Jump to content

Добитник Нобелове награде за физику, сер Роџер Пенроуз, тврди да је пре Великог праска постојао још један Универзум

Препоручена порука

пре 2 часа, Milan Nikolic рече

Ако је први, односно библијски Универзум настао пре нама познатог Космоса, ако је овај наш Космос настао од Великог сажимања и праска првобитног Универзума, онда морамо сагледати могућност да је првостворени Адам као прародитељ и узрочник свих људи, постојао пре пада у првобитном Универзуму, док је након пада настала еволуција људи како наука објашњава. Мене не би чудило да су Адам и Ева тренутно ,,изгнани'' у пало стање, док је остатак творевине прошао 13,8 милијарди година, - на неко подручје Средњег истока пре око десет хиљада година, где је већ настало бројно еволутивно људство.

"Луча микрокозма" је давно написана и спада у КЊИЖЕВНО, не теолошко дело...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Milan Nikolic рече

@Neno N

Шта све има у шта треба да поверујеш, ниси ни свес'ан. :) Ај' нећу сада да те саблажњавам. :D Или покушај да не читаш следећи пасус.

Мислим да је испуњено време да теологија разматра питање као што је следеће: Говорећи о еволуцији људи унутар палог стања, да ли је у утроби створења са животињском душом настало створење са људском душом, или је животињска душа постала људска душа?

Само да напоменем да овде није реч о првоствореном и библијском Адаму, него је реч о настанку човека кроз Адамов грех и пад целокупне творевине. Мислим да је крајње време да се теологија упусти у разраду библијског казивања о другим људима поред Адама и Еве одмах након ступања у пало стање. Откуд бројна друга племена људи у свету, док Адам и Ева нису добили своју децу, тј. док још није било рођених од Еве?

Дакле, еволутивни људи мора да су настали на неки дискутабилан начин, као из горњег питања о настанку људске душе.

Не знам да ли има неко ко се интересује за ова питања, али наслов теме показује да морамо да се позабавимо неким новим могућностима кроз научна сагледавања. Ако је први, односно библијски Универзум настао пре нама познатог Космоса, ако је овај наш Космос настао од Великог сажимања и праска првобитног Универзума, онда морамо сагледати могућност да је првостворени Адам као прародитељ и узрочник свих људи, постојао пре пада у првобитном Универзуму, док је након пада настала еволуција људи како наука објашњава. Мене не би чудило да су Адам и Ева тренутно ,,изгнани'' у пало стање, док је остатак творевине прошао 13,8 милијарди година, - на неко подручје Средњег истока пре око десет хиљада година, где је већ настало бројно еволутивно људство.

Hvala na opsirnom odgovoru.

Ne priznajem evoluciju. Danasnja nauka ce sve uciniti da dokaze postojanje zivota pre Adama i Eve samo da bi osporila Gospoda kao Stvoritelja jer je to primitivno.

Cenim tvoju zelju da dokazes ali ne. Citao sam, sve su to poluistine, bez dokaza a cilj je osporiti Bozije postojanje. Znamo da su svi veliki naucnici na kraju svojih istrazivanja spoznali Boga.

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

Kažu da je to puklo baš onako uhhh, kad je bio taj prasak

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Драшко рече

Kažu da je to puklo baš onako uhhh, kad je bio taj prasak

Ма јок, није било ваздуха па се ништа није чуло, само засветлело.

Ако не верујеш, питај Моузеса.

Подели на овим сајтовима

По научним "теоријама", свемир је настао тако што је ништа експлодирало и онда се после милијарде година одједном појавиле амебе и попеле се на копно па од њих настале све друге животиње. Па онда од мајмуна који се усправио настао човек. Тако тврди онај Дарвил, ил како се већ зове.

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, GeniusAtWork рече

По научним "теоријама", свемир је настао тако што је ништа експлодирало и онда се после милијарде година одједном појавиле амебе и попеле се на копно па од њих настале све друге животиње. Па онда од мајмуна који се усправио настао човек. Тако тврди онај Дарвил, ил како се већ зове.

sektaš Darvin i cela majmunska ekipa evolucionista????

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, GeniusAtWork рече

image.thumb.png.b5c96b76dfa45a71474bc37f7eda1c28.png

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Bokisd рече

U sustini, kako je puklo i zasto je puklo iz nista ne zna se zasad naucno tacno, kao sto se prima verom i filozofskim dokazivanjem da je Bog taj koji je uzrok pucanja iz nista.

Deluje kao pat pozicija,.... Just_Cuz_19

Какво је то оружје Ништа кад тако добро прангија?

Ја сам пуц`о из М48 и шкорпиона, чак једном опалио и из Стреле 2М...

Кажу да је Бог пуц`о Ни-из-чега, а не из Ништа.

Руски модел.:stadaradim:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bokisd рече

:D 

(mislio sam iz nicega,.... nego eto koristi i iz nista)

I ništa je nešto 

Tako sam ja čuo na predavanju na PBF

Zato se pravi razlika 

• Свиђа ми се 1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Драшко рече

I ništa je nešto 

Tako sam ja čuo na predavanju na PBF

Zato se pravi razlika 

Ништа постаје нешто-што-зовеш-ништа ако кренеш или ствараш ИЗ ништа.

Иначе је ништа.

Подели на овим сајтовима

@Neno N

Какво је твоје уверење по питању слетања астронаута на Месец, да ли су крочили на њега или нису?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...