Justin Waters Написано Фебруар 5, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2021 пре 2 минута, Вилер Текс рече Нема никакве потребе за рад недељом. У Мађарској тжни центри не раде, не видим да су пропали због тога. Јеси радио некада недељом у дужем временском периоду? Нисам, јер ми је посао такав да имам слободан викенд. Међутим, ако би радио недјељом, не би имао ништа против под условом да седмично имам друга два дана слободна на располагању. Ако нема потребе да се ради недјељом, онда да будемо доследни, и све затварамо, па и болнице, и полицију, и ватргоасце, кафиће и ресторане, и све радње..ма не треба ништа да ради...само тако би били доследни некаквој филозофији која стоји иза те идеје. Разумије се, болнице су важна ствар у друштву и оне морају да раде ради живота људи, као и полиција ради сигурности итд.. неки тржни центар није важна ствар, али то није разлог да се врши присилно увођење нерадне недјеље јер тиме се не добија ништа и не штити нико и не доприности заједници. Много је корисније за заједницу да сви људи имају једнаке услове, а то подразумјева два дана одмора плаћена, а који ће то дани бити и да ли већина мора да буде уклопљена у викенд то стварно није битно, ко би радио недјељом наћи ће начин да своје животне потребе обави други дан кад је слободан, и вук је сит и овце на броју. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Фебруар 5, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2021 пре 34 минута, Justin Waters рече И због те статистичке грешке Мислим брате да ниси у току. Има толико кол центара који немају никакве потребе за рад недељом јер им они који им прослеђују посао не раде недељом. Него ето тако. Такође у многим фирмама.које послују овде 25. децембра кажу не радимо. А 7.јануара наши морају да раде. Као трпи посао. Све и да трпи нек трпи за Божић и Васкрс. То је минимум достојанства. Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Фебруар 5, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2021 пре 1 минут, Justin Waters рече Нисам, јер ми је посао такав да имам слободан викенд. Међутим, ако би радио недјељом, не би имао ништа против под условом да седмично имам друга два дана слободна на располагању. Ако нема потребе да се ради недјељом, онда да будемо доследни, и све затварамо, па и болнице, и полицију, и ватргоасце, кафиће и ресторане, и све радње..ма не треба ништа да ради...само тако би били доследни некаквој филозофији која стоји иза те идеје. Разумије се, болнице су важна ствар у друштву и оне морају да раде ради живота људи, као и полиција ради сигурности итд.. неки тржни центар није важна ствар, али то није разлог да се врши присилно увођење нерадне недјеље јер тиме се не добија ништа и не штити нико и не доприности заједници. Много је корисније за заједницу да сви људи имају једнаке услове, а то подразумјева два дана одмора плаћена, а који ће то дани бити и да ли већина мора да буде уклопљена у викенд то стварно није битно, ко би радио недјељом наћи ће начин да своје животне потребе обави други дан кад је слободан, и вук је сит и овце на броју. Брате ниси компетентан да причаш о томе јер ниси радио викендом. Мојих ко зна колико колега и ја јесмо и то по 12 сати због „кастмер сервиса" и сличних изговора. Има послова који не могу да стану али има и оних који могу. Само основно недељом да ради а остало се затвара. Не видим да Мађарима фали нешто због тога. Дакле имамо доказ да функционише. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Фебруар 5, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2021 Пре сат времена, Justin Waters рече У чему се огледа корист те заједнице? Огледа се у томе да се у друштву подрже добре идеје а не људи који те идеје предлажу/заступају/спроводе у дјело.... план/идеја је нешто, то што јесте, план идеја се реализује у друштву/заједници или не, и то је то.... а што се тиче људи: ретки су људи који су доследни својим принципиам, од почетка до краја.... тако кад су људи у питању живот нас учи следећем: "work/hope for the best and prepare for the worst" ....