Jump to content

Протести у Београду, јул 2020

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 46 минута, Дејан рече

Okupljanje naroda je i bilo za očekivati, ja lično nisam očekivao nerede. 

Svakako da mi je bilo drago kad sam video da su oterali političare koji su došli da lešinare.

Jedino što ne vidim smisao ovakvog vida protesta. Prvo ne vidim smisao kamenovanja policije i čemu ulazak u skupštinu?

Okupljeni gradjani će ulaskom u skupštinu da promene vlast i vlast će dati kome?

Gomila nakupljenih frustracija koja se reflektovala kamenovanjem , paljenjem i rušenjem. A nama i ne treba frustracija za to, dovoljno je da se okupimo u većem broju.

Небитно је да ли чак и немају или имају коме предати власт. Изузетно је битно да су показали да неће да буду заморчићи једног човека ( приде болесног)који сматра да може да одлучује у њихово име о свему.

Постоји она стара, можеш како хоћеш али не можеш докле хоћеш.

Искрено надам се да је ово крај његове владавине.

А фрустрације су изазване чиме?

Податак да је Србију напустило у претходној години 367.000 људи је поражавајући. Зашто људи одлазе?

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Вилер Текс рече

Слажем се. Само је ствар у томе да је до оволиког гнева управо довео председник Србије својим односом према народу од 2012. до данас. Тај гнев је и разлог за улазак у скупштину како ја разумем ствари. А кад ти народ изрази овакав протест, мораш сносити одговорност. Јер власт је иносилац одговорности. Није довољно рећи као Вучић, љутито, новинарки РТС "Крив сам". И онда даље терати по своме. 

Mogu ja biti gnevan koliko hoćeš ali me gnev neće naterati da kamenujem, palim i rušim.

Nemam ja ništa protiv da se ljudi okupljaju i vrše protest, ali kod nas svako okupljanje izazove rušenje, palenje, nasilje.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Дејан рече

Mogu ja biti gnevan koliko hoćeš ali me gnev neće naterati da kamenujem, palim i rušim.

Nemam ja ništa protiv da se ljudi okupljaju i vrše protest, ali kod nas svako okupljanje izazove rušenje, palenje, nasilje.

Види брате, ја не оправдавам гнев. Ако ћемо истину да причамо и онај ко својим понашањем брата свог (а овде власт подстиче читав народ) подстиче и третира тако да је гневна реакција очекивана мора да буде одговоран. Поготово јер се ради о људима који носе одговорност да воде државу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Jecić рече

Небитно је да ли чак и немају или имају коме предати власт. Изузетно је битно да су показали да неће да буду заморчићи једног човека ( приде болесног)који сматра да може да одлучује у њихово име о свему.

Постоји она стара, можеш како хоћеш али не можеш докле хоћеш.

Искрено надам се да је ово крај његове владавине.

А фрустрације су изазване чиме?

Податак да је Србију напустило у претходној години 367.000 људи је поражавајући. Зашто људи одлазе?

Kako da ne, pandemija je samo u Srbiji i samo se ovde protstuje i samo su ovde ljudi isfrustrirani. 

Političari su odlazili i dolazili a napuštanje ove zemlje traje jako dugo.

I neće stati, možeš ti i ovu vlast da smeniš, ali ostajemo ovde ti i ja i svi oko nas i to je problem. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Jestira. рече

Ko i uvek predstavimo svetu da smo stoka... To i hoće neprijatelj...

Постоји она поучна прича Свету се не може угодити из првог или другог разреда основне. Мислим да треба да нас баш брига шта свет мисли, јер нису они ништа бољи од нас. У неким стварима су и много гори. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Дејан рече

Kako da ne, pandemija je samo u Srbiji i samo se ovde protstuje i samo su ovde ljudi isfrustrirani. 

Političari su odlazili i dolazili a napuštanje ove zemlje traje jako dugo.

I neće stati, možeš ti i ovu vlast da smeniš, ali ostajemo ovde ti i ja i svi oko nas i to je problem. 

Није реч о пандемији. 

Није реч о одласку, навела сам један пример.

До избора није било пандемије,а видим и јутрос је нема по Кону, смањује се.

Пандемија је одлична реч којом је дотични хтео да се поигра са народом. Али неће му успети. Срби су слободарски народ. И неизмерно се радујем реакцијама.

Не заборавимо назив кампање за нашу децу...хеј, синоћ их млате, гађају бојним отровом, нећемо се лагати а ни правити слепима.

Остајемо ти и ја у земљи и хвала Богу од синоћ видим остаје још здравог разума и жеље за слободом.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Danijela рече

MOJ REZIME VEČERAŠNJEG DEŠAVANJA.
Ko je pomerio zaštitnu ogradu ispred skupštine, koja je bila postavljena još Prvog dana kada je Boško Obradović započeo štrajk gladju?! Pomerili isti oni koji su je i postavili svesno i sa namernom za ono što će se dogoditi.
Za vreme štrajka gladju Boška Obradovića pored skupštinskog obezbedjenja, bili su pripadnici svih sluzbi iz MUP-a plus 3.voda policijske brigade. Na dan kontramitinga Bgd odred zandarmerije, policijska brigada, JRM, UKP, BIA,Vojna Policija itd. Večeras prilikom ulaska dela gradjana u skupštinu, što se jasno moglo videti na snimku N1, dva muskarca i jedna zena iz skupstinskog obezbedjenja, pokusavaju da sprece ulazak demonstranata. Demonstranti ulaze u hol razbijaju Kd vrata, pojavljuju se dva odeljenja policijske brigade, interventne jedinice policije 92, potiskivanjem izbacuju demonstrante na stepenište. Narod se stvarno spontano okupio na ulici da izrazi nezadovoljstvo. Tampon zona izmedju naroda i policije na stepeništu ispred skupštine su navijači. Policija mirno stoji, bez provokacija. Navijači sa kraćim dužim pauzama pokušavaju na silu da izazovu incidente sa policijom. Policija ne reaguje na više napada. Navijačima prilaze agenti iz službe OPA, kao gradjani mešaju se sa njima, podižu tenziju. Policija baca prvih 5 suzavaca. Agenti iz OPA ( odeljenje za posebne akcije MUP-a, posebno obučeni u nastavnom centru Makiš za takve akcije i izazivanje haosa) kao gradjni napadaju kolege. Policija pod maskama reaguje kao prema gradjanima, pod maskom i vizirima ni rodjenog brata ne mozes prepoznati. Nastaje haos. Dva odeljenja policijske brigade svesno namerno žrtvovani su večeras ispred skupstine sa odeljenjem zandarmerije, ne dobijaju pomoć sto je van svakih pravila u takvim situacijama. Sluzba zloupotrebljava i PB i Zandarmeriju. Narod vrsi pritisak. Vuk Jeremić pokusava da se dodje do kordona policije ispred ulaza u skupštinu, kako bi pokušao da smiri situaciju. Agenti OPA kao gradjani ga šikaniraju i udaraju, namerno skandiraju sto obicni gradjani prihvataju, necemo politicare.
Krece suzavac, intervencija policije. Nastaje haos. Navijači lome saobraćajne znakove bez ikakve potrebe, OPA agenti namerno provociraju policiju, obicni gradjani uvuceni u igranku pridruzuju se i dolazi do primene sredstava prinude prema obicnim gradjanima, posto se OPA povukla. U okolnim ulicama taktika posalju policiju ispale suzavac, zatim odeljenje bezi, gradjani citaj OPA kao juri ih-recept sa Makiša. OP-om se komaduje iz kabineta sa Andricevog venca, poput figura na šahovskoj tabli. Kreni stani. Malo suzavac, malo pendrek, malo beže, malo trče, i sve u odbrani i pokusaju osvajanja narodne skupstine, dok predsednistvo gde glavni i odgovorni za ovo stanje u drzavi, sve posmatra, komanduje i naredjuje niko i ne konstatuje. Kada pripadnici policije krenu u intervenciju, uvek se ostavlja obezbedjenje sluzbenih vozila. OPA - gradjani pale sluzbena vozila MUP-a kod crkve svetog Marka, koje se prepisuje demonstrantima. Super scenario, koju će progutati oni koji nisu radili u sluzbi. Opet intervencija. Oko zgrade RTS-a demonstranti bez policije. Pošto je RTS zgrada od posebnog znacaja u nadleznosti PS Palilula, u kojoj sam radio 10.godina, i uvek kada se desavaju ovakve stvari za obezbedjenje RTS davali smo dva voda interventne policije, za obezbedjenje RTS-a večeras obezbedjenja NIJE BILO. Policija na dva snimka a sigurno bilo je mnogo više, gubi kontrolu i prekoracuju ovlascenja, neopravdavam, ali kako sam i sam bio u tim redovima od cimanja kreni stani pritiska proradi nervoza adrenalin i dovede do toga da se prekorače ovlašćenja. Naravno ne opravdavam osudjujem, ali razumem i same policajce. Agenti OPA po razbijanju grupa demonstranata više nisu huligani već policajci u civilu koji hapse po pionirskom parku-recept sa Makiša brza promena uloge....Zašto je sve ovo bilo potrebno? Veoma prosto. Sve ovo večeras bilo je isplanirano kako bi se izazvao i prikazao haos koji ce biti prepisan opoziciji, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Nasilje, paljenje, lomljenje, tuče, relativno snimci gde policija nekako sebe kontrolise to boze demokratija, ali eto ta opozicija nije se moglo drugacije, sve smo pokusali i na kraju smo morali na silu da prekinemo izivljavanje te opozicije, koja nasilno hoce da preuzme demokratsku izabranu vlast na laznim izborima.
Policajci i žandarmi u interventnoj opremi, ponovo su po ko zna koji put i sami žrtvovani i bili deo scenarija za koji odgovorno tvrdim da nisu znali, ali što pojedine od njih ne oslobadja od odgovornosti za prekoračenje ovlašćenja sredstvima prinude, prema gradjanima koji su takodje iskorišćeni od istih na foru spontanih okupljanja bez političara opozicije. Tako spontana okupljanja gradjna pozivana preko mreža, idelana su za scenario sluzbe. Kada proteste okupljanja organizuju stranke, pokreti, savezi, sindikati naravno da postoji mogućnost ubacivanja provokatora, ali mnogo je teze, jer sami organizatori takve brzo prepoznaju, izoluju, snime i prijave, jer na organizovanim skupovima tacno se zna ko sta kad radi, zato se i zovu organizovani skupovi i zato je bitno da se zna ko poziva, i ko stoji ispred okupljenog naroda, kao i ko preuzima odgovornost za eventualno nastali haos, i ko obezbedjuje pravni tim za eventualno uhapsene ucesnike protesta ili skupa. Pored svega navedenog, posto nema zvanicnog organizatora, vlastima ide u prilog nije drzana socijalna distanca, da nas sve optuze za ono sto su oni sami radili derbi koncerti izbori za sirenje Covid 19, i time sebi daju mogućnost zbog nastalog haosa za uvodjenjem vanrednog stanja.
E moj narode, nije nama stalo samo do dolaska na vlast, već da se prekine ovaj AV reality, koji godinama traje.Rekli smo i obećali u prvoj vladi nema nikog iz opozicije, ta vlada bice vlada stručnjaka, koja će stvoriti uslove za fer i postene izbore, na kojima će svi imati jednaka prava i uslove, pa neka najbolji pobede, ali vi nikako da nas čujete. ???

