Jump to content

Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?

Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?  

81 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?

• Да, Фајзерову (САД)
    • Да, Спутњик В (Руска)
    • Да, Синофарм (Кина)
    • Да, било коју
    • Не бих ни једну

Препоручена порука

пре 30 минута, Рапсоди рече

Ниједан антивирус није беспрекоран...човеееече !!! :D 

Upravo tako. Efiokasni su tek oko 90% sto znaci da punu zastitu mozemo da imamo tek onda kad svi budu imali antivirus.

Pohvaljujem napredak u pravom smeru, sad nastavi sa kredibilnim izvorima informacija i ocas posla ces nas ti cipovati brze nego Gejc :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 33 минута, GeniusAtWork рече

Сигуран сам да ћемо у Србији брзо достићи оних 4-5 милиона вакцинисаних колико је потребно за колективни имунитет - докле год Кон, Лончар, Вучић, Брнабићка и Кисићка јавно убеђују људе да се вакцинишу, нема шансе да се омане  :ani_biggrin:

Njima i jeste cilj da se sto manje ljudi prijavi za dobrovoljnu vakcinaciju, tako da i tu bednu brojku vakcina koju ce da nabave ne samo da ce biti taman nego ce i da ostane visak... pa da vidis onda kad krenemo da se ku**imo kako smo tolko uspesni da cak imamo i vise vakcina nego sto nam treba... pa kad krenemo da ih udeljujemo komsijama koji nisu imali tu srecu da imaju tako sposobnu vlast ko mi... ce vis'... haos :D 

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, cloudking рече

Ovo nije tacno.

@Јанко da budem precizniji. Onih famoznih 95% zastite od rajfajzena se postize tek nakon druge doze pa posle odredjenog vremena (nedelju dve valjda)

Nakon prve doze, normalno da nemas punu zastitu, a prvih nekoliko dana nakon primanja vakcine mislim da nemas nikakvu i mozes komotno da se zarazis koronom negde.

Подели на овим сајтовима

VIDEO.NOVOSTI.RS

NA NAMA JE DA SE ČUVAMO, PAZIMO I SLUŠAMO: Episkop šabački Lavrentije nakon vakcinacije

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, cloudking рече

@Јанко da budem precizniji. Onih famoznih 95% zastite od rajfajzena se postize tek nakon druge doze pa posle odredjenog vremena (nedelju dve valjda)

Nakon prve doze, normalno da nemas punu zastitu, a prvih nekoliko dana nakon primanja vakcine mislim da nemas nikakvu i mozes komotno da se zarazis koronom negde.

Видиш да можеш да будеш прецизнији. ?

Значи, не да није тачно него није неочекивано?

By the way, проблем лежи у чињеници која се више пута овде наглашава, а преноси Дојче веле - да СТЕПЕН ЗАШТИТЕ ПРВОМ ДОЗОМ није идентичан наведеним бројкама ЗА ПРВУ ДОЗУ од стране америчке фирме. Још једном, степен заштите ПРВОМ ДОЗОМ коју је навела фирма у својим истраживањима се испоставила као НЕТАЧНА. То о чему ти причаш и ово што пише се не поклапа. Ти говориш о 95% после ДРУГЕ дозе, а они говоре о декларисаним цифрама после ПРВЕ.

П.С. Обзиром да смо прележали корону крајем новембра пратићемо своја антитела и ваше резултате 3. круга испитивања вакцине "in vivo". Може ми се, не журим нигде, па ни у иностранство.

Вакцинисао сам своју децу свим вакцинама до сада, вакцинисаћу их и против овога кад буде и ако буде требало, вероватно и ми (супруга не може због лупуса) кад будемо баратали РЕЛЕВАНТНИМ цифрама истраживања.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Рапсоди рече

Naučnici i dalje nemaju odgovor na pitanje da li postojeće vakcine protiv korone samo sprečavaju teške simptome ili sprečavaju i samu zarazu.

Malo niže u tekstu:

Цитат

Kod većine ljudi su odobrene vakcine protiv virusa bile veoma efikasne. To se odnosi na sve starosne i polne grupe. Kod ljudi koji nisu vakcinisani, devet puta je veća verovatnoća da će oboleti od kovida 19.

:)))

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Јанко рече

By the way, проблем лежи у чињеници која се више пута овде наглашава, а преноси Дојче веле - да СТЕПЕН ЗАШТИТЕ ПРВОМ ДОЗОМ није идентичан наведеним бројкама ЗА ПРВУ ДОЗУ од стране америчке фирме. Још једном, степен заштите ПРВОМ ДОЗОМ коју је навела фирма у својим истраживањима се испоставила као НЕТАЧНА. То о чему ти причаш и ово што пише се не поклапа. Ти говориш о 95% после ДРУГЕ дозе, а они говоре о декларисаним цифрама после ПРВЕ.

Pa dobro ako je ovo i tacno sta je tu tolko skandalozno? Ako je vakcina nesto manje efikasna od ocekivanog to je opet mnogo vise nego da je nema uopste. 

"manje efikasna" ne znaci "ubija ljude na mrtvo gore nego korona"

пре 11 часа, Јанко рече

кад будемо баратали РЕЛЕВАНТНИМ цифрама истраживања.

Ne, pazi... mnogo oprezni da budete. Ovo kad neko javi da vakcina ima manju efikasnost od ocekivane... to je strasno. Ljudi umiru u agoniji zbog toga... glave lete... ne igrajte se...

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, cloudking рече

Pa dobro ako je ovo i tacno sta je tu tolko skandalozno? Ako je vakcina nesto manje efikasna od ocekivanog to je opet mnogo vise nego da je nema uopste. 

"manje efikasna" ne znaci "ubija ljude na mrtvo gore nego korona"

Ne, pazi... mnogo oprezni da budete. Ovo kad neko javi da vakcina ima manju efikasnost od ocekivane... to je strasno. Ljudi umiru u agoniji zbog toga... glave lete... ne igrajte se...

Не знам шта је твој проблем.

Имам антитела.

Реакције су ми биле релативно благе са правовременом терапијом (без упале плућа, темп. до 37,5), клинци без неких великих реакција, супруга не сме да прима због лупуса. Не плашим се да још једном прележим.

Колико знам, и вакцинисани може потенцијално бити преносилац иако се неће разболети, таман колико и ја који имам природно стечена антитела.

Дакле, мени се нигде не жури, али твоје реакције су и даље малкице пренаглашене према мом размишљању које се тиче САМО МОЈЕ СИТУАЦИЈЕ. Зашто?

Зато што нисам на прву подигао на пиједестал ову вакцинацију? 

Хајде још једном - моја деца се редовно вакцинишу, и вакцинисаће се, али нисам присталица априори апсолутног поверења у свако научно достигнуће, поготово ако једно пише а друго ради. Имам времена, посматрам резултате и на основу тога бирам која вакцина. Не пада ми на памет да заокружим "било која" па очас посла постанем учесник 3 циклуса испитивања кинеске у Србији, као што је одавно најављено а сад се и догађа, али под паролом "да се Власи не досете". Јер мислим да ово шприцање кинеском вакцином управо и јесте то. 

Фајзера нема, Кинезе сигурно нећу још, Русе чекам да видим, поготово ову другу која долази у марту...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Ipak je i dalje smrtnosni saldo od vakcina- nula.

WWW.STRAITSTIMES.COM

Europe News -The Norwegian Medicines Agency is seeking to address fears that taking the vaccine might be too risky.. Read more at straitstimes.com.

Подели на овим сајтовима

Naučnici i dalje nemaju odgovor na pitanje da li postojeće vakcine protiv korone samo sprečavaju teške simptome ili sprečavaju i samu zarazu.

Malo niže u tekstu:

Цитат

Kod većine ljudi su odobrene vakcine protiv virusa bile veoma efikasne. To se odnosi na sve starosne i polne grupe. Kod ljudi koji nisu vakcinisani, devet puta je veća verovatnoća da će oboleti od kovida 19.

@Avocado

Цитат доле не даје одговор на питање  да ли постојеће вакцине  спречавају тешке симптоме и уједно и саму заразу или само спречавају тешке симптоме. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Рапсоди рече

Malo niže u tekstu:

Цитат

@Avocado

Цитат доле не даје одговор на питање  да ли постојеће вакцине  спречавају тешке симптоме и уједно и саму заразу или само спречавају тешке симптоме. 

Daje odgovor na to pitanje. Ako sa primljenom vakcinom imaš 9 puta manje šanse da se zaraziš, to znači da sa vakcinom imaš minimum 9 puta manje šanse i da dobiješ teške simptome i da zaraziš nekog drugog...  jer ako se ne zaraziš, šanse da dobiješ teške simptome i da zaraziš nekog drugog su tačno 0%...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Avocado рече

Daje odgovor na to pitanje. Ako sa primljenom vakcinom imaš 9 puta manje šanse da se zaraziš, to znači da sa vakcinom imaš minimum 9 puta manje šanse i da dobiješ teške simprome i da zaraziš nekog drugog...  jer ako se ne zaraziš, šanse da dobiješ teške simptome i da zaraziš nekog drugog su tačno 0%...

Са примљеном вакцином имаш мање шансе да добијеш тешке симптоме, а не другога да  заразиш....још траје полемика (односно нису установили који  вакцина код примаоца имунитет ствара....функ.или стер.) док се ово не утврди, носиће маске  и држати дистанцу  подједнако и примаоци и не примаоци вакцина. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Рапсоди рече

Са примљеном вакцином имаш мање шансе да добијеш тешке симптоме, а не да се заразиш....још траје полемика (односно нису установили који  вакцина код примаоца имунитет ствара....функ.или стер.) док се ово не утврди, носиће маске  и држати дистанцу  подједнако и примаоци и не примаоци вакцине . 

A sta te od ovoga, i na koji nacin, odvraca od vakcinacije? :) 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...