Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 28 минута, obi-wan рече

Kad je neko daleko bolje izvezban da gleda i sagleda sve detalje u problematici svoje struke od nas, koji smo sasvim obicni citaoci, taj bez ikakve sumnje odlicno poznaje i sve nijanse datog problema, kao npr. ove koje ti sad navodis. Nadam se da ne mislis da je nekom ko se ceo zivot ozbiljno bavi virusima, em je i nobelovac, prosto promaklo da se seti ovakvih detalja.

A meni, kao obicnom posmatracu, to moze da znaci da su se npr. ti koji su nesto raduckali oko virusa fino potrudili da koriste metode i nacine koji ce da prikriju ociglednost te intervencije. Takodje, uoci jos jednu stvar: profesor govori o velikim i svuda prisutnim pritiscima koji se vrse na strucnjake da se o ovome uopste i ne prica kriticki. Takvih svedocanstava ima odasvud, koliko sam mogao da ispratim po mrezama, takodje i na nasim prostorima.

Sve u svemu, da podvucemo crtu: kad se nekom izjalovi vise uzastopnih pokusaja da nekim i negde lokalnim ratovima/sukobima i drugim slicnim nacinima pridobije dodatnu dominaciju i sta-vec-jos-`oce po svetu, kad se pokaze ociglednim da do skora unipolarni svet ubrzano ide ka multipolarnom, itd, itd..., i da se doskorasnjim suverenima svetske politike stvarno i konacno izmice tlo pod nogama, zasto mislis da neki od njih ne bi posegli i za bioloskim oruzjem? Zasto to izgleda toliko neverovatno? Centri i tezista moci i na istoku i na zapadu nesumnjivo gledaju da potkopaju one druge na svaki nacin, zasto ne bi i na ovaj?

Ne, nije ovo nikakva priprosta "teorija zavere", nego gledanje otvorenim ocima i na jednu i na drugu stranu. Licno nemam nista protiv, rado bih voleo da se ubedim da to sto sad mislim ipak nije tacno, ali sve sto sam do sad video u pogledu ovog virusa, kao i saznanja u pogledu onih proslih, govore mi da se iza navodne brige o ljudima krije golem politicki i covekomrzacki mulj.

DrKon je `nomad vristao da ce milion ljudi da pomre od "svinjskog" gripa, da mora da se sedi u zatvorenom, bla, bla, a onda na sahrani patrijarha Pavla preko 700.000 ljudi ide jedno do drugog i - nista se nije desilo. Tu-tu, bi-bip...

Ne, naravno da ne mislim da je virus izmisljotina, da ne postoji, da ga proizvodi 5G i slicne nebuloze, ali to ne znaci da cu da zmurim na ocigledne budalastine, zloupotrebe i muljanje na sve strane koje mozemo da vidimo ovih meseci unazad. Na primer, izmedju ostalog - razlupani Gejc, samopostavljeni novokomponovani "mesija", hvali Kinu kao odgovornu drzavu kad uzima da dodatno prati svoje gradjane pod vidom brige oko virusa?... Mislim, u redu je, stvarno...

Da budem iskren ne znam ništa o ovoj konkretnoj temi, ono što sam primetio je ideja "Nobelovac je nesto rekao mora da je u pravu", je vrlo opasna ideja.

Imali smo slučaj sa Miroljubom Petrovićem koji je "lečio" kancer uz pomoć ideja nobelovca i koji se oslanjao na njegovu teoriju. I to je ljudima bilo dovoljno da poveruju (nobelovac misli da je istina mora da je istina), ali ako se prokopa po internetu vidi se da to jeste bila hipoteza nobelovca međutim da je testirana i da se ispostavila kao netačna. Tako da nobelovci greše, naučinici takođe greše i to mnogo češće nego što mislimo.

Pogrešne "teorije" nastaju stalno, ali imamo prilično dobar metod da te pogrešne teorije opovrgnemo, tj da dobre teorije dokažemo.

PS. Naslov u kuriru od pre pola godine "NEMAČKI NOBELOVAC ZAPREPASTIO SVET! Rak se dobija od ove 2 namirnice i dao je savet šta TREBA da radimo i kako da se hranimo". Pišu o čoveku i njegovoj teoriji kao da je juče nastala, a čovek umro pre 50 godina.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, obi-wan рече

zasto mislis da neki od njih ne bi posegli i za bioloskim oruzjem? Zasto to izgleda toliko neverovatno? Centri i tezista moci i na istoku i na zapadu nesumnjivo gledaju da potkopaju one druge na svaki nacin, zasto ne bi i na ovaj?

