Jump to content

Da li Amerika klizi u haos

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 часа, Avocado рече

Ja ne gledam ni fox ni cnn osim ako nekad slučajno ne naletim na neki klip tražeći nešto... šta da ti kažem osim da si istripovao... istripovao si da iz nekih nečijih stavova možeš da zaključiš koje su mu omiljene partije i mediji i koje medije prati...

Boze , je l ti stvarno ne razumes sta ti ja pricam? Znaci nisu tu u pitanju odredjena imena, u pitanju su dve kulture koje vladaju trenutno u americi. Levica i desnica, progresivci i konzervatvci, socijalisti kapitalisti. Nazovi ih kako 'oces.

ovo ostalo necu ni da odgovaram, dojadilo mi je da pricam sal judima koji svoju opoziciju konstatno nazivaju kretenima, moronima, klovnovima itd... to je neki jak bias u pitanju i nije vredno daljeg razgovora...

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Avocado рече

Kako su to jasni dokazi koji isključuju rasizam? U stvari da nešto rasčistimo, kada pričamo ovde o rasizmu kao delu ovog zločina, jel ti zamišljaš da neko tvrdi da je pandur kao neki KKK koji toliko mrzi crnce da želi da ih ubija... pa je sa tim nespojivo da je par minuta pre ubistva ponudio da mu otvori prozor ili da je imao šefa crnca?

Ajde pali na youtube pa izazivaj ove koji tvrde da je u pitanju rasizam da ti to dokazuju, obidji mene.
Al nesto sumnjam da ces to da radis... ta naracija ti se svidja.. ova moja koja izaziva tvrdnju da je u pitanju rasizam ti se ne svidja. :)

Подели на овим сајтовима

Cene lekova u americi kada se uvedu freemarket reforms i ukinu drzavne regulacije koje stite privatne monopole.
Al dobro kad izaberu bajdena da uvede univerzalno zdravstvo svima ce sve da bude dzabe vise niko nece morati nista da placa.

image.png.2cc759b030da50eebe8eed4f6eff69c1.png

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, haveaniceday рече

Boze , je l ti stvarno ne razumes sta ti ja pricam? Znaci nisu tu u pitanju odredjena imena, u pitanju su dve kulture koje vladaju trenutno u americi. Levica i desnica, progresivci i konzervatvci, socijalisti kapitalisti. Nazovi ih kako 'oces.

Razumem... samo ti ne razumeš da ne pripadam ni jednoj od te dve kulture... i da ne postoje samo dve grupe ljudi... iako sam mnogo puta to pokušao da ti objasnim... ali šta ćeš... razumem i to... gledaš ove YT konzervativce, nakupiš gomilu kvazi-argumenata kojima sjajno možeš da poklopiš nekog progresivca i onda nemaš na kome to da iskoristiš pa moraš da fantaziraš da su ti sagovornici takvi....

Цитат

to je neki jak bias u pitanju

Čista projekcija...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Avocado рече

Razumem... samo ti ne razumeš da ne pripadam ni jednoj od te dve kulture..... iako sam mnogo puta to pokušao da ti objasnim... ali šta ćeš... razumem i to... gledaš ove YT konzervativce, nakupiš gomilu kvazi-argumenata kojima sjajno možeš da poklopiš nekog progresivca i onda nemaš na kome to da iskoristiš pa moraš da fantaziraš da su ti sagovornici takvi....

Razumem ja sta ti tvrdis, samo ti ne verujem. ;) Ne znam sto mislis da je u pitanju nerazumevanje a ne nepoverenje. Моraces da se suocis sa cinjenicom da neke ljude ne ubedjuju tvoji argumenti u to sta ti zapravo mislis, i da na osnovu naseg poznanstva tebe - imamo misljenje o tebi, makar sto se tice tih politickih stavova.

Ja sam savrseno svestan da ti nisi progresivni, ali vidim da im nosis vodu tvojim ponasanjem, jer su deo tvoje branse. Sto sam i objasnio zasto tako mislim: tvoje ponasanje prema progresivnim likovima i prema recimo desnom centru kakav je shapiro, ukazuje na to.

Npr: proglresivni ljudi tvrde da je ovo neki rasizam, i ti i dalje tvrdis da je rasizam i onda oces od mene da ti dokazujem da nije rasizam.

Kome ti tu nosis vodu? Pa progresivcima normalno, boris se za naraciju koja je njihova...

I onda me pitas da ti dokazem, pa kako da ti dokazem kada sam gledao ceo snimak i nisam video nikakvo rasisticko ponasanje? Nijedno ponasanje koje bi mi ukazaloda je rasizam motivacija za to ponasanje?

Цитат

i da ne postoje samo dve grupe ljudi.

I naravno da ne postoje samo "dve grupe ljudi" to sam vec objasnio. Svaki covek je individua za sebe, ali u svrhe debate, komforno mozemo da abstraktizujemo ljude na dve grupe, kao sto radimo sa mnogim stvarima, jer unutra dve grupe ljudi imamo dominaciju ili odsustvo odredjenih osobina, pogleda na zivot itd...

Svi su kada ih rasclanis na pojedinacne delove deo i jedne i druge grupe sa retkim izuzecima, ali kada odmeris kolicinu stavova jedne grupe i kolicinu stavova druge grupe vecina ljudi pripada jednoj ili drugoj.

Цитат

gledaš ove YT konzervativce, nakupiš gomilu kvazi-argumenata kojima sjajno možeš da poklopiš nekog progresivca i onda nemaš na kome to da iskoristiš pa moraš da fantaziraš da su ti sagovornici takvi....

Nisu to kvazi arugmenti to su odlicni argumenti u kontekstu javnih debata koje se vode.

Javna debata je da li je americka sistematski rasisticka zemlja i da li je Chaivnovo ponasanje prema floydu produkt tog sistematskog rasizma, sistema koji stiti rasisti i promovise rasisticko ponasanje.

A to je jako bitno iz dva razloga:
1. Da li je stvarno tacno jer ako je tacno to je strasno i mora nesto da se uradi po tom pitanju tamo.
2. Ako nije tacno, ljudi koji propagiraju to moraju da prestanu jer unistavaju americko drustvo.

Цитат

Čista projekcija...

Ja ne sporim da imam biase. Ali izvini godpodine Vulcan, 100 % logicko bice bez biasa sto sam pretpostavio uopste i pokusao da ti ukazem na biase koje mislim da ti imas.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, haveaniceday рече

Razumem ja sta ti tvrdis, samo ti ne verujem. ;)

Trla baba lan...

Ja sam savrseno svestan da ti nisi progresivni, ali vidim da im nosis vodu tvojim ponasanjem, jer su deo tvoje branse. Sto sam i objasnio zasto tako mislim: tvoje ponasanje prema progresivnim likovima i prema recimo desnom centru kakav je shapiro, ukazuje na to.

Npr: proglresivni ljudi tvrde da je ovo neki rasizam, i ti i dalje tvrdis da je rasizam i onda oces od mene da ti dokazujem da nije rasizam.

Kome ti tu nosis vodu?

Sebi... verovao ili ne postoje ljudi koji ne skupljaju svoja mišljenja od drugih na YT...

I naravno da ne postoje samo "dve grupe ljudi" to sam vec objasnio. Svaki covek je individua za sebe, ali u svrhe debate, komforno mozemo da abstraktizujemo ljude na dve grupe, kao sto radimo sa mnogim stvarima, jer unutra dve grupe ljudi imamo dominaciju ili odsustvo odredjenih osobina, pogleda na zivot itd...

Možeš tako i da ih svrstaš ako želiš da imaš pogrešan pogled na svet...

Nisu to kvazi arugmenti to su odlicni argumenti u kontekstu javnih debata koje se vode.

:))

Ja ne sporim da imam biase. Ali izvini godpodine Vulcan, 100 % logicko bice bez biasa sto sam pretpostavio uopste i pokusao da ti ukazem na biase koje mislim da ti imas.

U redu je... dešava se i boljima...  :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Avocado рече

Sebi... verovao ili ne postoje ljudi koji ne skupljaju svoja mišljenja od drugih na YT...

Ne ti skupljas svoja misljenja iz realnosti i magicnih klugli, objektivni vulkanac koji pogleda SVE MEDIJE i fox i CNN ... pa onda objektivno zakljuci da je realnost na strani ekipe CNN-a. :D
image.png.c749496356a92c878060c8c7c1bf1621.png

Подели на овим сајтовима

Цитат

пре 18 часа, Avocado рече

:))

Tako je , podvij rep. :)

Jer samo tako i znas da debatujes, da izadjes iz konteksta debate koja se vodi na neki svoj teren gde mozes da dominiras, glumeci objektivnost. A na kraju se svodi, kao sto rekoh.. da nosis vodu levici - sto ponasanje jasno pokazuje. :D

Da te stisnu neki liberali koji gotive BLM smem u 100 marki da se kladim da ne bi smeo da zucnes kako su ovi iz BLM debili. :D

Подели на овим сајтовима

Tako im se vraća. Mi Srbi smo krivi što smo živi. Sad su oni tamo krivi što su živi, a sve zbog crnačke manjine od 13 %.

Ali je i opomena i nama i da se trudimo o pravdi za sve, pa i za naše protivnike. Sve se vraća, ovo nam je i Bog rekao.

https://www.facebook.com/thehodgetwins/videos/994693677646159/UzpfSTEwMDAwMjc3Mzc5NTE2NDozMTM2NjI2NDczMDQwMDMx/

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Dragi рече

Tako im se vraća. Mi Srbi smo krivi što smo živi. Sad su oni tamo krivi što su živi, a sve zbog crnačke manjine od 13 %.

Ali je i opomena i nama i da se trudimo o pravdi za sve, pa i za naše protivnike. Sve se vraća, ovo nam je i Bog rekao.

https://www.facebook.com/thehodgetwins/videos/994693677646159/UzpfSTEwMDAwMjc3Mzc5NTE2NDozMTM2NjI2NDczMDQwMDMx/

Da, vraća im se milo za drago, isto kao što je albanska manjina napravila taj rusvaj u Srbiji s KiM čeka sad i njih ista stvar da ta afroamerička manjina napravi još veći rusvaj u USA: Ko se mača laća od maša i pogiba, oni pošto su tu manjinu potporovali nek sad lijepo uživaju s tom svojom! 

https://www.youtube.com/c/MichalŠopor/search?query=bezdomovci

https://www.youtube.com/c/MichalŠopor/search?query=nepokoje

https://www.youtube.com/c/MichalŠopor/search?query=černoši

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, haveaniceday рече

Da te stisnu neki liberali koji gotive BLM smem u 100 marki da se kladim da ne bi smeo da zucnes kako su ovi iz BLM debili.

Aha našo si mu žicu. :))

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Dragi рече

Po toj logici, mi smo mnogo gori kad ovolke nevolje imamo, ,,vraca nam se"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...