Jump to content

Саопштење Министарства културе и информисања у вези са изложбом у Уметничкој галерији „Стара капетанија” у Земуну

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Родољуб Лазић рече

Хајде, поучи ти нас у чему се састоји уметност у приказана два цртежа.

Ko prica  o umetnosti? Ovo je klasicna zamena teza koju nacosi upravo serviraju budalama po drustvenim mrezama da opravdaju svoj postupak?

Kakve veze ima da li je umetnsot ili nije?

Mogli su da crtaju i cica glise, aman ljudi nije  u tome poenta.. poenta je da zdusno podrzavate NASILJE! Jel ostao neko normalan ovde jbt? Jel bas niko ne kapira "sloboda govora" sta znaci? 

Jel moguyce da je svima ok da se organziuje grupa ljudi i iupadne da sprovodi svoje licne ideje i politike?

Hoce li biti u redu da ja sa mojim drugarima upadnem u crkvu na liturgiju razjurim vernike i polupam enterijer?  Onda ti ne bi bas prijao taj koncept koji trenutno podrzavas, koncept "uzimanja pravde  u svoje ruke", jer sto da to bude dozvoljeno samo nacistima? Evo, svima je to od sad dozvoljeno. Jel moze? Svako ko misli da mu nesto ne ide uz onu stvar ima pravo da okupi drugare i da raz*ebe govna! Sta mislis? Jel ti to ok koncept?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 10 минута, Родољуб Лазић рече

Иначе, сјајно је што си ти тако културан и тако толерантан према неистомишљеницима. Изрази које користиш указују да си ти сушта супротност онима који су починили тај злочин над културом.

A tio onda skupi drustvo i dodjite da mi ocitate lekciju o slobodi govora... vidim da te pale te stvari ;)

I ne. Neces ovu raspraviu da odvedes na poligon "razlicitost misljenja" jer na jednoj strani imas ljude koji nista nisu skrivili a  na drugoj imas nacisticke siledzije koji su izvrsili akt represije i nasilja... super si ekipu naso da se s njima identifikujes nema sta ;)

Jer zna se... nije kriv silovatelj sto je silovao nego devojka sto se obukla provokativno... Ovo je trenutno srpski mentalitet i ilustracija srpskog drustva. 

Ja ti garantujem da ce na ovoj temi bar 80% ucesnika da bude  u saglasju  s tobom, tako da sam poprilicno u pravu sa ovim licnim i pausalnim ocenama stanja u drsutvu.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Вилер Текс рече

О велики изворе слободе ти мене поучи. Невероватно је како сваку двијацију први трчиш да браниш.

Aj da su lopatom ubili nekog narkomana pa da ih i i branim ali siledjzije su napale mirne gradjane koji ih nisu icim povredili.

Samo je preostalo da covek sedi i place zbog stanja u nasem drustvu... svako bi da bije i da uzima pravdu u svoje ruke dok masa u transu pozdravlja i bodri. mentalitet copora... spali smo kolektivno na ono zivotinjsko i primarno protiv cega ste se cak i vi vernici nekada borili svom silinom. a vidi vas sad... bodrite nasilje, opresiju, siledzije, sve primarne instinkte. Gde vam je sad borba protiv pale priorde? Sto sad neko od vas ne kaze "pobedicu prirodni nagon za nasiljem jer nisam zivotinja" ali ne... ta pobeda "priordnih nagona" je  samo za pedere, vama to nije potrebno, vi ste svi savrseni takvi kakvi jeste do te mere da mozete komotno svima da odredjujete sta je devijacija, sta bolest, sta je pogodno a sta prikaldno i da skladno tome, jel, i delujete...

svaka cast, majke mi.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, cloudking рече

Ko je tebi ili bilo kome dao pravo da budes moralni interpretator i zastitnik javnog mentalnog zdraavlja? Po kom kriterijumu ti ili ovi sto su upali na izlozbu sebi dajete za pravo sta ce drugi ljudi da pisu, misle ili rade?

Jel treba da te podsetim da se ISTI izgovori koriste i kad neko oce da ogranici slobodu veroispovesti? Da te podsecam na argumente koji stoje iza tih ambicija? 

Ono sto je jadno, bedno i razocaravajuce je da ti prosecnom gradjaninu ove zemlje (poseljacenoj iskompleksiranoj budali) nikad ne mozes da objasnis da sadrzaj izlozbe nema nikakve veze sa onim sto se desilo. 

SVAKO ima slobodu da stvara i misli sta god pozeli dokle god se to ne kosi sa JASNO DEFINISANIM zakonskim pravilima. Ako neko ta pravila prekrsi i ugrozi neciji zivot, bezbednost ili stagod sto je zakonom propisano, bice sankcionisan od strane drzavnih institucija onako kako je po slovu zakona. Sve mimo toga je cist fasizam ili njegovo predvorje... e sad, drzava ne radi posao kako treba? Insitucije ne kaznjavaju? Pa koga onda treba da mlatimo? Karikaturiste?

NE postoji drugacija reakcija na ovaj napad osim apsolutne i ciste osude bez "ali"... 

Jer ako dozovljavate da pojedinci uzimaju pravdu u svoje ruke i pritom ih glasnim rukopljaskanjem u tome podrzavate, sta cete raditi kad antiteisti uzmu pravdu u svoje ruke? Onda vise nece biti smesno?

Razuman covek treba da sedne  i da se zapita " da li je ok da onaj covek radi grozne stvari samo zato sto je moj istomisljenik?" Mnogima je na to pitanje odogvor "Da" i to je najveci pokazatelj kakva smo mi gamad  i od naroda  i od drzave i nemoj neko da mi nekad ovde proispa mudrosti o nasim nebeskim kvalitetima, casti, hrabrosti i postenju. Te stvari vise odavno ne postoje u mitosu prosecnog srbina. Ako su ikad i postojale...

Ко је теби дао право да будеш адвокат уметности? И "уметности" поготово?

Није све уметност. Поготово не ово што је било изложено, може се окарактерисати једино као тинејџерска срдња (мало слушамо метал па ето тако инспирација). Ако након тих година и те фазе, човек излаше такве ствари није сав свој.

Вероисповест и цртежи осакаћених беба нису исто. Аргумент ти је поптуно промашен.

А ти знаш шта се десило био си тамо? Знаш све околности?

Обично они који говоре стоп насиљу на политичком и идеолошком нивоу су насилници а као девојчице кукају кад попију шамарчину.

Ето да ти каже гибаничар булајићевац, нисам за насиље (ајмо жене у црном аплауз молим) и још мање сам за све оно што може да изазове насиље. Нпр. посвати неком мајку из чиста мира. Е кад онај ко попије шамар због таквог понашања крене да кука, наравно да сам на страни онога ко му је залепио шамар. 

Не дозвољавам а спремам се за то да антитеисти преузму власт, можда буде за мог века а можда и не. А канда би се обрадова ода дођу?

Ако ниси схватио нисам за кретенске изложбе и уметничке изразе , нист сам за насиље а најмање зам за то да онај ко се шири кука када после свог ширења попије шамар.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, cloudking рече

Aj da su lopatom ubili nekog narkomana pa da ih i i branim ali siledjzije su napale mirne gradjane koji ih nisu icim povredili.

Samo je preostalo da covek sedi i place zbog stanja u nasem drustvu... svako bi da bije i da uzima pravdu u svoje ruke dok masa u transu pozdravlja i bodri. mentalitet copora... spali smo kolektivno na ono zivotinjsko i primarno protiv cega ste se cak i vi vernici nekada borili svom silinom. a vidi vas sad... bodrite nasilje, opresiju, siledzije, sve primarne instinkte. Gde vam je sad borba protiv pale priorde? Sto sad neko od vas ne kaze "pobedicu prirodni nagon za nasiljem jer nisam zivotinja" ali ne... ta pobeda "priordnih nagona" je  samo za pedere, vama to nije potrebno, vi ste svi savrseni takvi kakvi jeste do te mere da mozete komotno svima da odredjujete sta je devijacija, sta bolest, sta je pogodno a sta prikaldno i da skladno tome, jel, i delujete...

svaka cast, majke mi.

Слушај, паметњаковићу одакле ти идеја да сам ја подржавамо оно што је учинио Бранислав Перановић? Видим да се обрадујеш чим неко из Цркве склизне и сад то користиш као неки заједљиви аргумент.

Поцепани су цртежи а нико од тих мирних грађана није нападнут. Не лажи.

Седи и плачи па онда прочитај шта сам ти предходно одговорио и шта сам прво одговорио. Овај средњи пасус је неко опште кукање и нека заједљивост која нема везе са контекстом ствари који толико волиш да потежеш.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Ко је теби дао право да будеш адвокат уметносит? И "уметности" поготово?

Opet moram da pisem? Indikativno... :D

ajd ponovicu, nisam advokat umetnosti. Advokat sam  postovanja zakona. Koji je to zakon koji ti dopusta da samaras ljude zato sto ti se ne svidja ono sto pricaju? Ja osim siledjzijskog ne znam  ni jedan drugi koji to dopusta.

A osim toga, nije stvar  u samaranju niti u izlozbi stvar je u tome sto se svkom pojedincu ostavlja na licnu procenu da  li neko zasluzuje samar ili ne i zato ti je opaska da veroispovest i crtezi nisu isto pada u vodu, jer je to ioanko ostavljeno na licnu ocenu. ako su nacositi procenili da sami da izlozba zasluzuje da bude ostecena i onda  i antiteisti mogu da ocene sami da li treba "paliti crkve" vidis kako je nezgodno kad te tvoj rodjeni koncepAt izneveri pa se okrene i ujede te za guzicu?

Подели на овим сајтовима

Поцепани су цртежи а нико од тих мирних грађана није нападнут. Не лажи.

A, ok, onda je  u redu pretpostavljam. izvinjavam se...

Reci cu antiteistima da ne pale crkve nego samo ikone da izgrebu to bi bilo prihvatljivo, ako sam dobro razumeo :D 

Слушај, паметњаковићу одакле ти идеја да сам ја подржавамо оно што је учинио Бранислав Перановић?

Bouze... stvarno... odakle li mi takva ideja uopste :D 

ne kukaj, nisam reko da si ti podrzavao to, samo sam iskoristio kao metafor... ma,znas sta.. zaboravi :D 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Opet moram da pisem? Indikativno... :D

ajd ponovicu, nisam advokat umetnosti. Advokat sam  postovanja zakona. Koji je to zakon koji ti dopusta da samaras ljude zato sto ti se ne svidja ono sto pricaju? Ja osim siledjzijskog ne znam  ni jedan drugi koji to dopusta.

A osim toga, nije stvar  u samaranju niti u izlozbi stvar je u tome sto se svkom pojedincu ostavlja na licnu procenu da  li neko zasluzuje samar ili ne i zato ti je opaska da veroispovest i crtezi nisu isto pada u vodu, jer je to ioanko ostavljeno na licnu ocenu. ako su nacositi procenili da sami da izlozba zasluzuje da bude ostecena i onda  i antiteisti mogu da ocene sami da li treba "paliti crkve" vidis kako je nezgodno kad te tvoj rodjeni koncepAt izneveri pa se okrene i ujede te za guzicu?

Као и обично не знаш да прочиташ написано и вртиш исту причу у круг.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, cloudking рече

Ko prica  o umetnosti? Ovo je klasicna zamena teza koju nacosi upravo serviraju budalama po drustvenim mrezama da opravdaju svoj postupak?

Kakve veze ima da li je umetnsot ili nije?

Mogli su da crtaju i cica glise, aman ljudi nije  u tome poenta.. poenta je da zdusno podrzavate NASILJE! Jel ostao neko normalan ovde jbt? Jel bas niko ne kapira "sloboda govora" sta znaci? 

Jel moguyce da je svima ok da se organziuje grupa ljudi i iupadne da sprovodi svoje licne ideje i politike?

