Jump to content

Руска Црква ДЕЗИНФИКУЈЕ КАШИЧИЦУ после сваког причесника?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пре сат времена, Zoran Đurović рече

Ево га мој нови одговор Латиновићу. 

Dobar je tekst.

Brate mili i ja laik znam da pevamo: U grobu telesno, u adu s dusom kao Bog, u Raju sa razbojnikom, i na Prestolu bio si Hriste, sa Ocem i Duhom sve ispunjujuci...

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, ana čarnojević рече

Да ли Сајко мисли да меру забране кретања субота - понедељак држи и за Васкрс? 

Имате ли нека предвиђања, сазнања, антиципације, баба Зоркине кугле...? 

Ja sam sve blize da idem na neku partizansku varijantu za Vaskrs, gde bude sluzbe, pa ako ce da me 'vataju, neka 'vataju. Kaznu ne placam, mogu samo da mi daju stan i hranu na neko vreme : )

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, ana čarnojević рече

Да ли Сајко мисли да меру забране кретања субота - понедељак држи и за Васкрс? 

Имате ли нека предвиђања, сазнања, антиципације, баба Зоркине кугле...? 

Imam, ce da budne nesto ovako :

S.thumb.png.a28ea990a6bc7ff55587694e8135ee1f.png

I, gledas na TV nedeljnu Vaskrsnju liturgiju,.... preporucujem jedan Samsung 65 incha, 4K, 120hz osvezavanje i super dinamic cristal kvalitet slike,.... tako ce liturgija mnogo realnije da se prenese u nase domove, :stadaradim:...... (cena samo 150. iljada dinarcica, ali sta je to u odnosu na to koliko mozemo da dobijemo sa jednim ovakvim TV gledajuci lirurgiju tako da bi imali osecaj kao da smo na samoj liturgiji, :0205_whistling:....... a, i nikad se ne zna,.... mozda i na jesen dodje neki novi talas korone pa mozda i opet gledamo liturdjije na TV,..... tako da je ulaganje u ovaj extra TV,.....jeste ulaganje u buducnost,....:smeh2:)

Подели на овим сајтовима

16 minutes ago, Вукашин said:

Ja sam sve blize da idem na neku partizansku varijantu za Vaskrs, gde bude sluzbe, pa ako ce da me 'vataju, neka 'vataju. Kaznu ne placam, mogu samo da mi daju stan i hranu na neko vreme : )

добићеш и вакцину :)

Слава Богу на свему

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Вукашин рече

Mislim da nema potrebe za tim. Druga bi stvar bila da je samo hrišćanima zabranjeno okupljanje. Onda se ide u ilegalu. Ali, ovde je svima zabranjeno okupljanje, zbog epidemije (ne ulazim sad u opravdanost takve odluke).

Eno, i Rusi i (čini mi se) Grci su obustavili bogosluženja i pozvali vernike da njihove porodice budu kućne crkve.

Tako da ne posmatrajmo ovo kao nekakav progon jer ako je svima zabranjeno okupljanje, to se onda odnosi i na nas.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, mario beloti рече

Значи ускоро свако по вакцину, али тешко ће да ме нађу и у изолацији.

Da si ti živa i zdrava, ali, da nisu izmišljene vakcine, ovo što sada gledaš bi bilo maltene pa uobičajeno stanje.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

19 minutes ago, Bokisd said:

Imam, ce da budne nesto ovako :

S.thumb.png.a28ea990a6bc7ff55587694e8135ee1f.png

I, gledas na TV nedeljnu Vaskrsnju liturgiju,.... preporucujem jedan Samsung 65 incha, 4K, 120hz osvezavanje i super dinamic cristal kvalitet slike,.... tako ce liturgija mnogo realnije da se prenese u nase domove, :stadaradim:...... (cena samo 150. iljada dinarcica, ali sta je to u odnosu na to koliko mozemo da dobijemo sa jednim ovakvim TV gledajuci lirurgiju tako da bi imali osecaj kao da smo na samoj liturgiji, :0205_whistling:....... a, i nikad se ne zna,.... mozda i na jesen dodje neki novi talas korone pa mozda i opet gledamo liturdjije na TV,..... tako da je ulaganje u ovaj extra TV,.....jeste ulaganje u buducnost,....:smeh2:)

Можемо гледати само репризе, пошто ни свештеници/помоћници не могу до цркве. Једино могу служити у оним црквама где свештеници живе у порти цркве :(

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ђорђе Р рече

Можемо гледати само репризе, пошто ни свештеници/помоћници не могу до цркве. Једино могу служити у оним црквама где свештеници живе у порти цркве :(

A na Blagovesti, u utorak? 

Da sacekamo Sinod i da vidimo sta kazu...

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Вукашин said:

A na Blagovesti, u utorak? 

Da sacekamo Sinod i da vidimo sta kazu...

Неки и даље раде радним данима...

Шта очекивати од Синода. Закон се мора слушати, а Вучић је закон.

Верујем да ће се свака црква сналазити. Очекујем да суботња Литургија постане главна. 

Опет верујем да ће се негде људи тајно окупљати недељом, само неће звонити, да не привлаче пажњу...

Подели на овим сајтовима

Ташко ми из овога можемо изаћи ако се одрекнемо Христа, Цркве, Богослужења... Видимо и како пролазе државе које су то урадиле: Италија, Немачка... Вирус се шири и поред тога што се не служи Литургија :(

Подели на овим сајтовима

30 minutes ago, Вукашин said:

Мислиш да ће да нас трују нечим?

јок па и неће. Бил Гејтс је рекао да све треба позатварати и треба се направити милјарду вакцина:0222_shocked:. Ми смо на путу да све позатвармо уопште не знамо зашто, значи следеће је да те приморају да примиш вакцину. Одведу те на Сајам и рокну ти вакцину. Ако се буниш 150000 динара или 150 дана затвора :)

Слава Богу на свему

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Ђорђе Р рече

Ташко ми из овога можемо изаћи ако се одрекнемо Христа, Цркве, Богослужења

Toga smo se davno odrekli, pa opet postojimo i vaskrsavamo.

Ja zaista ne znam koji ljudi imaju problem sa postovanjem odluka države, nema okupljanj i tačka. Liturgija stati neće, uvek će je neko služiti i neko će se pričestiti.

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Desiderius Erasmus said:

Mislim da nema potrebe za tim. Druga bi stvar bila da je samo hrišćanima zabranjeno okupljanje. Onda se ide u ilegalu. Ali, ovde je svima zabranjeno okupljanje, zbog epidemije (ne ulazim sad u opravdanost takve odluke).

Многи ће добити мотком по леђима од поштеног света ком је пукао филм. И радосно ће примати ударце искрено верујући да страдају због Христа, а Христос ће им у онај дан рећи "Никад вас нисам знао, идите од мене ви који чините безакоње". Никад мање људи у Цркви, а оно наопако језгро међу њима још сматра да их нема довољно мало, па из Цркве изгоне и оне остале. Нека нам је Бог у помоћ, оволики гнев Срба на Цркву нисам скоро видео, и то из доброг разлога.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Zoran Đurović рече

Али док је живог Благоја Поквареног Пантелића, нема шансе. 

Свака птица своме....

1713230_18-12.jpg

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...