Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 1 минут, Иван Ц. рече

@cloudking Ја сам те ставио на одобравање, чисто да се зна, не зато што критикујеш рад Вучића или било кога, него зато што користиш погани речник на црквеном сајту, не поштујући Правилник ни домаћина.

А сад вратимо се на тему.

Bate, tvoja crkva tvoja pravila. Radi kako verujes da je ispravno.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, cloudking рече

Pa ili to ili da krene opskurnim putem davanja legitimiteta razniraznim jućub strucnjacima koji su singlehandedly "provalili" koronu bolje od celokupne "mainstream medicine". Kad krenes tim putem, karijera teoreticara zavera poput rapsodi i draska ti je zagarantovana...

@haveaniceday @Avocado @Рапсоди @dragisa

(Izvinite, mora vas tagujem ovako jer sam se zamerio dejanu kad sam kritikovao vucica i sad mi drzi poruke u proseku 5 dana na odobravanju)

Mislis da legitimitet ima samo nekog ko je intervjuisan u nekoj mainstream novini. Ti zapravo ne verujes u misljenje mainstream nauke, vec u misljenje mainstream liberalnog novinarstva. Koje se nekada (ali ne uvek) poklapa sa mainsteram naukom.

Problem je sto su mnogi jućub  strucnjaci zapravo "mainsteram medicina" koja za razliku od druge mainstream medicine nije dobila prostor u medijima. A ti si propustio da ih cujes, i ponasas se (i zivis u ubedjenju) da se 99.9 % naucnika slaze sa tobom i onim sto si cuo, a zapravo verujes u misljenje mainstream liberalnog novinarstva.

Problem je veliki sto svi ti mediji predstavljaju polu istine. Ne samo liberalni, vec i ovi konzervativni. Moz da bude i globalno zagrevanje tacno i u isto vreme deo skeptika da bude u pravu po x-y pitanju. Dve osobe sa dve razlicite naracije mogu da imaju tacne i netacne stvari u svojim naracijama.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, haveaniceday рече

Mislis da legitimitet ima samo nekog ko je intervjuisan u nekoj mainstream novini. Ti zapravo ne verujes u misljenje mainstream nauke, vec u misljenje mainstream liberalnog novinarstva. Koje se nekada (ali ne uvek) poklapa sa mainsteram naukom.

Problem je sto su mnogi jućub  strucnjaci zapravo "mainsteram medicina" koja za razliku od druge mainstream medicine nije dobila prostor u medijima. A ti si propustio da ih cujes, i ponasas se (i zivis u ubedjenju) da se 99.9 % naucnika slaze sa tobom i onim sto si cuo, a zapravo verujes u misljenje mainstream liberalnog novinarstva.

Problem je veliki sto svi ti mediji predstavljaju polu istine. Ne samo liberalni, vec i ovi konzervativni. Moz da bude i globalno zagrevanje tacno i u isto vreme deo skeptika da bude u pravu po x-y pitanju. Dve osobe sa dve razlicite naracije mogu da imaju tacne i netacne stvari u svojim naracijama.

Evo, upravo to...sve je zavera, sve se zataskava, naucnici se ucutkuju, mainstream nauka i mediji su u "planu".. Sledece sto ocekujem da cujem od tebe je da sve to placaju Bil Gejts i Soros :)

Ps. Znam, znam... To rade zbog klikova. A ti jićub naucnici to isto ne rade zbog prodavanja svojih publikacija i promocije (ludi li su da ne iskoriste masovnu histeriju koja obara gard racionalnosti) nego iz cistog altruzima? 

Ja stvatno ne znam po cemu se to razlikuje od situacije kad mainstream kaze "5g je bezbedan" a prof.dr. Magnus Gövnar iz Lajpciga na Rajni odgovorno tvrdi u svom jućub klipu da 5g kuva nas mozak i to sve slikajuci se ispred svojih brojnih (i realnih!) diploma...

Pa evo, i sad imas ne nekog anonimusa nego nobelovca koji tvrdi da je korona ljudski proizvod... Al, eno i njega "ubise" mainstream mediji tako da smo ostali uskraceni i za tu istinu.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, cloudking рече

Pa ili to ili da krene opskurnim putem davanja legitimiteta razniraznim jućub strucnjacima koji su singlehandedly "provalili" koronu bolje od celokupne "mainstream medicine". Kad krenes tim putem, karijera teoreticara zavera poput rapsodi i draska ti je zagarantovana...

@haveaniceday @Avocado @Рапсоди @dragisa

(Izvinite, mora vas tagujem ovako jer sam se zamerio dejanu kad sam kritikovao vucica i sad mi drzi poruke u proseku 5 dana na odobravanju)

Ти брате слатки начисто пролупао...

@Драшко  Помиње те клауд бој...каже да си теоретичар завере 12:smeha:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Nisam bre njega tagovao nego dragisu, sta me svadjas s forumasima?

Si sigurna da sam ja taj koji je prolupao? :)

Подели на овим сајтовима

@cloudking  uopšte nije stvar davanja legitimiteta bilo kome ili bilo kakvoj teoriji. pre svega niti ja niti avokado niti iko može pouzdano da zna šta je ustvari istina. dakle ukoliko je to tačno onda ako hoćeš da budeš objektivan u granicama svojih mogućnosti, moraš biti otvoren za različite mogućnosti. samo to i ništa više.

biološki mehanizmi koji nas teraju da se ponašamo slično krdu imaju svoje pozitivne strane ali imaju i negativne. napredak je gotovo uvek rezultat ispitivanja "out of the box". da li to znači da je svako razmišljanje koje je protivno mejnstrimu potencijalna istina, naravno da ne, ali jednostavno moramo biti otvoreni za postojanje mogućnosti da eventualno to jeste slučaj. u tom smislu okoštale rezone poput avokadovog koji apsolutno potiru svaku takvu mogućnost vidim kao prepreku zdravom razumu a ne davanje legitimiteta bilo kojoj "suprotnoj strani"

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Рапсоди рече

Haha pa jesi teoreticarka zavere Rapsodi :D
Ja se nekad zapitam sta ce ti neka misljenja koja imas koja totalno nemaju smisla posebno ona o cipovanju... imas mobilni telefon u dzepu ne mora niko da te cipuje da bi te pratio....

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, haveaniceday рече

Zanimljivi fokusi, mene vise brien to sto su je maknuli sa svake platforme a tebe da li ona lupa ili ne...
Valjda samo ovi novinari koje ti volis treba da dele informacije i misljenja, i samo naucnici koje oni odobre.....

Sad ne umeš da ispratiš konverzaciju ni kad se sastoji iz prilično jednostavnog pitanja i odgovora?  :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, haveaniceday рече

Haha pa jesi teoreticarka zavere Rapsodi :D
Ja se nekad zapitam sta ce ti neka misljenja koja imas koja totalno nemaju smisla posebno ona o cipovanju... imas mobilni telefon u dzepu ne mora niko da te cipuje da bi te pratio....

Ja sam skoro na fejsu pokazao ljudima da nas google maps prati svakodnevno od kad smo kupili prvi smart telefon.

Odes na google maps (na kompu) i kliknes na "your timeline" i tu samo odaberes godinu, mesec i dan i lepo vidis gde si sve isao. I ne samo gde si sve bio nego dal si iso peske ili kolima, koliko si dugo putovao, gde si stajao...

I onda dodju zaverolozi da propovedaju kako neko oce da nas cipuje da bi nas- pratio :D :D :D

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, dragisa рече

@cloudking  uopšte nije stvar davanja legitimiteta bilo kome ili bilo kakvoj teoriji. pre svega niti ja niti avokado niti iko može pouzdano da zna šta je ustvari istina. dakle ukoliko je to tačno onda ako hoćeš da budeš objektivan u granicama svojih mogućnosti, moraš biti otvoren za različite mogućnosti. samo to i ništa više.

biološki mehanizmi koji nas teraju da se ponašamo slično krdu imaju svoje pozitivne strane ali imaju i negativne. napredak je gotovo uvek rezultat ispitivanja "out of the box". da li to znači da je svako razmišljanje koje je protivno mejnstrimu potencijalna istina, naravno da ne, ali jednostavno moramo biti otvoreni za postojanje mogućnosti da eventualno to jeste slučaj. u tom smislu okoštale rezone poput avokadovog koji apsolutno potiru svaku takvu mogućnost vidim kao prepreku zdravom razumu a ne davanje legitimiteta bilo kojoj "suprotnoj strani"

Da li to znaci da ostavljas mogucnost da supermen zaista postoji? Iako postoji dobra verovatnoca da se radi o predmetu fikcije, ipak treba razmislajti out of the box i biti otvoren za sve mogucnosti?

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, haveaniceday рече

Konverzacija je ziva stvar, evoluira. ;)

Kad evoluira u deo u kojem ti znaš šta mene više brine iako to nisam napisao, to je odličan signal da se iz nje isključim i pustim te da nastaviš da razgovaraš sam sa svojim fantazijama...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Avocado рече

Kad evoluira u deo u kojem ti znaš šta mene više brine iako to nisam napisao, to je odličan signal da se iz nje isključim i pustim te da nastaviš da razgovaraš sam sa svojim fantazijama...

Meh, sto se ljutis, samo primecujem gde vam je fokus...meni je to jednostavno zanimljivo, da je nekim ljudima veci fokus na tome da li ona prica glupost iili istinu nego fokus da je jedan masovni medij resio da je cenzurise...

Meni je savrseno nebitno da li ona prica istinu ili gluposti, jer je dobrom delu ljudi onemoguceno da je cuje... meni je to bitnije.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, cloudking рече

Da li to znaci da ostavljas mogucnost da supermen zaista postoji? Iako postoji dobra verovatnoca da se radi o predmetu fikcije, ipak treba razmislajti out of the box i biti otvoren za sve mogucnosti?

a da li ti, u podužem članku o kojem se raspravlja, ostavljaš mogućnost da je virus laboratorijskog a ne prirodnog dizajna?

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...