Hoce li biti u redu da ja sa mojim drugarima upadnem u crkvu na liturgiju razjurim vernike i polupam enterijer?  Onda ti ne bi bas prijao taj koncept koji trenutno podrzavas, koncept "uzimanja pravde  u svoje ruke", jer sto da to bude dozvoljeno samo nacistima? Evo, svima je to od sad dozvoljeno. Jel moze? Svako ko misli da mu nesto ne ide uz onu stvar ima pravo da okupi drugare i da raz*ebe govna! Sta mislis? Jel ti to ok koncept?

Ти си причао о уметности:

Pouci nas izgubljene, sta je podobna umetnost prijatna oku vileru Teksu?

Vec sam pokusavao da objasnim da zadatak umetnosti nije da bude lepa, ali rtadasnji forumski nacosi nisu bas imali sluha za takve bolesne koncepte.

.........................................

poenta je da zdusno podrzavate NASILJE!

Ко подржава насиље? Ја не. Да ли сам рекао да су у праву ови који су упали и поцепали цртеже? Што се мене тиче, некакав јавни протест, па и испред места где се одржава изложба, био би у реду. И евентуално обраћање неким органима, ако је то предвиђено, нисам сигуран.

Али ако мислиш да је уметничка слобода и слобода говора неограничена, вараш се. Није неогранмичена. И то не само прописима него и моралним нормама.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, cloudking рече

A, ok, onda je  u redu pretpostavljam. izvinjavam se...

Reci cu antiteistima da ne pale crkve nego samo ikone da izgrebu to bi bilo prihvatljivo, ako sam dobro razumeo :D 

Видиш овде си лепо открио суштину. Повукао си паралелу са иконама. Иконе су оно што изображава Божије присуство а шта тј. чије присуство може да изображава цртеш исечене бебе? 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Родољуб Лазић рече

Али ако мислиш да је уметничка слобода и слобода говора неограничена, вараш се. Није неогранмичена. И то не само прописима него и моралним нормама.

Kojim moralnim normama? Gde mogu da ih vidim da bih znao kako da se upravljam u svom umentckom radu. Ne bih voleo da nacrtam nesto sto ce neko da dozivi kao atak na njegov zivot pa da mi cepaju posle radove...

Подели на овим сајтовима

ajd ponovicu, nisam advokat umetnosti. Advokat sam  postovanja zakona.

Лепо ти је Лазић написао. Кренуо си да браниш уметност па сад ниси адвокат уметности. Уосталом све си лепо открио паралелом иконе-цртежи.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Kojim moralnim normama? Gde mogu da ih vidim da bih znao kako da se upravljam u svom umentckom radu. Ne bih voleo da nacrtam nesto sto ce neko da dozivi kao atak na njegov zivot pa da mi cepaju posle radove...

Питај муслимане које си узео здушно да браниш. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Видиш овде си лепо открио суштину. Повукао си паралелу са иконама. Иконе су оно што изображава Божије присуство а шта чије присуство може да изображава цртеш исечене бебе? 

Nisam  ja ni ocekivao da razumes zato uopste i ne ulazim u tumacenje radova nego samo u cista ljudksa prava i zakone... jer da kapiras sta beba "izobrazava" sad ne bi pisao to sto pises, nego bi stao rame uz rame sa mnom da se borimo protiv aveti i siledzija... ali ok, svako bira svoj put na osnovu svojih psihickih datosti da razumemo svet oko sebe.

Sta ako na primer udruzenje fotorealsitickih umetnika krene po crkvama da grebe one "grozne i odvratne crteze ljudi koji nemaju veze sa realzimom i predstavljaju ljude u skroz pogresnoj perspektivi, odvratnoj za ljudsko oko"? Eto, ljudi sami procenili da su ikone grozne i krenuli da ih unistavaju... ali nesto mi govori da ti to bas i nije ok ;)

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вилер Текс рече

Лепо ти је Лазић написао. Кренуо си да браниш уметност па сад ниси адвокат уметности. Уосталом све си лепо открио паралелом иконе-цртежи.

Sad vec lupetas... ajde pljusni se ladnom vodom pa napisi nesto koherentno.

Питај муслимане које си узео здушно да браниш. 

mmm tako je maco, obozavam kad pises nepovezane stvari i skreces s teme... jos jos

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...