Jump to content

Видео игра "I am Jesus Christ"

Оцени ову тему

obi-wan

Препоручена порука

пре 4 часа, Avocado рече

Kad si poslednji put kupio igru, a da nisi video gameplay? Sad i pre nego što je puste u prodaju daju youtuberima da malo igraju da bi ljudi videli kakva je...

O, maloverni!

Kapiram da bi gjemplej mogao da bude kao u HyperOlimpic, drmas dzojstik levo desno da doteras skalu na odgovarajuci nivo, a onda na dugme pojavljujes ribe u pletenoj korpi...:stadaradim:

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, haveaniceday рече

Od kad si ti gejmer :D

Od pre nego što si se ti rodio... :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, drvce рече

Kapiram da bi gjemplej mogao da bude kao u

Garry's mode  ali da se tematski prate scene iz Jevandjelja

Ili neki Fus-Ro-Dah momenat sa prevrtanjem stolova ispred hrama

Operation Wolf ali rokas po demonima maskiranih masi sledbenika...

Sandbox unverse , level "Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo."

Wedding designer, level 1 Kana Galilejska

Vessel , level 2 Kana Galilejska
...

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, drvce рече

neki Fus-Ro-Dah momenat sa prevrtanjem stolova ispred hrama

I narod koji peva "Doahkiin, Dovahkiin..." :smeh1:

Nego...

пре 13 часа, drvce рече

Wedding designer, level 1 Kana Galilejska

... nisam znao da i ovo igras... :ani_biggrin:

• Радостан 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Inace, kad ponovo pogledam trailer sve mi se vise cini da ce subotarska logika, kojom se ocigledno posluzio developer, igru brzo da odvuce u besmislenu patetiku, potpuno promasujuci - naravno - Hristovu metaistoricnost i bit hristolikosti/bogocovecnosti kao takve.

Mislim, ne ocekujem da video-igra bude traktat iz teologije, ali moze da bude vrlo poucna i pitka vizuelna novela. Ako je "Svemoguci Brus", iako komedija, vrlo uspesno preneo nekoliko izvrsnih hriscanskih po(r)uka, to moze i jedna igra, ako se dobro odradi. Ostaje nam da vidimo na sta ce to, u stvari, da lici.

• Свиђа ми се 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ne znam, cemu to sluzi. Evangelizaciji - sumnjam. Zabavi - u svakoj igri imaka nekih gresaka, exploita, dosta ljudi sigurno ce to igrati samo da nadje takve stvari da se nasmeju.

U stvari, to nije nesto nove. U Poljskoj pre negde 20 godina bila je igra "Ja jestem" ("Ja sam") - decko se prenosi u vremena Hrista i tako Ga upoznaje. Pa ljudi do sada smeju se zbog ove igre (za koju muziko napravio je dosta poznat deciji katolicki poljski ansambl 'Arka Noego')

Подели на овим сајтовима

WWW.GAMEINFORMER.COM

The game that let's you simulate the life of Jesus rasied a lot of eyebrows, but it also left us with a lot of questions. Now we have answers.

Превод интервјуа из есхатона (на силу) извукао @w.a.mozart

Пре неколико недеља, релативно непознати студио за креирање компјутерских игара објавио је трејлер за игру I Am Jesus Christ (Ја сам Исус Христос). У трејлеру је представљена игра/игрица (како вам драго) која би требало да играчима омогући да искусе (читај: опитују) живот Исуса Христа на начин који је приказан у Библији. Трејлер је дочекан значајном дозом критике. Занимало нас је да ли је ово прави пројекат или рекламни трик и ко је (доврага!) осмислио игру. Да ли је програмер искрен у погледу игре I Am Jesus Christ или је иста осмишљена као сатира?

Да бисмо добили одговоре на поменута питања обратили смо се главном баји фирме SimulaM, Максиму Височанскију (човек је просечне висине), који је са задовољством прихватио да продиванимо о игри. У наставку вам преносимо најзначајније делове поменутог разговора:

Имајући у виду склоност већине да свој нос гура тамо где му није место, људи ће свакако желети да знају да ли сте хришћанин. Колики значај за вас има сага о Христу?

Да, хришћанин сам. Што се тиче саге о Христу, био сам запањен оним што сам прочитао у Библији. Мало је рећи да (цитираћу брата од ујака, свештеника) изува из попке.

