Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Познато је да терете Архиепископа Јована да је „проневерени новац” пре 12 година дао својим монасима и верницима да га они пусте у промет.

Али су заборавили да су већ у најновијој пресуди од две и по године затвора написали, да је Архиепископ Јован тај тобож проневерни новац већ употребио за куповање разних џипова, аутомобила и за уређење станова са мермером.

Па се поставља питање одакле сада опет тај исти новац када је већ употребљен?

Значи толико им лабаво стои ова оптужба да сам и ја у дилеми да ли су ставрно толико заслепљени од мржње па праве недопустиве грешке или можда имају неки план?

Можда је ово последња борба дављеника. Када се човек дави и за сламчицу се хвата.

Сви знају да Охридска Архиепископја функционише од донација разних добронамерних људи и одавде и из иностаранства.

А држава нема могућности да то спречи јер ништа ту није нелегално.

Једини начин да тај новац „постане нелегалан” је да га повежу са тобож проневерним новцем од стране Архиепископа. Јер једино њега терете за проневеру.

А М И Н

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Да, па то је то... Све оно што се раније радило, сада се напушта, не ради се више. Све људе које су раније користили за напад на Православну Охридску Архиепископију, не користе више. Све полуге државне власти које су раније користили, више не користе. Увек мењају принципе. То чини човек/људи којем/којима савест није мирна.

Сетите се Трифуна Костовског, и како је уопште и почело гоњење за "проневеру" где сама државна институција звана мпц није гонила Архиепископа (укључили су се накнадно, за паре, наравно), јер "проневере" никад није било... И колико су животињски загризли за "проневеру", тераће је и даље, до самог краја. Измишљаће, лагаће, чиниће неправду и зло као што чине у спрези - лажна заједница, лажно јединство, мпц - држава. И тако док их не заустави сам Господ.

А осталим Епископима ће се из мржње качити "учествовање у проневери", или још и неко ново дело, измишљено, непостојеће ни у несретном македонском законодавству, ни у оном европском којем, наводно, теже. А то је дело као "распиривање националне и верске мржње (увек је националне пре верске!), раздора и нетрпељивости", због чега је Архиепископ такође био затваран... Колико је све јасно, Боже сачувај.

А, пошто се све до сада напуштало и прелазило на нове начине гоњења, испоставиће се на крају да нема "проневере", као што је нема, да нема мржње и нетрпељивости, као што их нема, да нема ничег што су говорили. Онда ће остати само истина:

У име Филипа и Александра, отаца наших, гонимо Цркву Божију и убијамо људе - иконе Божије, по затворима.

• Волим 1

Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

• Гости

https://www.pouke.org/forum/topic/9128-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d0%be%d0%bd-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b5-%d0%be%d1%85%d1%80%d0%b8%d0%b4%d1%81%d0%ba%d0%b5-%d0%b0%d1%80%d1%85%d0%b8%d0%b5%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%98%d0%b5-%d1%83/page__st__1188#entry645133

Хм, и даље нисам добио одговор на постављено питање за које мислим да је веома битно јер један сајт који се зове Светосавље, а поставља линкове расколничке организације МПЦ као нешто најнормалније...

Поставио сам веома конкретно питање, верујем да људи који су окупљени око сајта Светосавље.орг читају ЖРУ и сигурно имају шта да кажу на ово. О чему се ради? Шта се желело постићи са постављањем линкова?

Моје питање се налази на линку.

Подели на овим сајтовима

Да вам кажем још једну информацију у вези са најновијом оптужбом од стране МПЦ и власти у Македонију против Архиепископа Јована и осталих монаха и верника који су били ухапшени. Познато је да терете Архиепископа Јована да је „проневерни новац” пре 12 година дао својим монасима и верницима да га они пусте у промет. Али су заборавили да су већ у најновију пресуду о две и по године затвора написали да је Архиепископ Јован тај тобож проневерни новац већ употребио за куповање разних џипова и аута и за уређивање станова са мермером. Па се поставља питање одакле сада опет тај исти новац када је већ употребљен? Значи толико им лабаво стои ова оптужба да сам и ја у дилеми да ли су ставрно толико заслепљени од мржње па праве недопустиве грешке или можда имају неки план? Можда је ово последња борба дављеника. Када се човек дави и за сламчицу се хвата. Сви знају да Охридска Архиепископја функционише од донације разних добронамерних људи и одавде и из иностаранства. А држава нема могућноси да то спречи јер ништа ту није нелегално. Једини начин да тај новац „постане нелегалан” је да га повежу са тобож проневерни новац од стране Архиепископа. Јер једино њега терете за проневеру.

