Jump to content

Разликовање нихилизма и атеизма или има ли атеизам садржај: догме, богове, учења, свјетоназор, идеологију?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Ти кажеш да не вјерујеш, али опажаш свијет.12:smeha:

Ти кажеш да атеизам нема садржаја, а онда се показује читав свијет садржаја, имаш иконостас од макро до микро нивоа, све поређано у фине кутијице и контигенте.

Ne lupaj. Ateizam nema sadrzaj niti si uspeo da das ikakav smislen odgovor na svoju besmislenu tvrdnju da ima.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, cloudking рече

Ne lupaj. Ateizam nema sadrzaj niti si uspeo da das ikakav smislen odgovor na svoju besmislenu tvrdnju da ima.

Ни @Avocado не слаже са тобом. Ако је тако одреци се тврдње да Бог не постоји, јер она није садржај атеизма, а ти си чојек атеиста.:coolio:

"emergencija" која ти држи свјетић на окупу је ли садржај?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Ни @Avocado не слаже са тобом.

Slažem se sa njim... opet umišljaš koješta... ne valja ti to... ali ja numem da pomognem oko toga...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

Slažem se sa njim... opet umišljaš koješta... ne valja ti to... ali ja numem da pomognem oko toga...

Најбоље настави да ћутиш, тако неће бити грешке, и удри по Вилозофу.... осим ако се ниси одеркао истине еволуције или ако она није садржај?

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Чика Авокадо, већ сам те преслушао, да се не враћамо на то без потребе (говорио си да је наука истина природе, наравно другим ријечима,

Ako želiš da razumem šta pričaš moraćeš ipak te druge reči da upotrebiš, jer ja zaista ne razumem šta ti znači da je nauka istina prirode... za mene je to potpuno nekoherentan izraz...

а ја да је специфичан метафизички однос човјека и природе, наравно другим ријечима), добили сте сијасет питања па одговарајте по вољи, не бих да се у бескрај понављам, хоћеш да живиш у своме "атеистичком свијету" односно кохерентном и савршеном свијету систему и свјетоназару, ок. Нећу да ти на силу разбијам чауру,могу мало да начнем па ако си зрео изађи.

Ne mogu da ti odgovorim ako ne znam šta pitaš i ako kad te pitam da mi razjasniš šta pitaš ti izneseš novih 10 nerazumljivih rečenica i pitanja...

Просто Роћко је праву, зомбирани сте у систем и то бесумучно вртите, паћеници. А систем мора да падне, ја сам нудио да деинсталирам, боли, али боље бесмисао и апсурд бивсвујућег, него привид (свијета).:mahmah:

Tebi ne znam da li bi iko dao da deinstaliraš lavabo...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Најбоље настави да ћутиш, тако неће бити грешке, и удри по Вилозофу.... осим ако се ниси одеркао еволуције или ако она није садржај?

Ako evolucija nije sadržaj čega?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

Кажем ти ја, има истине у теби...

Управо сада, Avocado рече

Ako evolucija nije sadržaj čega?

Ако еволуција сама по себи није неки садржај, нека истина...

Одреци се истине сотоно!12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Ни @Avocado не слаже са тобом. Ако је тако одреци се тврдње да Бог не постоји, јер она није садржај атеизма, а ти си чојек атеиста.:coolio:

"emergencija" која ти држи свјетић на окупу је ли садржај?

lelke kolko je ovaj covek izgubljen... ja nisam znao. NIko me nije pripremio na ovo kad sam se vratio na forum.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Avocado рече

Ako želiš da razumem šta pričaš moraćeš ipak te druge reči da upotrebiš, jer ja zaista ne razumem šta ti znači da je nauka istina prirode... za mene je to potpuno nekoherentan izraz...

Ne mogu da ti odgovorim ako ne znam šta pitaš i ako kad te pitam da mi razjasniš šta pitaš ti izneseš novih 10 nerazumljivih rečenica i pitanja...

Uh, dobro je... ja sam  u jednom momentu cak pomislio da je stvarno nesto do mene jer nista ne razumem sta pise covek...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Кажем ти ја, има истине у теби...

Ако еволуција сама по себи није неки садржај, нека истина...

Tvrdnje su istinite ili neistinite shodno tome da li tvrdnja odgovara realnosti.

Ništa samo po sebi nije "neka istina".

Reči "sadržaj" i "istina" imaju različito značenje... i ni jedno od njih ne može da se uklopi u rečenicu koju si napisao....

Kao što sam i ranije pokušao da ti objasnim... filozofija nije baljezganje o nečemu višesmislenom na način da niko ne razume šta pišeš... filozofi se veoma precizno i koherentno izražavaju... nego ih samo ti nisi razumeo, pa ti je delovalo da to tako treba...

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, cloudking рече

Uh, dobro je... ja sam  u jednom momentu cak pomislio da je stvarno nesto do mene jer nista ne razumem sta pise covek...

Nemoj ništa da brineš... ne razume ni on...  ;)

Подели на овим сајтовима

Шта да се ради остало је једино да Вилозофа засипате катраном и перијем:skidamkapu:, глупи сте, али не по себи нити зато што мислите да сте атеисти.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Шта да се ради остало је једино да Вилозофа засипате катраном и перијем:skidamkapu:, глупи сте, али не по себи нити зато што мислите да сте атеисти.

Hmmm... sad si me malo razočarao... pomislio sam na trenutak da si autentičan i da se ne foliraš nego si tako, malo .... .... ...

Ali izgleda da umeš da pišeš koherentne rečenice kada ne pokušavaš da izigravaš filozofa...

Dakle, ipak pravi vilozov...

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Avocado рече

Hmmm... sad si me malo razočarao... pomislio sam na trenutak da si autentičan i da se ne foliraš nego si tako, malo .... .... ...

Ali izgleda da umeš da pišeš koherentne rečenice kada ne pokušavaš da izigravaš filozofa...

Пази покушај да разумјеш да није кохерентно оно што ти са својим (атеизмом атрофираним и) скромним апаратом (хоћеш или можеш да) разумијеш:scratch_head:, а некохерентно оно што (нећеш или не можеш да) разумијеш, дозволи да ниси ти неки бог, него можда неко има мозга и воље (и надхнућа) да разумије, на крају ништа своје нисам рекао, нисте испратили глобална дешавања...

Али ваше душе су добре, боље...

Подели на овим сајтовима

na stranu ateizam za mase đe su našli da kritikuju pravoslavlje jer dozvoljava različite hipoteze iliti tumačenja biblije. A podržavju maksimalno iracionalno predstavljanje raznih hipoteza o svemu i svačemu na ovome svijetu uz dobre hipoteze

kod ateista negiranje boga posjeduje i smisao negiranju. ateizam negirajući boga, zagovara novu religiju đe je čovjeku moguća instant mutacija kroz odbijanje tradicije hrićanske vjere u bogočovječansku prirodu prvenstveno pa onda napadaju boga kao nekog idola koji u hrišćanstvu zapravo ne postoji na taj način. to je vjerovanje koje prevazilazi nihilizam jer nauka dokazuje suprotno od njihove literature o evoluciji i sl. ili barem tretira kao nehumano. A zbog male spremnosti na te žrtve, ateizam kao ekstreman nema organizovanu religiju. a ideologiju usisava iz kritike viđenja bogočovječanske prirode i uz to i dalje negira oboženje onih koji naslijeđuju praroditeljski grijeh ovako ili onako.

malo je povezano sa temom, ali interesantno ja počeo da gledam prekjuče seriju na tu temu RAISED BY WOLVES. tek je 5-6 epizoda snimljeno i nije neka serija sad posebna. ali futuristička je i bavi se pitanjem rata vjernika i ateista. Vjernici koriste androide-robote da bukvalno ne bi prljali svoje tijelo i vjeruju u jednog boga sunca. A ateisti hakuju i koriste robote da unište vjernike na planeti zajedno sa robotima. tokom tog rata uništi se svijet i radnja se preseljuje u svemir. ali  ateista strada kao mesija koji od humanoida pravi nešto bliže čovjeku ali i nadprirodno biće... taj mesija ateista se zaljubio u robota humanoida, hakuje ga i koristi da robot odgaja djecu kao ateiste u izolaciji od svijeta. a opet preživljava dio ljudi i odlazi za njima na novu planetu i viđeću dalji razvoj događaja.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...