Jump to content

Одлазак на Васкршњу Литургију уз дозволу за кретање на www.euprava.gov.rs

Оцени ову тему

Препоручена порука

Dobra fora da se napravi spisak svih vernika ili bolje reci baza vernika.

A opet fora, da ce mozda mnogi duhovnici da posavetuju svoja duhovna ceda da ne uzimaju te dozvole zbog upisa u registar i eto im fore za ubuduce kako da uticu na duhovnost....

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

On 13. 4. 2020. at 19:36, Flojd рече

A opet fora, da ce mozda mnogi duhovnici da posavetuju svoja duhovna ceda da ne uzimaju te dozvole zbog upisa u registar i eto im fore za ubuduce kako da uticu na duhovnost....

Expand  

Ко се боји да буде на списку тај боље да и није верник.

Ил` бар да не гаји лажну наду да је верник.

Хбг, кад читају житија сви одушевљени.

Кад живе житија, плаше се прогона.

Ко ће вама удовољити.

Господ тешко.

Човек никако.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

1. Са вером и љубављу приступите! - Ко да приступи у празној цркви.
2. Ко не једе моје Тело и не пије моју Крв неће наследити Живот вечни ни у овом ни у будућем веку који долази.
3.У овом свету ћете трпети многа гоњења и страдања али ко претрпи до краја тај ће се спасти.
4. Ко ће имати образ да са апостолом Павлом изговори "Смрти где ти је жалац паклу где ти је победа?"
Данас сам имао прилику да будем у цркви, и верујте, нико од присутних није имао снаге да се прекрсти, на јектенијама, у моментима када је саборна молитва најбитнија. То говори само по себи колико је време у којем живимо тешко и колико су раслабљене душе наше. У ово време јако је битно да, ако можемо, изговарамо Исусову молитву - у време у коме је непомјаник подметнуо своју мантру, своју "круну" што реч корона преведена на српски значи. Своје кукавичије јаје уместо васкршњег. То и јесте прави разлог зашто нам је тешко крстити се и молити. Ту мантру свет понови неколико милијарди пута у медијима и устима раслабљених  људи обузетих бригом једино о своме здрављу. Немајући никакву силу, сво зло користи да припише себи и све упокојене душе "убијене његовом руком". Најбољи и једини лек, је што мање пратити медије и потпуно избегавати ово мантрање које нам је подметнуто. И онда нам неће бити тешко молити се како год да смогнемо и осењивати се Крстом. А Бог ће наћи начин и снаге да допре до нас и Причести нас својим Телом и Крвљу. Он који је рекао Бићу са вама у све дане до свршетка света неће нас никад изневерити. Подвиг који нам предстоји нимало није лак. Али подсетимо се, да ништа без Господа не можемо чинити и када ми направимо ка њему један корак он ка нама направи 1.000 - како нам сведоче свети оци. Смирења се непомјаник највише боји зато је и дигао немогућу буку по медијима. Не слушајмо мила браћо ту "буку" уплашићемо се. Изгубићемо мир душевни. Ни Спаситеља нећемо чути, који куца на врата нашега срца и нада се да ћемо га препознати. Али сада га је много теже познати, сада су валови ненормално велики. А где то? Па у медијима. На интернету. Реч демонијум у преводу значи обмана, илузија које нема. Имамо слободну вољу усмеримо је ка добру. "Угасимо" ово нереално море и видећете када се и сами смиримо на 1.000 око нас ће се спасти и Васкршња радост нас неће заобићи. То није моје обећање, то нам је обећао наш Спаситељ, сам Господ Исус Христос који је и једини Исцелитељ душа и тела наших. Ако цео свет задобијеш а души својој наудиш - ништа си. Немојмо се плашити оних који убијају тело већ оних који и тело и душу могу бацити у пакао - тога се бојмо. Ниједног болесног који је са вером и љубављу искрено и из свег срца завапио Господ није оставио неисцељеног. Па зар ће нас, о маловерни, заборавити? А вапи ли ко? По људској слабости сви су пали. По Божијој милости бићемо спасени. Богу слава и хвала за све. Молитвама Пресвете Богородице и свих светих Господе Исусе Христе помилуј нас, и исцели, амин.

Подели на овим сајтовима

On 12. 4. 2020. at 13:28, PredragVId рече

Одлазак на Васкршњу Литургију уз дозволу за кретање на www.euprava.gov.rs

(Вест која се појавила на друштвеним мрежама и коју вам неизмењену у целости преносим.)

Upuststvo o popunjavanju za dozvolu!

1. Udjite u link koji vam je poslat!
( https://euprava.gov.rs/dozvolakretanja )
2.Kada ste usli na vrh stranice odaberete tip FIZICKO LICE!
3.Unesite svoje podatke u odredjena polja.
4.Pri dnu stranice gde vam pise “Razlog zbog koga je potrebno da vam se izda dozvola”-Klikni te OSTALO.
5.Kada ste kliknuli na OSTALO unesite opet sve potrebne podatke,a u polje gde vam pise OSTALO navedite sledece:Ime Hrama,Datum odlaska u Hram,Vreme odlaska I dolaska do Kuce.
6.Klikni te na kvadratic kako bih ste potvrdili da pristajete na obradu podataka o licnosti.
7.Popunite kvadratic NISAM ROBOT!
8.POSALJITE!

ЗА СВЕ НЕ ЈАСНОЋЕ ПОЗВАТИ АДМИНИСТРАТОРА УДРУЖЕЊА "СВЕТИ САВА Нови Сад"
Реља
061 304 8 308

U obrazloženju treba navesti:

Дозвола ми је потребна ради остварења уставног права на слободу вероисповести (учешће у богослужењу) које се према члану 202 Устава РС не може ограничити у ванредном стању, па се сходно томе Уредба о мерама за време ванредног стања не односи на богослужења, што је потврдила и Влада доношењем необавезујућег Закључка бр. 43/2020-13.

Браћо и сестре, ево како је и обећано. Попуните по упутствима и пошаљите. Одговор за 2 дана.

STANJESTVARI.COM

Предлажемо да електронским путем поднесете захтев за добијање дозволе за кретање из верских разлога...

Expand  

Поднео захтев,назвали ме и рекли да сам одбијен јер ти важи само за дозволу кретања за помоћ особама које немају права изласка из куће и ни за шта више...

Подели на овим сајтовима

Цитат

lojd

@Flojd

Expand  

Braco nemojte da se zezate sa tim upisom vas jakih vernika u registar,

sad kad pocne cipovanje od Septembra ovo-svetske vlasti imace vas u saci,

tako da oprezno sa tim spiskovima vernika,

sta cemo ako ostanemo bez vas, dzabe nam sve onda! :unbelieveble:

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

On 14. 4. 2020. at 9:05, stevan911 рече

Поднео захтев,назвали ме и рекли да сам одбијен јер ти важи само за дозволу кретања за помоћ особама које немају права изласка из куће и ни за шта више...

Expand  

Па и не треба ти бољи одговор.

Подели на овим сајтовима

On 13. 4. 2020. at 19:36, Flojd рече

Expand  

Патријарх Павле је стално понављао да будемо мудри као змије, а безазлени као голубови. Ово што причаш има логике. 

Ове пријаве ће остати у неким базама до краја времена. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Света Марија Египћанка, коју данас прослављамо, 40 година није видела ни цркву нити каквог свештеника. Она није ни помишљала на Свето Причешће све док јој није био послат свештеник Захарија који ју је причестио тек следеће године, опет призван к њој од стране анђела у египатску пустињу. Ово није мит. Знам, тешко је поверовати. Њена светост није нимало мања од многих других светих душа. Зашто вам све то пишем. Немојте погрешно да ме схватите као манијака, који по сваку цену жели да оде на Васкрс и који то од хришћана тражи. Стрпимо се, има који призива а то је Божија рука. Јел` свету Марију чекање ослабило или ју је ојачало. Стрпљењем побеђујте све замке вражије. Ништа зло временом није узрасло у њој. Узрасло је само семе божије: љубав. А све остало је временом изчезло. Повуцимо се и ми заједно с њом и недајмо да нас ова нова светска мантра обузме. А Бог неће да одоцни, напротив временом може и да ојача и да нас пролепша за царство небеско и за пример овоме свету, попут свете Марије Египатске пустињакиње. И сад бих написао у векове векова, и чекајте царство будућег века, али после горе реченог, не морам. Срећан вам празник.

Подели на овим сајтовима

Okey je sve, ali samo moram da recem,.... pominje se sv.Marija,.... pa posle desetina godina podviga u negostoljubivoj pustinji gde je jela i prasinu sa zemlje,.......ona se upravo duhovno pricescivala i nije imala potrebu i za 'obrednim' pricescem,.....ali se ipak i pricestila Telom i Krvlju i to na kraju zivota i to tako sto je ipak andjeo doveo avu Zosima u pustinju da je pricesti.

Tako da, kao ocemo duhovno pricescivanje sada kada ne moze u crkvi, .... a kada se dodje u normal, e, onda cemo se pricescivati na svakoj liturgiji,.... duhovno pricesce, pa neka stoji sa strane, mozda nam zatreba ponovo nekada,.... tesko to da ce da ide, ne moz i jare i pare,....:stadaradim:... (malo sam iskarikiro, ali tako deluje po nekim extremnim misljenjima)

Подели на овим сајтовима

Захтев за дозволу кретања у сврху присуствовања Светим Литургијама можете преузети на овој страници.

ZIVIMZASRBIJU.COM

МИНИСТАРСТВУ УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА Полицијска управа_______________ Маил адреса: info@mup.gov.rs  ...

Законску регулативу која образлаже Захтев, која ме је лично јако привукла, пренећу вам у целости. С обзиром да Република Србија тренутно нема министарство вера (има само Управу), ми као верници, нисмо у могућности да у влади равноправно партиципирамо, учествујемо, у доношењу било каквих закона који се тичу вере и у старту смо дисквалификовани да бранимо своја верска права и слободе. 1. месец смо спречени да присуствујемо Светим Литургијама и од верских права не можемо да остваримо ни једно. 0 права, увреда личног достојанства, повреда најсветијег црквеног обреда за Ускрс. И у ванредној ситуацији - много је.

Ево законски образложеног објашњења, које вам преносим у целости.

О б р а з л о ж е њ е :

Како је Наредбом о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Србије („Службени гласник РС“ број 34/2020, 39/2020, 40/2020, и 50/2020) забрањено кретање на јавним местима, без дозволе надлежног министарства, а имајући у  виду чињеницу да је чланом 202 став 3 Устава Републике Србије („СЛ. Гласник РС“ 98/2006) прописано да мере одступања у ванредном стању ни у ком случају нису дозвољене у погледу права зајемчених чланом 43 Устава Републике Србије, и имајући у виду да члан 43 Устава Републике Србије гарантује слободу мисли, савести, уверења и вероисповести и да је свако слободан да испољава своју веру или убеђење вероисповедања, обављањем верских обреда, похађањем верске службе или наставе, појединачно или у заједници с другима, као и да се по члану 43 став 4 Устава, ове слободе могу ограничити АЛИ НЕ УКИНУТИ, ВЕЋ САМО ОГРАНИЧИТИ и то САМО ЗАКОНОМ и само ако је то неопходно у демократском друштву, ради заштите живота и здравља људи, морала демократског друштва, слобода и права грађана зајемчених уставом, јавне безбедности и јавног реда или ради спречавања изазивања или подстицања верске, националне или расне мржње, молим да ми се омогући остваривање мог Уставом загарантованог права.

Законом о Црквама и верским заједницама („Сл. Гласник РС“36/2006) чланом 2 прописано је да се сваком у складу са Уставом јемчи право на слободу савести и вероисповести, а ставом 2 истог члана прописано је да слобода вероисповести обухвата између осталог и слободу да се у заједници са другима јавно или приватно, испољава веровање или верско уверење учествовањем у богослужењу и обављањем верских обреда, верском науком и наставом…  

Чланом 5 истог Закона прописана је слобода удруживања и јавног окупљања ради испољавања верских убеђења, у складу са Уставом и законом, као и то да грађани имају слободу приступања црквама и верским заједницама, у складу са Законом.

Чланом 131 Кривичног Законика („СЛ. Гласник РС“, бр 85/2005, 88/2002 – испр., 107/2005 – испр, 72/2009 111/2009, 121/2012, 104/2013, 108/2013, 108/2014, 94/2016 и 35/2019), прописано је кривично дело повреде слободе исповедања вере и вршења верских обреда.

Члан 131 Кривичног законика:

Став 1 – „Ко спречава или ограничава слободу веровања или исповедања вере казниче се новчаном казном или затвором до једне године“

Став 2 – „Казном из става 1. овог члана казниће се и ко спречава или омета вршеље верских обреда.“

Став 4 – „ Службено лице које учини дело из става 1 до 3. овог члана, казниће се затвором до три године.“

Поред члана 43 Устава Републике Србије и чланом 20 Устава прописано је да се људска и мањинска права, међу којима спадају и ова права која захтевамо да нам се њихово остваривање омогући, могу ограничити само АКО УСТАВ ТО ДОПУШТА И САМО ЗАКОНОМ.

Захтевам да ми се изда дозвола за право кретања, током ванредног стања а у време полицијског часа, као и дозвола за присуствовање литургијама и богослужењу, у цркви односно верском молитвеном дому. Сходно чињеници да није донет Закон о ограничењу овог права из члана 43 Устава Републике Србије,  сматрам да имам ово право захтевати, посебно из разлога што став 3 члана 43 гарантује да је свако слободан да испољава своју веру или убеђење вероисповедања, обављањем верских обреда, похађањем верске службе или наставе, појединачно или У ЗАЈЕДНИЦИ С ДРУГИМА.

Ово право тражи се само за наведену сврху, остваривање Уставног права.

Подели на овим сајтовима

On 14. 4. 2020. at 9:03, Лапис Лазули рече

Jel dobio neko tu potvrdu? 

Expand  

ne, sve molbe, a njih je bilo preko 3000 su odbijene...

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...