Jump to content

Авганистанска криза

Препоручена порука

пре 4 минута, haveaniceday рече

Бајден је урнисао све што је такао  а мене и даље нападају @Avocado i @cloudking да сам у неком култу трампа  зато што сам видео да је лик нормалнији, паметнији и бољи од ових кловнова и покушавао да им објасним да су ови идиоти као бајден опасни и за америку и за свет..

Bajden je zakon za ovakve. Udri Bajcho kad ne znaju bolje! :)

Ovi sto misle da je Tramp bolji ne kapiraju da su svi isti! 

Meni je Bajden ucinio ono sto sam ovekivao. Povuko je trupe i sad ako Tramp oce da pobedi,mora da ponudi i on ljudima nesto a ne samo da troluje po tviteru... Ups. "tviteru" :)

• Хахаха 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 176
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 сат, cloudking рече

Bajden je zakon za ovakve. Udri Bajcho kad ne znaju bolje! :)

Ovi sto misle da je Tramp bolji ne kapiraju da su svi isti! 

Meni je Bajden ucinio ono sto sam ovekivao. Povuko je trupe i sad ako Tramp oce da pobedi,mora da ponudi i on ljudima nesto a ne samo da troluje po tviteru... Ups. "tviteru" :)

Трампу је довољно да понуди народу то да може остати будан преко дана :smeh1:

Не заборавимо да је Трамп започео озбиљније повлачење из Афганистана. Бајден га је само довршио (можда преубрзано, као што се дало видјети, јер је рок повлачења одједном скратио за мјесец-два). Дакле, Трумпоња је поступао као пацифиста такође.

У Сирију је био ушао и одмах изашао када је ИСИС уништен.

У Афганистану је натјерао Талибане да први пут сједну и озбиљно преговарају тако што им је грунуо један МОАБ на њихову базу (најјачу ненукларну бомбу у америчком арсеналу, бај д веј).

У Ираку је исто повлачио Америку назад колико је стигао, али је успут рокнуо Сулејманија (кршење међународног права свакако, али и јак геополитички шамар Ирану који нису могли приуштити да пропусте).

Није ни Бајден лош по Америку толико (игнорисаћу његово повлађивање анти-бјелачким расистима и лупетања типа "Америка ће постати бјелачки мањинска држава - и то је добро", јер се њему то своди на чисту реторику а не конкретну политику), иако бих лично преферирао Трампа  у другом мандату да настави са јачом изолационистичком политиком и дрмањем кавеза етаблираним елитама. Натјерао је Европљане да схвате да Америка неће увијек бити ту, да је логично да Америка гледа само своје интересе и да је пројекат ЕУ у стварној опасности ако се сама Европа не заузме за себе, а у Америци се ослободио нешто бијеса код бијелаца и привукао је мањине донекле у Републиканску странку (највећи постотак црнаца који је гласао за Републиканце десио се под Трампом, а сада један црнац је њихов кандидат за гувернер Калифорније).

Причајмо шта хоћемо - Трамп је оставио свој отисак на историју америчке политике :) 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Срндаћ рече

Није ни Бајден лош по Америку толико 

Lik je ocaj zivi, nakokao im je inflaciju, urnisao biznise, urnise im ekonomiju samo tako. 
Njegovo povlacenje iz avganistana je ocaj, kao da je namerno zeznuo stvari. Jedina dobra stvar u celom povlacenju je samo povlacenje ali bukvalno nijedna druga stvar u povlacenju nije bila dobra.

1. Prekrsio je dogovor.

2. "intelligence community" je totalno omasio sve sto je predvideo. Makar ono sto je bajden prenosio.

3. Covek je otisao, nije ni cao rekao. Bukvalno je povukao ljude sa vojnog aerodroma pre nego sto je dao obavestenje civilima niti avganistanskoj vojsci.

4. Ostavio je toliko opreme pri povlacenju da je ucinio talibane trenutno jednom od najopremljenijih vojski u regiji. 

5. Ostavio je cak mozda izmedju 10 i 20 000 amerikanaca zaglavljenih tamo i gomilu avganistanaca koji su pomagali amerikancima je ostavio na cedilu da mogu talibani lepo da ih kolju javno kao primer drugima.

Lik je ocaj zivi. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, cloudking рече

Nego sta nego treba da im ponudi, kao sto je nudio i prosli put, i ovaj put ce isto. Oporavak ekonomije posle bajdenove katastrofalne ekonomske politike. 

Tako se i vodi politika. Bajden je nudio 2000 dolara, slagao, nudio je poslove, nudio je svasta nesto, nista nije dostavio niti uradio. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, haveaniceday рече

Nego sta nego treba da im ponudi, kao sto je nudio i prosli put, i ovaj put ce isto. Oporavak ekonomije posle bajdenove katastrofalne ekonomske politike. 

Tako se i vodi politika. Bajden je nudio 2000 dolara, slagao, nudio je poslove, nudio je svasta nesto, nista nije dostavio niti uradio. 

Bitno da je obecavao. Sad mora i Tramp tako ako misli da se vraca a dokle god samo piskarate na forumu Bajden zasluzuje da vas gazi i dalje. Posteno je to zaradio.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, cloudking рече

Bitno da je obecavao. Sad mora i Tramp tako ako misli da se vraca a dokle god samo piskarate na forumu Bajden zasluzuje da vas gazi i dalje. Posteno je to zaradio.

Pa hoce Tramp, ne vidim problem? Bajden sada gazi, dok ga ne pobede. Tako to ide, to je politika. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, haveaniceday рече

Pa hoce Tramp, ne vidim problem? Bajden sada gazi, dok ga ne pobede. Tako to ide, to je politika. 

Srecno na izborima hehe

Подели на овим сајтовима

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА СЛАВЉЕ: Талибани позвали Русију, Кину, Турску на церемонију

WWW.NOVOSTI.RS

ТАЛИБАНИ, који су освојили власт у Авганистану 15. августа, позвали су одређен број земаља, укључујући и Русију, да буду...

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...