Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

RUMBLE.COM

"She is being directed by a lobbyist in Sidney who is being paid by Astra Zeneca and by Pfizer tens of millions of dollars to get these policies through to make sure the vaccine is pushed."

Ništa novo, onaj ko te plaća tog i slušaš.

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, mirko1929 рече

@sampaganini92 Oвaj виц о хришћанима илуструје шта сам хтео да кажем.

I was walking across a bridge one day, and I saw a man standing on the edge, about to jump. I ran over and said: "Stop. Don't do it."

"Why shouldn't I?" he asked.

"Well, there's so much to live for!"

"Like what?"

"Are you religious?"

He said: "Yes."

I said: "Me too. Are you Christian or Buddhist?"

"Christian."

"Me too. Are you Catholic or Protestant?"

"Protestant."

"Me too. Are you Episcopalian or Baptist?"

"Baptist."

"Wow. Me too. Are you Baptist Church of God or Baptist Church of the Lord?"

"Baptist Church of God."

"Me too. Are you original Baptist Church of God, or are you Reformed Baptist Church of God?"

"Reformed Baptist Church of God."

"Me too. Are you Reformed Baptist Church of God, Reformation of 1879, or Reformed Baptist Church of God, Reformation of 1915?"

He said: "Reformed Baptist Church of God, Reformation of 1915."

I said: "Die, heretic scum," and pushed him off.

Додуше имамо и редовне туче монаха на Христовом гробу...

Мени ово уопште није занимљиво јер има тако бедан одраз у реалности. Ниједан хришћанин кога ја знам нема ни овакав нити налик оваквом ставу. 

То да ли је неко православац, католик или протестант, будиста или џедај никако не утиче на мој искључив и негативан однос према њему. Што заузврат не значи да треба да имамо синкретистички однос и да је све то заправо исто. Па у једнога Бога верујем зар не? Што се просто не ујединимо сви и живимо срећно ever after?

Можда је теби свеједно. Мени није.

Подели на овим сајтовима

Mediji praktikuju uvek da navedu vakcinalni status ukoliko neko nije vakcinisan protiv COVID-a te građani sa punim pravom postavljaju pitanje zašto nije ovog puta naveden status poznatog glumca.

Bog da mu dušu prosti, baš sam ga gotivio.

WWW.RTS.RS

Српски позоришни, телевизијски и филмски глумац Ненад Ненадовић преминуо у 57. години, потврђено је Танјугу. Остаће упамћен по улогама у филму „Бошко Буха“, серијама...

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, slovoA рече

Постоје ли, уопште, догмати Цркве и чему они служе?

Ако постоје, дакле, Црква је тиме поставила, тј. постављала у датом историјском контексту, границе према јеретичким учењима. И тако догмати и служе нама лично, као што су увијек служили у контексту историје, да се провјеравамо на њима и возглавимо у Цркви, не, као индивидуе, већ са Христом као главом Цркве. (Ако је Она заиста Његова.)

С друге стране, ако догмати не постоје, ко поставља те границе јереси? Ми сами? Али онда је ту сувишно не само учење Цркве, сувишна је сама Црква и Христос као Њена глава. Исповиједаћемо вјеру која је производ разума и нема никакве везе с Христом, већ само с "нашом главом", по којој ћемо тако и бити у некој од конфесија, гдје је Христос тек објекат вјере, а никад и глава Цркве. И Црква ће нам тако бити само метафора, за неко биће које уопште не познајемо.

Али, на страну то што сам рекао, одговори само на питање с почетка. Постоје ли догмати Цркве?

Наравно да постоје догмати, то сам рекао Boksid-у, само ниси видео. Објаснио сам и њихову сврху. Него, да је баш тако јасно шта је истина, а шта лаж, не би било потребе да се спаљују књиге, и масовно станизују, прогоне и убијају људи, нити би било потребе да се ућуткавају они који виде да је цар го (нетрпељивост према непријатељима је неопходна за свакога ко жели да се одржи на власти, па и за хришћане). Оно што ја причам свакако се не односи на интерно (само)виђење хришћанства. А ситуација је таква, да је до релативно скоро важила смртна казна за апостасију, а сва конкурентна виђења света су давно била збрисана. Ниси пратио расправу. Расправа је почела тако што је sampaganini92 рекао да нису ни пре људи били глупи, а само ми сада паметни. Па сам ја онда хтео само да објасним да нису ни пре били глупи, то је истина, само ниси смео нека питања уопште да поставиш, и о неким темама уопште да разговараш. Наравно, постоје табуи и у данашњем време (како време пролази, свет све више и више клизи у неку „љуцкоправашку“ теократију), само што не може да ти се деси да те због њих спале на ломачи („само“ ћеш да останеш без посла и да постанеш друштвено проказан).

пре 48 минута, sampaganini92 рече

Мени ово уопште није занимљиво јер има тако бедан одраз у реалности. Ниједан хришћанин кога ја знам нема ни овакав нити налик оваквом ставу.

Добро, стварно не знам на којој планети ти живиш? Остале хришћане нећу овом приликом да коментаришем, али ти као да не знаш да су православни сами међу собом на крв и нож. И то за мали милион крајње небитних ствари, оне битне и да не помињем.

То да ли је неко православац, католик или протестант, будиста или џедај никако не утиче на мој искључив и негативан однос према њему. Што заузврат не значи да треба да имамо синкретистички однос и да је све то заправо исто. Па у једнога Бога верујем зар не? Што се просто не ујединимо сви и живимо срећно ever after?

Не значи да треба да заузмеш синкретистички став према другим религијама. За почетак то значи да треба да заузмеш толерантнији став према својим корелигионистима, православцима. Ако је неко у својој глави спаковао веру на начин који он може да свари, то не мора да буде исто као и начин на који си ти спаковао веру у своју главу. Јер свако вари различите ствари. А тек даље може да значи да твој однос према неправославнима не треба да буде заснован на претњама смрћу. Свакако, de facto, он то више ни не може да буде у данашње време, пошто хришћани немају више ту моћ. Али то значи да, сходно томе, не може више да се прети ауторитетом Цркве. Ако те неко упита неко незгодно питање, не можеш да му кажеш, ово је тако, јер је Црква тако одлучила и тачка! Мислим, наравно да можеш, али то нема никаквог значаја за некога, ко не прихвата твоје ауторитете. Ако хоћеш да буде нешто прихваћено као аргумент, мораш да објасниш зашто је нешто такво, баш као што јесте.

Можда је теби свеједно. Мени није.

Слажем се да није свеједно.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, cloudking рече

Ehej! @Tumaralo.

Nista nisi reko za ovo sto sam te provalio da lazes ljude po forumu?

Jel znas da je ovo otprilike, manje vise, trideseta tvoja objava koju sam ti razotkrio kao tesku budalastinu? Nista ne pricas... Nesto si umuknuo na ovu temu razbijene lobanje, a? ;) 

Pozurio si brze bolje da zatrpavas temu novim lazima i glupostima. Biraj... koji od prethodna tri posta oces da ti istrazim i da te po trideset prvi put razoblicim kao lazvocinu, a? :)

Ne vidim kako si onim random postom osporio išta što sam naveo. 

Nemoj da se vređaš ali, kao što se da primetiti, ignorišem 99% tvojih objava jer su gotovo uvek promašene a neretko i debilne. 

Inače sasvim je moguće da ja pogrešim, postavim nešto što je netačno itd. Za razliku od leminga, živ čovek greši. Lemingu nedostaje formalna kvalifikacija za razumnu diskusiju (nije čovek već je bezumni leming). 

Dobrodošao si da proveriš svaku moju objavu, samo napred, možda bude neke koristi od tebe. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Милошшш рече

Još jedna teška budaletina i manipulator.

Pravo ime mu je Christian Perrone i on nije "vice-president" kako ga u tekstu lažno predstavljaju, već BIVŠI potpresednik pomenute grupe. Dobro je poznat u antivakcinaškim i zaverenaškim krugovima, vatreni je zagovornik neproverenih ili štetnih terapija ( hlorokin, ivermektin ) itd., a zbog zaverenaških, štetnih i naučno neporkrepljenih stavova isključen je iz raznih francuskih medicinskih udruženja. https://fr.wikipedia.org/wiki/Christian_Perronne

Kao i svaki drugi antivakser tako se i ovaj debil služi lažima u pokušaju da potkrepi svoje sumanute tvrdnje. Nije tačno da je 95% teško bolesnih pacijenata u Izraelu vakcinisano. Podaci pokazuju da nevakcinisani u Izraelu ozbiljno oboljevaju od kovida 5,8 puta češće od vakcinisanih sa dve doze i 22,8 puta češće od vakcinisanih sa 3 doze.

Što se tiče novozaraženih u Izraelu stvari stoje ovako: 

Од 20 до 59 година:
  15% популације (невакцинисано) је одговорно за 85% активних сојева.
  .

Старије од 60 година
  8,5% популације (невакцинисано) је одговорно за 60% активних сојева.

• Не свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Милошшш рече
WWW.BITCHUTE.COM

In this shocking interview Professor Christian Peron, Vice-president of the European Advisory Group of Experts in Immunisation at the World Health Organisation, warns that all...

„Невакцинисани људи нису опасни; вакцинисани људи су опасни за друге. Сада је то доказано у Израелу - разговарам са многим тамошњим лекарима - они имају великих проблема, тешки случајеви у болницама се примећују међу вакцинисаним људима".
Израелски лекар Коби Хавив рекао је за „Канал 13“: "95% тешко болесних пацијената је вакцинисано". Потпуно вакцинисани људи чине 85-90% хоспитализованих. Отварамо све више одељења ЦОВИД -а. Ефикасност вакцина опада или нестаје."

Proveravaš li ti išta pre nego što postaviš na forum?

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, fsa рече

Još jedna teška budaletina i manipulator.

Pravo ime mu je Christian Perrone i on nije "vice-president" kako ga u tekstu lažno predstavljaju, već BIVŠI potpresednik pomenute grupe. Dobro je poznat u antivakcinaškim i zaverenaškim krugovima, vatreni je zagovornik neproverenih ili štetnih terapija ( hlorokin, ivermektin ) itd., a zbog zaverenaških, štetnih i naučno neporkrepljenih stavova isključen je iz raznih francuskih medicinskih udruženja. https://fr.wikipedia.org/wiki/Christian_Perronne

Kao i svaki drugi antivakser tako se i ovaj debil služi lažima u pokušaju da potkrepi svoje sumanute tvrdnje. Nije tačno da je 95% teško bolesnih pacijenata u Izraelu vakcinisano. Podaci pokazuju da nevakcinisani u Izraelu ozbiljno oboljevaju od kovida 5,8 puta češće od vakcinisanih sa dve doze i 22,8 puta češće od vakcinisanih sa 3 doze.

Što se tiče novozaraženih u Izraelu stvari stoje ovako: 

Од 20 до 59 година:
  15% популације (невакцинисано) је одговорно за 85% активних сојева.
  .

Старије од 60 година
  8,5% популације (невакцинисано) је одговорно за 60% активних сојева.

Слика може припадати 1 особа

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Милошшш рече
WWW.BITCHUTE.COM

In this shocking interview Professor Christian Peron, Vice-president of the European Advisory Group of Experts in Immunisation at the World Health Organisation, warns that all...

„Невакцинисани људи нису опасни; вакцинисани људи су опасни за друге. Сада је то доказано у Израелу - разговарам са многим тамошњим лекарима - они имају великих проблема, тешки случајеви у болницама се примећују међу вакцинисаним људима".
Израелски лекар Коби Хавив рекао је за „Канал 13“: "95% тешко болесних пацијената је вакцинисано". Потпуно вакцинисани људи чине 85-90% хоспитализованих. Отварамо све више одељења ЦОВИД -а. Ефикасност вакцина опада или нестаје."

Ovo je pametnima vec objasnjeno, jedno desetak puta do sada.

Ko je glup nek se  i dalje pali na brojeve koje ne razume.

Idemo dalje:

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Tumaralo. рече

Ne vidim kako si onim random postom osporio išta što sam naveo. 

Objasnicu. Ti si rekao da su nekom liku policajci razbili glavu, a TAJ ISTI LIK je napisao da to nije tacno. Ako mene pitas ovo prilicno jednostavno za razumevanje ;)

Nemoj da se vređaš ali, kao što se da primetiti, ignorišem 99% tvojih objava jer su gotovo uvek promašene a neretko i debilne. 

Razumljivo, s obzirom da tebe pominjem samo kad resim da proverim stvari koje objavljujes koje se u 100% slucajeva (ni jednom se nije desilo da promasim) ispostavi da prenosis lazne vesti... bilo da to radis namerno ili da ne umes ni sam da filtriras pa i sam zaista verujes  u sve te budalastine... nebitno.

A kad pokazem da si lagao, ti samo ignorises  i nastavis sa svojom propagandom. To je zlonamerno ponasalje. Nisi zainteresovan za istinu vec si samo zainteresovan za ispunjenje svojih propagandnih obaveza.

Osvrni se makar jednom na to sto te provaljeujem da lazes. kazi da nisam  u pravu, pa ponudi neki bolji dokaz il tako nesto... ovako je besmisleno, ti samo punis forum glupostima a ja (i ne samo ja) ti iznova i iznova pokazujemo koliko veze nemas  o cemu pises...

Inače sasvim je moguće da ja pogrešim, postavim nešto što je netačno itd. Za razliku od leminga, živ čovek greši. Lemingu nedostaje formalna kvalifikacija za razumnu diskusiju (nije čovek već je bezumni leming). 

I dalje cekamo da objavis MAKAR JEDNU istinitu stvar ;)

Kako uopste mislis da ti iko poveruje  u te gluposti ako non stop lazes?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...