Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

"LOPOVI, SRAM VAS BILO" Rekli mu da uplati 6.000 za testiranje, kada je doneo uplatnicu - testova nije bilo!

"Evo, ljudi, kakva nam je vlast... Odem da se testiram na Covid-19 zbog putovanja u Austriju, kažu mi nadležni da idem da uplatim test po 6.000 za suprugu i mene. Kada sam uplatio, oni me vrate kući i kažu ne radimo više testiranja za zdrave, a pare neće da vrate". Ovim rečima započinje ispovest ozlojeđenog Milana Milosavljevića iz Kusiljeva, koji je morao da se testira na koronavirus, kako bi sa ženom mogao da otuputuje van granica naše zemlje.

Kako se navodi na Fejsbuk profilu pod imenom Danijela Daca, niko mu nije saopštio da testova nema, već su mu rekli da prvo mora da uplati 12.000 dinara, pa da dođe na testiranje.

Capture.PNG.f661f0991ac8dd3f53f6a54e8a2bd808.PNG

Tek onda je saznao surovu istinu da testova nema, a za povraćaj novca niko ni da čuje.

- Rekli su da će pare će da vam refundiraju u Zdravstvenom fondu. Kada sam otišao tamo, rekli su mi da nema ništa od povraćaja novca, a ne možete ni da se testirate - rekao je on.

Tada je, kako kaže, shvatio u kakvoj državi živi i nije se začudio imajuću u vidu ko je na čelu države.

Vlasti je, za kraj, uputio posebnu poruku.

- Kako vas, bre, nije sramota da pljačkate ovaj narod? Hvala Srbijo, hvala SNS - zaključio je Milosavljević.

https://direktno.rs/korona/285379/lopovi-sram-vas-bilo-rekli-mu-da-uplati-6000-za-testiranje-kada-je-doneo-uplatnicu---testova-nije-bilo.html

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Avocado рече

Zanimljiv tekst... mada nisi baš u pravu da je stavio jednakost... tj. smatra da je verovatnije da je prirodan ali da ni druga mogućnost nije isključena..

ovo ti je potpuno proizvoljno tumačenje... meni se čini da je vrlo dobro činjenično izjednačio mogućnost da je veštaki (laboratorijski) proizveden.

btw svima bi preporučio da odvoje vreme i pročitaju članak, ako vam "koincidencije" izbijanja zaraza i istraživanja laboratorija upravo na tim poljima, ako vam lokacije gde se zaraze izbijaju i lokacije laboratorija, ako vam fundamentalno pitanje "zašto to radite", ako vam upozorenja i na kraju zakonska zabrana tih istraživanja,... ne upale alarm... onda verujte da je sve samo od sebe (samo što postoji mala začkoljica: tezu da je nastao "sam od sebe" za sada nije moguće dokazati,...hmmm)

previše je slučajnosti i koincidencija

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, dragisa рече

ovo ti je potpuno proizvoljno tumačenje... meni se čini da je vrlo dobro činjenično izjednačio mogućnost da je veštaki (laboratorijski) proizveden.

"Let me be clear: this does NOT prove that CoV2 was synthesized in the laboratory. Yes, as we have seen above, from a technical standpoint, it would not be difficult for a modern virologist to create such a strain. But there is no direct evidence that anyone did this, and strange coincidences cannot pass for circumstantial evidence. On balance, the current chances against this are still higher than for the natural origins of CoV2. "

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Am I then saying this is what happened? Of course not, I do not claim to know what happened. Today, there is no evidence of this. For now, there is just a series of strange coincidences — for example, that the outbreak of the Yunnan coronavirus occurred thousands of kilometers from Yunnan in a wet market closest to the Wuhan Institute of Virology. Or maybe not at the wet market, as 3 of the first 4 patients had no ties to the market. Plus, there are coincidences in the structural features of the CoV2 genome, which resemble manipulations that virologists have repeatedly carried out in the lab. But coincidence is not proof.

Moreover, coincidences happen, and CoV2 could obviously have arisen naturally. It is not yet clear exactly how — for this, the bat and pangolin strains must have met in the same cell of some animal in Wuhan, since the outbreak occurred there (otherwise we would have seen other outbreaks along the path that animal would have taken to get to Wuhan). Given that bats were not sold in the Wuhan market, and generally hibernate at this time of the year, and that no other carriers of ancestral strains have yet been identified, the exact scenario of natural emergence remains a mystery.

On the opposite side of the balance, giving credence to the lab hypothesis, there are reports that in 2018, American experts were quite alarmed after their visit to the Wuhan Institute of Virology and conversation with Shi Zhengli. Their “lab tour” resulted in two diplomatic dispatches to Washington in which they noted a number of safety weaknesses

Цитат

I hope that you found this deep dive into the world of virology interesting and enjoyed the exploration of the lab-made CoV2 hypothesis. In my opinion, the data I have presented, taken together, do not allow us to reject this possibility.

Цитат

Moreover, even if CoV2 was indeed an unfortunate lab leak, the scientists themselves are not to blame, as they were working within the established international laws and guidelines on such research. Now, those who might be trying to cover up that leak, that’s a different story.

The opposite point is worth repeating too: the inverse hypothesis about the exclusively natural origin of the virus does not yet have strong evidence either. Until intermediate ancestors between RaTG13, pangolin-2019 and CoV2 are found, in whom we could trace the mosaic recombination that we observe in CoV2, the question of its origins remains open.

Подели на овим сајтовима

@dragisa

Ne razumem kako ovo što si citirao u poslednjoj poruci uopšte utiče na to da li je veća verovatnost hipoteze o prirodnom nastanku moje "potpuno proizvoljno tumačenje" ili nešto što je sam autor napisao u zaključku...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Много добар текст. Мало подужи, али вреди прочитати

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Avocado рече

Lupa ko Maksim po diviziji...

Zanimljivi fokusi, mene vise brien to sto su je maknuli sa svake platforme a tebe da li ona lupa ili ne...
Valjda samo ovi novinari koje ti volis treba da dele informacije i misljenja, i samo naucnici koje oni odobre.....

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, GeniusAtWork рече

Много добар текст. Мало подужи, али вреди прочитати

Svidja mi se ekonomska lekcija ovde:

Реч је о закону понуде и потражње. Ево, већ данашњи наслов из новина каже да имамо довољно тестова, али да сада немамо довољно људи да их тестирамо (смех). Имао сам једном давно излагање на ову тему где сам рекао да је можда најбољи начин да приволите људе да се вакцинишу ако им кажете: „Ево имамо вакцину, али бојимо се да је немамо довољно, и зато ће само првих двеста моћи да се вакцинише“ (смех). Опет је реч о људској природи. Врло је тешко оценити ствари које су невидљиве и које се не могу доживети. Људи који нису имали те болести, кажу, па зашто је нама то потребно, ја се осећам сасвим добро. Врло је тешко те ствари когнитивно појмити.

isto, ali bukvalno isto, moze da se kaze za ekonomske posledice korona virusa..
ljudi koji rade u drzavnoj biblioteci, primaju platu i sede kuci - ne brinu puno, ekonomija je u redu kazu.
A privatnik, metalostrugar koji nije dobio nijednu musteriju 2 meseca - njemu nije bas sve jedno.

Ismevanje ljudi za ekonomsku brigu, i konstatno ubedjivanje od strane naucnika i ostalih koji su dobro usidreni u univerzitetima i kojima su nevidljivi metalostrugari, pricaju - ok je ekonomija nema brige, bitnije je ovo.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Рапсоди рече

Једноставно речено  корона удара тамо где си најтањи (.... ) , али  лакше погађа старије и оне са већ неким здравственим проблемом. 

А опет није ми јасно...познајем неке људе  са озбиљнијим здравственим проблемима  који су изложенији ризику  и прилично неодговорни што се тиче маски и осталог  а хвала Богу нису запатили корону . 

Ima tu dosta faktora, covek je kompleksna masina. Evo dosta pisu i da krvna grupa ima veze kako ce da te pogodi, i to koje zdrastvene probleme imas. Kazu da najvise faktora rizika imaju gojazni \ dijabeticari.
Ovi ostali ne bas toliko.

Подели на овим сајтовима

@Avocado ceo tekst ukazuje na čudnovatost izbijanja epidemija i upravo takvih virusa (ili funkcija) na kojima laboratorije gotovo takmičarski rade.

to što on pred kraj teksta izjavljuje (posle navođenja svih koincidencija) je u toliko blagoj formi da je stvar kurtuazije. treba sagledati tekst u celini.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, dragisa рече

@Avocado ceo tekst ukazuje na čudnovatost izbijanja epidemija i upravo takvih virusa (ili funkcija) na kojima laboratorije gotovo takmičarski rade.

to što on pred kraj teksta izjavljuje (posle navođenja svih koincidencija) je u toliko blagoj formi da je stvar kurtuazije. treba sagledati tekst u celini.

On ne moze da ostavi u svojoj glavi prosto za bilo sta sto nije trenutni akademski mainstream, tako da slabije da ces da dobijes to sto trazis, jer su svi njegovi argumenti i gledista u sustini ad authority, to jest procita naucni mainstream i drzi se toga.

Malo je na klizavom ovako kad je nesto novo, ali bilo sta sto ce mainstream naucnici (mislim naravno na ljude koji predstavljaju nauku u medijima) da odbace i on ce odbacati.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, haveaniceday рече

On ne moze da ostavi u svojoj glavi prosto za bilo sta sto nije trenutni akademski mainstream, tako da slabije da ces da dobijes to sto trazis, jer su svi njegovi argumenti i gledista u sustini ad authority, to jest procita naucni mainstream i drzi se toga.

Malo je na klizavom ovako kad je nesto novo, ali bilo sta sto ce mainstream naucnici (mislim naravno na ljude koji predstavljaju nauku u medijima) da odbace i on ce odbacati.

Pa ili to ili da krene opskurnim putem davanja legitimiteta razniraznim jućub strucnjacima koji su singlehandedly "provalili" koronu bolje od celokupne "mainstream medicine". Kad krenes tim putem, karijera teoreticara zavera poput rapsodi i draska ti je zagarantovana...

@haveaniceday @Avocado @Рапсоди @dragisa

(Izvinite, mora vas tagujem ovako jer sam se zamerio dejanu kad sam kritikovao vucica i sad mi drzi poruke u proseku 5 dana na odobravanju)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

@cloudking Ја сам те ставио на одобравање, чисто да се зна, не зато што критикујеш рад Вучића или било кога, него зато што користиш погани речник на црквеном сајту, не поштујући Правилник ни домаћина.

А сад вратимо се на тему.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...