnogi po zdravom zilotizmu, bilo je nazalost i nezdravog zilotizma i nezdravog ekumenizma.

Mislim da su Rodja i Boki u tom zdravom zilotizmu (poco sam da pisem u trecem licu :smeh1: )

Niko ne ispituje i dovodi u pitanje pravoslavnost i ispravnost Patrijarha, nego pisemo o odredjenim izjavama ili delovanju Patrijarha, da li je dozvoljeno nesto argumentovano kritikovati ako mislimo da je Patrijarh nesto pogresno rekao ili uradio, na primer ta mitarstva, Patrijarh je rekao i pisao da ne veruje u mitarstva, da li ja sad imam pravo da kazem da se ne slazem sa tim njegovim stavom, valjda je ocekivano da imam pravo kao vernik crkve, i da na argumentovan i kulturan nacin napisem zasto verujem u mitarstva. Jel to sad napad na licnost Patrijarha i njegovu pravoslavnost, pa nije, to je samo kritika njegovog odredjenog stava i gledista o nekom pitanju vere.

Tvoj Zoki je zasticen od kritika uredbom skupstine srbije :D

Подели на овим сајтовима

• Одговори 262
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 5 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

@Bokisd Смислио сам јуче у атељеу тамо мисаоно разговарах, видиш пошто волиш да се исповједаш пред причешће, подсјетићу те да поменеш попу од кога све (поброј редом, да не пострадаш) мислиш да си православнији (од Роћка знамо ниси:))), ред би било, а не да вам се гњезди у срцу сотона, јер се ипак јавно и транспарентно испољава да мислите да сте православнији од Патријараха, Сабора... па дајте да се то испита, жењени нисте, па да Вас владичимо али без портфеља него у сврху одбране вјере.:))

Да макар неку исправимо неправду кад на суду код Родољуба кривда влада, јер нема муда и хришћанског кувета, па морам ја правду да гањам и дјете и жена да оскудјевају или трпе, а Роћко дере плату за кривду и опада свете, чему се нада?

Мислим ко призна пола му се прашта, ево и ја ћу од сад бити сваком другом лонцу поклопац

Bolje da si Petrovicu nesto malo majstoriso u tom ateljeu :slikanje: nego da naprezes misaone vijuge :ani_biggrin:.

Подели на овим сајтовима

Стварно, тешко је било са разним застрањеним ликовима кроз историју васељенских Сабора. Постоји нека дубока повезаност код свих застрањења, као да се једно рађало из другог, па се изопачило и оно што је било из исправног, као и из неисправног.

Дохалкидонци су упали у својеврсну заблуду, која такође као код западњака, али и православних појединаца, показује крајњу суманутост. Наиме, они са једне стране толико, наводно, поштују појам ,,ипостаси", а за то су спремни да га ставе у раван појма ,,воље".

Дакле, то је сумануто. Јер, ипостас свакако поседује вољу, али се та воља остварује увек путем природе. И сада долазимо до кључног питања: Шта чини везу створене природе са Богом? Наиме, Бог није ушао у неко ,,страно тело", него у ,,Своју творевину" када се Оваплотио.

Није лако разумети ономе који нема представу о томе, али овако стоје ствари: створена природа од почетка има свој ,,логос" као дејство Ипостаси Логоса, Који заједно са Ипостасима Оца и Духа, путем заједничког логосног дејствовања, ствара и одржава творевину. 

Од тренутка када се Логос Оваплотио, имамо Једног Човека који може поступати и као Бог и као човек, зато што у ,,одлучивању" увек имамо ,,одговор у односу са Другим". Наиме, услед Тајне Оваплоћења, није Логос телесну природу и вољу стопио у Своје Божанство. Напротив.

Поставши Тело, Логос прима човечанску вољу тиме што ,,логосно" ступа у однос створене природе са Богом, као сваки други човек, а то је стално ,,сведржитељско призивање" од Оца, преко Духа Светога, што је у суштини матрица човекове природе и воље.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Bokisd рече

Mislim da su Rodja i Boki u tom zdravom zilotizmu (poco sam da pisem u trecem licu :smeh1: )

Tvoj Zoki je zasticen od kritika uredbom skupstine srbije :D

Јесте у здравом зилотизму баш у оној мјери у којој сте у здравом екуменизму.

На светог Аву је истрешено тоне и тоне критика, сплетки, чак су и свет људи као Атанасије радили све да га рашчине, али Ава је био у праву и  опстао, пројавио мученички етос када је био позван од Господа да раугује, смијали сте му се за украјински сценарио, итд

А твој Роћко га пореди са Жексом а себе са Силуаном, а тамо гдје је позван да реагује ћути ко миш мекињаш, јер је тамо све удуре и нема спреге, али он то не види.

Нисте као сви други на форуму, рекох мислите да сте нешто ултраправославни, али остављате слаб утисак.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Bokisd рече

mitarstva,

Вјерујем и  митарства али овде на земљи, не вјерујем да сам жив по смрти и да идем негдје, мислим да је пакао сварност коју сами стварамо у својој души, за душу мислим и да је смртна и бесмртна, зависи шта сматраш под душа, благодат или нешто створено, ако је створено то умире, ако је нестворено не подљеже суђењу, говорим о бесмртности по природи не по дару. Може да се суди само о односу наше воље према нествореном.

Мислим причали смо много о томе, али се држиш ко пијан плота, та прича мора де се доведе у свој поучни контекст и управо на тој причи показујеш своју неправословност, кршиш догмр, а то никако нису радили свети који су је заступали..

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, N.Petrovic рече

Св. Максим Исповедник сведочи да Север " не види и једно и друго" те природу назива ипостасом..." и даље " зло је називати природу ипостасом". Св. Јован Дамаскин наглашава " то је оно што чини јеретичку заблуду, то да изједначују природу и ипостас" 

Па и данас се термин ипостас користи за природе, када кажемо да човјек по платонизму има три ипостасе тијело душу и дух, или душу и тијело, или да је створење које је способно за благодат ми увјек говоримо о природама, паралелно ипостас користимо и за личност, тако да има доста мјеста за забуне, тако и са термином душа, час мислимо на неку психологију час на нешто вјечно и бесмртно.

Подели на овим сајтовима

@Bokisd Још види мало испитај како се појавило у Цркви то обавезно исповједање пред причешће, па види да ли је то што браниш православно колико и високи иконостас, па мало промисли да ли би се прво требао исповједити окоме према коме си учинио грјех па тек онда и свештенику, ако има потребе, јер не може свештеник да ти опрости ако си мени дужан (нпр 1000е) него тек ако сам ја неправедан. А не да користиш свештеника да се неби са мном измирио и обрачунао. И то ти је вид "папизма".

Нпр кад ми се деси да погледам неку жену, исповједим се одмах код своје жене, ем то је грјех према њој, ем ће бити строжа и праведнија, ем док дође недеља, шта треба да радим да се исповједам и онда кад не осјећам да ме савјест притиска, имам жељу да се причестим а немам жељу за исповјешћу, јер сам већ нпр, рјешио то са женом, разумијеш ли логику правила, а не само правило схватиш као неки алгоритам и извршаваш га, такви су у великој опасности да се поклоне алгоритму, правилу, канону вјештачке интелигенције као Богу, односно већ то чине.

Друго узми молитву пред причешће, дакле ти ја смо се удружили у неком послу за заједничку добит јер тако нам је боље и иштеемо двојица тројца и трудимо се у томе, да би на врхунцу посла кад је добит већ ту, ти почео да се трудиш за себе, ја за себе, трећи четврти сам за себе:0426_feel:

Могла би та молитва да се каже и у множини ако се већ не избаци, јер нема логике, и нарашува заједницу, пред причешће смо опет свак за себе, ово свакако може да утиче да се људи не зближавају. Да се потенцира однос према Богу у односу на однос према ближњем а знамо да је то једно, да се једно другим мјери и размјерава.

Дакле ако постоји притисак Латина 1000 година то не значи да мии не смијемо да живимоо у Цркви, да је свако промишљање преиспитивање, промјена у нашем Црквеном животу католичење, нити да треба да се баш у било чему не угледамо на њих, као што смо се угледали можда баш за ту обавезну исповјест прије причешћа или за то полицијско читање канона или..па сад то малоумници бране ко православље, то могу да опростим, а они који знају о чему се раде - њима анатема.

Подели на овим сајтовима

Петровићу, ајде сабери се, пиши смислено и не лажи и не измишљај. Лупаш о мени као судији који сам овакав и онакав, ово радим ово не радим. Нисам судија Привредног суда ни сад нити сам икада био.

пре 12 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

А твој Роћко га пореди са Жексом а себе са Силуаном,

Значи или немаш капацитет да схватиш оно што сам рекао, или, вероватније, намерно изврћеш и клевећеш. Више пута сам ти на овом форуму говорио да се пазиш клевете, јер си онда следбеник клеветника. И даље стоји тај добронамерни савет.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Родољуб Лазић рече

Петровићу, ајде сабери се, пиши смислено и не лажи и не измишљај. Лупаш о мени као судији који сам овакав и онакав, ово радим ово не радим. Нисам судија Привредног суда ни сад нити сам икада био.

Значи или немаш капацитет да схватиш оно што сам рекао, или, вероватније, намерно изврћеш и клевећеш. Више пута сам ти на овом форуму говорио да се пазиш клевете, јер си онда следбеник клеветника. И даље стоји тај добронамерни савет.

Нема везе али свако стоји да имаш велики компезациони капацитет о којем сам ти говорим, сад гдје тачно и шта не радиш да би радио ово што радиш по Цркви није толико битно.

Наравно ти си као зурлот слједбеник Софронија и Силуана, а мој духовник као Жекс? Тебе ко је то научио да говориш? Ђаво или неко други?

Тако немој да се љутиш кад мало добијеш по њоњи, васпитно.

Шта сам ја теби рекао и чиме сам те уврједио, да ли сам твога духовника уврједио, премда ако га имаш много пропушта. Ево ја и тебе и њега позивам да испитају твоју потребу да урђујеш православност СПЦ, а на душу Вам стављам то довођење свештеника у  везу са Жексом, то није клеватање, то је све доброчинство нашој Цркви?

Моје је мишљење да то чиниш зато што не чиниш оно за шта си позван, и да није здраво, до даљњег сам при томе, али тебе се то свакако не тиче, јер ти си високо са Силуаном и лебдиш над Београдом.

Као и да си коцкасте главе и под неосвјешћеним утуцајем западне метафизике. То је све.

И да имаш тежњеу да будеш духовник па си саблазнио Бокисда као неки самозвани ултра православац

Подели на овим сајтовима

Ја од тебе никад не могу да "добијем по њоњи", то можеш само да сањаш. 

А све остало стоји, значи не измишљај и не клевећи, то води у пропаст.

Ниси разумео иронију, али добро, можда ти није дан...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Родољуб Лазић рече

Ја од тебе никад не могу да добијем по њоњи, то можеш само да сањаш. 

А све остало стоји, значи не измишљај и не клевећи, то води у пропаст.

Да ти би се бринеш  о мојој души:pop:, да мало замјениш Жекса, Боксида ти још стављам на душу јер си га саблазнио.

Добјеш ти редовно и бришеш, па се враћаш по још, јер знаш да ти користи.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Да ти би се бринеш  о мојој души:pop:, да мало замјениш Жекса, Боксида ти још стављам на душу јер си га саблазнио.

Добјеш ти редовно и бришеш, па се враћаш по још, јер знаш да ти користи.

Ала си ти умишљен тип, братац...

Срећно ти било, Бог да ти је на помоћ.

Подели на овим сајтовима

Иди бре у јагњећој -православној кожи- тражи негдје друго будале које ће да ти вјерују и да Цркви замјерају што Копте ослови са "православни" док их ти зовеш "црква".

И пиши малоумнима приватне поруке против екумењара који су се накотили као што си мени писао.

Иди са милим Богом, Родољубе по бабу, Лазићу по стричевиа, а по правди Бога истинитога Зурлоте коцкасте главе под фундаметалним латинским утицајем.

Подели на овим сајтовима

Ја теби писао приватне поруке? То је толико мало вероватно да се вероватноћа мери промилима. Могуће негде пре мнооого година, док нисам још знао ко си. А биће да си и то измислио, јер израз "накотили се" не знам да ли сам икад користио, а израз "екумењаре" не користим никад. А и ако сам писао против екуменизма, то сигурно није било различито од онога што иначе пишем на форуму јавно.

Погледао сам у моје поштанско сандуче. У последњих пет година немам никакву поруку са тобом.  

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Родољуб Лазић рече

Ја теби писао приватне поруке? То је толико мало вероватно да се вероватноћа мери промилима. Могуће негде пре мнооого година, док нисам још знао ко си. А биће да си и то измислио, јер термин "накотили се" не знам да ли сам икад користио. А и ако сам писао против екуменизма, то сигурно није било различито од онога што иначе пишем на форуму јавно.

Погледао сам у моје поштанско сандуче. У последњих пет година немам никакву поруку са тобом.  

Ne nego prije mnogo godina, kada si me vrbovao za svoje "pravoslavlje" a to znaju i svi jer si i drugima tako činio, parafraziram naravno, još ću doslovno da pamtim tvoje anticrkvene nebuloze.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...