Колико је ваше искуство у области видео игара?

Током тинејџерских година био сам страствени гејмер и верујем да сам у то време играо све могуће игре. То ме је подстакло да креирам неколико игара за мобилне  платформе. Тада сам упознао људе из пољске фирме Playway и сарадња је отпочела. Једног дана сам са њима поделио идеју о игри I Am Jesus Christ. Подржали су ме у потпуности (скоро као Јевреји златно теле во времја оно).

Шта је заправо подразумевала та идеја? Да ли се ради о сатири или желите да играчима пренесете одређену поруку?

Игра говори о мом тридесетогодишњем животном путовању. Идеја ми је пала на памет када бејах младо момче ја. Инспирисале су ме компјутерске игре и анимација. Желео сам да направим компјутерски анимирани филм о Исусу Христу. Током последњих неколико година овоземаљског живота поменута идеја се оваплотила (примила на себе софтверско рухо), имајући у виду да желим да у првом лицу покажем шта је Исус Христос (у)радио.

Креирање компјутерских игара сматрам за вид уметности. Вековима су сликари кичицом прослављали Логоса и стварали сјајне слике о Исусу Христу. Током последњих 50 година филмска сцена изнедрила је генијална остварења о Њему. У светлу поменуте традиције желео сам да створим уметничко ремек-дело језиком компјутерске игре.

Дајте нам сажет преглед игрице. Шта ће играчи радити у улози Христа?

То је за сада тајна, али вам могу рећи да ће бити у могућности да изводе чувена библијска чуда. Овде мислим на истеривање демона и исцељивање. Наравно, ту су и незаобилазни кетеринг за мноштво народа“ и борба против Сатане (у црквеним круговима позната као „dogfight“). Желимо да игра што верније дочара јеванђеље Господа нашега. Али, јеванђеља нам не пружају технички увид у то како је Господ изгонио демоне, нити о томе какав су стајлинг поменути демони фурали во времја оно. Те делови смо осмислили сами (након вишечасовног бденија). Њима смо желели да понудимо један од могућих начина на који су се поменути догађаји одиграли, свесни своје недостојности.

Како созерцавате чињеницу да је на тржишту веома мали број игара заснован на Библијским темама?

Хвала вам за то питање, тешко је понудити прави одговор на исто... Искрено, одговора и нема. Држим да су се људи уморили од игара у којима треба да трсе зомбије (или преуређују редослед слаткиша, види Candy Crush Saga, прим. прев.)

Какве су реакције на игрицу? Да ли су вас неке од њих изненадиле?

Читав наш тим је пријатно изненађен значајном количином повратних информација. То нам показује да људи ову игру желе и спремни су да је играју. Што се тиче троловања, не примамо се. Бавимо се игром.

• Свиђа ми се 1

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

У свакој игрици је циљ да преживиш последњи левел.

Овде је циљ да те убију на последњем.

А онда ипак победиш, без "читинга".

?

П.С.

Немам ни најмању идеју како Мир "уселити" у игрицу а опет да буде довољно динамична да држи пажњу ширем аудиторијуму, тј онима који нису упознати са молитвом, или нису читали јеванђеље.

Ценим да, ако преноси прави дух - биће занимљива само уском кругу већ формираних хришћана.

• Свиђа ми се 1
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

On 4.9.2020. at 22:32, w.a.mozart рече

Игра говори о мом тридесетогодишњем животном путовању. Идеја ми је пала на памет када бејах младо момче ја. Инспирисале су ме компјутерске игре и анимација. Желео сам да направим компјутерски анимирани филм о Исусу Христу. Током последњих неколико година овоземаљског живота поменута идеја се оваплотила (примила на себе софтверско рухо), имајући у виду да желим да у првом лицу покажем шта је Исус Христос (у)радио.

Креирање компјутерских игара сматрам за вид уметности. Вековима су сликари кичицом прослављали Логоса и стварали сјајне слике о Исусу Христу. Током последњих 50 година филмска сцена изнедрила је генијална остварења о Њему. У светлу поменуте традиције желео сам да створим уметничко ремек-дело језиком компјутерске игре.

Da, procitah i ja neki dan - prilicno ambiciozan apetit, tj. nista manje nego da igra bude remek-delo. 
U svakom slucaju, ostaje da ipak vidimo na sta ce to da lici.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...