Jump to content

проф. Зоран Радовановић: Стиди се, Кризни штабу

Препоручена порука

пре 1 сат, Јанко рече

Zdravstvene ustanove daju Vladi podatak - "obolelih ima 330".
Vlada javnosti da podatak - "obolelih ima 97".
Javnost Vladi postavi pitanje, "zašto ste objavili manji broj obolelih"?
Vlada javnosti "odgovori"- "ružno je da optužujete zdravstvene radnike"!
Nije vic.

IMG_20200627_201620.thumb.jpg.239ed9fc67322630f882cf6e261b26c2.jpg

:coolio:

Ma udri brigu na veselje, Deki.

Hebeš savest, ko o tome još misli.

Tu sam da se sprdam sa tobom još:

IMG_20200627_202054.jpg.5f3248bd7773db1f51ef27bacfca11e9.jpg

Jok, nisi 

Pa pa ?

Подели на овим сајтовима

Na preporuku prijatelja odgledah dve emisije o kako kažu lažiranju broja obolelih i umrlih.

Kaže Pera Miki (narod): "Miko, onaj Laza što te laže više od 10 godina slagao te o........". Mika razrogačenih očiju u neverici: "Ma jel moguće, sram ga bilo."

Kakva komendija :navijanje:. I sad ćemo po internetima i lično do u besvest o tome.

Što se tiče iznesenih "tačnih" brojki ništa , ali baš ništa ne menjaju sliku o bolesti.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, GeniusAtWork рече

Да, да. Светска лекарска струка баш противуречи сама себи да ли су окупљања гомила људи најопаснији и најбржи начин за ширење вируса. И да ли таква окупљања треба дозволити ако којим случајем неко распише изборе усред пандемије.

:) 

confused1 Је ли то вирус кретенитиса прешао са Авокада и на тебе?

Избацуј тај вирус из себе, следећи стадијум је да ми пишеш реплике за сваку реченицу посебно и да халуцинираш да сам СНС-овац!

Значи, не пада ми на памет да понављам или објашњавам шта сам написао, ти си бар доказано писмен човек и не полазиш увек од тога да ти је саговорник идиот.

Подели на овим сајтовима

Koliko sam ispratila situaciju, skoro da ne postoji vlast u svetu koja nije zloupotrebila situaciju sa ovim virusom za ubiranje politickih poena. Informacije su toliko kontradiktorne da ja vise uopste nemam misljenje koliko je taj virus zaista opasan.

Ono sto je u Srbiji drugacije jeste ovaj kucni zatvor i soping u 4h ujutro. Danas sam cula da planiraju da opet krenu s tim od pocetka jula. Zamisljam samo kako li je ljudima po gradovima koji zive u malim stanovima, suterenima, polusuterenima, bez balkona, sa malom decom ili starijim roditeljima...

Posledice takve ludacke politike i kucnog protvora bi mogle biti gore od posledica virusa. Da zdravog coveka stavis u samicu tokom vremena bi poceo da se razboleva... i jos svi ljudi kojima je neophodna medicinska pomoc odlozena zbog virusa...

Posledice po ekonomiju da ne spominjem.... Toliko ljudi ce ostati bez posla a svaki gubitak posla ljudi u razvijenom svetu cesto znaci smrt desetina ljudi u siromasnim zemljama...Od Corone se ljudi oporavljaju u preko 90% slucajeva a od posledica ovih mera bojim se da ce statistike biti sokantne...

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Тражитељ рече

confused1 Је ли то вирус кретенитиса прешао са Авокада и на тебе?

Избацуј тај вирус из себе, следећи стадијум је да ми пишеш реплике за сваку реченицу посебно и да халуцинираш да сам СНС-овац!

Значи, не пада ми на памет да понављам или објашњавам шта сам написао, ти си бар доказано писмен човек и не полазиш увек од тога да ти је саговорник идиот.

Easy bro!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 28.6.2020. at 9:56, Драшко рече

Easy bro!

Зашто? Исто питање се односи и на Александру. Шта је конкретно погрешно у мом одговору, а да није везано за оно што верујете (или умишљате) да сам написао, а нисам?

Подели на овим сајтовима

Иначе, још једна опомена онима који за стручне и јавне личности "навијају" у складу са тиме за шта верују да су њихови политички ставови био је и јучерашњи Утисак недеље. Нешто нисам приметио да су било Данас, било Н1/Нова ставили у наслов "Др Радовановић: На основу расположивих података, није било основа да се препоручи одлагање избора" или "Др Радовановић: Под 'изборним циркусом' сам подразумевао окупљања, а не саме изборе". Једноставно, овде уопште није реч о томе шта Радовановић заиста има да каже, него шта од онога што он каже може да се медијски искористи у политичке сврхе, а за подстицање неканалисане параноје, беса и неповерења.

Подели на овим сајтовима

"Profesore, šta vi u stvari hoćete?": SUKOB

Uoči sednice Kriznog štaba povodom razbuktavanja korona virusa, došlo je do sukoba između epidemiologa Predraga Kona i profesora Zorana Radovanovića.

kon-i-radovanovic.jpgIZVOR: YOUTUBE/NOVA S

Epidemiolog dr Predrag Kon, član Kriznog štaba za borbu protiv kovida, profesor Zoran Radovanović, epidemiolog i imunolog Srđa Janković, bili su gosti su u emisiji Utisak nedelje koja nije pošteno ni uzela zamah, a već je došlo do usijanja.

Profesor Radovanović još ranije naglasio da ne veruje Kriznom štabu, a sada je to obrazložio. On je rekao da u situaciji kao što su epidemija, struka mora da nastupa jedinstveno, dodao je da je tačno da je njega iznenadilo što, kada je vanredno stanje ukinuto, kao da je nestao i Krizni štab, prenose beogradski mediji.

"U situacijama kakve su epidemije struka mora da nastupa jedinstveno. Tačno je da je mene iznenadilo i razočaralo što je kada je vanredno stanje ukinuto kao da je nestao Krizni štab, i jasno je bilo da se spremaju izbori. Doktor Kon je, doduše, rekao da su oko izbora bili pritisnuti. Mene posebno vređa kao čoveka što je Đoković jedini brend koji imamo, jedino čime možemo da se pohvalimo i država je i njega navukla", rekao je profesor Radovanović.

Na konstataciju voditeljke da postoje priče da ima više preminulih od korone nego što kažu zvanični podaci, doktor Kon je rekao:

"Mogu li da vas pitam da li smo mi nešto lagali? Nismo. Nijedna podatak nije sakriven. Ovo je dinamična situacija. U našoj zemlji se otpočelo sa otvaranjem 27. aprila, a ne 7. maja. Mi od 27. aprila do 5. juna smo imali postupno otvaranje. Da li je moglo još nešto, pa verovatno jeste", rekao je Predrag Kon, a onda se obratio Zoranu Radovanoviću:

"Vas da pitam profesore, šta u stvari vi hoćete?"

Usledio je odgovor Radovanovića:

"Želim samo istinu".

Kon se nadovezao:

"I ja sam došao da bi branio istinu. Na izbore nisam izašao. Imam samo jedan cilj da se spasu životi".

On je dodao da nije radio niti je imao uvid u bazu podataka i poručio:

"Ako ova država i ovaj narod ne može da veruje osnovnim podacima koji se po zakonu izvlače na osnovu prijava, koje svaki pojedini lekar zapisuje, ako postoji pored prijave smrti ne piše da li je od zaraze...Ako su dve potpuno odvojene stvari, a radi nekih informacionih potreba napravljena je na brzinu jedna baza podataka za 7 dana u koju se to sliva, onda vi imate situaciju koju neko to mora da koriguje i da prati. Ja neću saopštavati kada se to dogodi, jer ja nisam u tome učestvovao, to nek vlast odluči. Kakve ja veze sa tim imam? I baš me briga".

Na pitanje voditelje kako ga je briga kada je na njega ciljano, i kada njega presreću na ulici, ponovio je da ga baš briga.

