Jump to content

Da li Amerika klizi u haos

Оцени ову тему

Препоручена порука

57 minutes ago, haveaniceday said:

Ne kazem da nije, ali ti "levicarski kreteni" ne traze demilitarizaciju, a oni su ti koji drze politicku moc, vode ove proteste i prave zahteve....

Uvek je glavna priča svakog populiste bila ta borba protiv neke zamišljene elite koja šatro drži političku moć, pri čemu je populista bio taj koji zapravo drži ili želi da ugrabi moć za sebe... posle toliko autokrata koji su na taj način vladali i vladaju, meni je fascinantno da se iko ko ume da sam veže pertle i dalje loži na te priče...

57 minutes ago, haveaniceday said:

makar nista od toga nema na njihovim sajtovima, ja sam samo video njih kako izjavljuju da - nece policiju uopste.

Moguće... među njima ima raznih kretena... ali ja opet nisam video baš ni jednog koji govori da neće policiju uopšte...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

51 minutes ago, haveaniceday said:

To da africki i ostali imigranti crnci bolje prolaze od crnaca koji su rodjeni tu - nije misljenje i subjektivno svedocenje vec objektivan podatak.

Mislim da sam ti već objasnio da možeš imati mišljenje i subjektivno svedočenje o podatku. Ti i ja smo komentarisali Juanitovo mišljenje, a ne podatke.

Takođe, opet će članak u novinama i Nielsen anketa da ispadnu sveti podaci ali samo u onom delu u kojem ti odgovaraju... neka druga Nielsen anketa će sigurno da ispadne nešto ovako:

2 hours ago, haveaniceday said:

Ja znam da te statistike mogu da se kuvaju kako hoces, i znam da mogu da tuzakaju koliko hoce (imaju i silne fondove koji im pomazu u tome) ukoliko imaju dokaze dovoljne za sud - ali to ne rade. Samim tim me iskreno zabole za te statistike imaju X vece sanse. Ako je tebi to dovoljan dokaz - mozda to kod vas prolazi kod mene slabije. Ja sam idiot sa foksa, a vi ste progresivni liberali sa cnn-a.

---

naravno da nisam hteo da tvrdim da takvih slucajeva nema, ali ih nema dovoljno da bi prosla prica o "sistematskom rasizmu". Da ih ima koristili bi statistike o tim slucajevima, a ne bi koristi statistike koje mozes da intepretiras kako hoces i u kojima uzrok moze da bude pored rasizma milion drugih stvari.

Nisi video ili se praviš da nisi video već sledeću rečenicu i link u kojoj ti se demonstrira da ih ima dovoljno?

Kojih?

Najlogičnije objašnjenje... koje ne podrazumeva da je ubica psihopata... da ga je namerno ubio... i da su njegove kolege to mirno posmatrale iz... ... ne znam šta u tvom scenariju objašnjava njihovo ponašanje?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Avocado said:

Moguće... među njima ima raznih kretena... ali ja opet nisam video baš ni jednog koji govori da neće policiju uopšte...

To je i problem, ne govore sta hoce samo sire to "defund the police" sta god to znacilo...

pri čemu je populista bio taj koji zapravo drži ili želi da ugrabi moć za sebe... posle toliko autokrata koji su na taj način vladali i vladaju, meni je fascinantno da se iko ko ume da sam veže pertle i dalje loži na te priče... [/qupte]

Verovao bih u tu interpretaciju trampa da tramp radi bilo sta autokratski sto "povecava" moc predsednika i politicara u nekoj vidnoj meri. Ako ista drugo - trump smanjuje moc predsednika i politicara generalno u usa. Svaka njegova akcija do sada osim imigracija bila je u cilju smanjenja vlasti i uticaju politicara na zivote ljudi. Zapravo demokratska stranka i levica njega upravo i napadaju zato sto smanjuje moc, a slave ga onda kada povecava. On je sve vreme izbegavao bilo koje federalne reakcije na koronu, jer je mogucnost hteo da ostavi lokalnim samoupravama da rade posao kako oni misle da treba.

Cak je odradio i omanju reformu kriminalnog sistema koji bi trebalo da pomogne crncima koji su osudjivani. (apropo teme)

Uvek je glavna priča svakog populiste bila ta borba protiv neke zamišljene elite koja šatro drži političku moć,

Sto se tice elite koja drzi politicku moc, ja tu ne vidim nista zamisljeno, to je jasno u svakoj zemlji. I u srbi imas ove preletace, lobiste, medijske uticaje, propagandne masine. Sinisa Mali i Mladjan Dinkic su ti primer "duboke drzave" u srbiji. Ljudi koji su izgradili jake veze i samo prelecu iz vlasti u vlast.

Mislim u CNNu jedan Cuomo reporter, drugi Cuomo governer NY (ili sta vec nisam siguran kako im se zovu titule) i oni tu kao rade intervju.... sta je to ako nije elita koja drzi moc onako porodicno? Jedan brat u politici drugi brat u medijima....

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Avocado said:

Mislim da sam ti već objasnio da možeš imati mišljenje i subjektivno svedočenje o podatku.

Takođe, opet će članak u novinama i Nielsen anketa da ispadnu sveti podaci ali samo u onom delu u kojem ti odgovaraju... neka druga Nielsen anketa će sigurno da ispadne nešto ovako:

Kada mi pokazu podatke koji mi neodgovoaraju i ne uklapaju se u moje trenutno misljenje i nema drugog mogucego objasnjenja ja cu normalno da promenim moje misljenje. Ali ako crnci iz afrike imaju 30 % bolje ekonomske rezultate nego crnci iz amerike ja ne vidim drugo objasnjenje osim da su crnci iz amerike u necemu drugaciji sto se tice ponasanja od crnaca iz afrike - u svakom slucaju jasno je da za tih 30 %  razlike boja koze i reakcija drustva na nju nije uticaj jer je boja koze varijabla koja je ista u oba slucaja.

ti mi do sada, nisi pokazao podatke koji mi neodgovaraju i ne uklpaju se u moji i u isto vreme ne postoji jos gomila stvari pored rasizma koje mogu da objasne te podatke. Se sto si pokazao moze da bude objasnjeno i rasizmom i jos gomilom drugih faktora.

Ti i ja smo komentarisali Juanitovo mišljenje, a ne podatke.

Ja nisam komentarisao juanitovo misljenje vec tvoju losu logiku.
1. Juanito je reako da demokrate drze crcen u stanju siromastva.
2. Ti si argumetovao da bi moralo   da crnci ako se premeste iz jedne americke drzave u drugu - izadju iz tog stanja siromastva.
3. Ja sam te podsetio da to ne bi moralo  ako je to stanje produkt mentaliteta i ako je na nacionalnom nivou, ali bi svakako ocekivali da ljudi iz drugih drzava (van amerike) koji su crne boje koze - treba da pokazu takvo ponasnje. I oni i pokazuju takvo ponasnje.

Ja nisam komentarisao juanitovo misljenje  vec tvoju losu logiku o promeni ponasanja sa promenom unutrasnjih drzava. Jer ponasanje koje ocekujes da vidis vidis kada su u pitanju crnci koji imigriraju IZVAN USA u USA. Logicno bi bilo da zakljucis da je problem za siromastvo crnaca u usa - ponasanje crnaca u usa.

Nisi video ili se praviš da nisi video već sledeću rečenicu i link u kojoj ti se demonstrira da ih ima dovoljno?

Nisam video, gde je? Propustio sam.

Najlogičnije objašnjenje... koje ne podrazumeva da je ubica psihopata... da ga je namerno ubio...

Ubica je psihopata, svakako, da li ga je namerno ubio ne znam ali da je njegovo psihopaticno ponasanje uzrok smrti to sam siguran. Medjutim i dalje to ne dokazuje rasni motiv. Isto je tako mogao i belca, meksikanca, indijanca da ubije. To sto je floyd crnac moze da bude samo slucajnost i sansa posto najcesce prevode crnce zbog (vec utvrdjenog) visokog ucesca crnaca u kriminalu za razliku od drugih rasnig grupa.

Подели на овим сајтовима

40 minutes ago, Avocado said:

:))12:smeha::))12:smeha:

Ne znam sta je smesno, ja jos cekam da ti predstavis konkretan dokaz rasizma u americi. Bukvalno sve sto ste pokazali moze da se objasni sa milion drugih faktora.

eto ti naprimer, dotakli smo se crnaca van amerike koji su imigrirali u ameriku.

Hajde da poredimo njihova hapsenja i ubistva sa nativ crnackom populacijom - i ako ima velikih razlika dokazao si mi da je rasizam. Izuzetno prost nacin da mi dokazes da je u pitanju rasizam, a ne ponasanje native crnacke populacije i njihove lokalne kulture.

Eto pokazi mi to, pokazao si mi rasizam..... jasno je da je varijabla boje koze 100 % kontrolisana, a ponasanje je jasno - drugacije.

Подели на овим сајтовима

@Avocado Je l si na ovaj link mislio? sada cu da procitam. Ovo dokumentuje dosta stvari, ukljucuje i manjine i zene i sve tuzbe, ne samo crnce pa moram da prelista. E sad, ne znam koliko je veliki broj slucajeva kada su crnci u pitanju, moram da pregledam ceo link. A kako vidim vecina su "sattled" sto ne mora da znaci da je diskriminacije uopste i bilo, i sam znas da kompanije biraju "jeftiniji" put cesto ih manje kosta da pristanu da plate neku lovu nego da se razvlace po sudovima i dobiju gomilu loseg publiciteta.

Подели на овим сајтовима

Odradio sam brzinsku analizu ovih slucajeva odavde u pythonu.
Izbrojano je 350 slucajeva u periodu od 10 godina, sto znaci oko 35 slucajeva godisnje. Od toga su vecina "settled" (ali ajd da racunamu da su kompanije uvek odlucile settled jer su krive) i nisu u svim slucajevima crnci nego su tu svi rasni slucajevi ali ajde da prepostavimo da su svi crnci.
Ne znam koliko broje ljudi slucajevi ali sam primetio da ne prelaze veci broj od 70 ljudi. Hajde da budem "darezljiv" i da kazem da je prosecno 50 crnaca osteceno po tuzbi.  I da se vodimo pretpostavkom da su SVI SLUCAJEVI zapravo krivi, jer su dosta njih sattled sto znaci da ne moraju da buud krivi ali su resili da plate jer je jeftinije od nekih drugih posledica sudjenja.

Sto znaci da je dokazano u 10 godina 1700 craca dozivelo diskriminaciju, u zmelji koja ima oko 35 miliona crnaca. Sto znaci da je @Avocado za sistematski rasizam dovoljno da 0.00056666666 crnacke populacije  dozivi diskriminaciju... da bi on to prozvao sistematskim rasizmom.

Mozda sam ja djubre od coveka i rasista, ali po meni to nije dokaz nikakvog sistemskog rasizma. Vec naprotiv, dokaz izuzetne retkosti......

e sad ne znam kako vama advokatima ide matematika, jel ti treba neka pomoc ili hoces da mi argumentujes 0.00056666666 crnacke populacije  koji je ostecen u tim aktivnostima predstavlja dovoljan dokaz sistematskog rasizma?

Подели на овим сајтовима

17 minutes ago, haveaniceday said:

Kada mi pokazu podatke koji mi neodgovoaraju i ne uklapaju se u moje trenutno misljenje i nema drugog mogucego objasnjenja ja cu normalno da promenim moje misljenje.

Znači nikad... pošto ne postoji podatak za koji ti ne možeš da daš nekakvo drugo moguće objašnjenje... a čini mi se da si par puta samo naveo mogućnost da postoji i drugo objašnjenje kao razlog da ga odbaciš...

Ali ako crnci iz afrike imaju 30 % bolje ekonomske rezultate nego crnci iz amerike ja ne vidim drugo objasnjenje osim da su crnci iz amerike u necemu drugaciji sto se tice ponasanja od crnaca iz afrike - u svakom slucaju jasno je da za tih 30 %  razlike boja koze i reakcija drustva na nju nije uticaj jer je boja koze varijabla koja je ista u oba slucaja.

Pa evo, kad bih hteo kao ti mogli bi da kažemo da tih 30% ne isključuje mogućnost da bi bez rasizma i jedni i drugi zarađivali po 10% više... i da razloga za takvu razliku takođe može da bude mnogo... može da bude to da se nije lako dokopati Amerike iz Afrike te da lako mogu da budu visoko-kvalifikovani radnici... i slično... može da bude i da je median household income kao podatak prilično nezgodan jer zavisi od toga koliko članova porodice živi u domaćinstvu i da li im žene tipično rade ili ne rade...

Zapravo, bez ozbiljnije analize i ostalih parametara je teško izvesti bilo koji ozbiljan zaključak....

Ja nisam komentarisao juanitovo misljenje vec tvoju losu logiku.

Mislio sam na poruku o afričkim imigrantima...

1. Juanito je reako da demokrate drze crcen u stanju siromastva.

Jer su između ostalog na vlasti na lokalu u mnogim mestima.

2. Ti si argumetovao da bi moralo   da crnci ako se premeste iz jedne americke drzave u drugu - izadju iz tog stanja siromastva.

Jer izlaze iz te demokratske vlasti na lokalu i stupaju u republikanski raj... pa bi trebalo da se primeti bar neka promena u njihovom stanju siromaštva.

3. Ja sam te podsetio da to ne bi moralo  ako je to stanje produkt mentaliteta i ako je na nacionalnom nivou, ali bi svakako ocekivali da ljudi iz drugih drzava (van amerike) koji su crne boje koze - treba da pokazu takvo ponasnje. I oni i pokazuju takvo ponasnje.

A ja sam ukazao na to da te stvari koje se tipično objašnjavaju mentalitetom uglavnom gube većinu svojih svojstava kada nekog izvedeš iz njegovog društva, što se vidi na primeru naših imigranata u strane države... 

Između ostalog sam pitao i kako bi ta hipoteza mogla da se testira i dao primer slične i podjednako neproverljive hipoteze i na to još nisam dobio odgovor....

Ja nisam komentarisao juanitovo misljenje  vec tvoju losu logiku o promeni ponasanja sa promenom unutrasnjih drzava. Jer ponasanje koje ocekujes da vidis vidis kada su u pitanju crnci koji imigriraju IZVAN USA u USA. Logicno bi bilo da zakljucis da je problem za siromastvo crnaca u usa - ponasanje crnaca u usa.

Ja sam sasvim siguran da je ponašanje i mentalitet crnaca u USA jedan od uzroka... što uopšte ne isključuje da postoji i rasizam...

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Avocado said:

Ja sam sasvim siguran da je ponašanje i mentalitet crnaca u USA jedan od uzroka... što uopšte ne isključuje da postoji i rasizam...

Pa dobro makar se u necemu slazemo, i ja sam siguran da je rasizam jedan od uzroka... samo mi 66 dobijenih slucajeva  sa ostecenih  500 crnaca u periodu od 10 godina ne dokazuju neki rasizam...... u zemlji sa 35 miliona crnaca....

Valjda su tebi takvi dokazi dosta al meni nisu.

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, haveaniceday said:

Odradio sam brzinsku analizu ovih slucajeva odavde u pythonu.
Izbrojano je 350 slucajeva u periodu od 10 godina, sto znaci oko 35 slucajeva godisnje. Od toga su vecina "settled" (ali ajd da racunamu da su kompanije uvek odlucile settled jer su krive) i nisu u svim slucajevima crnci nego su tu svi rasni slucajevi ali ajde da prepostavimo da su svi crnci.
Ne znam koliko broje ljudi slucajevi ali sam primetio da ne prelaze veci broj od 70 ljudi. Hajde da budem "darezljiv" i da kazem da je prosecno 50 crnaca osteceno po tuzbi.  I da se vodimo pretpostavkom da su SVI SLUCAJEVI zapravo krivi, jer su dosta njih sattled sto znaci da ne moraju da buud krivi ali su resili da plate jer je jeftinije od nekih drugih posledica sudjenja.

Sto znaci da je dokazano u 10 godina 1700 craca dozivelo diskriminaciju, u zmelji koja ima oko 35 miliona crnaca. Sto znaci da je @Avocado za sistematski rasizam dovoljno da 0.00056666666 crnacke populacije  dozivi diskriminaciju... da bi on to prozvao sistematskim rasizmom.

Mozda sam ja djubre od coveka i rasista, ali po meni to nije dokaz nikakvog sistemskog rasizma. Vec naprotiv, dokaz izuzetne retkosti......

e sad ne znam kako vama advokatima ide matematika, jel ti treba neka pomoc ili hoces da mi argumentujes 0.00056666666 crnacke populacije  koji je ostecen u tim aktivnostima predstavlja dovoljan dokaz sistematskog rasizma?

Nama pravnicima tradicionalno ne ide baš sjajno matematika, ali smo bar funkcionalno pismeni i umemo da razumemo rečenice poput:

Below is an inexhaustive list of significant EEOC private or federal sector cases from 2003 to present. These cases illustrate some of the common, novel, systemic and emerging issues in the realm of race and color discrimination.

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Avocado said:

Nama pravnicima tradicionalno ne ide baš sjajno matematika, ali smo bar funkcionalno pismeni i umemo da razumemo rečenice poput:

Below is an inexhaustive list of significant EEOC private or federal sector cases from 2003 to present. These cases illustrate some of the common, novel, systemic and emerging issues in the realm of race and color discrimination.

Znaci znacajno im je 66 slucajeva gde uglavnom po  10 ljudi ucestvovalo po slucaju? ok...sto li ne pokazu sve slucajeve..

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, haveaniceday said:

Znaci znacajno im je 66 slucajeva gde uglavnom po  10 ljudi ucestvovalo po slucaju? ok...sto li ne pokazu sve slucajeve..

Verovatno zato što im nije u opisu posla da ubeđuju podružnicu mladih republikanaca u Nišu u stvari koje su opšte poznate... mada sigurno ima još neko objašnjenje...

Подели на овим сајтовима

Nije im cilj da ubedjuju mene ali im je cilj da ubedjuju ostalih 50 % (a mozda i vise ) amerikanaca koji se ne slazu sa njima.... al nesto im slabo ide, uspevaju da ubede jedino crnce srednje klase, repere, poznate licnosti i glasace demokrata. Ne uspevaju ni da ubede ni sve crnce cak.... oko 40 % crnaca muskaraca se ne slaze sa njima... uglavnom oni koji su radnicke klase, oni manje dozivljavaju taj rasizam za razliku od ovih kriminacala i onih sa koledza....

Al ovih ostalih 50 % .. gledaju fox pa su rasisti.... i glupaci. :)

Cilj im je da ubede ove:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...