Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

WWW.SLOBODNAEVROPA.ORG

Kompanije Pfizer/BioNTech saopštile su 20. septembra da je njihova vakcina protiv korona virusa izazvala snažan imunološki odgovor kod dece od pet do 11 godina, i da planiraju da zatraže...

1632145439802.thumb.png.d1ab6a0e6459145997ae44bcc137b35f.png

WWW.THEGUARDIAN.COM

US researchers say teenagers are more likely to get vaccine-related myocarditis than end up in hospital with Covid

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Tumaralo. рече

Australijska policija otvara lobanje zarad zdravlja!

Ovo podržavaju priglupi leminzi.

Ehej! @Tumaralo.

Nista nisi reko za ovo sto sam te provalio da lazes ljude po forumu?

Jel znas da je ovo otprilike, manje vise, trideseta tvoja objava koju sam ti razotkrio kao tesku budalastinu? Nista ne pricas... Nesto si umuknuo na ovu temu razbijene lobanje, a? ;) 

Pozurio si brze bolje da zatrpavas temu novim lazima i glupostima. Biraj... koji od prethodna tri posta oces da ti istrazim i da te po trideset prvi put razoblicim kao lazvocinu, a? :)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Милошшш рече

Хемијски састав маске, хвала професоре и колега:

https://www.facebook.com/pravonaizborRS/videos/291538115727723

Tebi kao nekome ko radi u apoteci nije nista "zasmrdelo" kad je "profa" izvadio jednkratnu masku iz dzepa i kaze da je "drzi mesec dana" :D

Cisto da ti kazem. Moja deca imaju ispod 10 godina i znaju sta znaci rec "jednokratno" :D 

A cekaj, ti si tek sad saznao da se maske prave od polimera? Radis u apoteci i mislio si da se hirurske maske prave od tkanine i pamuka?!

Ouuukeejjjj... dobardecko

Odlsusao sam ceo klip. Lik je opasna dileja, stvari koje izgovara su apslutne glupsoti i to kazem s punim pravom IAKO nisam naucnik a on satro jeste. Ako zelis mogu da ti ukazem konrketno na stvari koje je slagao ili izmanipulsiao a koje si mogao i sam da istrazis i jos strasnije koje si morao sam da znas ako zaista radis u apoteci kao sto kazes...

Zao mi je sto ovo mozes da vidis a strah me je jer bi to morao da vidis prvi...

Подели на овим сајтовима

Овај догађај је од летос. Уђем у кола на паркингу да кренем ка кући, отворим прозор због врућине и у том тренутку чујем нека жена пролази и прича на телефон. Не бих се обазирао на њен разговор али интонација, њен повишен глас ми је скренуо пажњу. Из тих њених пар речи сам закључио да ради као здравствени радник на давању вакцина против ковида19, да у периоду када је почела вакцинација да су сви долазили добровољно и да тензије није било, али касније су почели да долазе на вакцинацију људи који су били на неки начин присиљени да се вакцинишу и да им ништа не сме рећи јер су љути. Вакцинише их и то је то, без било каквог сувишног разговора осим оног у складу са професијом. Ко их је присиљавао не знам, није поменула. Та мени непозната жена је отишла даље својим путем али сам из тих њених пар реченица закључио да страх од вакцинације међу људима постоји. И те како.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Плаво Небо рече

Та мени непозната жена је отишла даље својим путем али сам из тих њених пар реченица закључио да страх од вакцинације међу људима постоји. И те како.

Tek tad si to skontao? :D 

Vidis bre da su se svi avaksi usrali i od korone i od maski i od virusa... pa jedan pogled na ovu temi ti je i vise nego dovoljan :D 

Подели на овим сајтовима

@sampaganini92 Oвaj виц о хришћанима илуструје шта сам хтео да кажем.

I was walking across a bridge one day, and I saw a man standing on the edge, about to jump. I ran over and said: "Stop. Don't do it."

"Why shouldn't I?" he asked.

"Well, there's so much to live for!"

"Like what?"

"Are you religious?"

He said: "Yes."

I said: "Me too. Are you Christian or Buddhist?"

"Christian."

"Me too. Are you Catholic or Protestant?"

"Protestant."

"Me too. Are you Episcopalian or Baptist?"

"Baptist."

"Wow. Me too. Are you Baptist Church of God or Baptist Church of the Lord?"

"Baptist Church of God."

"Me too. Are you original Baptist Church of God, or are you Reformed Baptist Church of God?"

"Reformed Baptist Church of God."

"Me too. Are you Reformed Baptist Church of God, Reformation of 1879, or Reformed Baptist Church of God, Reformation of 1915?"

He said: "Reformed Baptist Church of God, Reformation of 1915."

I said: "Die, heretic scum," and pushed him off.

Додуше имамо и редовне туче монаха на Христовом гробу...

Подели на овим сајтовима

"Kada bi dan za danom, svakog dana, po jedan autobus pun putnika, na istom putu, na istoj krivini sletao u provaliju i kada bi svaki dan tako ginulo po 35 - 40 putnika, bila bi to prvorazredna senzacija, digla bi se kuka i motika da se to već jednom spreči i da prestanu da ginu toliki ljudi. Kad dan za danom toliko umre od kovida - niko se ne uzbuđuje, a svako nastojanje da se to spreči (a može da se spreči zajedničkim naporom svih nas) se dočekuje na nož." https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1439705663065127&id=100010771212900

Umesto toga digla se antivakserska kuka i motika da autobus bude još puniji

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Avocado рече

Pa zato što to nije uopšte dokaz niti argument... ni unutrašnji, ni spoljašnji... ima istu dokaznu vrednost, tj. nema nikakvu dokaznu vrednost, kao što bi na sudjenju imao argument: "da je okrivljeni nevin, ne bi tužilaštvo podnosilo optužnicu"...

Prosto, ne možeš da kao dokaz ponudiš nešto što kao aksiom uzima ono što želiš da dokazuješ. Ne možeš zaključak da ponudiš kao dokaz za taj isti zaključak... jer se onda vrtiš u krug...

Ako želiš da dokažeš da je neko kriv (da je optužnica tačna), ne možeš to da radiš time što kao aksiom uzimaš da je kriv svako ko je okrivljen (da je svaka optužnica tačna)... sa takvim aksiomom suđenje postaje izlišno... nema nikakvu svrhu... i svakako ne može da promeni mišljenje nekom ko smatra da je okrivljeni nevin...

Ako kao aksiom uzmeš da Sveti Duh ne bi dozvolio greške u Bibliji, onda je izlišna bilo kakva dalja rasprava o tome... i onda to nije i ne može da bude dokaz za nešto, nego zaključak koji si već uzeo kao tačan pre upuštanja u bilo kakvo dokazivanje... što (da opet ne bude nesporazuma) svakako imaš pravo da veruješ i niko ne može da ti uskrati to pravo... ali je u pitanju nešto u šta veruješ, a ne nešto do čega si došao na osnovu argumenata ili dokaza... i stoga ne može dalje da se koristi kao validan argument ili dokaz...

Cekaj, ja nisam razumeo da pricamo o tome da li bi Sveti Duh dozvolio greske u Bibliji, nego da crkva saborno i u Svetom Duhu ispituje razna pitanja i probleme u crkvi, to je ono iz Dela Apostolskih na prvom saboru apostolskom u Jerusalimu kada je receno kako su radili i odlucivali o verskim pitanjima.....Jer nađe za dobro Duh Sveti i mi..... znaci jeste Duh Sveti prisutan, ali to ne znaci da se nivelise sloboda i razum i prosudjivanje, vise je to sinergija ili nesto kao medjusobno delovanje. Mislim da je na to mislio Sampa, saborno delovanje u Duhu Svetome.

E, sad, u tom kontekstu sinergije, zasto ne bi imao odredjenu tezinu, jer i tada su znali za sve te moguce probleme sa stilom i tekstom i gramatikom i ne gledajuci samo na to, bilo je i dodatna rasprava i da li je zaista to napisao Jovan tj. sta kaze predanje i crkva i naslednici i prejemnici apostolski i njihovi naslednici o autoru Otkrovenja, i prevladalo je misljenje vecine da je to zaista delo Jovana, pa se onda gledalo da li je Otkrovenje  teoloski i dogmatski saglasno sa verom, i kada je sve to proslo unutrasnju raspravu i kontrolu na kraju je priznato od cele crkve kao kanonska knjiga Pisma.

Razumes, kao neki istrazivacki naucni rad, verifikacija Otrkovenja je proslo mnoge faze dokazivanja i opovrgavanja svoje autenticnosti i na kraju je proslo proveru. I ako je ipak to unutrasnja stvar, zar nema i neku odredjenu validnost prema spolja jer je proslo sve te faze provere i na kraju je proslo. Narocito sto su svetitelji i crkva bili hriscanski savesni u tom poslu provere, kao neki potvrdjeni autoriteti sigurno ne bi prihvatili Otkrovenje da je bilo sta i najmanje bilo sumnjivo u vezi njega. I zasto to onda ne bi imalo odredjenu vrednosnu argumentaciju ne samo u crkvi, nego i drugima.

Na to sam mislio.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, mirko1929 рече

Па што би се свети Августин либио и плашио било чега кад је он био тај који је дефинисао шта је правоверно? То је све (те расправе и одговори) било пре него што је Римско царство постало хришћанско. Не знам откуда ти то да није било погубљења. Није постојала инквизиција као засебна институција, али погубљења је свакако било.

Joj, daleko je to od toga da je on definisao sta je pravoverno, jer je sistem takav da cak i ako je neki pojedinac veliki svetitelj i talentovan teolog i veliki autoritet, kao sto je nesumljivo to bio i sv.Avgustin, ali pojedinac nikada nije bio merilo vere u crkvi, nego zajednica i sabori, kao sto ima ono jos u SZ,..... Ne pomiči večne međe, koje su postavili Oci tvoji.... i ovaj stih su pominjali mnogi Sabori i svetitelji kao kljuc u utvrdjivanju i odbrani vere i jedinstva crkve.

Crkva kao institucija ne donosi i nije donosila sud o tome da li neko treba da bude pogubljen, da li je bilo pojedinacnih specificnih slucajeva, predpostavljam da jeste. I ne vazi se :0201wink:ono za inkviziiju i RC, to je njihova stvar, mi nismo bili sa njima i nismo ih priznavali.

пре 5 часа, mirko1929 рече

То је ускршње писмо светог Атанасије намењено његовој епархији. Није црквени сабор.

Pa da je nesto lokalnog karaktera ne bi crkva i sabori posebno odredili kanonski to sto je pisao sv.Atanasije o kanonskim knjigama Svetog Pisma, i nije samo on pisao, nego i mnogi drugi svetitelji i crkva je saglasno njihovim misljenjima odredila na kraju kanon Svetog Pisma. Procitaj tumacenje tog kanona od e.Nikodima Milasa i drugih tumaca,.... i samo ce ti se kasti....:D

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, mirko1929 рече

Заправо, историјски гледано, они су стварно мислили да је то добро што раде, да им Бог дарива победу над јеретицима (зато је и постао проблем кад су хришћани почели да губе од муслимана, поједини су чак мислили људи да се Бог гневи на хришћане због икона, а муслиманима дарива победу јер немају иконе).

Постоје ли, уопште, догмати Цркве и чему они служе?

Ако постоје, дакле, Црква је тиме поставила, тј. постављала у датом историјском контексту, границе према јеретичким учењима. И тако догмати и служе нама лично, као што су увијек служили у контексту историје, да се провјеравамо на њима и возглавимо у Цркви, не, као индивидуе, већ са Христом као главом Цркве. (Ако је Она заиста Његова.)

С друге стране, ако догмати не постоје, ко поставља те границе јереси? Ми сами? Али онда је ту сувишно не само учење Цркве, сувишна је сама Црква и Христос као Њена глава. Исповиједаћемо вјеру која је производ разума и нема никакве везе с Христом, већ само с "нашом главом", по којој ћемо тако и бити у некој од конфесија, гдје је Христос тек објекат вјере, а никад и глава Цркве. И Црква ће нам тако бити само метафора, за неко биће које уопште не познајемо.

Али, на страну то што сам рекао, одговори само на питање с почетка. Постоје ли догмати Цркве?

Подели на овим сајтовима

WWW.BITCHUTE.COM

In this shocking interview Professor Christian Peron, Vice-president of the European Advisory Group of Experts in Immunisation at the World Health Organisation, warns that all...

„Невакцинисани људи нису опасни; вакцинисани људи су опасни за друге. Сада је то доказано у Израелу - разговарам са многим тамошњим лекарима - они имају великих проблема, тешки случајеви у болницама се примећују међу вакцинисаним људима".
Израелски лекар Коби Хавив рекао је за „Канал 13“: "95% тешко болесних пацијената је вакцинисано". Потпуно вакцинисани људи чине 85-90% хоспитализованих. Отварамо све више одељења ЦОВИД -а. Ефикасност вакцина опада или нестаје."

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...