Прво, гледамо вирус, те због одређеног знања о молекуларној биологији, генетици итд, о многим питањима можемо да судимо. Не знам шта је нобеловцу у глави, ал дефинитивно је многе ствари пропустио и без одговора на те ствари не можемо да не будемо скептични према његовим тврдњама. Теоријски свакако постоји нека мала могућност да светски зликовици имају тајну технологију за коју не само да нико не зна, него не може ни да је препозна, ал ваљда ти је јасно колико је то мало вероватно. При том, ти зликовци не би само имали тајну технологију, него тајну фундаменталну науку за коју нико не зна, а то је тек мало вероватно и граничи се с немогућим.

Друго, мени није проблем да поверујем да је планета пуна људи који би урадили свашта да могу и да знају како. Штавише, сигуран сам да у сваком тренутку гомила њих сањају о таквим стварима. Али конкретно, зар стварно мислиш да је вирус и то вирус овог типа (респираторни, који се екстремно брзо преноси, те релативно брзо мутира) сјајно биолошко оружје за светску доминацију? Можда за терористе којима је циљ да униште што више и не маре за себе, али онима који желе да преживе и владају светом, вирус је ужасно оружје. Чак и да су пре пуштања вируса направили вакцину, немају апсолутно никакву ганранцију да им вирус неће доакати догодине кад мутира. Вирус овог типа је најглупље биолошко оружје ако циљ владање светом. То је и Нобеловац сконто, те му је хипотеза да је вирус продукт експеримента са вакцином за хив, те да је побего из лаба. Јасно је да нико с два грама мозга ово не би пустио ако има неку стратегију. 

А ево шта је по мени далеко реалнија хипотеза, ако је вирус заиста из лаба. У питању је природан вирус. У његовом геному се јасно види еволутивна веза између тог и других коронавируса, за које знамо да су из природе. Вирус су изоловали из слепих мишева и однели у лабораторију у Вухану, да испитују. Неко се ту грешком заразио, отишо кући. Остало је историја. То би било конзистентно са тренутно доступним чињеницама.  

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

"Vlada Srbije: Trenutno na zalihama imamo više od 260.000 testova"

https://www.021.rs/story/Info/Srbija/247246/Vlada-Srbije-Trenutno-na-zalihama-imamo-vise-od-260000-testova.html

Vlada tvrdi rekorderi smo po testiranju na koronu, građani kažu u Nišu nema testova ni za one koji bi da plate

https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Vlada-tvrdi-rekorderi-smo-po-testiranju-na-koronu-gradjani-kazu-u-Nisu-nema-testova-ni-za-one-koji-bi-da-plate.sr.html

"Prema nezvaničnim informacijama, Klinički centar u Nišu dnevno ima na raspolaganju svega desetak PCR testova."

https://nova.rs/drustvo/nis-glavni-problem-u-suzbijanju-korone-mali-broj-testiranih/

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Juanito рече

Понекад ми се стварно чини да власт данас у свету држе монтипајтоновци...

Jedino gore od politicara koji ne radi nista je politicar koji radi nesto...

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, fsa рече

"Vlada Srbije: Trenutno na zalihama imamo više od 260.000 testova"

https://www.021.rs/story/Info/Srbija/247246/Vlada-Srbije-Trenutno-na-zalihama-imamo-vise-od-260000-testova.html

Vlada tvrdi rekorderi smo po testiranju na koronu, građani kažu u Nišu nema testova ni za one koji bi da plate

https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Vlada-tvrdi-rekorderi-smo-po-testiranju-na-koronu-gradjani-kazu-u-Nisu-nema-testova-ni-za-one-koji-bi-da-plate.sr.html

"Prema nezvaničnim informacijama, Klinički centar u Nišu dnevno ima na raspolaganju svega desetak PCR testova."

https://nova.rs/drustvo/nis-glavni-problem-u-suzbijanju-korone-mali-broj-testiranih/

Testiramo dosta, u top 50 drzava u broju testova na milion stanvonika.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, obi-wan рече

Kad je neko daleko bolje izvezban da gleda i sagleda sve detalje u problematici svoje struke od nas, koji smo sasvim obicni citaoci, taj bez ikakve sumnje odlicno poznaje i sve nijanse datog problema, kao npr. ove koje ti sad navodis. Nadam se da ne mislis da je nekom ko se ceo zivot ozbiljno bavi virusima, em je i nobelovac, prosto promaklo da se seti ovakvih detalja.

A meni, kao obicnom posmatracu, to moze da znaci da su se npr. ti koji su nesto raduckali oko virusa fino potrudili da koriste metode i nacine koji ce da prikriju ociglednost te intervencije. Takodje, uoci jos jednu stvar: profesor govori o velikim i svuda prisutnim pritiscima koji se vrse na strucnjake da se o ovome uopste i ne prica kriticki. Takvih svedocanstava ima odasvud, koliko sam mogao da ispratim po mrezama, takodje i na nasim prostorima.

Sve u svemu, da podvucemo crtu: kad se nekom izjalovi vise uzastopnih pokusaja da nekim i negde lokalnim ratovima/sukobima i drugim slicnim nacinima pridobije dodatnu dominaciju i sta-vec-jos-`oce po svetu, kad se pokaze ociglednim da do skora unipolarni svet ubrzano ide ka multipolarnom, itd, itd..., i da se doskorasnjim suverenima svetske politike stvarno i konacno izmice tlo pod nogama, zasto mislis da neki od njih ne bi posegli i za bioloskim oruzjem? Zasto to izgleda toliko neverovatno? Centri i tezista moci i na istoku i na zapadu nesumnjivo gledaju da potkopaju one druge na svaki nacin, zasto ne bi i na ovaj?

Ne, nije ovo nikakva priprosta "teorija zavere", nego gledanje otvorenim ocima i na jednu i na drugu stranu. Licno nemam nista protiv, rado bih voleo da se ubedim da to sto sad mislim ipak nije tacno, ali sve sto sam do sad video u pogledu ovog virusa, kao i saznanja u pogledu onih proslih, govore mi da se iza navodne brige o ljudima krije golem politicki i covekomrzacki mulj.

DrKon je `nomad vristao da ce milion ljudi da pomre od "svinjskog" gripa, da mora da se sedi u zatvorenom, bla, bla, a onda na sahrani patrijarha Pavla preko 700.000 ljudi ide jedno do drugog i - nista se nije desilo. Tu-tu, bi-bip...

Ne, naravno da ne mislim da je virus izmisljotina, da ne postoji, da ga proizvodi 5G i slicne nebuloze, ali to ne znaci da cu da zmurim na ocigledne budalastine, zloupotrebe i muljanje na sve strane koje mozemo da vidimo ovih meseci unazad. Na primer, izmedju ostalog - razlupani Gejc, samopostavljeni novokomponovani "mesija", hvali Kinu kao odgovornu drzavu kad uzima da dodatno prati svoje gradjane pod vidom brige oko virusa?... Mislim, u redu je, stvarno...

Obi, kada se pozoveš na neku stručnu osobu kao u ovom slučaju na ovog Francuza, to ti je lakonski odgovor. 

Znaš ono kad si mi pominjao onog Makedonca, nastojeći da mi prikažeš kako je korona virus nešto bezazleno, a na konto toga da je taj Makedonac tvrdio da SARS nije karantinska bolest, za razliku od Malarije koja jeste, i da su mjere koje vlada uvodi nepotrebne. Ja sam ti isto odgovorio, kao i Avokado ovdje, iako nisam virolog, niti Avokado genetičar, osnovnu stvar koju svako ko je iole pismen može da obrazloži. Malarija nije karantinska bolest jer se ne prenosi sa čovjeka na čovjeka. Karantinske bolesti su bolesti koje se prenose sa čovjeka na čovjeka, i to imaš recimo na linku američke zdravstvene službe gdje i SARS izlistan, a recimo malarija nije. Ja tog Makedonca nisam slušao, možda si ga ti bio pogrešno razumio, a možda je on lupio. 

Isto ti je kao i u ovom primjeru ovog Francuza. Tako da ti pozivanje na to da je on neki stručnjak ne pije vodu, jer i on se kao takav iz njemu nekgo razlogamože praviti blesav. 

Na kraju krajeva znaš i sam da ostavljam mogućnost da je ovaj virus genetski modifikovan, ali da bi nešto olako čovjek tvrdio trebaju sasvim jaki dokazi, a ovaj nastup tog Francuza nije što ti je Avokado dokazao .

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, fsa рече

@haveaniceday 

Kako da ne...

Brate imas sve podatke ovde.. odradili smo vise testova nego: Finska, Poljska, Turska, Slovacka, Rumunija, Holandija, Grcka, Bugarska, Francuska, Ukrajna, Brazil, Argentina, Meksiko, Japan...
itd.. imamo oko 40 000 testova uradjenih na milion gradjana....

WWW.WORLDOMETERS.INFO

Live statistics and coronavirus news tracking the number of confirmed cases, recovered patients, tests, and death toll due to...

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, haveaniceday рече

Brate imas sve podatke ovde.. odradili smo vise testova nego: Finska, Poljska, Turska, Slovacka, Rumunija, Holandija, Grcka, Bugarska, Francuska, Ukrajna, Brazil, Argentina, Meksiko, Japan...
itd.. imamo oko 40 000 testova uradjenih na milion gradjana....

WWW.WORLDOMETERS.INFO

Live statistics and coronavirus news tracking the number of confirmed cases, recovered patients, tests, and death toll due to...

Којих тестова?

Ако су у питању брзи тестови на антитела, то окачи мачку о реп за процену броја тренутно заражених...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...