Jump to content

Саопштење Министарства културе и информисања у вези са изложбом у Уметничкој галерији „Стара капетанија” у Земуну

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, J_a_n_a рече

Postoji ogromna razlika između ove ilustracije:

Tako je. Jednu razumes drugu ne.

A neprosveceni ljudi se plase stvari koje ne razumeju, (vidis i kod Teksa isti manir) i onda su u stanju da relativizuju cak i nasilje samo da njihova pozicija ostane neugrozena... 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 минута, cloudking рече

Tako je. Jednu razumes drugu ne.

A neprosveceni ljudi se plase stvari koje ne razumeju, (vidis i kod Teksa isti manir) i onda su u stanju da relativizuju cak i nasilje samo da njihova pozicija ostane neugrozena... 

Da si ti meni živ i zdrav :)

Подели на овим сајтовима

Ja vas pitam jel ok nasilje u galeriji, a vi "nije umetnos" pa "nije umetnos".

A nasilje? Nasilni upad? Cepanje? Strah? Jel to ok? Jednostavno je pitanje, trebalo bi da ga je lako odgoovriti u jednom kratkom postu...

kao da vas pitam "jel ok sto je Pera silovao Maju" a vi "maja je prostitutka" pa "maja je prostitutka"... bukvalno je identicna argumentacija.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, cloudking рече

Ne vredi, nisi u stanju da se odvojis od svog licnog utiska koje stavljas za opsti kriterijum. To je antiintelektualan pristup i na zalost necemo nikada naci zajednicki jezik oko ovoga.

Овде долазимо до кључне ствари. Ти не знаш шта је umetnost и она не зависи од мог или твог личног доживљаја и мишљења. Umetnost је sloboda. На њу, без љутње могу негативно да реагују људи који су zatucani на овај или онај начин. Без љутње, ја мислим да си ти zatucan што не значи мислим да си лош или да те не треба волети и слично. Озбиљно, без цинизма, свађалачког тона и слично покушај да схватиш шта ти говорим. А на пример пријавио sam onu rapsinu poruku u kojoj kaze da su umetnici bolesnici

Na zalost, ja itekako shvatam i vrednost i znacaj liturgije  u zivotu svakog hriscanina a tvoja nesposobnost da shvatis moju metaforu sa liturgijjom definitivno ukazuje da si osoba vrlo uskog pogleda na svet i da ne postoji sansa da nadjemo zajednicki cinilac oko ove teme, kao sto vec rekoh...

Neces ni ovaj drugi moj pasus sa izmenjenim recima da shvatis na sta se odnosi i sta bi trebalo da ti ukaze, ali ajde, mozda ovo cita jos neko ko ce da skonta u cemu je problem. Ti svakako neces, tako da ne vidim smisao da nas dvojica nastavimo ovu diskusiju.

El ima neko drugi? (osim rapse, ona vec odavno nije za ozbiljne razgovore)

Исто се може рећи и за тебе. Ти овде говориш из твог личног закључивања. Уметност није коначна категорија као ни слобода она је дар. И то није моје лично мишљење. Ако се дар не кристи, није добро.

Твоје је потпуно право да мислиш да сам затуцан и да не знам шта је уметност. 

Не ти не схваташ шта је Литургија и она не може бити нешто значајно за некога као што је за другог значајан концерт омиљеног бенда, утакмица омиљеног клуба или сликарство. То опет није мој лични поглед него је то истина која мора лично да се доживи.. Зато Литругија не може бити овде као нека паралела. 

Подели на овим сајтовима

Evo jednog zanimljivog poredjenja.

Prvo se pojavio snimak onih vucibatina koje zabranjuju taksistima da voze migrante... tada je, isto ko za izlozbu, armija rukopljeskaca skocila da pozdravi "hrabre momke" koji takodje uzimaju zakon u svoje ruke.

A danas... danas je vec krenulo kao masovna narodna kampanja. Vise se ne radi o par budala, sad je obican narod, ohrabren, krenuo da uzima pravdu u svoje ruke.

Probao sam da objasnim Vileru da ce tako neka budala, poucena iskustvom sa karikatiurama, da upadne na neku crkvenu izlozbu i da polupa radove, ali on to nije bio u stranju da razume...

