Тражитељ Написано Фебруар 11, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2021 On 11. 2. 2021. at 16:37, Рапсоди рече Значи, треба да се склањамо у страну, да не потенцирамо национално, боље рећи патриотско и родољубиво само зато да не бисмо иритирали неистомишљенике. Да св.Стефана Мироточивог сматрамо великаном прошлости а не оцом нације, само зато да бисмо показали толерантност и човекољубивост према неистомишљеницима. Да се извињивамо после сваке одслужене Литургије, да будемо невидљиви када идемо у Литије, и све само зато да покажемо колико ми Срби... ето поштујемо ту европејску толерантност и политичку коректност...мало сутра. Expand Не, управо супротно. Да будемо супериорни, а у победи достојанствени. Подизање споменика Стефану Немањи у новом центру Београда је управо знак да смо престали да се склањамо у страну и да с пуним поносом потенцирамо и национално и патриотско и родољубиво, без обзира што то иритира наше непријатеље. Оно што ја кажем је да у свему томе треба бити и смирен, јер није свако ко се не слаже са нама нужно и непријатељ - непријатељ ће увек бити непријатељ, била ти према њему блага или груба, понизна или агресивна. Овде је поента у томе што није свако ко није са нама уједно и непријатељ, јер можда из незнања мисли да смо зли и да му од нас прети опасност. А ако кренемо са нападима, само их у томе утврђујемо. GeniusAtWork and fsa је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 11, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2021 On 11. 2. 2021. at 16:57, Тражитељ рече Овде је поента у томе што није свако ко није са нама уједно и непријатељ Expand Пси лају, каравани пролазе. Не разумем тај наратив " Србин си а ниси " а ја треба супериорно, благо и достојанствено да ти објасним ( оксиморично ) да ти само не знаш ко си и да ми нисмо уопше зли и да ти заправо од нас никаква опасност не прети . On 11. 2. 2021. at 16:57, Тражитељ рече јер можда из незнања мисли да смо зли и да му од нас прети опасност. А ако кренемо са нападима, само их у томе утврђујемо. Expand Мало ми је смешно, али бих плакала. Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Фебруар 11, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2021 On 11. 2. 2021. at 16:37, Рапсоди рече да будемо невидљиви када идемо у Литије, Expand ... a ne ko oni, bozemeprosti, homoseksualci ... Avocado је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Фебруар 11, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2021 Леп је споменик. ОК је и симболика - Немања доле као отац државе, Сава горе на Врачару као духовни отац Срба. Немам веће замерке. Предраг М је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Фебруар 11, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2021 Нисам из Бг па га још нисам видео уживо, али делује лепо на сликама. А што се тиче оних који критикују - има људи који знају да иза овога, као уосталом и свега у Србији, стоји лик који се јавно дивио Мурату, протестантској радној етици и променио име једној основној школи из Свети Сава у име тренутног владара УАЕ (а ту је и овај бисер). Плус што су трошкови израде споменика државна тајна. Тако да се не ложе баш сви на то да је ово чист патриотизам на делу Тражитељ and Danijela је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 11, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2021 On 11. 2. 2021. at 16:37, Рапсоди рече Значи, треба да се склањамо у страну, да не потенцирамо национално, боље рећи патриотско и родољубиво само зато да не бисмо иритирали неистомишљенике. Да св.Стефана Мироточивог сматрамо великаном прошлости а не оцом нације, само зато да бисмо показали толерантност и човекољубивост према неистомишљеницима. Expand Jok... treba da ga ne smatramo ocem nacije upravo iz poštovanja prema njemu i onima pre njega... bulažnjenje o istoriji nije poštovanje ničeg osim sopstvenih zabluda... пре 5 часа, Рапсоди рече да будемо невидљиви када идемо у Литије, и све само зато да покажемо колико ми Срби... Expand Ovo ako hoćete da ispoštujete ono što vam Isus reče... al što se mene tiče ne morate... Тражитељ је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Фебруар 11, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2021 On 11. 2. 2021. at 22:11, Avocado рече Jok... treba da ga ne smatramo ocem nacije upravo iz poštovanja prema njemu i onima pre njega... bulažnjenje o istoriji nije poštovanje ničeg osim sopstvenih zabluda... Expand pa ko je onda drugi otac nacije,....valjda i mi mozemo da imamo neku odredjenu licnost koja treba da bude otac nacije kao i druge nacije,.... i polako bre Avocado sa to bulaznjenje... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 11, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2021 On 11. 2. 2021. at 22:22, Bokisd рече pa ko je onda drugi otac nacije, Expand Niko... toliko smo star narod da smo zaboravili i legende o rodonačelniku... a ni jedan od vladara se nije toliko istakao iznad drugih da bi ga smatrali ocem nacije... imaš dva Nemanjina sina koja su daleko značajnija... jedan u svetovnom, drugi u duhovnom smislu... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
J_a_n_a Написано Фебруар 11, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2021 Činjenica je da postoji grupacija ljudi koja se ozbiljno trigeruje na sve što ima veze sa Pravoslavljem, i mislim da je to jedan od glavnih razloga zašto im spomenik smeta. Bokisd and Jestira. је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
J_a_n_a Написано Фебруар 11, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2021 Što se tiče samog spomenika i prostora, moram dodati još da mi je baš drago što je ono ruglo sa Savskog trga rasklonjeno i počišćeno, nadam se da će ovo održavati i da će postaviti klupe i da se nećemo vraćati na stari klošarski izgled. Jestira., Prozor na krovu and sanja84 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Фебруар 11, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2021 On 11. 2. 2021. at 22:42, Avocado рече Niko... toliko smo star narod da smo zaboravili i legende o rodonačelniku... a ni jedan od vladara se nije toliko istakao iznad drugih da bi ga smatrali ocem nacije... imaš dva Nemanjina sina koja su daleko značajnija... jedan u svetovnom, drugi u duhovnom smislu... Expand Govorimo o tome kako nas prepoznajemo danas, taj nas drzavni kontinuitet i postojanje i pravoslavlje i Crkvu, i to je sve pocelo sa Nemanjom i njegovom lozom, on je rodonacelnik svega i svoje loze,..... i zacetnik nase drzavnosti i vere i nacije kako se prepoznajemo danas.... svi ostali dalje su nastavili njegovo delo,.... ako je on to poceo i osmislio i drugi su nadogradili .... kao kada neko pocne neki veliko posao i to je njegova ideja, ali u medjuvreme umre i neko drugi nastavi njegovo delo i dalje nadogradi tu njegovu ideju .... Просечан србенда је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 12, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2021 On 11. 2. 2021. at 23:10, Bokisd рече Govorimo o tome kako nas prepoznajemo danas, taj nas drzavni kontinuitet i postojanje i pravoslavlje i Crkvu, i to je sve pocelo sa Nemanjom i njegovom lozom, on je rodonacelnik svega i svoje loze,..... i zacetnik nase drzavnosti i vere i nacije kako se prepoznajemo danas.... Expand Pa nije... nije začetnik ničeg osim svoje dinastije... Srbi su postojali pre njega... imali su i vladarsku dinastiju i bili hrišćani par vekova pre Nemanje... Time što ne poznaješ istoriju svog naroda i države ne činiš nikakvo poštovanje ni Nemanji ni narodu ni državi... samo baljezgaš... пре 44 минута, Bokisd рече svi ostali dalje su nastavili njegovo delo,.... ako je on to poceo i osmislio i drugi su nadogradili .... kao kada neko pocne neki veliko posao i to je njegova ideja, ali u medjuvreme umre i neko drugi nastavi njegovo delo i dalje nadogradi tu njegovu ideju .... Expand Ne znam koju "ideju" zamišljaš da je Nemanja imao, a koju su drugi nadogradili... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jestira. Написано Фебруар 12, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2021 Po meni je taj spomenik između ostalog simbol jake ličnosti... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jestira. Написано Фебруар 12, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2021 Ne do Bog nikom posao da pljuješ po svemu što vredi i zato dobijaš platu... Просечан србенда and sanja84 је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тражитељ Написано Фебруар 12, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2021 On 11. 2. 2021. at 17:19, Рапсоди рече Пси лају, каравани пролазе. Не разумем тај наратив " Србин си а ниси " а ја треба супериорно, благо и достојанствено да ти објасним ( оксиморично ) да ти само не знаш ко си и да ми нисмо уопше зли и да ти заправо од нас никаква опасност не прети . Мало ми је смешно, али бих плакала. Expand Ево, објаснићу ти пластично. Моја мајка је против овог споменика, сматра то глупошћу, прањем новца и читава прича око свега је нервира. Не занимају је Стефани и Немање, не занима је изградња и шминкање Београда док мања места пропадају, занимају је обезвређене пензије, лопови на власти, упропаштена индустрија малих средина и будућност која се нуди младим генерацијама, а које се све више или исељавају из својих градова у Београд, или у иностранство. И она није никаква "Друга Србија", непријатељ Србије, издајник или шта већ, него добра, племенита и пожртвована жена која се у животу и напатила и нагледала неправде и која је у старијим годинама изгубила стрпљење за ствари које је нервирају. Она да се, на пример, појави на форуму и напише своје мишљење о Стефану Немањи, онако пуна накупљеног једа, ти би је напала и извређала, након тога ни теби она не би остала дужна и шта бисте направили? Ти би била убеђена да се кољеш са неким другосрбијанским зликовцем, а она са неким ко уништава будућност њене деце и унука. И, шта се ту направи, који је резултат тога? И ко ту треба да буде одговорнији за неговање смирености? Ево, ја сам на пример ЗА споменик Стефану Немањи и вреднујем га као једну од најзначајнијих личности наше историје и као националног великана, али теби чак ни то није довољно, већ си на ивици да се и са мном посвађаш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука