Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 8 минута, Justin Waters рече

Ето маркантан примјер како ваш мозак функционише. Да вас човјек врати уназад кроз вријеме и пусти да живите када је харала куга, готово сигурно би се бунили на све предложене мјере које би се тад издали ради сузбијања. Џаба вам било што би сте свједочили да би људи падали као крушке око вас. Јер ако сте слијепи и глуви за патње људи данас који умиру у мукама од корона вируа, исто би се понашали и у средњем вијеку. 

Куга и дан данас постоји запамти ово, иста она која је усмртила пола европског континента у средњем вијеку, али данас нема толику смртност јер је медицина узнапредовала и лијекови за њено сузбијање већ одавно постоје и користе се широм меридијана, и хигијенски услови зивљења су се драстично поправили од средњег вијека, тако да данас од куге умире релативно мали број људи у сиромашним земљама који немају приступ савременој медицини и лијековима и пијаћој води. 

Када би ми данас одбијали сва медицинска достигнућа и када би смо одбијали да живимо у чистој околини и пијемо пречишћену воду имали би смо повремено пандемије куге која би односила доста живота, а стално би смо имали људе који би од те куге умирали у мањем, али позамашном броју. Наравно све ово се узима здраво за готово, нико не доводи у питање антибиотике, и савремену медицину, нико не доводи у питање пијаћу воду која нам се даје кроз водовод, али ето само су вакцине у пм нешто страшно иако је око њих све мање више познато јер их користимо већ више од 200г.

Уопште не постоји разлика између оних који одбијају вакцине и оних који одбијају савремену медицину, одбијају било какав технолошки и научни прогрес због кога су услови живљења човјека драстично побољшани. Између они који су се плашили уведених првих возова, електричне енергије, намирница из новог свијета, данас 5Г мреже нема разлике у погледу мождане активности, једна те иста је одговорна за такво понашање. 

Погрешног си човека нашао за такве приче. Ја не говорим о одбацивању вакцина као таквих (а камо ли савремене науке и технологије), него о могућности државе да некога присилно шприца? Конташ разлику, не?

Подели на овим сајтовима

Sada su OIM u fazi manipulisanja onoga što leminzi imaju u svojim glodarskim lobanjama.

To ima za cilj da bez prevelikih potresa bude prihvaćena realnost života u digitalnom gulagu kineskog tipa.

RS.N1INFO.COM

Bojan Elek iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku kaže da Nacrt Zakona o policiji kao da je pao s neba. "Potrebno je menjati zakon, krajem avgusta Nacrt je izrađen i samo je okačen na sajt...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

Ne mislim... niti sam tako nešto napisao... uočavali su i neki prilično rani hrišćani... Dionisije Aleksandrijski na primer... mada je tekstualna analiza i kritika svakako napredovala od tada i to nije "infantilna pojava gordosti", naprotiv, infantilno je smatrati da u tom pogledu ništa nije napredovalo za 18 vekova...

Ako ti želiš da veruješ da se Duh Sveti bavio detaljnim lektorisanjem netačnih i kontradiktornih informacija u svetim spisima, onda je omanuo baš mnogo puta, a ne jedan dan... samo bojim se da većina modernih pravoslavnih teologa ne deli isto verovanje...

To je baš simpatičan način da svoj promašaj davanja bilo kakvog racionalnog objašnjenja okolnosti da pisci Jevanđelja po Jovanu i Otkrovenja imaju različito poznavanje grčkog jezika nekako predstaviš kao moj promašaj i nešto što meni promiče...

Да лепо си приметио, уочавали су и јаако рано то. Дакако није тешко уочити те разлике. Па ипак је уврштено у НЗ. Са разлогом.

Дух свети се бавио итекако кроз оне у којима је обитавао, уобличавањем онога што ми данас називамо Свето Писмо. 

О модерним теолозима заиста из најбољих намера не бих. Бар не онима на које ти мислиш, а има ту наравно и веома надарених особа. 

Само твоја верзија прихватљиве теологије је она која се уобличава ван литургијско-подвижничког живота Цркве, а заиста немам енергије за то.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Tumaralo. рече

Sada su OIM u fazi manipulisanja onoga što leminzi imaju u svojim glodarskim lobanjama.

To ima za cilj da bez prevelikih potresa bude prihvaćena realnost života u digitalnom gulagu kineskog tipa.

RS.N1INFO.COM

Bojan Elek iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku kaže da Nacrt Zakona o policiji kao da je pao s neba. "Potrebno je menjati zakon, krajem avgusta Nacrt je izrađen i samo je okačen na sajt...

Ima isti onaj cilj koji je imao i pre korone i koji će imati i posle - političari, tajne službe i policija žele da lakše prate i nadziru građane... to je užasno i protiv toga se svakako treba boriti... a fantastične teorije zavere tome ne pomažu... samo doprinose da neki ljudi ovu realnu opasnost stpaju u isti koš sa ostalim budalaštinama koje pišeš...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Tumaralo. рече

Pravdaš zločin.

Ti si Sonderkommando Lemmus.

On ti je glavni guru kulture smrti na ovom forumu, moler i ćumuraš su glavne vodonoše, a ideolog se nešto ućutao, ko bi znao zašto......

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, sampaganini92 рече

Да лепо си приметио, уочавали су и јаако рано то. Дакако није тешко уочити те разлике. Па ипак је уврштено у НЗ. Са разлогом.

Дух свети се бавио итекако кроз оне у којима је обитавао, уобличавањем онога што ми данас називамо Свето Писмо. 

О модерним теолозима заиста из најбољих намера не бих. Бар не онима на које ти мислиш, а има ту наравно и веома надарених особа. 

Само твоја верзија прихватљиве теологије је она која се уобличава ван литургијско-подвижничког живота Цркве, а заиста немам енергије за то.

Знаш ли како ти сад звучиш? Звучиш као да си рекао моја магија је магична јер је чаробна. Као да не знаш ич из историје цркве и хришћанства.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, mirko1929 рече

Погрешног си човека нашао за такве приче. Нико не говори о одбацивању вакцина као таквих (а камо ли савремене науке и технологије), него о могућности државе да некога присилно шприца? Конташ разлику, не?

Ne, on je veliki fan Kine i navijač zločinaca protiv čovečnosti.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bernard рече

On ti je glavni guru kulture smrti na ovom forumu, moler i ćumuraš su glavne vodonoše, a ideolog se nešto ućutao, ko bi znao zašto......

Jel te bar supruga shvata ozbiljno kad nešto napišeš ili je i ona digla ruke?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

Ima isti onaj cilj koji je imao i pre korone i koji će imati i posle - političari, tajne službe i policija žele da lakše prate i nadziru građane... to je užasno i protiv toga se svakako treba boriti... a fantastične teorije zavere tome ne pomažu... samo doprinose da neki ljudi ovu realnu opasnost stpaju u isti koš sa ostalim budalaštinama koje pišeš...

Neironično koristi termin "teorija zavere".

Dumb fuck.

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Tumaralo. рече

Sa 3G na 2G do 1G.

Džaba ti ako si negativan, kmete.

Uvodi se pravilo "2G"

Vlasti grada Beča odlučile da od 1.oktobra pooštre epidemiološke mere, i kao prva pokrajina u Austriji uvode takozvano "2G" pravilo, kojim pristup restoranima noću i velikim manifestacijama dobijaju samo vakcinisani i izlečeni od kovid-19. Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig je saopštio da se uvodi mera da pristup noćnoj gastronomiji ili manifestacijama sa više od 500 ljudi dobijaju od 1.oktobra samo osobe koje imaju dokaz o potpunoj imunizaciju protiv korone ili oni sa atestom lekara o preležanom kovid 19.

242388515_4375289545894057_4856856689768

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Tumaralo. рече

Mada, da je primila četvrtu dozu možda se ne bi zarazila.

Ne.

Zarazila bi se  i da je primila cetvrtu.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, mirko1929 рече

Знаш ли како ти сад звучиш? Звучиш као да си рекао моја магија је магична јер је чаробна. Као да не знаш ич из историје цркве и хришћанства.

Тако је брате мој, само ти ниси свестан колико је чаробна та моја магична магија. Да не кажем фантазија. Искрено ти кад кренеш да пишеш нешто, ја читам и пола испада на српски а пола на пијан сам мајко ал држим се чврсто за тастатуру.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Bernard рече

Teško njemu s ovakvim vernicima

WWW.DANAS.RS

Vakcinacija protiv kovida-19 je "čin je ljubavi", izjavio je danas papa Franja, pozivajući vernike da se vakcinišu.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, sampaganini92 рече

Ali to je samo "kružna logika"... ne objašnjava ništa... uvršteno je sa (nekim misterioznim) razlogom, jer da nema tog razloga ne bi bilo uvršteno... kao: to što je Pera rekao je tačno jer da nije tačno Pera to ne bi rekao... ne možeš da koristiš zaključak kao argument kojim dolaziš do zaključka...

пре 5 минута, sampaganini92 рече

Nemam ja uopšte neke svoje verzije prihvatljive i neprihvatljive teologije i ne znam odakle ti takva ideja... pomešao si me sa nekim... verovatno sa sobom...

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, fsa рече

ANTIVAKSERI KOJI PIJU „IVERMEKTIN“ ZAKAZALI PROTEST NA HIPODROMU

BEOGRAD, 21. septembar (Njuz) – Građani koji se protive vakcinaciji protiv epidemije korona virusa i izdavanju obaveznih kovid propusnica, a uzimaju lek “ivermektin“ zakazali su za naredni vikend masovni protest na Beogradskom hipodromu. “Ivermektin“ je inače veterinarski lek kojim se leče konji, a za koji mnogi antivakseri tvrde da uspešno sprečava i koronu.

– Pre nego sam odlučio da uzmem ovaj lek dobro sam se potkovao znanjem. Dosadilo mi je više da me svojim mišljenjima jašu kojekakvi virusolozi i imunolozi – kaže Petar Jovanović (45) iz Beograda.

On ističe da ne zna kako je došao na ideju da se protest antivaksera održi baš na Hipodromu, ali je sasvim siguran da “ivermektin“ ne izaziva nikava neželjena dejstva.

– Na ideju da se okupimo baš na hipodromu došli smo sasvim spontano, prosto nas je nešto privlačilo tamo. Mnogi predstavnici farmako mafije pokušali su da nas zauzdaju i upregnu u svoje interese, ali u tome nisu uspeli. Naša volja je neukrotiva – ističe Jovanović, dodajući da mu ne pada na pamet da nekome ide niz dlaku.

Jovanović poziva sve istomišljenike da u što većem broju u subotu dođu na Hipodrom i ponesu rezerve hrane i vode.

– Mi nemamo sredstava da okupljenima obezbedimo sendviče pa ih zato molimo da hranu i piće ponesu od kuće. Biće dovoljno da uz sebe imaju barem kocku šećera ili jabuku – savetuje Jovanović.
Na naše pitanje da li je kao organizator skupa spreman da ode u Ministarstvo zdravlja i ukrsti svoje argumente sa zagovornicima vakcincije, Jovanović je kratko odgovorio:
– Hoću, sve trčim!

:smeh1:

Autoru treba da se stisne ruka! Ismejah se ko konj... ovoliko "punova" u jednom srpskom tekstu odavno nisam video :))

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...