Jump to content

depresija. kako se izlečiti. poželjni saveti sa ličnim iskustvom.

Оцени ову тему

Препоручена порука

Резултати истраживања о ефикасности антидепресива се лажирају. Да ли сте попили витамин Ц, или антидепресив 2 мозга од три не праве никаву разлику!

Подели на овим сајтовима

Прочитах у данашњем прологу:

Потпуно незаслужено од нас излива Дух Божји љубав Божју у срца наша у тајни миропомазања. Но ми ту љубав временом пренебрегавамо, и грехом од Бога се удаљавамо, и падамо у болест духовне раслабљености. И Дух Свети, не могући обитавати у сасуду нечистом, удаљава се из срца нашег. А када се Дух Свети од нас удаљи, удаљава се намах и радост, и сила, и мир, и храброст. И ми постајемо жалосни, безсилни, узнемирени и страшљиви. Но свеблаги Дух Божји само се удаљава од нас, али нас не напушта потпуно. Не напушта нас Он, него нам, болесним, нуди лекове кроз тајну покајања и тајну причешћа. А када се покајањем и причешћем поново очистимо, тада се Он, Бог Дух Свети, поново усељава у нас и излива љубав Божју у срца наша. Падамо и устајемо, падамо и устајемо! Када паднемо, Дух Божји стоји крај нас и диже нас, ако ми пожелимо да се дигнемо. Када пак устанемо, дух Божји стоји у нама све докле ми по греху и глупости не пожелимо да паднемо. Тако ми у овом животу наизменично бивамо плодна њива и пустиња, синови покајани и синови блудни, пуноћа и празнина, светлост и тама.

Подели на овим сајтовима

Све и да није било депре, бар један лек се користи за опуштање мишића код ЦП. Није пријатно кад се понашам као слон у стакленој радњи.

Радост, радост... Може ли на силу да се добије у нецрквеној породици која размишља о унуцима, или како ћу после њихове смрти. Сваки дан исто звоцање. Хоћу и желим да искочим из људске логике, али ме саботирају.

Имате чаробни штапић и за то? Ајде, не завитлавајте .

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, sanja84 рече

Što stalno spominješ žrtvu za druge? Čega se plašiš? Imaš li razloga? 

Gledam ono za šta mislim da sam najslabija, a što je najvažnije. Plašim se života i za sada nemam nikakav vidljivi razlog.

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Violetta Valery рече

Gledam ono za šta mislim da sam najslabija, a što je najvažnije. Plašim se života i za sada nemam nikakav vidljivi razlog.

Možda postoji u dalje taj pastirski centar u beograđanci. Tamo ima i sveštenika i psihologa i psihijatara. Nekog za popričati. Nije bitno koje je čovek vere, ili ako je ateista... 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

antidepresivi su totalno beskorisni, stvaraju lazan osecaj srece, a kad te doktor skine sa njih, vratis se na staro. jedino sto se moze uciniti povodom depresije je da se nesto skroz novo u zivotu za sta nikad ranije niste ni culi, i da pocnete time da se bavite, makar i na silu, pa tako polako dobijate volju za zivotom kad nije svaki dan isti.

Подели на овим сајтовима

Kad bi to bilo tako lako, da se dani ispune ispraznim zabavama, samo da bi se razlikovali jedni od drugih...

Ni roditeljima, ni prijateljicama nisam rekla šta zaista osećam. Ne usuđujem se bez koprene anonimnosti. Moji roditelji nikada to neće znati. Njhov mir mi je iznad svega.

Ipak, ispovedila sam grešni deo svog stanja, da nisam blagodarna za dar života, nego da ga se plašim. To je greh i manjkavost moje vere.

Подели на овим сајтовима

Pusti ti sad to ispovest, vera. U redu je to... Ali ti si mladi devojčurak, treba neko o tebi da brine i da te vaspitava. Našla ti da brineš za roditelje. Oni su odrasli ljudi. 

Vidi taj pastirski centar. Veoma su bili diskretni u moje doba. A i sad je korona pa stavi masku. :) ako ti je do anonimnosti. Sa nekim moraš pričati. Mani se poezije. 

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, sanja84 рече

Pusti ti sad to ispovest, vera. U redu je to... Ali ti si mladi devojčurak, treba neko o tebi da brine i da te vaspitava. Našla ti da brineš za roditelje. Oni su odrasli ljudi. 

Vidi taj pastirski centar. Veoma su bili diskretni u moje doba. A i sad je korona pa stavi masku. :) ako ti je do anonimnosti. Sa nekim moraš pričati. Mani se poezije. 

Што пре, док није ухватило маха.

Пустите ви мене, ви сте телом здрави и нема потребе да се уништавате. 

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Драгана Милошевић рече

Што пре, док није ухватило маха.

Пустите ви мене, ви сте телом здрави и нема потребе да се уништавате. 

Sele, drži se. Pokušaj da razumeš porodicu i oprostiš. Pamti samo što su ti dobrog uradili. Pokušaj da zaboraviš loše. Znam da se ne može tako lako, ali ne odustaj. Plivaj, molim te. Bog te nikada neće ostaviti. Tako kaže jedna knjiga i ja joj verujem. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Драгана Милошевић рече

Све и да није било депре, бар један лек се користи за опуштање мишића код ЦП. Није пријатно кад се понашам као слон у стакленој радњи.

Радост, радост... Може ли на силу да се добије у нецрквеној породици која размишља о унуцима, или како ћу после њихове смрти. Сваки дан исто звоцање. Хоћу и желим да искочим из људске логике, али ме саботирају.

Имате чаробни штапић и за то? Ајде, не завитлавајте .

Pokušaj, ako nađeš snage, da im objasniš da danas mnogi ljudi nemaju dece, pa žive. I da je puno napuštene dece sa invaliditetima, ostavljenih od roditelja, pa se nađe rešenje i za njih. I da te boli što toliko ropću. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Драгана Милошевић рече

како ћу после њихове смрти.

A ti ih pitaj šta će oni ako odeš pre njih... možda ućute i malo porazmisle šta pričaju i kako to utiče na tebe kad se ćurak obrne na drugu stranu. Izvini ako sam morbidna...dovoljno je što imaš CP, pa ti još najbliži staju na muku. Nije ok. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Violetta Valery рече

Njhov mir mi je iznad svega

Zato i patiš. Posao ti je takav da si se svega nagledala, društvo u fazonu da "vi tamo je radite ništa... samo uzimate platu... otimate decu od roditelja"... nije ti lako. Mnogo si toga preuzela na sebe... priroda posla, deca, mir roditelja, mnogo je to Valery. Prvo sebe sredi inače nikom nije dobro, pogotovo to važi za žene. Ujutru kad krene gužva, deca, muž, doručak, svi nešto traže, ranije mi to bila tenzija... e sad prvo ja jedem i popijem kafu (doduše na brzinu i sa nogu), ali moram sa se pobrinem za sebe da bih i njima valjala. Inače ne valja nikome nervozna. 

Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Креирај ново...