Jump to content

Далибор

Члан
  • Број садржаја

    63
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by Далибор

  1. Опште је позната чињеница да је реч "хебрејски" настала у једном од изгубљених племена Израиља које је културолошки утицало на сва остала племена. Наиме, на племенским скуповима тзв. скупштинама припадници овог племена су сваку расправу како би довољно истакли своје ставове започињали са "хеј бре" и такав начин говора је ради лашег препознавања назван хебрејским. Поред упечатљивог утицаја које је то племе оставило на сва остала, било је и непожељних ефеката у смислу веома изражених подела међу народом. То племе се негде изгубило, али није заборављено. Многи цареви Израиља су веома патили за својом изгубљеном сабраћом. Сам Јесеј је свом сину дао име Давид, што на изворном хебрејском значи нешто попут "да види изгубљено", овај део са изгубљено је скраћиван због лакшег изговора па је данас заборављен облик поменутог имена. У вековима након Давида цара, Израиљ је Давидову звезду уткао у заставу као симбол Израиља, да кад већ нико није могао да види где је изгубљено племе нестало, можда неко од тог народа у симболу државе Израиљ препозна очајнички вапај за изгубљеном браћом и позив да се врате и предводе Израиљ на његовом путу и окончају вишевековну патњу изабраног народа.
  2. ЕУ ће се распасти за пар година уз велики звек. Ваљда следеће године им долази Хрватска као пуноправни члан, а у којој год су они били државној заједници све су расканатали. Тако да, срећно господо из ЕУ, требаће вам.
  3. Мени је једна од најупечатљивијих прича о Паклу, ако се сећам тачно, кад је анђео питао једног човека који је био болестан и роптао на постељи да ли би радије провео 3 минута у Паклу или цео живот у болесничкој постељи. Упитани је изабрао Пакао и анђео га је одвео тамо. Време је пролазило и човеку се чинило као вечност у мукама и почео је да дозива анђела зашто га је преварио и оставио толико дуго. Анђео се појавио и рекао му "па имаш још 2 минута". Тако некако иде, жао ми је што не могу нигде да нађем тај текст.
  4. По аватару бих рекао молитвена особа, посвећена вери и истовремено борбеног духа према сваком ко покуша да оспори или промени њена верска убеђења.
  5. Разумеће временом. Каже да на жалост није војник Исуса Христа. Ко жали због нечега обично то промени у свом животу.
  6. i sva naša srca su bila uz našeg ljubljenog Firera kome smo posvećivali sve naše pesme i misli.
  7. Само су смрт и порез сигурни. Мада, Енох није умро, а сам Господ рече Петру да плати порез храму, тако да...
  8. Која је разлика? Странка или партија има политички програм, политичке циљеве, учествује у политичком животу, тежи да уђе у парламент и бави се политичким деловањем, њени представници се баве политичким ангажманом и доносе политичке одлуке. Група грађана која ради све то исто сем по имену да ли се још по нечем разликује од странке?
  9. Не знам баш... Ако је Непријатељ отац лажи, а по дрвету се род познаје и не може зло дрво доброг плода рађати није ми логично. Мислим, не градим се ја сад већи од Лествичника, далеко од тога, од свих књига на послу у фијоци баш Лествицу држим и читам кад стигнем, али ово ми је баш-баш необично. Нисам досад обраћао пажњу на то.
  10. Ја ипак мислим да је овде нека грешка у преводу. Не верујем да је нама Хришћанима дозвољена лаж било кад и било како. Много ме подсећа на онај случај код муслимана за који сам нажалост заборавио како се зове, кад је под одређеним условима лаж дозвољена. Волео би да ми неко напише како се то зове. Ако се неко очисти од лажи, па је поново употреби зар се неће њом поново запрљати? Грех је грех. И како било каква лаж може бити богоугодна кад Бог презире лаж?
  11. Свака разлика између исповедања вере и Светог Писма је суштинска и за мене непремостива. Не говорим само о исхођењу Светог Духа, већ ми је увек чудна прича о Чистилишту. Одакле вуку основу за такво нешто? Ако Господ кроз причу о мудрим и лудим девојкама каже једно, а Ватикан каже друго, како то обичан верник РКЦ може да свари, није ми јасно.
  12. Имаш овде објашњење: http://www.wikihow.com/Permanently-Delete-a-Facebook-Account. Само што не може одмах да се обрише, него чекаш и не улазиш на налог две недеље. После тога га они сами обришу. Ја сам тако мој елиминисао.
  13. Ми смо раније имали мешанца и могу да потврдим да су они сјајни чувари. Никад није био дресиран, али је чувао кућу као војник. Трбало је доста времена да се спријатељи с неким, а да не проба да га ручки за врат. Сад имамо златног ретривера, њега може неко да однесе заједно са свим намештајем, ав не би рекао.
  14. Па, ја то тако видим. Чини ми се да мачка нема осећај лојалности као пас. Да ће отићи било где ако тамо има храну и топло место да спава. Мада, давно сам имао мачку. Могуће је да грешим. А сад, помињане су неке ћуфте?
  15. Мислим да ово није у потпуности исправно. Рецимо, мачке јесу користољубиве, док је код паса потпуно друга ситуација. Не верујем да ће пас отићи за неким само због хране и склоништа. Пси су способни да искрено воле и да буду верни људима с којим живе.
  16. Можда ми је нешто промакло, али зар не видите да човек није клеветао већ повлачи паралелу. 301
  17. Ово ће вероватно и бити само отежу да припреме бирачко тело. Меркелова захтева стабилну владу са мало странака како би се осигурале инвестиције, не жели уцењивачку нестабилну гарнитуру на власти. А и Николић је у свом говору кад је прогласио победу њу поменуо као утицајан фактор, тако да је ова прича врло вероватна. ДС има 67, СНС 73 тако да им је то довољно у теорији, сад како ће преговори тећи видеће се.
×
×
  • Креирај ново...