Драшко Написано Април 15, 2020 Пријави Подели Написано Април 15, 2020 svima koji se svadju ovde na temu Broken, Предраг М, Слободан Грујић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 3 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 15, 2020 Пријави Подели Написано Април 15, 2020 пре 2 минута, Дејан рече Оби, вера јесте вера јер је ирационална. Dobro, nek` se i tako kaze. пре 4 минута, Дејан рече Зато што ће избори у свакој држави? Ne. To je prosto jos jedan dodatni pad savremenog coveka u nove ponore greha i obesmisljenosti. пре 5 минута, Дејан рече Значи ти, као вероучитељ, нам саветујеш да слушамо пензионисаног владику Атанасија, а не Патријарха? Opet lukavo pitanje. Kakve to veze ima sto je penzionisan? Blagodat ne ide u penziju. Dalje, slusati jednog ne znaci ne slusati drugog, tj. ne mora da znaci. A mi svakako slusamo i patrijarha, kao sto moze da se vidi iz trenutne situacije. Inace, i patrijarha slusamo kao jednog od jednakih po vlasti. U pravoslavnoj Crkvi vlast je sabor episkopa, a ne pojedinac. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тихон Написано Април 15, 2020 Пријави Подели Написано Април 15, 2020 Ако идете у цркву, џамију или синагогу за празнике, ево чега треба СТРОГО да се придржавате | Друштво | Novosti.rs WWW.NOVOSTI.RS Епидемиолог Предраг Кон је емисији "око" на РТС-у предложио шта верници треба да раде током предстојећих... Је ли ово деменција? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 15, 2020 Пријави Подели Написано Април 15, 2020 Pomerene su sutrasnje sluzbe i preksutrasnje Kod nas u 12 i sutra i prekosutra, koje su obicno bile u 17 i 15 h Предраг М је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 15, 2020 Пријави Подели Написано Април 15, 2020 obi-wan and Ćiriličar је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Април 15, 2020 Пријави Подели Написано Април 15, 2020 пре 12 минута, Тихон рече Ако идете у цркву, џамију или синагогу за празнике, ево чега треба СТРОГО да се придржавате | Друштво | Novosti.rs WWW.NOVOSTI.RS Епидемиолог Предраг Кон је емисији "око" на РТС-у предложио шта верници треба да раде током предстојећих... Је ли ово деменција? Mozda misli na period kad nije zabrana kretanja ? Слободан Грујић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aandrej Написано Април 15, 2020 Пријави Подели Написано Април 15, 2020 пре 16 минута, Тихон рече Ако идете у цркву, џамију или синагогу за празнике, ево чега треба СТРОГО да се придржавате | Друштво | Novosti.rs WWW.NOVOSTI.RS Епидемиолог Предраг Кон је емисији "око" на РТС-у предложио шта верници треба да раде током предстојећих... Је ли ово деменција? Imam na umu izraz sta je ovo ali necu da psujem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 15, 2020 Пријави Подели Написано Април 15, 2020 пре 33 минута, Aandrej рече IZDRŽITE JOŠ OVAJ VIKEND, NAZIRE SE KRAJ EPIDEMIJE! Brnabić saopštila ono što smo dugo čekali! Vidimo svetlo na KRAJU! Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Nacionalnom dnevniku na TV Pink i da se u Srbiji nazire kraj epidemije korona virusa i pozvala građane da izdrže vikend pred nama, nakon čega bi čak moglo doći i do popuštanja mera. Spremajte prase za 1 maj Imas li neki link za ovu vest? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aandrej Написано Април 15, 2020 Пријави Подели Написано Април 15, 2020 пре 2 минута, obi-wan рече Imas li neki link za ovu vest? IZDRŽITE JOŠ OVAJ VIKEND, NAZIRE SE KRAJ EPIDEMIJE! Brnabić saopštila ono što smo dugo čekali! Vidimo svetlo na KRAJU! WWW.KURIR.RS Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Nacionalnom dnevniku na TV Pink i da se u Srbiji nazire kraj epidemije korona virusa i pozvala građane da izdrže vikend pred nama, nakon čega bi čak... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Април 15, 2020 Пријави Подели Написано Април 15, 2020 пре 29 минута, Ромејац рече Ово си ти снимио или шта? На Лазареву суботу или у петак на Пређеосвећеној? Где? Видим пуно верника па се чудим Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 15, 2020 Пријави Подели Написано Април 15, 2020 пре 2 минута, Протомајстор рече Ово си ти снимио или шта? На Лазареву суботу или у петак на Пређеосвећеној? Где? Видим пуно верника па се чудим Нисам, нашао сам на нету. Можда Кипар. Протомајстор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 15, 2020 Пријави Подели Написано Април 15, 2020 пре 31 минута, obi-wan рече Opet lukavo pitanje. Kakve to veze ima sto je penzionisan? Blagodat ne ide u penziju. Dalje, slusati jednog ne znaci ne slusati drugog, tj. ne mora da znaci. A mi svakako slusamo i patrijarha, kao sto moze da se vidi iz trenutne situacije. Inace, i patrijarha slusamo kao jednog od jednakih po vlasti. U pravoslavnoj Crkvi vlast je sabor episkopa, a ne pojedinac. Аха, има ли онда хијерархије? Оно, имаш активног епископа Димитрија, па пензионисаног Атанасија, па Патријарха и све остале. Да слушам онога који ми најбоље чеше уши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Април 15, 2020 Пријави Подели Написано Април 15, 2020 пре 29 минута, Ромејац рече Нисам, нашао сам на нету. Можда Кипар. Да, сад сам испратио тај линк на фејсу, пише да је у петак послато од оца Венијамина из Кијева, ако сам успео да преведем. Учинило ми се да ми је познат тај свештеник, да је наш Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Април 15, 2020 Пријави Подели Написано Април 15, 2020 пре 21 часа, Тражитељ рече Ма нема потребе за повлачењем са форума. Сви смо нервозни, а свако за себе мисли да је само он нервозан и да само њега нервирају. Мене нервира провлачење стручњака кроз таблоиде и јавну поругу, јер се стављам у ту позицију да ако ме држава, или неко из државне власти кога не волим и за кога не гласам, позове да својом стручношћу помогнем, да тиме себе стављам на тапет, и то не тапет аргументоване критике, него тапет грубих прозивки пуних мржње. И што људи у свом кукању како ништа у држави није организовано, не виде да је проблем ако стварамо ситуацију да људи који могу нешто да организују, одбију да се тиме баве јер не желе да имају посла са будалама. Ово у последње време, да атеисти показују већу друштвену одговорност од верника, а лекарска удружења од појединаца из Синода, па то је за колективну бруку свих оних који су у Цркви а са тиме се не слажу. Шта је решење? Ја сам, на пример, добар зилотима и ревнитељима кад треба да набрајају колико се људи на попису изјаснило да припадају СПЦ јер увећавам тај број, а кад проговорим нешто што није никаква јерес, већ став који постоји у Цркви, да ме шиканирају да сам "протестант" и удаљују из Цркве? Зашто, јер ми разум не дозвољава да прихватим да респираторни вируси неким чудом могу да се пренесу преко исте чаше ако се та чаша пије у кафани, а не могу ако се дели негде другде? Да се правимо сви луди над чињеницом да вирус короне јесте ушао у црквене редове, међу свештенике, вероучитеље, монахе и владике, а да нико од њих није ишао на скијање у Италију нити јео шишмише по Вухану? И да прихватим да ми неко продаје причу да је ово данас горе од Диоклецијанових времена, горе од Тита, Хитлера или Турака, јер неко не капира шта је епидемија и верује да је Христос у згради или у чаши, а не у ближњем и да ће безумним понашањем испасти мученик за веру, а не брука за цркву? "Јер ми разум не дозвољава..." Твој здрав разум да окачиш мачку о реп. Свако ко тврди да се преко причешћа, дакле преко Бога живога, може добити вирус је јеретик, богохулник и безумник. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 15, 2020 Пријави Подели Написано Април 15, 2020 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука