PredragVId Написано Мај 1, 2016 Пријави Подели Написано Мај 1, 2016 Јао благо вама већ колико сте поранили уф ал` сте вредни!!! Ранораниоци... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 1, 2016 Пријави Подели Написано Мај 1, 2016 On 30. 4. 2016. at 20:55, Aquilius Cratus рече Dobro, kako uopste objasnjavas fenomen da tako veliki broj srednjoskolaca u tom periodu ulazi u prve ozbijnije veze od godinu + dana? Expand Тај сам! "(по) Шеснаест нам лета беше када се заволесмо..." Пг and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Мај 1, 2016 Пријави Подели Написано Мај 1, 2016 On 30. 4. 2016. at 23:26, Tvrtko рече 5 - 6 puta. Oko nekih sam se trudio jako dugo, ali se sve završava neuspehom. Expand Помаље Бог! Христос Воскрсе. Требао би да приђеш бар 5-6.000 пута! Мало је 5-6. Заправо треба да прилазиш све док не осетиш да је оно право. Правој се најтеже прилази. Пробаш па видиш. Вероватно ни не приметиш бар пар пута дневно приђеш некој. Жика је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Мај 1, 2016 Пријави Подели Написано Мај 1, 2016 On 30. 4. 2016. at 22:47, Tvrtko рече Dok ne shvate da sam siromašan. Expand Опрости брате, што овако са неба упадам, тако директно. Један случај ми је јако био маркантан па ево да искористим твој коментар па да га поменем. Ево мој мали друг ром, када је још био у основној школи, остао је сам са мајком, и били су толико сиромашни да ни струју ни воду нису имали! Живели су у јако скромној кућици коју су од неког добили на коришћење. Која је опет толико била скромна да је не можемо ни кућом називати. Онда је његова разредна дала да се Стефанов случај прикаже на ТВ Палма у оквиру серијала таквих емисија. И наравно јављали су се људи добре воље. Један благочестиви хришћанин им је даровао, уплаћивао, трошкове становања и све месечне даџбине 2 године.. Добили су од добрих хришћана све неопходне кућне апарате беле технике. Данас Стефан редовно иде у цркву, ево већ 4 та година. И јако нам је драг. Пре пар година издао је своју прву књигу песама. Очух и мајка сада раде у Шведској. Стефан паралелно завршава и другу технику школу. Максимално помаже цркву и боље дете од њега нисмо у цркви видели. Малтене је одрастао са нама у цркви. Кад год је потребно он је на горионику, у продаји, или нешто друго помаже. Заиста је благословена света послушност. Ето сада има већ 19 година. Најбољи је ђак у својој школи. Бави се и тенисом и већ је пар медаља доносио пре пар година. Добро, ето и да кажем , стално има и неку девојку па још само да га женимо. Сила Божија у невољи се пројављује. Ето Бог их је погледао! Пг, Ђорђе Р, Рапсоди and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 1, 2016 Пријави Подели Написано Мај 1, 2016 @Tvrtko Христос Васкрсе! Kaludjerovic Sreten, Paradoksologija, Istochnik and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Мај 1, 2016 Пријави Подели Написано Мај 1, 2016 Брате @Tvrtko Мораш бити много активнији. 5-6 познанства за годину дана то је јако мало. Упознавање преко интернета није замајавање. Знам пуно другова који су се преко интернета упознали и данас су у успешним хришћанским браковима. Пример Пеђе и Хелене. Пеђа је одлазио у Москву на рад. Упознао се са Хеленом и одржавали су по који контакт преко интернета. Хелена се молила у манастиру Свете Екатерине Синајске у Москви да јој Бог услиши молитве за брак. Читан је акатист Светој Екатарини Синајској. У том моменту Хелени стиже порука од Пеђе на мобилни. Хелена је то схватила као небески призив. И ево, од прошле године су у браку и живе у Москви. Медени месец су провели у Сокобањи и тада сам Пеђу поново видео након сусрета на Биљоберу, пре пар година. Дао ми је изузетно добре поуке о молитви за које сам му прилично захвалан. Заиста Пеђа се јако пуно молио пре него што је срео Хелену. Дрги, још бољи случај су моји другари Бане и Весна. Бане је прочитао на стотине пута акатисте светитељима који помажу за ступање у Свету Тајну Брака. Весна је чак и водила певницу у Хановеру. Изузетно су се трудили деценијама у назад! Са Весном се Бане упознао на Форуму, можда баш овом. Дошао је код мене у цркву сав снужден, - Весна се не јавља. - Брате под хитно купуј бурме и правац код ње у Хановер! Хтео сам да га "пребијем", толико сам био љут. Трудио се пола године и сад је хтео то да баци у воду! Стално ме је молио да га помињем у кућним молитвама и сад...! Да је кућу прокоцкао мање би ме наљутио! И одједном као гром из ведра неба његови рођаци ми кажу оженио нам се Бане и шаље вам за цркву око 150 часописа Православља и Светигоре да разделимо за њихово здравље и спасење. Весна има 3 мастер рада, а ни Бане није мачији кашаљ. Отац Јоил је прошле године хтео да је остави у Ћириловцу! Часописе смо разделили за једну недељу! Ето брате Твртко, нисам могао да издржим да ти ово не испричам. А да су чекали још коју недељу ствар би се охладила и оде ти све у патњу и бол на следећих бар пар година. Ех што ми ниси ближе да те братски добро излемам! На брду кад кола стану требају ти пријатељи да те погурају на кратко. Иначе скоро ниједна веза не може без пријатеља кренути када запне. То добро упамти. И још нешто ћу ти испричати. Када сам био мали, трећи или четврти разред, моји су имали велико оптерећење на примања за кућу коју смо градили. Сећам се једног момента, када сам у школу ишао све до једног дама када ми је учитељица рекла да неко време не долазим. Наиме, ципеле које сам носио биле су толико ицепане да им је ђон скоро у потпуности одпао. Тата је стално одлагао да купи друге. У то време било је код нас у Сокобањи, нека врста одпада за обућу са грешком. Тата је чекао да се појаве неке ципеле које ми одговарају. И тако одлагали смо пар недеља док учитељица праведно није реаговала. Јер цео разред се саблажњавао. Ми смо по цео дан проводили на фудбалу. Годинама сам играо на школском игралишту у шангајкама и по 5-6 сати дневно. И то нам није сметало да касније постанемо и Прваци Сокобање у малом фудбалу, и то у прилично јакој конкуренцији. Па и данас, на планинарењу прођем и до 15 км. бос. Питају ме како можеш? Видиш како невоља може да ојача човека? Памтим да смо и у кризним ситуацијама месецима 1993. јели пасуљ и ајвар. Па ето зар би данас неко од нас уопште ишао у Цркву да га није нека невоља припремила и призвала за то? Зато брате Твртко, не кукумавчи већ главу горе и моли се Богу а он чује молитве праведника и услишиће те!! И не занемаруј помоћ пријатеља. Јер какви год да смо ми сви волимо. Само те пуно мазимо и мало бијемо! Помени брате. Ђорђе Р, Neša_, Suncokret54 and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 On 2. 5. 2016. at 8:52, Tvrtko рече Šta fali pasulju i ajvaru (pod uslovom da ga spremi neko ko to zna da radi) ? Expand Брате када се скоро сваки дан једе буде ти бррр... Kaludjerovic Sreten and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 On 2. 5. 2016. at 10:01, Tvrtko рече To je još i mnogo, kako može biti. Za veću aktivnost potrebna je finansijska podloga, ali i karakter koji ne priznaje ljubav kao suštinu veze, a samim tim ni veru u Boga. Expand Не попушташ? То се зове разонода за сиротињу. Знаш ли да је раније било сиромашних породица са и по 20 деце! Мање пара - више љубави! Е мој Твртко. То што тражиш звучи ми нелогично! Какву девојку тражиш? Да видимо има ли нека таква на сајту? Ајде цуре јављајте се! Има за 1сец да те оженимо! Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 On 2. 5. 2016. at 10:18, Tvrtko рече Takva devojka se ne traži na taj način. Na nju samo slučajno naletiš (ako si srećnik). Expand Onda strpljivo čekaj svoju sreću. Pregaocu Bog pomaže. Suncokret54, PredragVId and Neša_ је реаговао/ла на ово 3 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 Ovo je veselo, Peđa i Suncokret u borbi sa Tvrtkovim pesimizmom Braco, tesko cete dopreti, zene traze pare i ne razumeju Tvrtkovu ljubav, koju on definise kao puko osecanje jos i pre odnosa (ne mislim na telesni odnos nego odnos dva bica).... Tu ni Vaskrsli Hristos ne pomaze, jer je valjda preslab za par stotina ili hiljada dinara... Danijela, PredragVId and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 On 2. 5. 2016. at 10:32, Tvrtko рече Nemoj mi samo reći da neko treba da objavi karakteristike koje treba da ima ženska osoba kakvu želi i onda samo da sačeka da mu se takva javi. Pa to bi tek bila blamaža za žensko. Expand Ko je to rekao? Gdje si to pročitao u mom postu? Tvrtko, to je tvoj zaključak, i kada se (bar korak) pomjeriš od njega, ti si spašen. Sam si zaključio da se ta sreća desi, i ja samo rekoh ono, strpljen-spašen. Zar je moguće da u svemu vidiš specifikacije i materijalni status, pa i u jednostavnoj poruci upućenom od nekog ko te cijeni kao prijatelja? Suncokret54 and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 On 2. 5. 2016. at 12:37, Tvrtko рече @Ayla Nisam ništa loše mislio. Objasniću ti kasnije, ako želiš. Expand Naravno. Biće mi zadovoljstvo da te saslušam. PredragVId and Neša_ је реаговао/ла на ово 2 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 On 2. 5. 2016. at 10:55, Ayla рече strpljen-spašen. Expand Где ле се Твртко деде? Да му се није посрећило? Твртко? Можда се ипак покајао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 On 2. 5. 2016. at 15:20, PredragVId рече Где ле се Твртко деде? Да му се није посрећило? Твртко? Можда се ипак покајао. Expand Dobar je Tvrtko...primjećujem da se bori sa svima, i da nikada nije grubu riječ uputio nikom, a nije lako biti sam protiv svih. Možda ga mi ne razumijemo...a i kako bismo, kad svi polazimo od sebe, pa ne vidimo druge. PredragVId, Neša_ and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 On 2. 5. 2016. at 15:30, Ayla рече Dobar je Tvrtko... Expand и да га оженимо и да се провеселимо. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука