Jump to content

Neke stvari koje treba znati..

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 18 часа, J_a_n_a рече

Joj brate dragi da si ti meni živ i zdrav. Ko ti je stao na žulj, pa prosipaš hejt :D ništa od ovoga za šta me prozivaš nisam rekla, očigledno je da nisi razumeo...no ima vremena mlad si :)

Ja bre nikog ne hejtujem to su aamo moja opazanja. Sto vi svatate naopako ne je moja krivica.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Lazar 12 рече

Hrišćanska ljubav nije samo osjećaj. Ona je zapravo svjesno stanje uma predanog Bogu. Ona je određeno stanje volje podređeno Božjoj volji. Voljeti, to jednostavno znači iskoristiti moć izbora koju nam je Bog dao da, bez obzira na osjećaje, kažemo i učinimo ono što je najviša dobrobit za drugoga.

Čista i sveta ljubav nije osjećaj. Ona je načelo. Najveća Božja zapovijest ne glasi: “Trebaš osjećati ljubav!” nego “Ljubi!” Sve dok naš um djeluje, mi možemo držati ovu zapovijest. Uzvišeni božanski primjer pokreće nas da i sami odlučimo voljeti one za koje možda nemamo tople osjećaje, koji nam se možda suprotstavljaju; bez obzira na to što čine ili nam govore, i bez obzira kako nam mrski mogu postati. »Čovjek ne može shvatiti takvu ljubav. To je nesumnjivo dio tajne Božanstva. Koliko god se trudili, ljudska srca takvu ljubav nikada neće moći izgraditi. Ipak, uprkos toj činjenici, Isus je odlučno zapovjedio svojim učenicima: “Ljubite svoje neprijatelje!” (Luka 6,27) Njegova zapovijest sadrži uvjerenje da možemo uspješno voljeti i onda kad bismo po svojoj naravi mrzili. On će nam dati snagu da prema svim ljudima postupamo s ljubavlju. Upravo onako kao što je On činio.

Starogrcki je jezik ko stvoren za filosofiju, tako da je tamo puno lakse razlikovati razlicite vrste ljubavi (eros, agape, itd), znanja (episteme, gnosis, itd.)...

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, J_a_n_a рече

Nekoliko žena/devojaka je napisalo šta misli, vole/ne vole kod muškaraca i ti si svakoj udario - ne sviđa mi se :smeh1: ne znam ko naopako shvata :smeh1:

Pa ti. To je moj komentar na niihov, tj unlajk. I oda sam dao moje misljenje, zasto kad mi muski nesto stavimo to je odma hejt ili kako god, a ako vi stavite nesto ili opletete to je kul?

De je tu jednakost polova?

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Violetta Valery рече

Na žalost, u pravu si. Nisam spremna za ljubav, a možda ni za život. Sklonila sam se sa vetrometine i u vezu neću ući bez ljubavi.

Nadam se da ću tada biti spremna.

To neces resiti ako cekas da dodje pravi, nece ljubav da padne sa neba, nego davaj sansu momcima, izlazi, upoznaj ih. Daj svakom sansu ali da izlazite na pice drugarski, bez obaveza ( da ne pomisli da je sve gotovo) ako odete na kafu. 😉

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Flojd рече

Ja bre nikog ne hejtujem to su aamo moja opazanja. Sto vi svatate naopako ne je moja krivica.

Ти си бре ко онај штрумпф, како се зваше :))А да, Мргуд ;) :))

Подели на овим сајтовима

On 8.5.2021. at 16:13, sanja84 рече

ili prosto ljubav zbog ljubavi?

Сви ми и треба да имамо своје ''ја'', није то ништа лоше, Бог нам је дао различитост у односу на друге па и на нама најблискију особу, жену или мужа, али увек требамо бити спремни да то своје ''ја'' и жртвујемо зарад те особе. У суштини, када имамо Христа у своме срцу онда нам је и лако да се изборимо са тим својим ''ја'' ако затреба. Хахаха, помислих сада нешто у смислу хахаха, замисли ситуацију да и муж и жена у некој ситуацији хоће да учине по вољи једно другом и онда се посвађају зато што ни једно неће да прихвати жртву оног другог него хоће своје ''ја'' да жртвује :)) ''Е нећу чоколаду, знам да је ти волиш''. ''Е нећу, ти је више волиш''. ;) Мада тешко да је овај пример прихватљив када су жене у питању ;) :)):))

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Flojd рече

To neces resiti ako cekas da dodje pravi, nece ljubav da padne sa neba, nego davaj sansu momcima, izlazi, upoznaj ih. Daj svakom sansu ali da izlazite na pice drugarski, bez obaveza ( da ne pomisli da je sve gotovo) ako odete na kafu. 😉

Što toliko spopadaš devojku? To je njena stvar.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, J_a_n_a рече

Nigde :D uglavnom su žene dežurni krivci.

Daleko bio, ja koliko vidim cim neki muskarac  nesto napise odmah ga napadne 5 -6 zena, spopadnu te kao osinjak. 

evo, nas vitez Boki

пре 10 часа, Bojan* рече

Što toliko spopadaš devojku? To je njena stvar.

cim nesto prokomentarise odmah ga salete zene kao gladna godina. :D

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Плаво Небо рече

Ти си бре ко онај штрумпф, како се зваше :))А да, Мргуд ;) :))

:krstix::krstix::krstix:

STRUMFOVISRBIJA.FANDOM.COM

Gruber (original French name Schtroumpf Costaud) je jedan od glavnih likova stripa Štrumpfovi i crtanog filma Štrumpfovi, koji se pojavljuje širom sveta. Gruber je najjači i najhrabriji štrumpf...

Zajebao si se pre sam ovaj.  

Подели на овим сајтовима

@Плаво Небо да, на питање ко треба да пере суђе у кући, каже један духовник, ко први стигне. У смислу да се утркују. 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, sanja84 рече

@Плаво Небо да, на питање ко треба да пере суђе у кући, каже један духовник, ко први стигне. У смислу да се утркују. 

Tačno, i treba da se utrkujemo. Treba da razgovaramo fino i kulturno, kako ovdje na forumu, tako i kod kuce, na poslu, u drustvu, sa svojim prijateljima, sa svojim ne prijateljima, neistomisljenicima, itd itd. Da uvijek dadnemo i malo vise nego sto se od nas trazi. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Lazar 12 рече

Tačno, i treba da se utrkujemo. Treba da razgovaramo fino i kulturno, kako ovdje na forumu, tako i kod kuce, na poslu, u drustvu, sa svojim prijateljima, sa svojim ne prijateljima, neistomisljenicima, itd itd. Da uvijek dadnemo i malo vise nego sto se od nas trazi. 

Da, samo ljudi su pukli ili pucaju na sve strane.. I malo je mira, razumevanja i snage da se sa drugima bude u redu. Ljudi su postali sebični. Ja prva. Prosto ljudi nemaju snage da izvlače duge iz blata, kad su i sami potonuli. 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...