Jump to content

Размишљамо ли о сопственој смрти? Како је замишљамо?

Препоручена порука

Ма бре не треба се плашити смрти! :)

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

On 3. 6. 2012. at 22:19, Срђан Шијакињић рече

Хехе, брате, како немају везе, када ми је идеја да идем, одлазим сам, некуд, застрашујућа. :)

Сам си само ако поверујеш да нема Бога.

То сам - то никад не постоји, чак и кад си на ливади потпуно сам,опет ниси сам увек је неко ту.

Једино код смрти је ствар што умиреш ти, дешава се теби лично не неком другом . Као и кад си болестан дешава се теби . Као и кад си понижен ,или гладан, или сиромашан, или било која друга несрећа.

Ја увек помислим пред смрт( то јест кад се натрипујем да ми је следећи моменат последњи) како ништа у животу нисам урадио и онда ми буде некако криво , не превише али довољно да ме онерасположи.

Подели на овим сајтовима

On 3. 6. 2012. at 22:24, Жељко рече

Сам си само ако поверујеш да нема Бога.

То сам - то никад не постоји, чак и кад си на ливади потпуно сам,опет ниси сам увек је неко ту.

Једино код смрти је ствар што умиреш ти, дешава се теби лично не неком другом . Као и кад си болестан дешава се теби . Као и кад си понижен ,или гладан, или сиромашан, или било која друга несрећа.

Ја увек помислим пред смрт( то јест кад се натрипујем да ми је следећи моменат последњи) како ништа у животу нисам уради и онда ми буде некако криво , не превише али довољно да ме онерасположи.

Апсолутно. Али рекох да почетку да је основни разлог за страх - недовољно јака вера. Она која дозвољава макар и мрвицу сумње. А и мрвица сумње, када се ради о најбитнијим тренуцима, може да порасте и да мучи...

Али погледај колико је све релативно и ситно све што је иједан човек икад постигао, а опет колико је бити човек, само по себи, довољно величанствено.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

On 3. 6. 2012. at 22:28, Срђан Шијакињић рече

Али погледај колико је све релативно и ситно све што је иједан човек икад постигао, а опет колико је бити човек, само по себи, довољно величанствено.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

On 3. 6. 2012. at 22:22, Katarina N рече

Ima tu neceg opustajuceg :).

Ne pricam o tome u drustvu, jes' pa da misle da sam odlepila :D.

Да има опуштајућег има. И када верујеш и кад не верујеш, идеја да ће све што те тренутно мучи и брине проћи, и да ће све неједнакости поравнати црна земља која је за свакога иста, је светла тачкица у мраку теме. :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

grisho nedaj Boze da bude taj stil smej.gif

treba malo i zelenila greengrin

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

heaven.jpg

e to je vec bolje :D

Подели на овим сајтовима

Само су смрт и порез сигурни. Мада, Енох није умро, а сам Господ рече Петру да плати порез храму, тако да...

А сатана војске подигао, од звјериња свога и људскога, све до самих Божјих противника и својих једномишљеника

којих би се марва застидјела и вепрови дивљи посрамили, пакленим их огњем наоруж'о, повео их на земљу Србију.

Подели на овим сајтовима

Cenim da ću 'gicnuti nogicom' ili kao beskućnik ili kao monah,

mada sam 100% siguran da to ipak samo i jedino Bog zna.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...