Jump to content

Da li Amerika klizi u haos

Оцени ову тему

Препоручена порука

10 minutes ago, Avocado said:

b) podatak koji nemaš ni ti, jer ne znam ni da li igde postoji obrađen takav podatak (postotak crnih načelnika policije uzevši u obzir postotak koliko ih se prijavilo za tak posao)

?Ti mene zajebavas. To su podaci od javnog znacaja i takve podatke imas.

Ajde ovako da bas ne trazim nacelnike policije sada, jedan konkretan dokaz nedostaka institucionalizovanog rasizma. Crnaca ima otprilike 12 % populacije u americi.

Sto znaci da bi otprilike trebalo da ima 12 % kongresmena koji su crnci. U kongresu trenutno ima oko 56 crnaca a kongres ukupno ima 535 clanova,. Sto znaci da je jedno desetak % kongresmena crne boje koze.

Ajdmo dalje, house of representative ima oko 12 % crnaca.
Znaci imamo proporcionalno jednako crnaca u dve najmocnije institucije u drzavi sa brojem crnaca u zemlji.
Da imamo neku diskriminaciju, naprimer u politickim partijama od strane drugih politicara - bili bi sabotirani i ne bi dosli na ta mesta.
Podaci za kongres i senat:

WWW.EVERYCRSREPORT.COM

In total, 162 African Americans have served in Congress. This total includes 152 African Americans (146 Representatives and...
WWW.PEWRESEARCH.ORG

Data from the past 50 years reveal the upward yet uneven trajectory of black political leadership in America.

Ajdemo onda sudije. Sudija ima 14 % koji su crnci, naspram 12 % crnaca. Dakle dva % vise nego generalna populacija:

WWW.STATISTA.COM

This statistic shows the percentage of active U.S.

Drugim recima, proporcionalni broj crnaca nema nikakvih problema da uspe i napravi svoje mesto u najjacim drzavnim institucijama moci kao sto su senat, congres i sudiske pozicije.

Pa siguran sam da bih nasao i policijske nacelnike i da bi bio slican procenat.

Ali eto, to su sve nebitni podaci bitno je kako se DEMONSTRANTI OSECAJU i sta kazu na survejima da li ONI MISLE da su doziveli rasizam.

Mislim da cu da batalim dalju diskusiju sa tobom...  ocgledno ne mislis svojom glavom, jer nista od ovoga nisi istrazio.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Tumaralo. said:

Pa?

Češće će da iskuse pendrek (jer se češće bave kriminalom).

Taj deo je anuliran u studiji... u pitanju su isti "kriminalci"... studija pokazuje da ako uzmeš 10 privođenja belaca i 10 crnaca, crnci u 50% više slučajeva dobiju batine.

5 minutes ago, Tumaralo. said:

Češće se i opiru prilikom hapšenja.

:)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

@Avocado

Zbilja se češće opiru prilikom hapšenja.

Bila neka vladina studija o tome... ali me mrzi da tražim. Dovoljno ti je studija citirano za jedan dan.

Anyway, zar ne misliš da bi možda uspešije kritikovao Tejlora ako bi makar poslušao šta ima da kaže?

Evo, ja sam imao razumevanja prema tvom ideološkom senzibilitetu i informisao sam te shodno tome tj. rekao sam da tvoj view neće biti od uticaja jer je tako naštelovan YT algoritam pa nećeš podržati tebi Mrskog Gospodina (koji je inače Vrstan Džentlmen).

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, haveaniceday said:

?Ti mene zajebavas. To su podaci od javnog znacaja i takve podatke imas.

Ajde ovako da bas ne trazim nacelnike policije sada, jedan konkretan dokaz nedostaka institucionalizovanog rasizma. Crnaca ima otprilike 12 % populacije u americi.

Sto znaci da bi otprilike trebalo da ima 12 % kongresmena koji su crnci. U kongresu trenutno ima oko 56 crnaca a kongres ukupno ima 535 clanova,. Sto znaci da je jedno desetak % kongresmena crne boje koze.

Ajdmo dalje, house of representative ima oko 12 % crnaca.
Znaci imamo proporcionalno jednako crnaca u dve najmocnije institucije u drzavi sa brojem crnaca u zemlji.

House of Representatives je donji dom Kongresa.

Možda si mislio na Senat i HoR kao dve najmoćnije institucije... ali u Senatu imaju 3 od 100... što je očekivano i nema veze sa rasizmom... ali je i dobar pokazatelj koliko ti je kriterijum glup.

Da imamo neku diskriminaciju, naprimer u politickim partijama od strane drugih politicara - bili bi sabotirani i ne bi dosli na ta mesta.

Misliš da postoji diskriminacija LGBT u nekoj zemlji, nikada ne bi moglo da se desi da premijerka bude lezbejka? Si siguran da ti je to valjan argument?

Ajdemo onda sudije. Sudija ima 14 % koji su crnci, naspram 12 % crnaca. Dakle dva % vise nego generalna populacija:

WWW.STATISTA.COM

This statistic shows the percentage of active U.S.

Ne mogu da otvorim taj link tj. traže mi pare. Neki drugi pokazuju drugačije procente.

Drugim recima, proporcionalni broj crnaca nema nikakvih problema da uspe i napravi svoje mesto u najjacim drzavnim institucijama moci kao sto su senat, congres i sudiske pozicije.

Senat je gornji dom Kongresa i ima 3 crnca.

Ja uopšte nisam govorio o tome da crnci ne mogu da dođu na takve pozicije... tako da definitivno pričamo o različitim stvarima.

Pa siguran sam da bih nasao i policijske nacelnike i da bi bio slican procenat.

Ne znam... za policajce ne bi... belci su daleko zastupljeniji...

Ali eto, to su sve nebitni podaci bitno je kako se DEMONSTRANTI OSECAJU i sta kazu na survejima da li ONI MISLE da su doziveli rasizam.

Jok... bitno je šta su doživeli...

Mislim da cu da batalim dalju diskusiju sa tobom...  ocgledno ne mislis svojom glavom, jer nista od ovoga nisi istrazio.

:D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

WWW.SRBIJADANAS.COM

Tako je u SAD dvostruko više smrti tokom i nakon privođenja, nego u Australiji, a šest puta vše nego u Velikoj Britaniji (u...

Подели на овим сајтовима

Danas mala ekskurzija američkim sudskim i zatvorskim sistemom - sljedeći put postavim i o američkoj policiji i istražnom zatvoru nešto

8 godina bila dozorkinjom u američkom zatvoru - svaki dan sam se bojala i bila u strahu - sama na 80 zatvorenika

Vidjela ubistvo zatvorenika - 8 godina dozorkinjom u američkom zatvoru - Sapun pod tušem

Bitke (fajtanje) u američkim zatvorima - Oni te hoće ubit

Zatvor za djecu - osmogodišnja djevojčica tamo sjedila za pokušaj ubistva svoje učiteljice - razgovor sa dozorkinjom

Od dozorkinje postala zatvorenik, ako to ostali zatvorenici saznaju, mrtva je. Plata dozorkinje - 2 miliona dolaara godišnje.

Slovakinja u američkoj sudskoj poroti - odlučivanje o ubistvu 

Подели на овим сајтовима

13 hours ago, Branka62 said:

Evo šta,ovih dana, ima da kaže (slikom) pomenuti gospodin

A znas li koliko me zanima sta javna licnost ima da kaze? Imaju gomilu motiva da ne budu iskreni, jer imaju mnogo toga da izgube. Imaju gomilu motiva da lazu, preuvelicavaju i izmisljaju.
Evo sta se desi sa nekim ko se suprostavi narrativu:

WWW.LATIMES.COM

After thousands object, actor Terry Crews is defending his tweet about "Black Supremacy." "It is important that we not suffer...

Zasto bi Tyson bio iskren i suprostavio se narativu kad moze da "play along" i nista da ne izgubi samo da dobije?

Tako da me ne zaniamju reci, zanimaju me konkretni dokazi. A konkretnih dokaza n e m a sve sto koriste kao dokaze moze da se objasni drugim stvarima.

Ja sam uostalom tamo nabrojao procenat politicara i sudija u odnosu sa crnom populacijom, meni je to ultimativni dokaz da "sistematski rasizam" ne postoji. Postoje samo pojedini kreteni koji su rasisti.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

12 hours ago, fsa said:
WWW.SRBIJADANAS.COM

Tako je u SAD dvostruko više smrti tokom i nakon privođenja, nego u Australiji, a šest puta vše nego u Velikoj Britaniji (u...

A sta ti mislis zasto je to tako?

Подели на овим сајтовима

13 hours ago, Avocado said:

Ne znam... za policajce ne bi... belci su daleko zastupljeniji...

Americka populacija crnaca je 12 %.
Procenat crnih policajaca je 12 %.
Apsolutna je neistina da su "crnci nezastupljeni u policiji" ima ih tacno koliko ih ima u populaciji.
Imas li jos neku konkretnu  neistinu da debunkujemo... da te pustim da se vratis na "ja verujem ljudima sta tvrde bez dokaza"

WWW.WSJ.COM

The percentage of African-Americans in U.S. police departments has remained flat since before the recession, even as police...

image.png.caf261ec82977dc08548ecd3211015a5.png

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

13 hours ago, Avocado said:

Ne mogu da otvorim taj link tj. traže mi pare. Neki drugi pokazuju drugačije procente.

verovatno je jedan od onih koji ti daje da pogledas par statistika pa ti zabrani, evo ti screenshot

PRNT.SC

Captured with Lightshot

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...