Jump to content

Da li Amerika klizi u haos

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Juanito рече

Да, геније, само што си прескочио да фенотип настаје кад се генотип реализује у одговарајућој средини, где постоје услови за експресију гена. Нема одговарајуће средине, нема фенотипа. То важи генерално. Људи склони раку или дијабетесу не морају да их добију, него зависи од стила живота, загађености околине итд. Стави лика с ”ратничким геном” у гето и сиромаштво, добићеш кримоса, стави истог у здравију средину, постаће високо компетитивни, социопатски CEO и милијардер. Или можда политичар који ће своју агресију да испољи у белим рукавицама. 

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1601-183X.2012.00868.x

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2650118/

Nisam zaboravio.

Ovo se sve podrazumeva.

Okruženje utiče i te kako (a to nije samo geto u kome živiš već okruženje DNK čini i ćelija, zatim, majčino telo dok se formiraš u stomaku, a posle rođenja odnos sa najbilžom okolinom posebno sa majkom do 1-2ge godine itd.). Kako razvoj napreduje tako uticaj sredine gubi na snazi.

Ali u konkretnom slučaju to mu dođe kao neki začarani krug. Imaš alel koji može da se fenotipiše u nasilnika. Kako se taj gen aktivira? Tako što nosilac gena bude podvrgnut nasilju od strane svog okruženja. Ko čini njegovo okruženje? Roditelji koji nose gen nasilnika. A roditelj koji nosi gen nasilnika će često biti i sam fenotipisan kao nasilnik. Nasilan roditelj često biva nasilan prema svom detetu... koje često nosi njegov nasilan gen. Što posledično dovodi do aktivacije nasilnog gena kod deteta i proizvodi ga u nasilnika.

E sada, da li društvo ili država mogu da urade nešto po tom pitanju? Mogu i rade, tj. nastoje da zaštite decu od nasilnika pa i onda kada su to njihovi roditelji. Ali brate,  intervencija države u porodične odnose....

Ovo što Đomlić priča o lefist pogubnom uticaju takođe igra neku ulogu ali površno. Sve je to daleko...

@haveaniceday

Suptilnija je to priča.. to što si kompetativan i agresivan u debatama i biznisu ne znači da si agresivan u smislu da si u stanju da izbodeš lika 30 puta nožem.

Pri tome tu je i uticaj prefrontalnog koretksa (grubo rečeno) koji može nasilne porive da sublimira u to što ti pričaš.

Osuđenici na smrtnu kaznu zbog najtežih krivičnih dela imaju mahom atipičnu sliku prefrontalnog korteksa. I amigdale ofc.

Подели на овим сајтовима

Hahahha koji Užas Postmoderne! :))

WWW.B92.NET

Sa skorašnjim ubistvom Džordža Flojda potegle su se teme viševekovnog rasizma koji trpe Afroamerikanci u Sjedinjenim...

Ovo je moja omiljena NWA pesmica i često uhvatim sebe da je repujem u vugli :sunce:

"Straight outta Compton, crazy motherfucker named Ice Cube
From the gang called Niggaz Wit Attitudes
When I'm called off, I got a sawed off
Squeeze the trigger, and bodies are hauled off
You too, boy, if ya fuck with me
The police are gonna have to come and get me"

Подели на овим сајтовима

Бајден запретио Трампу војним пучем

Кандидат Демократске партије на наредним изборима Џо Бајден сматра да актуелног председника чека војни пуч ако одбије да призна пораз на председничким изборима, јавља Си-Ен-Ен.

RS.SPUTNIKNEWS.COM

Кандидат Демократске партије на наредним изборима Џо Бајден сматра да актуелног председника чека војни пуч ако...

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Tumaralo. said:

@haveaniceday

Suptilnija je to priča.. to što si kompetativan i agresivan u debatama i biznisu ne znači da si agresivan u smislu da si u stanju da izbodeš lika 30 puta nožem.

Naravno da jesam u stanju da izbodem lika 30 puta nozem. Samo sto nisam odrastao u okruzenju gde se to gleda kao neki podvig, vec kao sramni cin.

Подели на овим сајтовима

26 minutes ago, Milan Nikolic said:

Бајден запретио Трампу војним пучем

Кандидат Демократске партије на наредним изборима Џо Бајден сматра да актуелног председника чека војни пуч ако одбије да призна пораз на председничким изборима, јавља Си-Ен-Ен.

????????????

Samo jedna ekipa ima problema da prizna kada izgubi....

Подели на овим сајтовима

5 hours ago, haveaniceday said:

Kupac televizije: "hocu da kupim tu i tu televiziju"
politicar: "imam ja jednu agenciju, REM ona treba da ti da dozvolu, sve ce to da prodje glatko...  lako ce da ti odobrimo to, ali moras da prekines ugovor jednoj novinarki, malo me proziva"

Sigurno se nista takvo nije desilo.. b92 je olji beckovic ukinuo emisiju jer nije bila dovoljno gledana... :D ... dunnking kruger cist :) iskljuci se bolje je.... sramota je da ja koji nisam u toj oblasti toliko kapiram te stvari bolje od tebe..

Pa nije se to desilo... već sam ti objasnio šta se desilo i ne znam koji deo nisi razumeo...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

46 minutes ago, haveaniceday said:

Naravno da se jeste desilo. Kada je onaj grk kupio b92 malo posle toga je ugasena olja beckovic pod onim glupim izgovorima.

Čak i taj deo si pogrešio... običan podatak tj. timeline... :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, haveaniceday рече

Naravno da se jeste desilo. Kada je onaj grk kupio b92 malo posle toga je ugasena olja beckovic pod onim glupim izgovorima.

Olja je bila ugašena jer je istranžirala Bebu Popovića, sivu eminenciju medijske scene u SCG.

51626.jpg.cf858a61c950405b32a162e0daffc75f.jpg

Подели на овим сајтовима

18 minutes ago, Tumaralo. said:

Olja je bila ugašena jer je istranžirala Bebu Popovića, sivu eminenciju medijske scene u SCG.

51626.jpg.cf858a61c950405b32a162e0daffc75f.jpg

Al je ugasio Grk koji je kupio B92. tada su joj prekinuli ugovor pod onim smesnim izgovorima.

Meni niko nije objasnio kako ( i zasto ) jedan biznismen ugasi tako popularnu emisiju..... osim sto mi pricaju da patim od dunnking krugera i kako to "nema apsolutno nikakve veze sa REM".. moja teorija je zato sto ti ljudi koji mi to pricaju jednsotavno misle da su neophodne takve agencije da bi kontrolisale trziste.... i onda se cude kada politicari koriste te agencije za sopstvene benefite bilo da otedazavaju posao konkurenciji ili da olaksavaju posao svojima.

U svakom slucaju besmislena i beznacajna agencija koja nista dobro nije donela.

Подели на овим сајтовима

50 minutes ago, Avocado said:

Čak i taj deo si pogrešio... običan podatak tj. timeline... :D

Pa ok.... stvarno si naivan ako to mislis. Sad dal sam ja pomesao da je prvo doslo jedno pa drugo ili obrnuto nebitno je. Princip je isti, sasvim sam siguran da je tu neko umesao prste i ponudio ultimatum "ili olja ide ili pravimo probleme u prodaji preko rema."

Ja makar imam neko objasnjenje kako se to desilo i zasto... za razliku od tebe i konkretno resenje -  ti samo porices moje objasnjenje i pricas mi da bolujem od dunning krugera, sto je vrlo konstruktivno i korisno u resavaju problema koje imamo u  Srbiji.

Uostalom, daj ti neko objasnjenje kako je i zasto ugasena olja beckovic i kako su uspeli da razbucaju jednu emisiju tako? Uz pomoc koga cega? Protiv cega treba da se borimo, posto nije u pitanju rem i slicne agencije koje vrse kontrolu trzista.

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, haveaniceday said:

Pa ok.... stvarno si naivan ako to mislis. Sad dal sam ja pomesao da je prvo doslo jedno pa drugo ili obrnuto nebitno je. Princip je isti, sasvim sam siguran da je tu neko umesao prste i ponudio ultimatum "ili olja ide ili pravimo probleme u prodaji preko rema."

Ja makar imam neko objasnjenje kako se to desilo i zasto... za razliku od tebe i konkretno resenje -  ti samo porices moje objasnjenje i pricas mi da bolujem od dunning krugera, sto je vrlo konstruktivno i korisno u resavaju problema koje imamo u  Srbiji.

Uostalom, daj ti neko objasnjenje kako je i zasto ugasena olja beckovic i kako su uspeli da razbucaju jednu emisiju tako? Uz pomoc koga cega? Protiv cega treba da se borimo, posto nije u pitanju rem i slicne agencije koje vrse kontrolu trzista.

Pa objasnio sam ti već...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...