Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Још један од конструктивних потеза који би био плодотворан, мисли да би био укључивање и других верских заједница у причу око притиска на македонске државне власти да престану са верским и нељудским прогоном својих суграђана из Православне Цркве...

Наиме, главни рабин - Јеврејске заједнице за Србију и Македонију је исти човек .., Исак Асијел.. Тербало би се подхитно покушати са њиховим ангажовањем по овом питању... а могло би и заједнички да се делује..

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Још један од конструктивних потеза који би био плодотворан, мисли да би био укључивање и других верских заједница у причу око притиска на македонске државне власти да престану са верским и нељудским прогоном својих суграђана из Православне Цркве...

Наиме, главни рабин - Јеврејске заједнице за Србију и Македонију је исти човек .., Исак Асијел.. Тербало би се подхитно покушати са њиховим ангажовањем по овом питању... а могло би и заједнички да се делује..

Када бих добио подршку оних људи који заиста желе добро Архиепископу, ангажовао бих се да што пре направимо медијску подршку, много већу него што сада чинимо. Али џаба је све када нема подршке, а зашто је нема то не бих знао да вам кажем, а редовно се питам...

Подели на овим сајтовима

Када бих добио подршку оних људи који заиста желе добро Архиепископу, ангажовао бих се да што пре направимо медијску подршку, много већу него што сада чинимо. Али џаба је све када нема подршке, а зашто је нема то не бих знао да вам кажем, а редовно се питам...
Што, то са рабином и није лоша идеја? Требало би да је СПЦ у веома добрим односима са ЈЗС с обзиром да су на Хануку тамо два епископа Иринеја (бачки и београднско-карловачки) палили канделабру (што је директно кршење многих канона, због чега се својевремено дигло много дрвља и камења на два епископа Иринеја од стране стандардних анти-противних струја).

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Сад, кршење "брда канона" је сасвим друга прича. Не разговарамо о томе.

Говоримо о веома озбиљној ситуацији да је евидентно да влада равнодушност према многим стварима које се дешавају у Цркви. Конкретно, међу вернима а и свештенством влада невероватна равнодушност према Архиепископу. То сам закључио у многим разговорима које сам водио.

Такође, код нас се јоп не схвата озбиљно медијска прича и опет због тога не знамо да искористимо ваљано медијски простор да се каже само истина. Ништа више.

Подели на овим сајтовима

Говоримо о веома озбиљној ситуацији да је евидентно да влада равнодушност према многим стварима које се дешавају у Цркви. Конкретно, међу вернима а и свештенством влада невероватна равнодушност према Архиепископу. То сам закључио у многим разговорима које сам водио.

Такође, код нас се јоп не схвата озбиљно медијска прича и опет због тога не знамо да искористимо ваљано медијски простор да се каже само истина. Ништа више.

Али зар не би могао рабин да упути јавни апел македонским медијима? Би ли он уопште био вољан да учини тако нешто?

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Можда влада равнодушност зато што не виде начин како могу да помогну или сматрају да они који мисле да може нешто да се уради поводом тога нису у праву ?

Подели на овим сајтовима

Хм... не може ништа да се уради? Не бих рекао. Ево, ја као нико и ништа имам бар идеју шта би могло да се уради.

Дакле, није то.

Не, нисам мислио да не може, него да они нису убеђени, довољно уверени да може (можда управо због ангажовања само неких). Да се о овоме прича на телевизији и да има више репортажа и емисија где би се нација (боље) упознала са проблемом, сигуран сам да не би били равнодушни. Можда зато што већина гледа телевизију и по инерцији је сматра за неко мерило истинитог увида у стварност (без обзира колико и каквих канала има).

Подели на овим сајтовима

Хм... не може ништа да се уради? Не бих рекао. Ево, ја као нико и ништа имам бар идеју шта би могло да се уради.

Дакле, није то.

Ако епископ банатски отворено подржава македонске расколнике, а САССПЦ га и даље држи за епископа, није ли и то вид прећутног подржавања онога што се дешава архиепископу Јовану? Не делују ли онда пак лицемерно оне њихове изјаве за јавност? Јасно, ако цркву не интересује прогон архиепископа Јована, колико ли онда то интересује остале структуре у држави било владине, било невладине, било медијске, било остале које су све у мањој или већој мери антицрквене?

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Не знам, нисам паметан...
Па чудите се зашто нема подршке, откуд равнодушност? Ето, анализирамо ситуацију...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ја сам изнео моје мишљење до којег сам дошао разговарајући са људима из Цркве. Наравно, не мисле сви тако, али се свакако осећа једна летаргија када се говори о овоме. Још ако неко покуша нешто да ради, само је дана када ће бити клепан по ушима због тога. Говорим генерално. Зато је слаба воља да се ишта направи конкретно.

Подели на овим сајтовима

Ако епископ банатски отворено подржава македонске расколнике, а САССПЦ га и даље држи за епископа, није ли и то вид прећутног подржавања онога што се дешава архиепископу Јовану? Не делују ли онда пак лицемерно оне њихове изјаве за јавност? Јасно, ако цркву не интересује прогон архиепископа Јована, колико ли онда то интересује остале структуре у држави било владине, било невладине, било медијске, било остале које су све у мањој или већој мери антицрквене?

Да ли је ово (подебљано) тачно?

Подели на овим сајтовима

Да ли је ово (подебљано) тачно?
Мислио сам да је то опште позната ствар, још од тог сабора где је он прекршио саборност једини одбивши да потпише одлуку сабора (иначе сви епископи морају да потпишу донесену одлуку, чак иако су били уздржани на гласању или гласали против ње)...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...