по мени СПЦрква је направила неке пропусте ако човјек погледа перод од 90тх па надаље, у неким случајевим Црква је морала стицајем околности да заузме неки став и то се обично односило на људе, а не прецизно/кристално јасно усмено и писмено изнешен став, да Црква подржава неку ту тамо добру идеју/одлуку.... нисам сигуран колико сам јасану овом што пишем... углавном раздвајам идеје као такве од људи који те идеје предлажу тј. реализују или не... Даље још двије ствари: 1. ...што се тиче тих 40 сати рада седмично....да ту постоје многе злоупотребе од стране послодаваца.... радећи на овоме држава, по мени боље је да се ти 40 сати поклопе са радном недељом (пон-петак) и да субота и недеља буду слободни, а не да се тих 40 радних сати поклопи са суботом и недељом....наравно у граду који има 2 милина и више становника увек ће бити људи који ће требати радити и недељом: болнице....и увек ће постојати тамо та нека прехрамбена продавница једна или двије у граду (као што је случај на западу) која ће радити и недељом, тако ако се догоди да неко треба/мора да купи нешто... дакле ради се о приципу да већи број становника неће радити....неки људи раде али већи број становника не ради недељом у тим неким земљама у EU.... 2. и друга ствар.... свако од нас у основној школи, средњој школи на факултету, магистарским, и на докторским, свако од нас је имао или још има разноразне наставнике, професоре и сећамо се тих људи овако или онако.... тако ево сад ћу да споменем једног човјека који је мене учио.... помало чудан чоек што би се то рекло: ....тај чоек каже, увијек је причао/ говорио како се он напатио намучио у школи завшравајући то све.... и онда је он отворено говорио ја сам се патио и мучио па морате и и ви (односило се на нас, ученике који су били ту пристни).... ово никад нисам мога да размијем а ни сад... кад неко каже ја сам се патио мучио е морате и ви.... или кад неко каже мени је лоше јаморам да радим недељом или ово или оно онда мора и остала 2 милиона људи да ради.... ваљда треба ићи у томе правцу да се побољшају ствари.... нама као нарду недостје овај став да свако од нас може рећи: не мора бити мени добро, али дај нек други људи нормално живе, да су су успешени у животу, да доприносе заједници, да се радуј животу.... Зашто све ово горе пишем? Неко може да предложи нешто у држави али не може увек рећи детаљно све у једном моменту о томе, свом предлогу... и онда се појави неко, и каже е тај и тај није рекао то и то....боље је овако или боље онако, или боље је то регулисти на овај начин итд.....по мени треба рећи ово је добра идеај треба подржати... и даље разговарати/видети у коме правцу то иде, шта је сврха те идеје и онда имати неки да кажем коначни став али само према идеји, дакле људе одвојити од тих идеја које предлажу..... Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 5, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2021 пре 4 минута, Вилер Текс рече Мислим брате да ниси у току. Има толико кол центара који немају никакве потребе за рад недељом јер им они који им прослеђују посао не раде недељом. Него ето тако. Такође у многим фирмама.које послују овде 25. децембра кажу не радимо. А 7.јануара наши морају да раде. Као трпи посао. Све и да трпи нек трпи за Божић и Васкрс. То је минимум достојанства. Па баш сам у току. Ето и даље не видим објашњење зашто је проблематично радити недјељом, ако је сљедећа слободна? пре 2 минута, Вилер Текс рече Брате ниси компетентан да причаш о томе јер ниси радио викендом. Мојих ко зна колико колега и ја јесмо и то по 12 сати због „кастмер сервиса" и сличних изговора. Има послова који не могу да стану али има и оних који могу. Само основно недељом да ради а остало се затвара. Не видим да Мађарима фали нешто због тога. Дакле имамо доказ да функционише. Брате и ти ниси компетентан да мени говориш нешто који сам ноћивао по канцеларији х пута. Али ја нисам ноћивао јер је била проблем радна недјеља, него послодавац не ангажује довољно радне снаге и ресурса и онда не можемо стићи урадити све за радну седмицу и онда си препуштен себи да радиш преко викенда за шта ти се не плати накнадно, а послодавца не интересује да ли си липсао или не. Да не спомињем оне који имају и довпљно ресурса и радне снаге, али опет магарче свој раднике викендом некажњено. Из овог је јасно, и да ти који раде недјељом у кол центрима 12 сати не могу имати проблем ако раде недјељом, ако су до следеће недјеље искористили два слободна дана. Проблем је непоштвање радне седмице од 40 сата, присиљавање људи да раде дуже него што им је гарантовано уговором о раду, и гледање кроз прсте послодавацима од стране државе. Увођење радне недјеље бар код нас неће ништа ријешити, осим што ће људима натоварити додатне сате другим данима. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Фебруар 5, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2021 пре 27 минута, Justin Waters рече Па баш сам у току. Ето и даље не видим објашњење зашто је проблематично радити недјељом, ако је сљедећа слободна? Брате и ти ниси компетентан да мени говориш нешто који сам ноћивао по канцеларији х пута. Али ја нисам ноћивао јер је била проблем радна недјеља, него послодавац не ангажује довољно радне снаге и ресурса и онда не можемо стићи урадити све за радну седмицу и онда си препуштен себи да радиш преко викенда за шта ти се не плати накнадно, а послодавца не интересује да ли си липсао или не. Да не спомињем оне који имају и довпљно ресурса и радне снаге, али опет магарче свој раднике викендом некажњено. Из овог је јасно, и да ти који раде недјељом у кол центрима 12 сати не могу имати проблем ако раде недјељом, ако су до следеће недјеље искористили два слободна дана. Проблем је непоштвање радне седмице од 40 сата, присиљавање људи да раде дуже него што им је гарантовано уговором о раду, и гледање кроз прсте послодавацима од стране државе. Увођење радне недјеље бар код нас неће ништа ријешити, осим што ће људима натоварити додатне сате другим данима. Па није баш тако. Ја сам радио у фирми у којој ме ке качио и Божић и Васкрс а није морало. Ја и даље не видим шта је проблем у томе да се не ради недељом. Није проблем да ће неко пропасти него је проблем да послодавац жели још. И ја сам ноћивао и радио и суботу и недељу дан за даном по икс сати из истих разлога и мислим да се прековремено мора платити и нередна недеља треба да буде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Фебруар 5, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2021 Dotice se malo teme: https://www.instagram.com/tv/CK4Yi7VJ32_/?igshid=1peh47w83gp7u "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 5, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2021 пре 25 минута, Вилер Текс рече Па није баш тако. Ја сам радио у фирми у којој ме ке качио и Божић и Васкрс а није морало. Ја и даље не видим шта је проблем у томе да се не ради недељом. Није проблем да ће неко пропасти него је проблем да послодавац жели још. И ја сам ноћивао и радио и суботу и недељу дан за даном по икс сати из истих разлога и мислим да се прековремено мора платити и нередна недеља треба да буде. Зар не видиш да шараш са разним наводима који заправо немају никакве везе са питањем потребе рада недјељом? То што је неко радио 12 сати недјељом није никакав проблем ако је до сљедеће недјеље одрадио још 28. Проблем јесте ако је радио 12 и онда још 40 за исту плату. За Божић и Васкрс не раде ни бутици, ни тржни центри ни супермаркети, тј они који су најчешће на тапету код овог питања. Божић и Васкрс су службено празници и по закону о раду, рад на ове дане се треба третирати као прековремен рад. Ти си имао проблема са неким послодавцем који малтертира људе, али не видим зашто ово наводиш као аргумент за укидање недјеље као радне? А наводећи да си тјеран да радиш за празнике, или 12 сати недјљеом и да је проблем неплаћено прековремено баш иде у прилог теза које ја износим да није проблем рад недјељом, него је проблем непоштовање закона о раду, јер су послодавци алави, и безобразни, а руку на срце има их који једва преживљавају терет пореских намета па се сналазе са редукованом радном снагом и онда тјерају људе да раде прековремено. А и даље не видим јаке аргументе за укидање рада недјељом? Осим болница, полиције, пекаре, ватрогасаца, цивилне заштите војске итд.. за кога ето имамо императив разумјевања, кога све још треба закатанчити недјељом? Супермаркете, фризере, кол центре, радње итд... ок и зашто? Зашто ја и велика већина људи који раде од понедјељка до петка морамо бити под већим стресом да сву куповину организујем или у току радног дана навечер или у суботу? Имамо случајеве да банке имају 24 корисничку подршку, шта је ту лоше ако ми се загуби картица и док би ја дочекао радни дан да ме неко опељеши, преко 24х подршке лако преко телефона назовем да ми блокирају кратицу. Или ако имам кабловску мрежу и имам проблем са сигналом телевизије или интерентом у важном тренутку, шта је проблем да имам корисничку подршка коју могу добити у свако доба? Како назвати такси недјељом? Свијет је глобализован, многи у кол центрима раде за муштерије које требају подршку нон стоп ради неке пружене услуге или продатог прозивода, а зову их људи када је код њих субота или понедјељак док је у кол центру недјеља. Како се развија технологија и вјештачка интелигенција, неке ствари ће нестајати полако...на бензинским пумпама ће се точити гориво преко аутомата, такси ће се наручивати само преко апликација, многе разне информације и подршке ће се добијати онлине преко програма итд...али до тад ствари иду како иду. Важно је у свим случајевима да људи који раде у било који дан, имају загарантоване дане одмора у седмици, а ако хоће из личног избора да раде прековремено да за то буду адекватно плаћени. Људи који раде недјељом, па имају слободан дан током радне седмице такођер су у неком виду предности јер многе ствари могу обавити када су објекти и сервиси отворени радним данима. У Њемачкој сам живио 2 мјесеца и нисам нашао да ми годи то што у недјељу не раде самопослуге, јер више пута сам нешто заборавио током дана, а радио сам на бауштели и цркнем од посла да немам снаге једино у суботу што ствара додатни стрес у планирању. Због тога не видим ниједно оправдање забране рада недјељом, осим идеолошке, а није за чудити да је оно уведено у земљама попут Пољске, Аустрије, Словеније, Њемачке, гдје је католичка Црква јака и која је заправо и прва у позадини која је изгурала ово правило надајући се да ће више људи привућу на мису у празним црквама. Branka62 је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Фебруар 5, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2021 пре 2 минута, Justin Waters рече Зар не видиш да шараш са разним наводима који заправо немају никакве везе са питањем потребе рада недјељом? То што је неко радио 12 сати недјељом није никакав проблем ако је до сљедеће недјеље одрадио још 28. Проблем јесте ако је радио 12 и онда још 40 за исту плату. За Божић и Васкрс не раде ни бутици, ни тржни центри ни супермаркети, тј они који су најчешће на тапету код овог питања. Божић и Васкрс су службено празници и по закону о раду, рад на ове дане се треба третирати као прековремен рад. Ти си имао проблема са неким послодавцем који малтертира људе, али не видим зашто ово наводиш као аргумент за укидање недјеље као радне? А наводећи да си тјеран да радиш за празнике, или 12 сати недјљеом и да је проблем неплаћено прековремено баш иде у прилог теза које ја износим да није проблем рад недјељом, него је проблем непоштовање закона о раду, јер су послодавци алави, и безобразни, а руку на срце има их који једва преживљавају терет пореских намета па се сналазе са редукованом радном снагом и онда тјерају људе да раде прековремено. А и даље не видим јаке аргументе за укидање рада недјељом? Осим болница, полиције, пекаре, ватрогасаца, цивилне заштите војске итд.. за кога ето имамо императив разумјевања, кога све још треба закатанчити недјељом? Супермаркете, фризере, кол центре, радње итд... ок и зашто? Зашто ја и велика већина људи који раде од понедјељка до петка морамо бити под већим стресом да сву куповину организујем или у току радног дана навечер или у суботу? Имамо случајеве да банке имају 24 корисничку подршку, шта је ту лоше ако ми се загуби картица и док би ја дочекао радни дан да ме неко опељеши, преко 24х подршке лако преко телефона назовем да ми блокирају кратицу. Или ако имам кабловску мрежу и имам проблем са сигналом телевизије или интерентом у важном тренутку, шта је проблем да имам корисничку подршка коју могу добити у свако доба? Како назвати такси недјељом? Свијет је глобализован, многи у кол центрима раде за муштерије које требају подршку нон стоп ради неке пружене услуге или продатог прозивода, а зову их људи када је код њих субота или понедјељак док је у кол центру недјеља. Како се развија технологија и вјештачка интелигенција, неке ствари ће нестајати полако...на бензинским пумпама ће се точити гориво преко аутомата, такси ће се наручивати само преко апликација, многе разне информације и подршке ће се добијати онлине преко програма итд...али до тад ствари иду како иду. Важно је у свим случајевима да људи који раде у било који дан, имају загарантоване дане одмора у седмици, а ако хоће из личног избора да раде прековремено да за то буду адекватно плаћени. Људи који раде недјељом, па имају слободан дан током радне седмице такођер су у неком виду предности јер многе ствари могу обавити када су објекти и сервиси отворени радним данима. У Њемачкој сам живио 2 мјесеца и нисам нашао да ми годи то што у недјељу не раде самопослуге, јер више пута сам нешто заборавио током дана, а радио сам на бауштели и цркнем од посла да немам снаге једино у суботу што ствара додатни стрес у планирању. Због тога не видим ниједно оправдање забране рада недјељом, осим идеолошке, а није за чудити да је оно уведено у земљама попут Пољске, Аустрије, Словеније, Њемачке, гдје је католичка Црква јака и која је заправо и прва у позадини која је изгурала ово правило надајући се да ће више људи привућу на мису у празним црквама. Брате, покушај да радиш недељом бар годину дана.Нема потребе да се натежемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 5, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2021 пре 3 минута, Вилер Текс рече Брате, покушај да радиш недељом бар годину дана.Нема потребе да се натежемо. У чему је ствар у вези те недјеље, има нека метафизичка сила која утиче неповољно ако се ради? Да могао бих да радим недјељом читав живот, ако би ми понедјељак био слободан. Право да ти кажем то би ми јако одговарало, али не може јер у мојој се бранши мора радити понедјељком. Шта да се ради. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 5, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2021 Пре сат времена, uomo del Ve.Te. рече 1. ...што се тиче тих 40 сати рада седмично....да ту постоје многе злоупотребе од стране послодаваца.... радећи на овоме држава, по мени боље је да се ти 40 сати поклопе са радном недељом (пон-петак) и да субота и недеља буду слободни, а не да се тих 40 радних сати поклопи са суботом и недељом....наравно у граду који има 2 милина и више становника увек ће бити људи који ће требати радити и недељом: болнице....и увек ће постојати тамо та нека прехрамбена продавница једна или двије у граду (као што је случај на западу) која ће радити и недељом, тако ако се догоди да неко треба/мора да купи нешто... дакле ради се о приципу да већи број становника неће радити....неки људи раде али већи број становника не ради недељом у тим неким земљама у EU.... 2. и друга ствар.... свако од нас у основној школи, средњој школи на факултету, магистарским, и на докторским, свако од нас је имао или још има разноразне наставнике, професоре и сећамо се тих људи овако или онако.... тако ево сад ћу да споменем једног човјека који је мене учио.... помало чудан чоек што би се то рекло: ....тај чоек каже, увијек је причао/ говорио како се он напатио намучио у школи завшравајући то све.... и онда је он отворено говорио ја сам се патио и мучио па морате и и ви (односило се на нас, ученике који су били ту пристни).... ово никад нисам мога да размијем а ни сад... кад неко каже ја сам се патио мучио е морате и ви.... или кад неко каже мени је лоше јаморам да радим недељом или ово или оно онда мора и остала 2 милиона људи да ради.... ваљда треба ићи у томе правцу да се побољшају ствари.... нама као нарду недостје овај став да свако од нас може рећи: не мора бити мени добро, али дај нек други људи нормално живе, да су су успешени у животу, да доприносе заједници, да се радуј животу.... Зашто све ово горе пишем? Неко може да предложи нешто у држави али не може увек рећи детаљно све у једном моменту о томе, свом предлогу... и онда се појави неко, и каже е тај и тај није рекао то и то....боље је овако или боље онако, или боље је то регулисти на овај начин итд.....по мени треба рећи ово је добра идеај треба подржати... и даље разговарати/видети у коме правцу то иде, шта је сврха те идеје и онда имати неки да кажем коначни став али само према идеји, дакле људе одвојити од тих идеја које предлажу..... Већи број становника и тако и тако не ради, и већина их има викенд слободан. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Фебруар 5, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2021 пре 4 часа, Justin Waters рече У чему је ствар у вези те недјеље, има нека метафизичка сила која утиче неповољно ако се ради? Да могао бих да радим недјељом читав живот, ако би ми понедјељак био слободан. Право да ти кажем то би ми јако одговарало, али не може јер у мојој се бранши мора радити понедјељком. Шта да се ради. Мало ми је глупо да теби причам да је недеља мали Васкрс, да се тада окупљамо на Литургији, пројављујемо јединство. Истина, Литургија је литургија у били који дан али ипак је недеља мали Васкрс, централни дан. Истина, већина људи не иде на Литургију никако али ми који идемо не би требали да се одричемо. Боље је да има један дан кад смо сви око трпезе, колико се може. То је битније него да идемо за вољом неких пребогатих којима никад доста. А имамо и заповест о дану одмора,што не значи да се понашамо као Јевреји за суботу. Smaragdni kamičak, Рапсоди and Чунга Лунга је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Фебруар 5, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2021 пре 4 часа, Justin Waters рече Већи број становника и тако и тако не ради, и већина их има викенд слободан. Изненадио би се кад би знао колико света по разним корпорацијама ради недељом. Знам неколико огромних фирми у Београду које се не престају са радом никада. Знам и оне где само тим лидер увек има,слободну недељу и нико други. Док,не будеш у кожи другог лако је филозофирати и постављати иронична,питања у стилу "имал метафизке" без љутње. Пошто си рекао да би могао да радиш недељом читав живот, нађи такав посао и провер колико си сигуран. До тада је глупо да причаш другима којима недељни дан значи и који га раде да ли им је то лако и супер или не. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 6, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2021 пре 10 часа, Вилер Текс рече Мало ми је глупо да теби причам да је недеља мали Васкрс, да се тада окупљамо на Литургији, пројављујемо јединство. Истина, Литургија је литургија у били који дан али ипак је недеља мали Васкрс, централни дан. Истина, већина људи не иде на Литургију никако али ми који идемо не би требали да се одричемо. Боље је да има један дан кад смо сви око трпезе, колико се може. То је битније него да идемо за вољом неких пребогатих којима никад доста. А имамо и заповест о дану одмора,што не значи да се понашамо као Јевреји за суботу. Па и глупо је да причаш. Јер од оних који свакако имају слободну недјељу, а њих је гро који раде по државним фирмама и разним другим приватним, ни 99% не долази редовно недјељом на литургију. Увођење обавезне нерадне недјеље неће повећати ни 0.0001...процената људи који ће се редовно окупљати на трпези. Тако да на крају са овим аругментом си ипак сву причу све на оно што сам помињао да је у Европи радна недјеља уведена првенствено под притиском католичке цркве којој очајно треба вјерника за мисе недјељом. А ако код нас буде уведена уз патронат Цркве биће из истог промашеног разлога. пре 10 часа, Вилер Текс рече Изненадио би се кад би знао колико света по разним корпорацијама ради недељом. Знам неколико огромних фирми у Београду које се не престају са радом никада. Знам и оне где само тим лидер увек има,слободну недељу и нико други. Док,не будеш у кожи другог лако је филозофирати и постављати иронична,питања у стилу "имал метафизке" без љутње. Пошто си рекао да би могао да радиш недељом читав живот, нађи такав посао и провер колико си сигуран. До тада је глупо да причаш другима којима недељни дан значи и који га раде да ли им је то лако и супер или не. Па не бих се изненадио...не бавим се тамо неким шивењем хлача у кројачници. Заправо сам изненађен колико потцјењујеш моју упуђеносту у ову ствар. Ево сплетом околности тренутно ми је недјеља радни дан јер сам у Азији, али је зато петак слободан. Додуше мени је посао такав да могу доћи и отићи кад год хоћу, али је суштина иста и остали који раде недјељом, имају петак слободан. Стално ми наводиш некакве примјере рада недјељом, те ови раде 12 сати, те ове корпорације раде нон стоп недјељом те ово те оно...а не наводиш ми детаље? Да ли ти који раде недјељом, одраде и читаву радну седмицу? Да ли увијек исти људи раде недјељом, или раде на смјену? И по томе да не износиш детаље сасвим ми је јасно да није проблем радна недјеља, него непоштовање закона о раду, и искориштавање људи. Рад недјељом је сасвим нормална ствар као и усваки други дан, ако се ради смјенски и ако се људима омогући два дана одмора седмично. Али доста сам написао ко жели да разумије схватиће. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Фебруар 6, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2021 пре 1 сат, Justin Waters рече Па и глупо је да причаш. Јер од оних који свакако имају слободну недјељу, а њих је гро који раде по државним фирмама и разним другим приватним, ни 99% не долази редовно недјељом на литургију. Увођење обавезне нерадне недјеље неће повећати ни 0.0001...процената људи који ће се редовно окупљати на трпези. Тако да на крају са овим аругментом си ипак сву причу све на оно што сам помињао да је у Европи радна недјеља уведена првенствено под притиском католичке цркве којој очајно треба вјерника за мисе недјељом. А ако код нас буде уведена уз патронат Цркве биће из истог промашеног разлога. Па не бих се изненадио...не бавим се тамо неким шивењем хлача у кројачници. Заправо сам изненађен колико потцјењујеш моју упуђеносту у ову ствар. Ево сплетом околности тренутно ми је недјеља радни дан јер сам у Азији, али је зато петак слободан. Додуше мени је посао такав да могу доћи и отићи кад год хоћу, али је суштина иста и остали који раде недјељом, имају петак слободан. Стално ми наводиш некакве примјере рада недјељом, те ови раде 12 сати, те ове корпорације раде нон стоп недјељом те ово те оно...а не наводиш ми детаље? Да ли ти који раде недјељом, одраде и читаву радну седмицу? Да ли увијек исти људи раде недјељом, или раде на смјену? И по томе да не износиш детаље сасвим ми је јасно да није проблем радна недјеља, него непоштовање закона о раду, и искориштавање људи. Рад недјељом је сасвим нормална ствар као и усваки други дан, ако се ради смјенски и ако се људима омогући два дана одмора седмично. Али доста сам написао ко жели да разумије схватиће. Нисам ја ни мислио да ће то повећати број присутних на Литургији. Али ће значити онима који су одсутни често због посла. Ја се свакако извињавам због прегрубог старта. Много младих ради недељом за стране корпорације а нема потребе и то утиче на друштвени живот као и ноћне смене. Окусио видео. Такође утиче на.породични живот ако ти немаш недељу а жена ти има. Окусио видео Постоје фирме у којима тим лидери држе недељу резервисану за себе остали је никада не добију. Постоје фирме где дежураш читав викенд и по 16 сати на дан. Закон о раду у Србији је смешан.и нема суме која ти та.иживљавања може осмислити. Што се тиче петка, не видим да га се муслимани одричу тек тако. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука