Jump to content

Da li Amerika klizi u haos

Оцени ову тему

Препоручена порука

4 minutes ago, Branka62 said:

Samo što je moj post bio reakcija isključivo na tvoj, gde se, kao potvrdu svojih stavova, (slikama) pozivaš na crnce koji su uspešne javne ličnosti. Više doslednosti ti ne bi škodilo.

Ja se ne pozivam na crnce koji su uspesne javne licnosti kao na potvrdu mojih stavova vec kao na jasan dokaz da je justinijanov komentar o tome "crnci mogu da budu ili kosarkasi ili kriminalci" glupost jer postoji pregrst crnaca koji nit su kosarkasi nit su kriminalci vec ostvarni i uspesni ljudi u nekim drugim oblastima. Mogao sam u ti listu da stavim jos 20 uspesnih crnaca koji ce reci da tyson lupa gluposti i da to sto prica veze sa mozgom nema. Da li me obavezuje doslednost da se slazem sa svima njima istovremeno?

Ne znam sto me ukazivanje na tu cinjenicu kao odogovr na taj konkretan argument obavezuje da se slazem sa tim uspesnim crncima u njihovim pogledima na stvari.

image.thumb.png.4c52e316618d060671e644b99818fd63.png

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, haveaniceday рече

Lepo bi se uklopili medju etnicki cistu belu srbiju.

Ti ne možeš da ukapiraš da neko želi da zna istinu zbog istine same a ne zbog praktičnog delovanja ili politike?

A jedino praktično delovanje na temelju rasnih/etničkih razlika koje ti pada na pamet je etničko čišćenje?

Bolesna mašta Djomlice.

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Tumaralo. said:

A jedino praktično delovanje na temelju rasnih/etničkih razlika koje ti pada na pamet je etničko čišćenje?

Bolesna mašta Djomlice.

Pa sta znam, svi pokusaji ljudi koji dele ideje kao Jarred su ukljucivale etnicko ciscenje do sada. Samo gledam istoriju pa se vodim pretpostavkom.
Slobodan je da odjebe na neko ostrvo sa svojim rasistima i formira savrseno belo drustvo - onda cu da poverujem da moze drugacije.

On do sada nijke izneo jasan plan kako planira da uradi bilo sta, samo trabunja kako moraju da se odvoje. Neka ponudi sta ima pa neka vidi odziv, kritiku i komentare.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Tumaralo. said:

Ti bežiš od istine kao đavo od krsta.

A teško da možeš onda biti i pravdoljubiv.

Mnogi slovenski jezici koriste isu reč za oba pojma hihi.

Od koje konkretne istine ja bezim? Da su belci prosecno pametniji od crnaca? Ne. Meni je to jasno.
Samo nisam apsolutista da se vodim idejom da samo etnicki cisto drustvo moze da bude uspesno.

6 minutes ago, Tumaralo. said:

Kultura i inteligencija su fenotip.

Postoji i mogućnost prijema kulture ali zavisi od hardvera.

Genes and memes.

Ne znam kakvu nadu onda vidis za slovene generalno. Posebno za Srbe posto je nas prosecni iq malo veci od prosecnog crnackog. Valjda tu nesigurnost koju osecas jer si Srbin nalazis u drugim etnicki belim grupama koje imaju veci iq od nas.

Подели на овим сајтовима

29 minutes ago, haveaniceday said:

Ne znam sto me ukazivanje na tu cinjenicu kao odogovr na taj konkretan argument obavezuje da se slazem sa tim uspesnim crncima u njihovim pogledima na stvari.

A ko je rekao da se moraš složiti? 

30 minutes ago, haveaniceday said:

Ja se ne pozivam na crnce koji su uspesne javne licnosti kao na potvrdu mojih stavova vec kao na jasan dokaz da je justinijanov komentar o tome "crnci mogu da budu ili kosarkasi ili kriminalci" glupost

Pa taj komentar Justinovog posta je i bio promašaj. @Justin Waters je govorio o mogućnostima crnačke populacije* a ti, kao kontraargument, daješ pojedinačne primere. Ako te  ne interesuje pojedinačni primeri – šta ima da kaže pojedinac, onda budi principijelan pa pojedinačne slučajeve ne koristi.

*A da si uložio napor, bez obzira što te ne interesuje šta kaže Tajson, i pročitao taj tekst, našao bi tamo i ovo

"In a way, I am who I am precisely because countless people, by their actions or inactions, said I would never be what I became. But what becomes of you if you don’t possess this deep supply of fuel? Who from historically disenfranchised communities, including women, LGBTQ+, and anybody of color, is missing — falling shy of their full potential, because they ran out of energy and gave up trying."

41 minutes ago, haveaniceday said:

Mogao sam u ti listu da stavim jos 20 uspesnih crnaca koji ce reci da tyson lupa gluposti i da to sto prica veze sa mozgom nema.

Sada sam tek videla ovo. Biće da si, ipak, pročitao :) ali ti se nije dopalo šta tu piše. Ili, ipak, nisi ali znaš  :scratch_head:da će 20 uspešnih crnaca reći da on lupa gluposti.

Подели на овим сајтовима

57 minutes ago, Tumaralo. said:

Ti ne možeš da ukapiraš da neko želi da zna istinu zbog istine same a ne zbog praktičnog delovanja ili politike?

Мислиш #Истину?  :sunce:

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, haveaniceday said:

Nisam ja taj koji laze o stavovima sagovornika nego ti. Ja ne znam da li tajson laze, vec sam rekao da MOZE DA LAZE, isto kao sto ti ne znas da li laze i prica istinu.

A gde sam ja napisao da ti znaš da Tajson laže?

Izneo si pitanje i objasnio sam zašto je isto potpuno irelevantno...

zato treba da koristimo dokaze a ne tvrdnje ljudi.

Tvrdnje ljudi su takođe dokazi.

Materijalni dokazi takođe mogu da budu lažni.

Zanimaju me konkretni dokazi sistematskog rasizma a ti do sada nisi pruzio ni jedan. Pitao si me koji dokazi bi mene zadovoljili ja sam rekao konkretne stvari koje bi dokazale postojanje ili nepostojanje sistematskog rasizma.

Do sada sam izneo pregrst clanaka i statistika koje pokazuju da crnci ucestvuju u institucijama moci procentualno svojoj populaciji. Sto znaci da su DEO INSTITUCIJA isto koliko su i DEO DRUSTVA.

Sistematski rasizam tako kako ga ti zamišljaš ne postoji... zato i ne mogu da ti pružim dokaz... niko ne tvrdi da nisu jednako zastupljeni među predstavnicima donjeg doma parlamenta i federalnim sudijama, pa da dokazi koje si ti pružio debunkuju te tvrdnje.

Prosto, pobijaš argumente koje niko ne iznosi... klasičan straw-men...

A svaki drugi podatak koji bi ti neko izneo se lakonski odbacije kao nebitan ili kao posledica nekog drugog objašnjenja...

Problem sa tvojom argumentacijom je i to što onda (a contrario) automatski ispada da jesu diskriminisani u gornjem domu parlamenta ili među generalima vojske, gde su im procenti malo niži... što nije tačno... ja ne mislim da su diskriminisani jer imaju samo 3% senatora i niti to ima veze sa rasizmom...

To da li će Tajsona i dalje da rutinski zaustavljaju i ispituju panduri bez potrebe ne zavisi od toga da li ima 12% crnih kongresmena...

samim tim, institucionalni rasizam bi prvo dosao od njih, ljudi koji ucestvuju, koji su sudije i policajci a ne od clanova bandi koji ruse pale i kradu i sve to pod tvrdnjom da su zrtve rasizma ili crne omladine sa univerziteta koja pripada srednjoj klasi.

Misliš nešto ovako:

ili

WWW.BLEAUSA.ORG

National Organization of Black Law Enforcement Professionals

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Tumaralo. рече

Svečano pozivam sve rasne nadrealiste da pogledaju ovaj visoko edukativan video!

Video se, između ostalog, bazira i na svetskom bestseleru, akademskoj studiji koju je sprovela Amy Chua, američki advokat i profesor kineskog porekla (završila Harvard, predaje na Jejlu). Knjiga je napisana pre 20ak godina (dakle u vreme kada nije bio novi Crveni Teror pred vratima).

Ko pogleda ovaj kratak video moći će zajedno sa mnom da ga nazove Buldožerom za Predrasude.

Nećemo nikoga pitati da li ga je pogledao.

Zaključajte se u sobu, proverite da li nana mirno spava i pustite ga sa sluškama u ušima. Anonimno, anonimno...

Pošto pogledate video, nastavićemo diskusiju Kao Da Se Ništa Nije Desilo.

Reci, Libanci oligarhija Zapadne Afrike? Whats up with that?:mahmah:

А одакле ти идеја да нико не сме да гледа твоје разно расистичко смеће јер је уплашен другачијег става? Није ти пало на памет да неки живимо с другим расама, па не морамо да гледамо ТВ? Шта ће се десити, открићу на ТВ-у да су људи с којима живим лоши? Да ја заправо сваки дан лажем себе да их волим да бих био модеран и прогресиван? :D

Ниси ти неки слободни мислилац, него кукавица која не сме да живи с различитим људима и увери се у неке ствари у личном контакту, па налази свакакав материјал да правда свој кукавичлук и суженост душе. Твој живот, твоја ствар, ал спусти се мало на земљу и престани да прозиваш људе одозго не знајући ништа о њима. 

Подели на овим сајтовима

Mogao sam u ti listu da stavim jos 20 uspesnih crnaca koji ce reci da tyson lupa gluposti i da to sto prica veze sa mozgom nema.

Hajde daj nekog... ne mora 20... zaista me interesuje...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Branka62 рече

Samo što je moj post bio reakcija isključivo na tvoj, gde se, kao potvrdu svojih stavova, (slikama) pozivaš na crnce koji su uspešne javne ličnosti. Više doslednosti ti ne bi škodilo.

Хм...

Сад морам да се играм Млађиног Авокада. 

Његов коментар на кога си одговорила је био да за црнце не постоји системска препрека да успеју у америчком друштву, те је дао примере Тајсона, Обаме и још неких који су далеко догурали. Тајсон прича о полицијској бруталности и у том смислу се може користити као против аргумент Млађи, али не и за оно што си цитирала.

Полицијска бруталност је једна тема, препреке за успех црнаца су друга. 

Ја ти гарантујем да “системски расизам” није разлог да амерички црнци не могу да напредују, већ њихова унутрашња култура. Црнци који дођу из Гане или Камеруна граде добре каријере. Оно, вероватно им је практично недоступно све што је недоступно и већини белаца, све те неке каријере које се заснивају на вишегенерацијским везама и везицама и алфа бета гама братствима на Харварду, ал не постоји системска препрека да будуи нжењери или економисти и да живе одлично. Заправо, САД је практично једина земља где људи друге расе, који нису чак ни рођени ту, могу да заврше на врху, као извршни директори највећих компанија. Ај пробај то у Немачкој или Холандији или Шведској...

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Juanito said:

Хм...

Сад морам да се играм Млађиног Авокада. 

Његов коментар на кога си одговорила је био да за црнце не постоји системска препрека да успеју у америчком друштву, те је дао примере Тајсона, Обаме и још неких који су далеко догурали. Тајсон прича о полицијској бруталности и у том смислу се може користити као против аргумент Млађи, али не и за оно што си цитирала.

Полицијска бруталност је једна тема, препреке за успех црнаца су друга. 

Ја ти гарантујем да “системски расизам” није разлог да амерички црнци не могу да напредују, већ њихова унутрашња култура. Црнци који дођу из Гане или Камеруна граде добре каријере. Оно, вероватно им је практично недоступно све што је недоступно и већини белаца, све те неке каријере које се заснивају на вишегенерацијским везама и везицама и алфа бета гама братствима на Харварду, ал не постоји системска препрека да будуи нжењери или економисти и да живе одлично. Заправо, САД је практично једина земља где људи друге расе, који нису чак ни рођени ту, могу да заврше на врху, као извршни директори највећих компанија. Ај пробај то у Немачкој или Холандији или Шведској...

Ovo je ceo @Justin Waters - ov post

"Jesu sputani i jesu žrtve. Ne toliko da baš ne mogu ništa da učine sa svojim životima, ali zbog bremena prošlosti i još uvijek jasno izraženih rasnih predrasuda u manjoj su vjerovatnoći da će uspjeti na američki način. 60-te su godine, u Americi postoje crvene linije koje jasno razdvajaju predgrađa bijelaca od crnaca, toaleti samo za bjelce, autobusi samo za bjelce...Bjelačka populacija ima mnogo, mnogo većeg nagomilanog bogatstva, a dok su crnci upravo zbog tog bremena prošlosti i danas osuđeni u većini da žive u siromašnim predgrađima, i getoima gdje je mnogima, mnogo manje akumuliranog bogatstva i mnogo manje mogućnosti za edukaciju, i da pronađu neki posao koji će im omogućiti pristojan život. Ako se nisu izborili da pikaju loptu u NBA ili pjevuše na MTV-u, ne preostaje im ništa drugo nego da zaplivaju u kriminal."

iz koga je Mladja izdvojio poslednju rečenicu (kao da pre toga ništa nije napisano) a Justin, koliko ja razumem, piše isto što i ti.

Подели на овим сајтовима

56 minutes ago, Branka62 said:

Pa taj komentar Justinovog posta je i bio promašaj. @Justin Waters je govorio o mogućnostima crnačke populacije* a ti, kao kontraargument, daješ pojedinačne primere. Ako te  ne interesuje pojedinačni primeri – šta ima da kaže pojedinac, onda budi principijelan pa pojedinačne slučajeve ne koristi.

Naveo sam par primera koji se ne uklapaju u tu naraciju i koji nisu retki imas na hiljade ulta uspesnih crnaca koji nit su muzikanti nit kosarkasi. Isto tako imas milione uspesnih crnaca srednjeg staleza, zubara, lekara, programera. Naveo sam pojedinacne primere nadajuci se da niste toliko zlonamerni da iskrivite ponetu skroz. Al vidim da jeste.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Branka62 said:

iz koga je Mladja izdvojio poslednju rečenicu (kao da pre toga ništa nije napisano) a Justin, koliko ja razumem, piše isto što i ti.

Kako ne, jel citas ti sta juanito kaze?
Juanito kaze da sistemski rasizam nije razlog sto crnci ne napreduju, a justinijan tvrdi da je bas to razlog kako je rekao

a sta justin kaze:
" lačka populacija ima mnogo, mnogo većeg nagomilanog bogatstva, a dok su crnci upravo zbog tog bremena prošlosti i danas osuđeni u većini da žive u siromašnim predgrađima, i getoima gdje je mnogima, mnogo manje akumuliranog bogatstva i mnogo manje mogućnosti za edukaciju "

Sta je tu isto?

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...