Jump to content

Крло и његове верске недоумице, има ли ко да му одговори?

Оцени ову тему

Иван Ц.

Препоручена порука

пре 43 минута, Ronald рече

Baci pogled na tekst i temu sto sam postavio, ali evo kopiracu je, mada koliko se sjecam i ti si pisao cini mi se u ovoj temi( jesi nasao sam, post je bii uglavnom socijalna dimenzija a ne striktno prehrambena):

Da ovo je bio brutalan tekst mačkovića. Ponekad žalim što ne može ovakih tekstova čitati više, ava ponekad izbaci nešto i ovako od mačkovića....ali mrka kapa.

Socijalna dimenzija posta, a ne nekakvo iznurivanje tijela, nego da onaj višak koji stvoriš skromnom ishranom podjeliš sa onima koji nemaju, to je stvarno okrepljujuće za pročitati. Dobro je pomenuo cijene mesa i ribe. Kilo žive mrsne piletine je 3.5 evra, a kilo posne svježe pastrmke 6 evra, ako je nekakv file može biti i 8-10 evra. Jesti skuplju pastrmku od jeftinije piletine..kako to može biti hrišćanski čin...ako de priča o postu.

Dodati i tome socijalni status modernih ljudi. U starini 90% ljudi je živjelo na ivici egzistencije...u tom elementu odvojiti od svojih usta i dati nekome ko je u još većoj nevolji, zaista je bio podvig. Dok danas u razvijenom svijetu pa i u pravoslavnom koji su za pojedine dijelove Afrike razvijeni...ljudi zarađuju relativno mnogo više. Veći bi bio podvig ako za posne dane odvojiš od svojih primanja i predaš ih onome kome treba nego što si pazio kakvu vrstu hrane uopše uzimaš. 

• Волим 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

@Avocado 

A ko ce sad jos i da cita i da uci nesto... a i valjda je jasno da su Krljo i njemu slicni u stvari sveznajuci, i da za njihovu "logiku" nema tajni... 0703_read

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, Bonsenjo рече

Po uticaju hrane na organizam se izmedju ostalog odlucivalo sta je posno, a sta ne. Jer ako bi mlijeko bilo posno, to su onda i sirevi, kajmak... Dok je med lako svarljiva i nemasna hrana. 

A pojedi sira ili kajmaka i popij casu vina... I odvede te djavo za zenama :smeh1:

Da, koliko sam upoznat, ovo je bio kriterijum, u kontekstu lako svarljive i nemasne i 'lake' hrane,..... jer cilj posta (osim primarnog duhovnog posta) jeste da malo zauzdamo telo od jake i masne i zacinjene i preukusne i preobilne hrane i jakih i obilnih alkoholnih pica :pivo: (moze post da bude po kontekstu i ako jedemo mrsnu hranu ali ne prejedamo se - malo ostanes gladan, ... ne mora uvek sit da se bidne 100%....:D)

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Bokisd рече

moze post da bude po kontekstu i ako jedemo mrsnu hranu ali ne prejedamo se - malo ostanes gladan, ... ne mora uvek sit da se bidne 100%....:D

A ovo je najteze ?

Подели на овим сајтовима

Да не мислите да је овакав начин вођења теме недостојан за форум који би требало да је узоран у... демонстрирању хришћанских врлина?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Тражитељ рече

Да не мислите да је овакав начин вођења теме недостојан за форум који би требало да је узоран у... демонстрирању хришћанских врлина?

Ова тема је опуштенија јер се бави једном готово трол темом... дакле, није озбиљна сама по себи. А Крле је познат као неко ко зна да често и те како удари по Цркви, а везе нема ни о основним стварима. Тако да ово гледај као на опуштену тему.

Наравно, без вређања према било коме.

Подели на овим сајтовима

Мислим да анимозитет према њему није због његових напада на Цркву (или на појединце у јерархији?) него због политичког става и ангажмана. Не знам колико према идеји опуштања по том питању треба бити опуштен, а колико ипак уздржан на реакцији, ја ипак бирам ово друго.

На страну то што о твитовима Небојше Крстића мислим вероватно исто што и већина на теми, оно питање ме је заиста замислило. На пример, да ме дете то пита, искрено би ме збунило. Штета што није постављено у неком мало мање опуштеном контексту.

Подели на овим сајтовима

Добро, свакако можеш да даш неки добар одговор на теми, и ако је тема опуштенија сама по себи :)

Наравно, није ово тема где ће да се вређа Крстић, то свакако није идеја мене  као постављача теме.

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Тражитељ рече

На страну то што о твитовима Небојше Крстића мислим вероватно исто што и већина на теми, оно питање ме је заиста замислило.

Да је он смислио ово питање, па и да му честитамо. Питање се врти одавно, ено по разним форумима још од пре десетак година, и није га смислио Крстић. Намера гдина Твитерашког злонамерника постављањем овог питања ономад када је ово твитнуо и јесте апсолутно усмерена против Цркве. Једино то, никаква потреба да заиста нешто паметно и пита.

Иначе, налог му је суспендован, опет.  https://twitter.com/Krle22

On 12.4.2018. at 22:35, Милан Ракић рече

"Med je posan!" zaključi životinjski insekat Krele-Kvaka222

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, АлександраВ рече

Да је он смислио ово питање, па и да му честитамо.

Honey is an animal product like milk and eggs are. As we all know, anything with milk or eggs are not fasting foods. So if we abstain from milk and eggs because they are animal products as we abstain from meat. So can we eat honey while fasting? If we can, why can we have honey and not milk or eggs?
Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, АлександраВ рече

Да је он смислио ово питање, па и да му честитамо. Питање се врти одавно, ено по разним форумима још од пре десетак година, и није га смислио Крстић. Намера гдина Твитерашког злонамерника постављањем овог питања ономад када је ово твитнуо и јесте апсолутно усмерена против Цркве. Једино то, никаква потреба да заиста нешто паметно и пита.

Иначе, налог му је суспендован, опет.  https://twitter.com/Krle22

Ја сам морао да прокоментаришем, јер не желим да стварним непријатељима стварне Цркве дајем повод да ме прозивају за својеврсну недоследност у вери коју пропагирам и да при том буду у праву. Нити је Крстић толико битан фактор да има себи посвећену пљувачку тему, нити је потребно да се администрација на тај начин офира и улази у евентуални твитерашко-форумски рат прозивкама са јавним личностима. То је моје мишљење и мој мучни утисак са ове теме и није упућен никоме лично, али учинио бих грех и према себи и према свима овде ако бих прочитао тему, а не бих поделио свој утисак само зато што процењујем да се не слаже са већинским.

Подели на овим сајтовима

Tviter je klozetska šolja gde ljudi prosipaju svoj čemer i frustracije, hejt platforma...ima značaj koliko i javni wc gde svaki klošar može da uđe sporadi sebe, jelte, da ne kažem nešto drugo.

E to je ova nedoumica med vs. mleko.

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, АлександраВ рече

А питање је оно као - у овом производу можете пронаћи трагове јаја, млека, кикирикија и чегагодвећ.... ууу, па да ли је посно? :unbelieveble:

Gluten free? :)

o. Ivane... koliko shvatam oko te klope tiče, samo krv se ne jede jel tako?

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...