Преобимно је да би се сад детаљно бавили, понешто јесте али генерално бљузга смишљена да смућује народ. У првој реченици лаже.. са инсинуацијом да је ограда склоњена баш за ето за синоћна дешавања. Радио у ртсу 10 година па јелте зна се кад су овакве ствари њих лепо чува два кордона интервентне.. какве ствари рођааче? Ко је игде знао да ће људи синоћ да се окупе онолико.. па ја нисам сазнао тек до 22х. И ћера га брат на ту воденицу кад је био овај митинг ове службе кад је бошко седео оне службе, па није никакав митинг био најављен. А кад су скапирали, она су извели и коњицу и керове и специјалне антитерористичке јединице да вијају свој народ низ таковску. Мучно.

Да се молимо, па нек буде воља Божија.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Вилер Текс рече

Постоји она поучна прича Свету се не може угодити из првог или другог разреда основне. Мислим да треба да нас баш брига шта свет мисли, јер нису они ништа бољи од нас. У неким стварима су и много гори. 

Da, šta će nam oni poubijaćemo se i bez njih ... Hoće da nas istrebe, pa ovako je mnogo lakše da jedni druge poubijamo, zašto da prljaju ruke...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Види брате, ја не оправдавам гнев. Ако ћемо истину да причамо и онај ко својим понашањем брата свог (а овде власт подстиче читав народ) подстиче и третира тако да је гневна реакција очекивана мора да буде одговоран. Поготово јер се ради о људима који носе одговорност да воде државу.

Nije ovo 5 oktobar pa da je cela država ustala.

Gledao sam juče prenos ispred skupštine, na svakoj utakmici ima mnogo više policije nego što je bilo kamenovanih policajaca ispred skupštine dok im nije došlo pojačanje. 

Stoje ljudi i brane praznu zgradu i odbijaju napade. Šta su trebali drugo da rade? 

Ok, ima scena koje nisam podržao , nije bilo potrebe za batinanjem ljudi koji sede na klupi ali nije bilo neočekivano na takvom dešavanju.

Kad sam video ko je sve od propalih političara došao i od raščinjenih popova i koliko huliganizma...šta reći? Sekta u politici, sekta u veri , nasilje u protestu.

Ja ću da se borim za jadnog i nebitnog Jeremića.

Došao nesretnik da ispilićari za propalu političku karijeru pa ga još našamarali gradjani.

Pravda za propale političare !!!!

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Дејан рече

Kako da ne, pandemija je samo u Srbiji i samo se ovde protstuje i samo su ovde ljudi isfrustrirani

INSAJDER.NET

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas za N1 „da ima osećaj duboke tuge zbog...

Вест од јутрос!!:0426_feel:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Jestira. рече

Da šta će nam oni poubijaćemo se i bez njih ...

Мислим да не разумеш поенту. Поента је : доста више са том флоскулом "какву ћемо слику послати свету" и "шта ће странци рећи". То може код Живке министарке.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Мислим да не разумеш поенту. Поента је : доста више са том флоскулом "какву ћемо слику послати свету" и "шта ће странци рећи". То може код Живке министарке.

Nije to poenta nisi razumeo

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Jecić рече

Није реч о пандемији. 

Није реч о одласку, навела сам један пример.

До избора није било пандемије,а видим и јутрос је нема по Кону, смањује се.

Пандемија је одлична реч коком је дотични хтео да се поигра са народом. Али неће му успети. Срби су слободарски народ. И неизмерно се радујем реакцијама.

Не заборавимо назив кампање за нашу децу...хеј, синоћ их млате, гађају бојним отровом, нећемо се лагати а ни правити слепима.

Остајемо ти и ја у земљи и хвала Богу од синоћ видим остаје још здравог разума и жеље за слободом.

Ne klaviriš ti ništa, shvati da nećeš biti slobodna sa Vučićem ili bez njega. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...