Jump to content

Da li Amerika klizi u haos

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Avocado рече

Dupeglavac, jel misliš da se ne primećuje promena priče sa ok je prodati detetu oružje na priču o tome kako je šatro isečen snimak? Jel to prolazi u nekom obdanoštu kao mudra retorika?

Koja promena price, o cemu ti pricas? Sta sam promenio? 

izguglaj malo americke zakone pa ces da vidis kako te je "white monkey" izmanipulisao. ;) jer je snimak verovatno fake.. verovatno je majka kupila pusku, a snimili su da je decak uzima... 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, haveaniceday рече

Koja promena price, o cemu ti pricas? Sta sam promenio? 

Odbranu deca žive na rančevima na koje upadaju medvedi u odbranu snimak je montiran.

Prva je irelevantna ako je druga tačna, a drugu si smislio i pomenuo tek kad je prva odbrana propala.

Цитат

izguglaj malo americke zakone pa ces da vidis kako te je "white monkey" izmanipulisao. ;)

A ako je nešto zabranjeno onda to niko nikad nije uradio?

Цитат

jer je snimak verovatno fake.. verovatno je majka kupila pusku, a snimili su da je decak uzima... 

A što to nisi odmah napisao nego bilbijaš o medvedima? :)

Pa kad se medveđa priča ispostavi kao retardirana prelaziš na snimak je montiran kao da prethodno bilbijanje nikad nisi ni izneo...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

Odbranu deca žive na rančevima na koje upadaju medvedi u odbranu snimak je montiran.

Irelevantna za sta? objasnjavam ti sto je po meni moralno da neko od 14 godina treba da moze da kupi i poseduje pusku. U svrhu samoobdarne, posebno u ruralnoj americi.  Sta je tu promenjeno? Apsolutno nista.

Pitao si me jer sam prso, ja sam ti objasnio jedan od razloga sto mislim da je to normalno.

A što to nisi odmah napisao nego bilbijaš o medvedima? 

Zato sto je meni to nebitno. Snimak monitran ili ne, meni je apsolutno irelevantno za moje misljenje o pitanju "da li je normalno da dete mnoze da kupi oruzije".

To sam pomenuo posle, cisto da te sprdam jer se ti sokiras tu nesto, kao strasno dete od 13 godine kupilo neku pusku.... haos uzas... i reagujes na to ko blesav. Snimak je 100 % monitiran sada sam pogledao zakone u virdziniji, neko od 13 godina nije mogao da kupi pusku, makar ne legalno. 
dakle
1. Ili je ovaj baja koji mu je pusku prodao ucinio krivicno delo

2. Ili ovo nije prava puska, posto nisu jasno pokazali koja je (moze da bude vazdusna)

3. Ili je majka kupila pusku, pa su samo isekli deo gde decak placa i uzima pusku.

Ali opet, to ne menja cinjenicu da je moj stav i dalje da svi treba da poseduju oruzije i da momci od 13-14 godina vec treba da imaju iskustva sa nekim puskama i da uce da pucaju i da poseduju svoje oruzije, i da to oruzije mogu komforno da kupe, uz pristanak roditelja. 

Подели на овим сајтовима

Inace puska je verovatno vazdusna i zato je legalno prodata momku ispod 18 godina.

ne kazu nista osim da je kalibra 22, a to mogu biti i vazdusne puske: 

primer: 

WWW.SPORTSMANSGUIDE.COM

Snimak je klasican shock value da se dupeglavci sokiraju, jos ako ne znaju nista o puskama pa im ovako iseku da ne mogu ni da saznaju nista osim sta im novinari lazljivi kazu\pokazu. 

Ja ne mogu da budem siguran da je puska vazdusna, ali izgleda kao vazdusna, i nekako je verovatnije da su prodali momku koji je maloletan ono sto je legalno (vazdusnu pusku) nego da su ucinili krivicno delo ispred kamera.... i da zato lazljivi novinari cute o detaljima kupljene puske. 

cak mi je i recnik sumnjiv "22 calibre rifle" a ne "firearm" jer je airrifle takodje rifle, cisto da mogu da se obezbede da ih ovaj cica ne tuzi sto ga satanizuju

Подели на овим сајтовима

Ko se ne razume u puske, vazdusna puska jedva goluba ubije.. znam lika koji je iz vazdusne puske pucao na kerove koji mu napadaju kuju ali nijedan od tih kerova nije ni teze povredjen od te vazdusne puske. To sto je lik pucao na kerove po meni nije bas normalno, ali cisto demonstriram ljudima koji ne znaju koliko su vazdusne puske slabe. I u Srbiji su legalne bez ikakvih papira, svako moze da je kupi, coveku sa vazdusnom puskom tesko mozes da ubijes, pitanje da li mozes i da ga pristojno ranis... najgore sto mozes jeste da mu isteras oko ili tako nesto. 

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, haveaniceday рече

Irelevantna za sta? objasnjavam ti sto je po meni moralno da neko od 14 godina treba da moze da kupi i poseduje pusku. U svrhu samoobdarne, posebno u ruralnoj americi.  

Pa kad zauzmeš stav da dete treba da može da samostalno kupi pušku onda je irelevantno da li je snimak montiran tako da kao ispadne da je dete samostalno kupilo pušku... valjda nisi toliki dupeglavac da to ne kapiraš?

Цитат

Pitao si me jer sam prso, ja sam ti objasnio jedan od razloga sto mislim da je to normalno.

Nisi. Bacio si red herring... dao si odgovor na pitanje da li je ok da neko  dete od 13 godina u veoma specifičnim okolnostima  zna da koristi pušku... što je sasvim drugačije od pitanja da li tu pušku treba da mu da roditelj ili potpuni stranac koji mu je prodaje za pare.

Цитат

Zato sto je meni to nebitno. Snimak monitran ili ne, meni je apsolutno irelevantno za moje misljenje o pitanju "da li je normalno da dete mnoze da kupi oruzije".

Pa da... zato i rekoh da je irelevantno... tj. nebitno... 

Цитат

To sam pomenuo posle, cisto da te sprdam jer se ti sokiras tu nesto, kao strasno dete od 13 godine kupilo neku pusku.... haos uzas... i reagujes na to ko blesav.

Bojim se da je moja reakcija normalna a tvoja nenormalna.

Цитат

Snimak je 100 % monitiran

To nastavljaš sa "sprdnjom"? Ili nastavljaš sa nebitnim/irelevantnim bilbijanjem?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

I na kraju citam sad komentare, u vecini slucajeva proizveli su zeljeni efekat ono scare taktics ljudi sokirani, misle da je momak kupio neko opako oruzije.. klasicni izmanipulisani dupeglavci..

ali ima ljudi koji su provalili da je u pitanju smesna puska...i da je video totalni fake news :D 
image.png.f297afd507583ebc9038302976100018.png

image.png.c1771ef804dbb2d5785a3ab1696bb099.png

image.png.ab3bf4088a93c09bd3e205395ec159d6.png

image.png.35f037cc8be999c9398008788dab4930.png

Подели на овим сајтовима

Naravno da nije irelevantno jer ako je snimak montiran ti si dupeglavac koji se primio kao baba napenziju, kao i 80 % ljudi u komentarima. 
Gde vam je fake news snimio kako je neki klinac od 13 godina kupio vazdusnu pusku, a vi ste sokirani kao da je kupio rucni top. :D 

Pa kad zauzmeš stav da dete treba da može da samostalno kupi pušku onda je irelevantno da li je snimak montiran tako da kao ispadne da je dete samostalno kupilo pušku... valjda nisi toliki dupeglavac da to ne kapiraš?

Bojim se da je moja reakcija normalna a tvoja nenormalna.

Pa jeste, jer si dupeglavac koji misli emocijama. Umesto da si proverio da li je snimak montiran ili ne ti si se odmah sokirao. Ja se ne dam tako lako manipulsati idiotskim propagadnim lazima fake newsa, pa sam malo procackao i sada sam siguran da su momku prodali vazdusnu pusku. 

e sad ako ti ne znas sta je vazdusna puska onda je to drugi problem, tvoje nepoznjavanje teme o kojoj bi da pricas.

Pa da... zato i rekoh da je irelevantno.

Ko sto rekoh relevantno je jer pokazuje koliki ste dupeglavci i primate se na fake news. Mozda sam ja nenormalan sto mislim da deca od 12 godina treba da poseduju oruzije, al ste vi tupavi ako verujete ovakvim snimcima bez probere. Sto si pokazao da verujes... :) 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, GeniusAtWork рече

.22 je vazdusna puska koju ti mozes kupiti u srbiji bez iakve poteskoce(ne treba ti nikakva posebna dozvola ili provera). U svakoj zemlji mozes kupiti vazdusnu pusku kao tu koju je kupio taj momak. Nije bas bezopasna ali je daleko od smrtnosnog oruzija. Tesko mozes ubiti coveka sa njom ili bilo sta drugo.

Nisam siguran da li postoji age restriction u Srbiji, ali u svakom slucaju nista sokantno da neko kupi vazdusnu pusku cak i kada ima 12-13 godina. 

tako da je snimak verovatno namestaljka tvrda, gde je neko kupio vazdusnu pusku, a oni namerno predstavljaju kao da je kupio pravo vatreno oruzije jer znaju da ce vecina to da pomisli i da laprdaju o nekim gunshow loopholes. 

a ovaj drugi je objasnio da ovaj prvi laze... "if you dont have licence you dont get a booth" 

image.thumb.png.bbb6ca55a904a22c47a1934c4d2a5fb7.png

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, haveaniceday рече

Naravno da nije irelevantno jer ako je snimak montiran ti si dupeglavac koji se primio kao baba napenziju, kao i 80 % ljudi u komentarima. 

Ali ja se nisam "primio na snimak"... nego sam šokiran da deranu iz Srbije mogu toliko da isperu mozak da misli da je ok da deca kupuju puške... jer medvedi... :)

Razumem nekog morona iz Alabame koji se tripuje da federalci hoce da mu uzmu puške... ali ne znam kako je taj pelcer retardiranosti uspeo da se primi i ovde.

Цитат

Gde vam je fake news snimio kako je neki klinac od 13 godina kupio vazdusnu pusku, a vi ste sokirani kao da je kupio rucni top. :D 

Jel bi mogao da se opredeliš između teze da je ok da klinac kupi i opasniju pušku i teze da to nije ok i nije se ni desilo nego je snimak montiran... teško mi je da raspravljam sa podeljenom ličnošću.

Цитат

Pa jeste, jer si dupeglavac koji misli emocijama.

Smešan si.

Цитат

Umesto da si proverio da li je snimak montiran ili ne ti si se odmah sokirao.

Nisam se šokirao snimkom i nemam mogućnosti da proverim verodostojnost. Šokirao sam se tvojim stavovima povodom snimka. Pročitaj ponovo konverzaciju ako već numeš da ispratiš.

Цитат

Ja se ne dam tako lako manipulsati idiotskim propagadnim lazima fake newsa, pa sam malo procackao i sada sam siguran da su momku prodali vazdusnu pusku. 

:smeh1:

Ok... sve i da jesu... kakve to ima veze sa tvojim stavom da je ok detetu prodati i opasniju pušku...

Цитат

e sad ako ti ne znas sta je vazdusna puska onda je to drugi problem, tvoje nepoznjavanje teme o kojoj bi da pricas.

Problemčić je u tome što ni jednog trenutka nisam ni pisao o tome šta je vazdušna puška tj. kakva puška je prodata na snimku.

Цитат

Mozda sam ja nenormalan sto mislim da deca od 12 godina treba da poseduju oruzije,

Ne možda, nego sasvim sigurno.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

Ali ja se nisam "primio na snimak"... nego sam šokiran da deranu iz Srbije mogu toliko da isperu mozak da misli da je ok da deca kupuju puške... jer medvedi... :)

Razumem nekog morona iz Alabame koji se tripuje da federalci hoce da mu uzmu puške... ali ne znam kako je taj pelcer retardiranosti uspeo da se primi i ovde.

Eto primio se sta da ti kazem. Smucilo mi se da gledam da coveka opljackaju, on uhvati lopova, prebije ga i posle placa tom istom lopovu stetu jer ga je prebio. Ocu drustvo koje ceni samoodbranu, privatnu svojinu i mogucnost samoodbrane od malih nogu. A ne drustvo koje moli policiju da dodje da ih odbrani posle silovanja. 

meni su bre majku opljackali u sred bela dana, niko uhvacen nije bio. Da je moja majka imala pucu da izbusi tog majmuna.. kamo srece. Al jebiga.. Srbija.. nije normalno da se nose puce, to je normalno samo kod morona iz albame. :) Kod morona iz albame bi taj divljak bio u bolnici ili kovcegu .... al sta cu ovde ima normalnih tipova ko ti avokado kol'ko oces! Pa smo svi nezasticeni i nemocni pred kriminalcima. 

Цитат

Jel bi mogao da se opredeliš između teze da je ok da klinac kupi i opasniju pušku i teze da to nije ok i nije se ni desilo nego je snimak montiran... teško mi je da raspravljam sa podeljenom ličnošću.

Ne znam sto ne mogu da mislim da je OK da je kupi i da je SNIMAK MONTIRAN u isto vreme? Apsolutno ta dva stava nisu u nikakvom sukobu.
1. Po meni je apsolutno ok da klinac kupi opasnu pusku.

2. Ali znam da to nije po zakonu u albami, pa znam da je montiran da bi se dupeglavci koji misle da nije ok primali da je klinac kupio opasnu pusku  - a nije.

sta je tu podvojeno i u sukobu? 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

Ne možda, nego sasvim sigurno.

Sta ces, moras da me prihvatis takvog kakav jesam. ;) 
Ili da mi pruzis neke cvrste dokaze zasto je opasno da deca od 12 godina poseduju oruzije ili od 14 ili od 15 ili od 16 itd... 

jedino sto mi deluje razumno jeste da roditelj mora da pruzi neki consent da bi dete od 12  godina posedovalo oruzije. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, haveaniceday рече

Treba deca da budu sposobna za samoodbranu sto je ranije moguce, a ne ko ovi danasnji retardi u srbiji gde se kultura samoodbrane ne neguje uopste, nego imamo klince koji se samoubijaju pred pritiscima bully-a jer se njihovi pickarski roditelji oslanjaju na policiju i InStItUcIjE. 

Проблем са овом идејом је што ако клинци које малтретирају смеју да поседују и носе оружје да би се бранили у школи, онда то исто смеју и њихови bullies. А кад већина деце долази наоружана у школу, надам се да ћеш се сложити да се то неће добро завршити.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...