Jump to content

Violetta Valery

Члан
  • Број садржаја

    277
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

3 Пратилаца

О Violetta Valery

  • Рођендан 06/02/2001

Profile Information

  • Пол :
    Женско
  • Локација :
    Beograd
  • Интересовање :
    Pravoslavna vera, smisao, opera, informacione tehnologije...

Скорашњи посетиоци профила

4293 посетилаца

Violetta Valery's Achievements

Интересује се

Интересује се (5/9)

232

Форумска репутација

  1. Pogled na zalazak sunca sa spomenika braniocima Beograda u Košutnjaku. Živim nedaleko odatle. Slikala sam ga u februaru, stavila na pozadinu telefona, a danas sam poželela da sliku negde podelim. Volim ovo mesto i često tu dolazim. Vuče me. Mesto hrabrosti, žrtve, stradanja... Postoji ogromna uteha u saznanju da će naši bližnji nastaviti sa životom posle nas, kao branioci što su znali da će Srbija vaskrsnuti i da je Hristos već vaskrsao. Ona oduzima gorčinu smrti.
  2. Teži, Hristu, Logosu, smislu... Svemu onome čemu ispraznost ovoga sveta ne može da priđe. Ne bih povezala spokoj sa pravednošću. Duša lako može da zaspi u gresima, kao onoga što je hteo da ruši žitnice jer nisu imale mesta za novi rod. Najveći pravednici nisu imali ni najmanje spokoja. Savest ih je neprestano mučila, stalno su bili svesni svojih i najmanjih grehova i nesavršenosti, a tuđih greha su bili blaženo nesvesni.
  3. Ne bih mu pominjala druge vere, ekumenizam, sekte, prelesti... niti bilo kakvu opasnost. Pokušala bih da ga navedem da se zamisli kakav je ovaj život kada se odbace ili ostvare svi prohtevi, zadovoljstva, površni odnosi i sve ostalo što ne ispunjava. Da li ljudska duša teži nečemu što joj ovaj svet ne može pružiti? Šta može ispuniti njenu prazninu?
  4. Violetta Valery

    Šetači

    Moji roditelji su se upoznali na protestima protiv Slobe. Studirali su i nadali su se nečemu boljem od onoga što je taj režim pružao. Nikada nisu bili neradnici. Zato ću i za ove sada što protestuju pretpostaviti najbolje. Ako je Gospodu ugodno da se Srbija oslobodi loše vlasti, znaće šta da radi sa šetačima nečasnih pobuda. Ne mrzim predsednika Vučića. Bog neka mu da para i zdravlja, samo nek nam ga skine sa vlasti i ekrana.
  5. Juče sam prvi put čula vic o babi koja čita Bibliju, da sprema prijemni. Degutantan vic. Strašna zabluda, da samo stari imaju da misle o "prijemnom". Zar smo toliko privezani za zemlju da se niko ne osvrne kolika je ona paklena ako se izgubi pogled na Hrista?
  6. Violetta Valery

    Linux

    Na Ubuntu 20.04 sam radila baš ovu proceduru. Dopada mi se snap koncept, ali mi se nikako ne sviđa nedostatak otvorenog koda i transparentnosti serverske strane. Sada imam Debian 11 i koristim Flatpak.
  7. To mi je jasno logički. Onaj emocionalni sloj mi je u sukobu.
  8. Sveti oci kažu da se treba svakodnevno sećati smrti i time se čuvati greha. Neki monasi su u svojim kelijama čuvali svoje sanduke, a neki čak i lobanje davno upokojene braće u Hristu. Pazili su da nikada ne smetnu sa uma da naredno jutro možda neće dočekati. Sa druge strane, život je najvredniji dar Boga čoveku. Treba blagodariti Bogu za njega i za svaki dan koji nam podari na ovom svetu. Život treba slaviti. Hrišćanin mora da ima radost. Logički gledano, ovde nema protivrečnosti, ali su raspoloženja suprotna. Ne znam kako da ih pomirim. Skoro sam napisala jednom forumašu da kada upadnem u to raspoloženje, osećam potrebu da gledam ili čitam sadržaje u skladu sa sećanjem na smrt. Rekao mi je da se okrenem sadržajima koji slave život, ali osećam da su nespojivi. Kako vi mirite ova dva suprotstavljena raspoloženja?
  9. Violetta Valery

    Ja grad Beograd

    Moj Beograd se sveo na Banovo Brdo i Adu Ciganliju. U onaj Beograd koji nije moj, odlazim samo na fakultet i u Crkvu svetog Marka. Tu sam pre skoro tri godine provirivala u pripratu. Tada sam još prikupljala hrabrost da se ispovedim.
  10. Gospod da useli postradalu decu u rajska naselja i mučenike iz Mladenovca. Primila bih svu paljbu namenjenu nedužnima u svoje telo, samo da se ovi neuračunjivi smire.
  11. Neće li stradati i neko ko je stran Hristu, a svojom teškom naravi stalno izaziva sukob sa svima u okruženju ili neko ko nepromišljenošću i svojom krivicom sebi otežava život? Kako da razlikujemo stradanje ugursuza i onoga ko nije od ovog sveta?
×
×
  • Креирај ново...