"Imam garancije iz Instituta Batut da su sve te cifre takve kakve su i predstavljene građanima. Neću da dezertiram, niti sada da napustim brod", rekao je dr Kon.

Dr Srđa Janković je rekao da on takođe nema uvid u bazu, niti da zna kako se unose podaci.

"Svestan sam da je narušeno poverenje. Ja sam ovde zato da sačuvamo i povratimo poverenje, a možemo ga vratii samo ako imamo verodostojnu istinu. Imamo dve serije podataka koje treba porediti i objaviti. I zahtevam, iako sam najmlađi u štabu da se to objavi", podvukao je dr Janković.

https://mondo.rs/Info/Drustvo/a1342321/Predrag-Kon-Zoran-Radovanovic-sukob-korona-virus.html

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Тражитељ рече

Нешто нисам приметио да су било Данас, било Н1/Нова ставили у наслов "Др Радовановић: На основу расположивих података, није било основа да се препоручи одлагање избора" или "Др Радовановић: Под 'изборним циркусом' сам подразумевао окупљања, а не саме изборе".

Нисам гледао емисију, можда је у року од недељу дана променио став. Све је могуће.

PREOKRET.INFO

Da sam bio član Kriznog štaba profesionalna obaveza bi mi bila da zbog opasnosti od širenja epidemije ne dozvolim održavanje izbora. Dolazak u masu i guranje s komšijama nesumnjivo su...

Али подаци БИРНа, које нико није званично демантовао, и понашање Кризног штаба који је прво укинуо сопствене мере на захтев знамо већ кога (пуштање градског саобраћаја по етапама и да само они који су тестирани могу да уђу у земљу без карантина), да би затим укинули сва ограничења окупљања - знамо зашто -  па имамо данас то што имамо, немају везе са Радовановићем. То су чињенице које стоје ма шта он или било ко други причао.

Подели на овим сајтовима

Није променио став, него се често мешала седма сила да га тумачи. Искрено, плашио сам се да кренем да гледам Утисак јер сам мислио да ће се претворити у свађу, али је емисија била енергична али зачуђујуће цивилизована. Неслагања Кона и Радовановића постоје, али су далеко од сукоба и у равни су неслагања нпр. Кона и Јанковића.

И мене страшно интересује исход онога са БИРН-ом и једино за шта навијам је да се томе приступи непристрасно и професионално, јер су људи већ кренули да се према томе опредељују на основу тога у шта желе да верују. Занимљиво је да нити је Радовановић тврдио да су подаци БИРН тачни, нити Кон/Јанковић да су тачни они са којима су они баратали и да су сва тројица отворени за све опције, што заиста значи да је све могуће.

Подели на овим сајтовима

Једино где је (по мени) Радовановић омануо јесте у претпоставци да се у оним нетачним подацима са ковид-сајта који су трајали неколико дана крије ишта друго него фушерај. Наиме, радило се о томе да је неколико дана збир умрлих, активних и опорављених био већи од броја укупних случајева. То се поклопило са даном кад су избацили број опорављених са сајта и ја сам 99% убеђен да се радило о грешци везаној за формуле и унесене факторе, јер су такве ствари нешто са чим се сусрећем на недељном нивоу у својој пракси, само што се обично ради о стварима које се улове пре него што продукт оде у продукцију, а код ковид-сајта уопште нисам сигуран да ли и на који начин тестирају те ствари. Напомињем да не тврдим то, али сам толико убеђен да бих смео да се кладим у новац да је то у питању.

Једино што ми је ту изненађујуће, чак скандалозно, да испада да су подаци са ковид-сајта једини извор информација и за лекаре из стручног штаба. Али много ту има (мени) непознатих фактора да не смем да се излећем, али за некога ко је пословно ангажован око овога очекујем да има инсајдерске информације које добија званичним каналом и да оне тек након тога доспевају на сајт (или не), а не да се сам информише са сајта  и ограђује да "не зна да ли је то истина" и ту мислим да ћемо се сви сложити око тога.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...