RS.N1INFO.COM

Taksisti iz Subotice žale se da ih u okolini tog grada u poslednje vreme presreću i napadaju grupe osoba koje od...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Исто се може рећи и за тебе. Ти овде говориш из твог личног закључивања. Уметност није коначна категорија као ни слобода она је дар. И то није моје лично мишљење. Ако се дар не кристи, није добро.

Твоје је потпуно право да мислиш да сам затуцан и да не знам шта је уметност. 

Не ти не схваташ шта је Литургија и она не може бити нешто значајно за некога као што је за другог значајан концерт омиљеног бенда, утакмица омиљеног клуба или сликарство. То опет није мој лични поглед него је то истина која мора лично да се доживи.. Зато Литругија не може бити овде као нека паралела. 

Kako mozes da povlacis paralelu ako vec nisi u stanju da razumes umetnost? Kako mozes da znas da za mene umetnost nije isto sto i za tebe liturgija kad umetnost ne poznajes?
"Ono sto je moje to je najvaznije a ono sto je tvoje je glupost neuporediva sa ovim mojim"... ako postoji definicija zatucanosti onda je ovo njena ilustracija.

Opet samo iz svog ugla i iz svoje perspektive, lisen bilo kakvog osecaja za drustveni prostor i okruzenje. Mnogo velika steta, pametan si mladic, relativno...

Samo da znas, da je neko upao na liturgiju da se majmunise i da ometa ljude, ja bih ovde sada pisao najvece osude za takvo ponasanje... ne bih rekao "pa dobro, liturgija je glupost tako da glupost radja glupe reakcije". KOliko sada ovde osudjujem nasilje nad izlozbom jednako bih osudjivao i takav napad na crkvu... to je nesto sto ne mozes da shvatis i verovatno ti sad nije jasno kako je uopste moguce to sto sam napisao (vrlo verovatno mislis i da lazem) ;)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Kako mozes da znas da za mene umetnost nije isto sto i za tebe liturgija kad umetnost ne poznajes?

Ово је кључ свега. Просто није. Што не значи да уметност не може да настаје из Литургије.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Ово је кључ свега. Просто није. Што не значи да уметност не може да настаје из Литургије.

Onda- CEPAJ KARIKATUREEEEE! SVEEEEEE

6StLnZ.gif

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вилер Текс рече

najveci probem sto vernici ne mogu da skontaju umetnost jeste u tome sto je umetnost sloboda a sloboda kao koncept ima vrlo rezervisano mesto u zivotu svakog vernika  i nije bas najpozeljnija ideja u duhovnosti.

A sloboda u umentosti znaci da ona moze da nastaje iz cega god pozeli... moze iz liturgije, ali moze i iz fekalija...

Подели на овим сајтовима

A šta za vas znači sloboda? Jel to pravo da šetaš ulicom i nekog udariš iz čista mira zato što si slobodan i imaš pravo da se izraziš:)) koliko sam ispratila svi smo se složili da upad na izložbu nije ok, ali se konstantno spinuje :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, J_a_n_a рече

A šta za vas znači sloboda? Jel to pravo da šetaš ulicom i nekog udariš iz čista mira zato što si slobodan i imaš pravo da se izraziš:)) koliko sam ispratila svi smo se složili da upad na izložbu nije ok, ali se konstantno spinuje :smeh1:

Sloboda je da radis sve sto pozeils doklegod ispunjavas jedan uslov- da ne povredjujes druge ljude. Jasno da udaranje iz cista mira, ne spada  u slobodu.

A osudili jeste... i Teks i ti. Ali ta osuda spada u red osuda: "Osudjujem sto je SNS zapalio kucu novinara Jovanovica ali Jovanovic je sam kriv jer je pisao protiv Vucica"

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, cloudking рече

ali moze i iz fekalija...

Читава уметност (од речи умеће од речи ум) ће се свести да на то да ваљаш по фекалијама. То може и буба балегар, само што се буба не трипује да ради нешто велико.

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, cloudking рече

Probao sam da objasnim Vileru da ce tako neka budala, poucena iskustvom sa karikatiurama, da upadne na neku crkvenu izlozbu i da polupa radove, ali on to nije bio u stranju da razume...

Ни једног тренутка нисам рекао да су имали право да упадну на изложбу и прекину је.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...