Добро дошао и хвала на информацијама.

Треба да знамо појединости тих монтираних процеса да би било очигледније да се ради о класичном политичко-расколничком прогону. Циљ им је јасан - уклањање Арх.Јована, а средства су им мутна - ВМРО, "МПЦ", судство које извршава политичке налоге, медији који су или заглупљени лажима или су директно у служби.

Човек који је политички осуђен за наводну проневеру новца на две и по године затвора од којих је већ скоро 6 месеци провео у најстрожем притвору, као да је масовни убица, није дочекао "мир" и нормалан третман у затвору (викенди, комуникација...) већ, по сведочењу Вл. Давида, нико и не зна како му је и он чак можда није ни чуо за најновија хапшења, дочекује нови талас малтретирања тиме што га опет изводе пред истражног судију за ново "кривично" дело... Јасно је да су подивљали, демонски побеснели (плеоназам) и да би отварали шампањац ако би умро или тешко оболео.

Подели на овим сајтовима

Облак је, проћиће... И светог Атанасија Великог су оптуживали за овакве и сличне ствари, стрпали у затворе и што не, па ипак данас сви га славимо, а гонитеља негових готово да нико и не памти.

Подели на овим сајтовима

Судећи по написима из Скопске штампе, Македонске (антицрквене) власти немају ни најмање трунке намере да престану са започетим ''послом'' на уништењу канонекс еЦркве - П.О.Архиепископије и њеног Првојерарха Архиепископа Јована.

По начину на који о новостима везаним за овај невиђени прогон против Цркве, ''извештава'' провладин лист ''Вечер'' (а као да у БЈРМ постоји некакав другачији осим ПРОвладин), ништа добро не може да се очекује у будућности..

http://vecer.com.mk/?ItemID=DC2B940639D4A0418605A216D6B0D4FC

Подели на овим сајтовима

Судећи по написима из Скопске штампе, Македонске (антицрквене) власти немају ни најмање трунке намере да престану са започетим ''послом'' на уништењу канонекс еЦркве - П.О.Архиепископије и њеног Првојерарха Архиепископа Јована.

По начину на који о новостима везаним за овај невиђени прогон против Цркве, ''извештава'' провладин лист ''Вечер'' (а као да у БЈРМ постоји некакав другачији осим ПРОвладин), ништа добро не може да се очекује у будућности..

http://vecer.com.mk/...605A216D6B0D4FC

Ипак су у тексту, онако стидљиво и на самом крају, после свих лажи и пљувања по Архиепископу Јовану и ПОА (које су изречене да би се умањио значај доле написане реченице), написали да немају доказе за своје тврдње:

"Полицијата засега нема цврсти докази дека овие пари потекнуваат од МПЦ и се токму оние за кои Вранишковски беше осуден од велешкиот Основен суд или пак се пари кои тој ги добил од странство".

Подели на овим сајтовима

Мирaн протест испред македонске амбасаде у Вашингтону

У Вашингтону је 31. Маја 2012. године, испред македонске амбасаде одржан миран протест, на коме је затражено безусловно ослобађање Његовог Блаженства Архиепископа охридског и Митрополита скопског г.г. Јована из затвора, хитан прекид монтираног судског прогона на верској основи и осталих Епископа, свештеномонаха, монахиња и верног народа, као и регистровање Православне Охридске Архиепископије од стране државе.

washington1.jpg

Протестот је био уредно образложен, пријављен и одобрен од стране вашингтонске полиције. Грађани, који су одржали миран протест, са упаљеним свећама одржали су и молебан за што бржи прекид државног прогона на верској основи против припадника Православне Охридске Архиепископије. Свим пролазницима су дељени летци којима је у најкраћем објашњен десетогодишњи терор који државни органи заједно са расколничком МПЦ спроводе против канонске Цркве у Р. Македонији, Православне Охридске Архиепископије и њених припадника. Следећи овакав протест би требало да се одржи испред америчког Стејт Департмента.

Изражавамо наше искрено жаљење због тога што монтирани полицијско-судски прогон и кршење најосновнијих људских права и верских слобода припадницима Православне Охридске Архиепископије, пред међународном заједницом саздаје ружну слику о Р. Македонији, и истовремено изузетно много отежава положај и будућност расколничке МПЦ у очима целог хришћанског света.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Danas sam bio sa jednom osobom koja dosta toga poznaje u dijaspori pa i oko Makedonske dijaspore!

Evo dal je slučajno ili ne , danas smi pričao o ovom protestu Makedonaca i kako mi kaže Makedonska dijaspora (pogotovo van evrope) je više upoznata oko prave situacije nego što u samoj Makedoniji!

Po ovom što se sve odvija oko Arhiepiskopa - dijaspora se uzdrmala i sve više podržava arhiepiskopa Jovana samo trebaće još dana da se ta sloboda i kod njih stvori te da krenu sa krupnijim merama!!!

Još ranije sam čuo za neke pozitivne stvari i ovo im definitivno dalo povoda da se polako izjašnjavaju oko svoje matične Makedonije i verujem da će se pre dijaspora vratiti u kanonsko jedinstvo nego jerarhija iz matice!

Подели на овим сајтовима

Danas sam bio sa jednom osobom koja dosta toga poznaje u dijaspori pa i oko Makedonske dijaspore!

Evo dal je slučajno ili ne , danas smi pričao o ovom protestu Makedonaca i kako mi kaže Makedonska dijaspora (pogotovo van evrope) je više upoznata oko prave situacije nego što u samoj Makedoniji!

Po ovom što se sve odvija oko Arhiepiskopa - dijaspora se uzdrmala i sve više podržava arhiepiskopa Jovana samo trebaće još dana da se ta sloboda i kod njih stvori te da krenu sa krupnijim merama!!!

Još ranije sam čuo za neke pozitivne stvari i ovo im definitivno dalo povoda da se polako izjašnjavaju oko svoje matične Makedonije i verujem da će se pre dijaspora vratiti u kanonsko jedinstvo nego jerarhija iz matice!

Pa SLOBODA je Чудо.. :)

Него ја не могу да разумем да се ми у Београду не можемо организовати за, не један ..него низ протеста,.. испред јадне Македонске Амбасаде..!

Па студенти Богословског факултета.. би могли да свакодневно организују молебане испред ње као симбола срамне македонске антихришћанске државе... уз паљење свећа до касно у ноћ свих грађана који то желе...

И студенти из македоније бар ови који су на Теолошком могли би да узму главну реч у организацији...

А могу и летци са обавештењима да се штампају и деле пролазницима, онда вернима у Свим Храмовима..па замислите ГРКЕ кад би се нашли у ИОЛЕ сличној ситуацији...

ма има ту много ствари...

А ми ...

... ништа?

Подели на овим сајтовима

То је зато што људи у дијаспори имају прилику да виде да све помесне Цркве јасно стављају до знања да је МПЦ разбојничка дружина, и што људи могу да виде шта је истинска Црква. Док је народу у Македонији то онемогућено. Непрестано их трују причом о угрожености македонског народа од стране ПОА. Ево овај садашњи прогон. ПОА је од стране власти окарактерисана као мафијашка организација која угрожава саме темеље македонске државе и опстанак народа.

Примећујете ли сличност са артемитима - угроженост српства и православља од стране Цркве - зар је онда чудно што артемитима прогон Цркве у Македонији ни мало не смета.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Гости

Mislim da za ovo im treba jedan Pokretač i da krenu u protest a verujem da bi bilo volje kod većine studenata ali samo da ih neko pokrene!

Prvo nema to toliko puno studenata iz POA da bi bilo upadljivo za javnost ali ako bi neko pokrenuo tu priču unutar studenata , verujem da bi se organizovali i da obave neki protest!

Opet i opet verujem da je za sve STRAH glavni problem !

Подели на овим сајтовима

• Гости

То је зато што људи у дијаспори имају прилику да виде да све помесне Цркве јасно стављају до знања да је МПЦ разбојничка дружина, и што људи могу да виде шта је истинска Црква. Док је народу у Македонији то онемогућено. Непрестано их трују причом о угрожености македонског народа од стране ПОА. Ево овај садашњи прогон. ПОА је од стране власти окарактерисана као мафијашка организација која угрожава саме темеље македонске државе и опстанак народа.

Примећујете ли сличност са артемитима - угроженост српства и православља од стране Цркве - зар је онда чудно што артемитима прогон Цркве у Македонији ни мало не смета.

da , baš tako!

Подели на овим сајтовима

Нема шта потпуно су ти исправне паралеле... као и увек ..чисто да констатујем.. :)

Али то је још један од доказа да МИ МОРАМО да урадимо ствар како ваља...

Потпуно је недопустиво да протести прво почну у Америци а не у Београду ... У то сам сигуран.. а сигуран сам да је цела ситуација у Македонији баш оваква каква јесте управо због тог НЕДОСТАТКА СВЕСТИ (и савести) код наше Црквене ''елите'' па је код нас овакво МРТВИЛО кад је ПОА у питању... опет кажем замислите само Грке у сличној ситуацији...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...