Jump to content

Neke stvari koje treba znati..

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 8.5.2021. at 17:13, Lazar 12 рече

Pa bilo bi onda dobro da otvorimo tu temu a ne da svaku upucujemo tu heheh. Eto ti otvori. Hristos je najveci karakter koji je ikad hodao u ljudskom tjelu tako da se uvijek vraćamo na Njega. 

Da, zato se treba ugledati na njega, drugim recima uvek se zapitas @Sta bi Hrist rekao ili uradio u toj situaciji@ naravno mi smo obicni ljudi i i nije lako tako postupati al treba probati.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, mirko1929 рече

Na pocetku veze ljubav ne moze da postoji, vec samo nekakva limerencija. Zato i upitah sta je ljubav? Da vidim sta ce ljudi da kazu.

Ljubav je lična stvar. Imaš li je u sebi ili ne. AKo imaš ljubavi u sebi, svakog možeš voleti.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

On 8.5.2021. at 17:21, Lazar 12 рече

Stariji kao covjek, On je bio savrseni covjek i savrseni Bog. Da ne dodje do zabune kod neupucenih citalaca

Pa ako je tako, to znaci da je Bogu sve moguce, id a on nije tu pocinio nikakav greh jer je Bog a Bog je bezgresan i bezuslovno mu se veruje i da je to Bozanski cin.

Znaci cela ona tvoja prepiska i objasnjavanje je nepotrebno jer si ovde objasnio u jednoj recenici.

Jes svaleri losi, pa sve se one udadose za mangupe. :))

Samo Boki osta sam....

Ljubav ti je: kada gledas drugu osobu i vidis da su tvoji grehovi veci od greha druge osobe, tada ces je voleti. I voleti ljude. Ako mislis na ljubav izmedju momka i devojke: : ljubav ti je kada je podrzavas, hvalis i razumes. A za to ti je potrebno da shvatis da si ti gresniji od nje ali ne ono da se upucas, ja sam najgresniji i da se sayaljevas, nego prosto da prihvatis da je ona zivo bide i da moze da pogresi. A ljubav u braku ti je: razumevanje, razgovor,  trpljenje.

Izmedju prijatelja je ljubav: podrska i ispravljanje. Podrzavas ih i uvek si tu da im se nadjes.

Strasno, svi muskarci pedofili. Kakva generalizacija, kako vas samo nije sramota da tako pisete. @sanja84 Stvarno bre generacijo ala si odvalila i ostala ziva. Ne moze biti pedfil neko ko je sa nekom koja je punoletna bez obzira koiko godina ima jer je punoletna citaj zrela pravno i zakonski moze. Ali je drustveno i moralno neprimereno. Dostojevskom je zena bila 20 godina mladja pa su imali skladan brak. Pedofili su ljudi koji budu sa Decom koja nisu zakonski na zrela (ne govorim o drustvenoj i moralnoj ispravnosti). Kako je pedofil neko ko hoce nevinu? TI si generacijo stvarno prolupala... ccc Sta ti se desilo? TO su po meni ljudi koji su @prljavi u dusi i glavi@ pa tako misle da ce da se ociste, a ima i ona fora, sta sam radio zenama drugim, hocu da moja bude nepipnuta, ili neotvorena. Sto je po meni pasurd koji je stvaran. I naravno nevine devojke su uglavno neiskusne i lako ih je obrlatiti, ali imaju problem sto misle za sebe da su posebene i savrsene i dodju do toga da im niko nije dobar i nije savrsen za njih. I onaj koji ih prevari, obicno je to neki mangup on je i osvoji.

@J_a_n_a Da svaleri, mangupi..... su poyelji bas yato sto ynaju sa zenama, imaju jednu zvaku za sve, deluju dobro i dobrodusno dok ne dobiju sta zele, obasipaju poklonima itd, prosto ucine zenu da se oseca posebna i bolja od drugih.... Pa zasto bi sa Jutkom bila njegova zena da on prema njij nije divan? Odmah bi ga otkacila da je debil... NIkada mangupi i svaleri nisu prosti, prosti su dzovani a njih zene zaobilaze. Ociti niste upoznale mangupe pa ne ynate kako izgledaju. Uvek ti prilaze prijateljski, sale se sa tobom, cacnu te za ruku, kao sale se tako sto se kao rvu sa tobom. Cackaju te, pikaju, stalno se smeskaju, duhoviti su i uglavno zauseti ili ozenjeni. Ne smaraju te, ne cimaju, imas slobodu pored njih, znaci sve sto je idealan muskarac to je ustvari mangup.

@Violetta Valery Ne lupaj, ti nisi spremna za ljubav.  Nadji nekog stidljivog i dobrog decka i eto. Sta je problem pa i emocionalno zatvorena? Otvori se... KO ti brani?  Oni stidljivi i povuceni nisu zanimljivi jel te jer nemajud evojke sta da pricaju sa njima, Kako cu ja stidljiva sa njim stidljivim, o cemu da pricamo. Pa o slanim stapicima! Ako mu dam povoda on ce da misli ovo, ono. Ma bre otvoreno i posteno i nema problema.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Flojd рече

Da svaleri, mangupi..... su poyelji bas yato sto ynaju sa zenama, imaju jednu zvaku za sve, deluju dobro i dobrodusno dok ne dobiju sta zele, obasipaju poklonima itd, prosto ucine zenu da se oseca posebna i bolja od drugih.... Pa zasto bi sa Jutkom bila njegova zena da on prema njij nije divan? Odmah bi ga otkacila da je debil... NIkada mangupi i svaleri nisu prosti, prosti su dzovani a njih zene zaobilaze. Ociti niste upoznale mangupe pa ne ynate kako izgledaju. Uvek ti prilaze prijateljski, sale se sa tobom, cacnu te za ruku, kao sale se tako sto se kao rvu sa tobom. Cackaju te, pikaju, stalno se smeskaju, duhoviti su i uglavno zauseti ili ozenjeni. Ne smaraju te, ne cimaju, imas slobodu pored njih, znaci sve sto je idealan muskarac to je ustvari mangup.

Joj brate dragi da si ti meni živ i zdrav. Ko ti je stao na žulj, pa prosipaš hejt :D ništa od ovoga za šta me prozivaš nisam rekla, očigledno je da nisi razumeo...no ima vremena mlad si :)

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, sanja84 рече

@Flojd Ne znam, meni su dečaci od dvadeset godina deca. Kao i devojčurci. Šta oni znaju.

Kolumbova posada sa kojom je presao okean i pokorio Juznu Ameriku su bili decaci od 14-15 godina. Da su ljudi nekada bili infantilizovani kao danas, i isli u skolu do 30-te, niko nikada ne bi nista uradio u zivotu (pripadnici visokih drustvenih staleza koji dozive 25 godina imali su veliku verovatnocu da pozive cak jos toliko, svi ostali sa 30-40 su vec imali tendenciju da budu rahmetli).

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, mirko1929 рече

Kolumbova posada sa kojom je presao okean i pokorio Juznu Ameriku su bili decaci od 14-15 godina. Da su ljudi nekada bili infantilizovani kao danas, i isli u skolu do 30-te, niko nikada ne bi nista uradio u zivotu (pripadnici visokih drustvenih staleza koji dozive 25 godina imali su veliku verovatnocu da pozive cak jos toliko, svi ostali sa 30-40 su vec imali tendenciju da budu rahmetli).

Jeste, a Flojd i ja bi u to vreme imali unučiće. Mislim ne on i ja, nego neki naših godina. I imali bi još nekih deset godina života fore.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Flojd рече

Ne lupaj, ti nisi spremna za ljubav.

Na žalost, u pravu si. Nisam spremna za ljubav, a možda ni za život. Sklonila sam se sa vetrometine i u vezu neću ući bez ljubavi.

Nadam se da ću tada biti spremna.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Violetta Valery рече

Na žalost, u pravu si. Nisam spremna za ljubav, a možda ni za život. Sklonila sam se sa vetrometine i u vezu neću ući bez ljubavi.

Niko ne može to bolje znati od tebe same i niko nema prava da te nagovara na nešto što ga se ne tiče. Pogotovo ne na forumu.

:ladan:

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Bojan* рече

Može i treba da postoji.

Vremenom treba samo da jača.

Ne znam kako ti to zamisljas da bude moguce? Mozda u XIX veku kad je to funkcionisao ovako. Tebi se neka devojka svidi. Onda ti (i svaki drugi kojem se svidela) trazis blagoslov od njenog oca za udvaranje. Onda se vi njoj udvarate, pa ona odabere onog koji joj se najvise svidi da joj postane verenik. Pa onda nakon veridbe vi razvijate ljubav. Pa tek nakon sklopljnog braka stupa na snagu pozuda. Danas ti je kauzacija obrnuta. Prvo mora izmedju vas da se razvije pozuda, pa limerencija, pa ljubav (pritom su ova druga dva sekundarni i neobavezni). Ako dopustis da se zaljubis pre nego sto se izmedju vas razvije pohota zavrsices friendzoniran. Ne znam kakvim idealima robujes, ali vidim da shvatas kako stvari stoje. Ostaje samo ili da prihvatis da nije kako zamisljas da bi trebalo da bude, nego je tako kako jeste, te da se prilagodis situaciji na terenu, ili da odes u manastir. Ja sam bio veliki verski fanatik (bio za dva koplja vise zaslepljen nego neki rimokatolicki inkvizitor iz XIII veka), i zbog nacina na koji funkcionisu danasnje veze sam bezao od devojaka kao djavo od krsta. Ali, to je bila svesna odluka i nisam kukao na to sto se nisam ozenio.

How-many-guy-sin-the-friendzone-does-it-take-to-change-a-lightbulb.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Flojd рече

Pa ako je tako, to znaci da je Bogu sve moguce, id a on nije tu pocinio nikakav greh jer je Bog a Bog je bezgresan i bezuslovno mu se veruje i da je to Bozanski cin.

Znaci cela ona tvoja prepiska i objasnjavanje je nepotrebno jer si ovde objasnio u jednoj recenici.

Daa, to bi bio neki zaključak sto se tiče toga. Upravu si

Подели на овим сајтовима

Hrišćanska ljubav nije samo osjećaj. Ona je zapravo svjesno stanje uma predanog Bogu. Ona je određeno stanje volje podređeno Božjoj volji. Voljeti, to jednostavno znači iskoristiti moć izbora koju nam je Bog dao da, bez obzira na osjećaje, kažemo i učinimo ono što je najviša dobrobit za drugoga.

Čista i sveta ljubav nije osjećaj. Ona je načelo. Najveća Božja zapovijest ne glasi: “Trebaš osjećati ljubav!” nego “Ljubi!” Sve dok naš um djeluje, mi možemo držati ovu zapovijest. Uzvišeni božanski primjer pokreće nas da i sami odlučimo voljeti one za koje možda nemamo tople osjećaje, koji nam se možda suprotstavljaju; bez obzira na to što čine ili nam govore, i bez obzira kako nam mrski mogu postati. »Čovjek ne može shvatiti takvu ljubav. To je nesumnjivo dio tajne Božanstva. Koliko god se trudili, ljudska srca takvu ljubav nikada neće moći izgraditi. Ipak, uprkos toj činjenici, Isus je odlučno zapovjedio svojim učenicima: “Ljubite svoje neprijatelje!” (Luka 6,27) Njegova zapovijest sadrži uvjerenje da možemo uspješno voljeti i onda kad bismo po svojoj naravi mrzili. On će nam dati snagu da prema svim ljudima postupamo s ljubavlju. Upravo onako kao što je On činio.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Violetta Valery рече

Zasto mislis da nisi spremna. Otvori se za ljubav, budi najbolja sto mozes. Nemoj sebe ubijedjivati da nisi spremna za zivot,moć misli je veoma velika. To unutra, to ti se sve vidi spolja. Budi jos bolja nego sto jesi, širi ljubav oko sebe i ljubav ces privuci. Moli se Gospodu i ispuni srce ljubavlju. Ponašanje naše okoline je cesto samo ogledalo našeg vlastitog ponašanja. Ti budi pozitivna. Izazovi sama sebe da budes naj naaj bolja sto mozes na samo 3 dana. Pa probaj opet jos na tri. Privuces ljubaav kakvu trazis. Zivot je pun dobrih i losih trenutaka. Cesto nam je tesko, ali proci ce. Imas Boga na svojoj strani. Ne poznajem te, ali mislim da si ti iskrena osoba. To je velika vrlina.Takvu ces osobu i privuci u svoj zivot. Za dobre stvari treba vremena. Evo otvorena si za razgovor, pricu, mišljenja. To je super osobina. Svaka ti čast! 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...