Вукашин Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 пре 7 минута, Zmaj Pisum рече Možemo se mi slagati ili neslagati, ali jeste poznato da liturgijska praksa nije tek tako pala s neba, već je pratio razvoj, od poslednje večere do danas (postoje pisani tragovi). Naravno da je to druga tema i da je Liturgika posebna, lepa, bar meni, veoma interesantna. P.S. Izvor ovog teksta je na dnu stranice. То ти и кажем. Важно је да је суштина иста. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 пре 11 минута, Предраг М рече нека је наздрвље и на спасење. Hvala takodje! Предраг М је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 У РСрпској је полицијски час од Петка поподне (мислим од 15 или 17) до Суботе 05 ујутро. Онда поново од Суботе, па цео Васкрс до понедељка ујутро. Дакле оставили су Велику Суботу и понедељак...."само" су Васкрс забранили...ма како да је то, ипак су гледали макар мало да на Велику Суботу и у понедељак народ мож' да оде. Ма шта мислили, и ту се види ипак неки обзир... Нису увређени као вакцинолог Кон и његов Шеф...а, вала, и свели су Србију и односе ка Србима ка комуњарске пословође та "теком" (=свеска) где се пишу "осмице" (=8 сатаи рада, надница). Прави шефови...изгрдите лепо као стоку ако не може да ти испере мозак и упрегне те ко стоку, нема зуцања... И оне гњиде из САНУ - нити су какви научници, нити их ко цитира у свету, само примају дебеле плате у комфору, па сад се одједаред оглашавају.... Занимљиво, све у фону Бошка Јакшића, све исти трубачи...куку и леле. Замисли ти, о'кле право манитијашима да они нешто траже...каква дрскост. ekdikos_apomahis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 пре 11 минута, Вукашин рече То је једно, али се не слажем са закључком текста: Али ово је дугачка тема, а посебно данас немам намеру да се бавим куцкањем на велико, само сам морао да поменем. Не слажем се са овим цитатом. Šta je pogrešno u zaključku, ili istorijski neutemeljeno, da je u početku liturgija više imala obedni karakter, a vremenom je to evoluiralo u obredni kako se povećavala hrišćanska zajednica? Zmaj Pisum је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 пре 9 минута, Ćiriličar рече У РСрпској је полицијски час од Петка поподне (мислим од 15 или 17) до Суботе 05 ујутро. Онда поново од Суботе, па цео Васкрс до понедељка ујутро. Дакле оставили су Велику Суботу и понедељак...."само" су Васкрс забранили...ма како да је то, ипак су гледали макар мало да на Велику Суботу и у понедељак народ мож' да оде. Ма шта мислили, и ту се види ипак неки обзир... Što jes jes, tačno je ostaju liturgije na veliku subotu i veliki ponedjeljak. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 Пре сат времена, Ćiriličar рече нека @sherri ми i meni je poslala ali meni je pre tebe ostavicu je neka pati! Ćiriličar and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 пре 1 минут, Драшко рече i meni je poslala ali meni je pre tebe ostavicu je neka pati! Zašto meni nije, kako to da protumačim?! Zmaj Pisum, Драшко and Давид је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 Na poziv i blagoslov sveštenika, na kraju i ja odoh na liturgiju. Pridržavajući se osnovnih mera zaštite. Sad kako bude. Samo kod mene je olakšavajuća okolnost što sam za pevnicom i što nema puno naroda "sa strane". draganzzz, fsa, Milica Bajic and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 пре 3 минута, Sanja Т. рече Na poziv i blagoslov sveštenika, na kraju i ja odoh na liturgiju. Pridržavajući se osnovnih mera zaštite. Sad kako bude. Samo kod mene je olakšavajuća okolnost što sam za pevnicom i što nema puno naroda "sa strane". Kako je bilo u samom hramu, verujem da je narod postovao distancu i vecinom su imali maske? Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 пре 3 минута, Sanja Т. рече Na poziv i blagoslov sveštenika, na kraju i ja odoh na liturgiju. Pridržavajući se osnovnih mera zaštite. Sad kako bude. Samo kod mene je olakšavajuća okolnost što sam za pevnicom i što nema puno naroda "sa strane". U kojoj si eparhiji? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 Ne otvarajte te poruke. Sasvim je moguće da je u pitanju zlonamerni softver. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Крушић Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 Ја све време идем на Литургију, од кад је кренуло ово све, из моје парохијске су ме свештеници у првим данима вратили, тамо више не идем... Нашао сам Цркву пуну верног народа и свештеника Слава Богу. За Васкрс ће бити исто, само ће бити отежано да се дође до Цркве. Србољуб+ and Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 2 Са вером у Бога За крст часни и слободу златну! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 Управо сада, draganzzz рече Kako je bilo, verujem da je narod postovao distancu i vecinom su imali maske? Distanca postoji, poneka maska (većina ne, na žalost) , isto tako neko celiva ikone, neko ne...ne rukuje se niko. Okrepljujuće jeste, ipak je to naš dom, ali ostaje ono pitanje u vazduhu- da li ...? draganzzz је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 пре 3 минута, Ivan Marković рече Ne otvarajte te poruke. Sasvim je moguće da je u pitanju zlonamerni softver. Vala, od kad mi neko žensko nije pisalo, ima da otvorim, pa nek' je i softver. Срђан Шијакињић, Zmaj Pisum, Pinocchio's Half Brother and 3 осталих је реаговао/ла на ово 1 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 пре 5 минута, Desiderius Erasmus рече U kojoj si eparhiji? Šumadijska Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука