Milan Nikolic Написано Децембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 Ali da li je vaskrsenje bilo večni plan? To je ovde pitanje ustvari. Moje je mišljenje da vasrksenje nije bilo prvobitni plan Božiji, nego nešto sekundarno kao domostroj spasenja. Dakle, ovaploćenje nije podrazumevalo vaskrsenje. Ovaploćenje jeste večni plan Božiji, dok je vaskrsenje trud Božiji da prvobitni plan o Carstvu Božijem - kao Carstvo Ovaploćenog Logosa - bude ostvaren. Treba misliti o tome. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 Ali da li je vaskrsenje bilo večni plan? To je ovde pitanje ustvari. Moje je mišljenje da vasrksenje nije bilo prvobitni plan Božiji, nego nešto sekundarno kao domostroj spasenja. Dakle, ovaploćenje nije podrazumevalo vaskrsenje. Ovaploćenje jeste večni plan Božiji, dok je vaskrsenje trud Božiji da prvobitni plan o Carstvu Božijem - kao Carstvo Ovaploćenog Logosa - bude ostvaren. Treba misliti o tome. Ех сад, испаде да је Богу непланирано испало да треба да васкрсне. Управо је васкрсење поента свега, јер се тиме нарушава смрт као природно стање недовршеног универзума. То је скок на следећи ниво. Ми се већ неколико милијарди годинама вртимо у истом стању сталне промене, јер како Св. Атанасије Велики наводи да је смрт стање природе због тога што је произишла из небића у биће. Можда ја претерујем са овим страдањем и патњом када кажем да је то потребно да би се спасили, али размислимо мало о томе. Да ли се нешто може постиће без улагања и труда у то? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 Ех сад, испаде да је Богу непланирано испало да треба да васкрсне. Što da ne. Zato kažem, sve ovo na temi se vrti oko pitanja da li je vaskrsenje bilo večni plan Božiji, ili je to ipak promena plana da bi se došlo do cilja - Carstva Božijeg i slave Ovaploćenog Logosa. Treba se o tome informisati od Zizjulasa iz Dogmatskih tema. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Децембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2014 Хммм...У смислу намере, мислим да је васкрсење ипак само оруђе јер би у противном Бог такође и подупирао Адамов пад зарад смрти. Предвидети пад и подупирати га су ипак две категорије. Очовечовење је већ друга прича. Мени је рецимо занимљива прича да ни после васкрсења и вазнесења Христос није ушао у апсолутно блаженство све док се не спасе и последњи који треба да спасе. И наравно док и последња мука и неправда на свету постоје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2014 Јашта него фин, неће да размази своју ђецу, него да их научи како да буду јаки и савршени и да се крећу. А не да трчкарају са лишћем на гениталијама, беру јабуке и смарају се. Al im je, opet, ako budu dobri, obecao upravo bezbrizno trckaranje sa listovima kroz vecnost... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2014 Da nema patnje, boli i zla kako bi smo znali da nam je dobro? Kako cemo u eshatonu znati da nam je dobro? Ljubičasta је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2014 Bismo se piše spojeno. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Децембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2014 Evo resenja 8086.gif Ja sam Gospod, i nema drugog, osim mene nema boga; opasah te, premda me ne znaš, 6 Da bi poznali od istoka sunčanog i od zapada da nema drugog osim mene; ja sam Gospod i nema drugog, 7 Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2014 Evo resenja 8086.gif Ja sam Gospod, i nema drugog, osim mene nema boga; opasah te, premda me ne znaš, 6 Da bi poznali od istoka sunčanog i od zapada da nema drugog osim mene; ja sam Gospod i nema drugog, 7 Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to. Eto ti sad... Bog ljubavi a cini zlo... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2014 Opasno je upetljati se u Stari Zavet. Treba čitati tumačenja, a sveti Oci kažu da to zlo o kome se govori jeste dopuštenje Božije, što je drugačije od blagovoljenja Božijeg. Срђан Шијакињић and nana је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2014 Evo resenja 8086.gif Ja sam Gospod, i nema drugog, osim mene nema boga; opasah te, premda me ne znaš, 6 Da bi poznali od istoka sunčanog i od zapada da nema drugog osim mene; ja sam Gospod i nema drugog, 7 Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to. Tako je... Iz iskustva nalazim da je Bog vise psihopata diktator neko neki pravedni dobri milostivi tata. Zato se treba iznova i iznova pokoravati i trpeti sva zla koja nam salje dok ne smognemo snage za samoubojstvo i log out-ujemo se iz ovog kosmara xD (jbg kako ne biti depresivan u ovo doba godine xD). Eto lepo kaze da stvara zlo. I onda mnogi utrcavaju i govore kako "nije Bog zao vec mi nemamo dovoljno vere, razmazeni smo, neodgovorni itd". Kada pogledas kako se zivi dodjes do zakljucka da se svet taman toliko razvije, taman toliko ispuni lepotom da bi mogla biti veca steta prilikom unistenja svega toga u par minuta. Gledajte snimke iz ratova ili Animal planet...samo bi bolesni um stvorio ovakav svet. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Децембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2014 Opasno je upetljati se u Stari Zavet. Treba čitati tumačenja, a sveti Oci kažu da to zlo o kome se govori jeste dopuštenje Božije, što je drugačije od blagovoljenja Božijeg. Ne znam kako moze da se tumaci kao dopustenje kad jasno pise da stvara zlo.A ima i onaj deo sa Saulom kada ga napada zli duh Boziji: A sutradan napade Saula zli duh Božji, te prorokovaše u kući, a David mu udaraše rukom svojom u gusle kao pre: a Saulu u ruci beše koplje Tumaralo. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2014 Ne resvaam ga, muke u svetu su produkt uglavnom ljudske volje i delovanja, Gospod se ne mesa u ljudsk delovanj zbog toga sto postuje slobodnu volju, to je to... taakodje, muke su dobre za nas, razvijaju nas duhovno.... a sa obzirom da hriscnin veruje u zagrobni zivot, nije mu toliko strasno da neko umre, jer upravo veruje da tj neko zivi i posle smrti... nije "nestao zauvek" mnogo mu je strasnije d neko dusevno umire, jer mu onda preti nestajanje zuvek. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2014 muke u svetu su produkt uglavnom ljudske volje i delovanja А оне силне муке које нису производ људског деловања игноришеш? Tumaralo. and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Децембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2014 Што се тиче појединих места Старог Завета, мислим да не смемо заборавити тумачење које су дали светитељи и Св. Оци. Јер Црква почива на Св. Писму али исто тако и на Предању, а из Предања видимо да Бог не ствара зло, не жели га, него га допушта. Дакле веровати Св. Писму а не веровати тумачењу Писма у Предању је апсурдно, јер је Писмо потврђено баш кроз Предање и ако верујемо у Писмо, морамо веровати и у Предање и у тумачење светитеља и Св. Отаца, барем у оном делу око кога се сви светитељи који су икад писали о томе слажу. Ако сам негде погрешио, надам се да ће ме стручнији исправити. Са друге стране, језик и само размишљање, сам доживљај света, који су имали писци Старог Завета је знатно другачији од нашег. Нешто се, верујем, изгубило у преводу а нешто је само начин изражавања писаца СЗ. Тако да је неодрживо на пар цитата из СЗ, који нису потврђени Христовим речима у НЗ, градити теорију да је Бог и добар и зао, или изнад и добра и зла. Paradoksologija, Давор73 and Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука