Jump to content

Дара из Јасеновца

Оцени ову тему

Препоручена порука

SVETIGORA.COM

U emisiji pričamo o filosofiji, hrišćanstvu te pojavama u savremenom društvu sa docentom dr Dušanom Krcunovićem, profesorom na Filozofskom fakultetu u Nikšiću gdje predaje...

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Србољуб+ рече

Докле више?!?!

NOVA.RS

"Dara iz Jasenovca" je banalan i bukvalan film. Načinom na koji je prikazao ubistva banalizovao je zlo i sveo ga na lično raspoloženje ustaških zlikovaca i sadista, kaže za Nova.rs...

To banalizovanje ubistava, pa vec je navodjeno da je cak i dosta ublazeno.

Ja licno mislim da su ove scene iz filma Noz 1999 (5 - 15 minut) daleko 'banalizovanije' i  mene svaki put kada pogledam te scene iz filma podidje jeza i tuga nad stradanjima tih nevinih ljudi i bes nad kolicinom mrznje kojom su zlocinci muslimani bili ispunjeni prema nama srbima.

I ta mrzanja se opet pokazala u ratovima 90', i mislim da bi se opet pokazala ne daj boze ako bi opet nesto zaratili. I zato su ovakvi filmovi potrebni kako bi bili svesni svoje mucenicke proslosti i slavili nase mucenike i svetitelje koji su nastradali od ruku tih zlocinaca.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Дејан рече

Oket, ovo je široka forma, izdetaljiši još, šta je to toliko nacionalistički u filmu

Sve će to narod pozlatiti.

Meni je najbolji film vjerske tematike, ruski film ostrvo koji je režirao jedan ateista.

Teško da nacionalisti mogu napraviti nešto dobro i ako može izgledati dobro.

Reći isto što i Piomfirije dobro je da se ljudi podsjete i mole da se tako nešto nikad ne ponovi a da li je film dobar sa ove umjetničke strane to prepustimo stručnjacima.

Ja bi dodao i da li su nakane onih koji su zamislili film bile čiste i plemenite ili da se na tome dobro zaradi (što samo po sebi nije nužno zlo) te da li su tu bile i neke prizemni politički ciljevi to ne možemo sa sigurnošću reći osim što ih sam film odaje.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, kopitar рече

Sve će to narod pozlatiti.

Meni je najbolji film vjerske tematike, ruski film ostrvo koji je režirao jedan ateista.

Teško da nacionalisti mogu napraviti nešto dobro i ako može izgledati dobro.

Reći isto što i Piomfirije dobro je da se ljudi podsjete i mole da se tako nešto nikad ne ponovi a da li je film dobar sa ove umjetničke strane to prepustimo stručnjacima.

Ja bi dodao i da li su nakane onih koji su zamislili film bile čiste i plemenite ili da se na tome dobro zaradi (što samo po sebi nije nužno zlo) te da li su tu bile i neke prizemni politički ciljevi to ne možemo sa sigurnošću reći osim što ih sam film odaje.

Al koji nacionalizam ti smeta, to e mogu da provalim

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Avocado рече

?

Jok... rekao sam da ga kritikujem jer je loš.... tačka.

Bio bi loš i da nije važna tema. 

Aha.

Ni blizu... jer u ovom univerzumu je sasvim moguće da ne uradiš ništa konkretno u vezi sa istorijskom temom koja te zanima... ne samo moguće, već i verovatno...

I dalje nisi skapirao da postoji razlika između filma i događaja koje film opisuje i da kritikovanje prvog ne znači kritikovanje drugog? :)

Nemoj da se brineš, nekoj deci treba malo više vremena da savladaju i jednostavno gradivo.

Немаш ти појма зато и овако пишеш.

А то аха причај својим апатридним( то су они што воле да буду тикве без корена) другарима. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Ćiriličar рече

Стипе поједи нешто, не стиди се, греота је бити гладан...добар тек над српским Мученицима!

Усташа болесни.

Нек га опет Иван Ивановић позове у госте, то је тако добро за љубав.

Подели на овим сајтовима

WWW.DANAS.RS

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić predložio je danas u Skupštini Srbije da se film „Dara iz Jasenovca“ pušta u srednjim školama u okviru nastave.

Подели на овим сајтовима

@GeniusAtWork А што да сс не пушта?

Љубав је незаборавити Јасеновац а не неке приче ја те волиииим и љубааав је љубаааав будимо све друго осим тога што смо.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Вилер Текс рече

Немаш ти појма зато и овако пишеш.

А то аха причај својим апатридним( то су они што воле да буду тикве без корена) другарима. 

giphy.gif

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ovaj film ne može objektivno da se sagleda. Dobar, nije dobar, plagijat ili ne, jaka je emocija i prevelika tuga. Bitno da je tema otvorena, da se priča otvoreno o tome, biće i boljih filmova na tu temu.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...