Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Ако се не варам, ношење маски на отвореном није обавезно нигде у Европи. Али у већини држава јесте обавезно у затвореном простору и јавном превозу.

Подели на овим сајтовима

On 3.7.2020. at 16:46, Justin Waters рече

Ako vam se da pročitati....

Прочитао сам, одличан текст :dobro: Нажалост уопште се не разумем у проблематику, али као лаику ми звучи доста уверљиво ово што прича. Да се не може искључити да је вирус ипак настао вештачки.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, GeniusAtWork рече

Прочитао сам, одличан текст :dobro: Нажалост уопште се не разумем у проблематику, али као лаику ми звучи доста уверљиво ово што прича. Да се не може искључити да је вирус ипак настао вештачки.

Ај сад препричај укратко за нас лење аргументе који се односе на генетику. :)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Ово је casual варијанта

Кад дођу кући добију грдњу што су се превише опустили...

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, GeniusAtWork рече

Ако се не варам, ношење маски на отвореном није обавезно нигде у Европи. Али у већини држава јесте обавезно у затвореном простору и јавном превозу.

Мада је велико питање како ће све то фунционисати у будућности. Маске је реално носити у продавницама, код лекара, већине услужних делатности итд. То све кратко траје и не нарушава се суштински део корисничког искуства на тим местима. Али шта ћемо са ресторанима? Шта ћемо с клубовима? Видим да је Кон рекао да млади морају да се навикну да носе маску у ноћни клуб. Види се да није био у ноћном клубу. Ал ајде Кон, на њега смо навикли да млати. Но поставих пре неки дан како Холанђани дозвољавају публику на стадионима, ал не и певање. Оће то... А то су одлучили ваљда неки озбиљнији епидемиолози, који нису у спрези с влашћу. Ваљда. Имали су и неке савете за безбедан секс током короне. Иначе је опште познато да људи током секса рационално размишљају... А на јесен већина званично планира да отвори и ноћне клубове. Наравно, ресторани, клубови и остало се могу и зарворити до даљњег, ал ће онда огроман број људи да остане без посла, а огроман број младих без вентила који им је очигледно јако важан, ма колико ми моралисали... 

Нисам баш паметан, а видим да нико није. 

Подели на овим сајтовима

@Juanito

WWW.DANAS.RS

Korona virusom u Srbiji zaraženo je 240 zdravstvenih radnika, izavio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.
Цитат

On je Kurir TV u emisiji „Usijanje“ , govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, ocenio da se „nijedan virus nikada ovako nije ponašao“

Цитат

Gojković je ocenio da se „virus ne ponaša ni na koji način da se može naučno objasniti“.

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

Hong Kong, grad sa 7.5 miliona stanovnika... epidemija zaustavljena bez lockdowna... samo 7 preminulih

WWW.CNBC.COM

Hong Kong is one of the world's densest cities. Public transit is often packed. There are even direct flights from Wuhan. Yet, the...

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Justin Waters рече

Ako sam dobro razumio ovo istraživanje, efikasnost maski je samo ako ih svi nose. Ako nošenje nije obavezno svuda u javnom prostoru, onda će i veći procenat ljudi da ih ne nenosi ni tamo gdje treba kada nije obavezno za sav prostor. Prosto ja ne mogu planirati svuda gdje ću se kretati, i milion puta mi se desi da zaboravim masku ako sam pošao na neko mjesto gdje mi treba. A drug stvar je ako masovnost nošenja sprečava širenje, onda mi ne pomaže ni nošenje maske na mjestima bliskih kontaka, jer recimo izlazim iz apoteke i nosio sam masku, neposredno nakon što je neko ko ima koronu prošao pored vrata apoteke i koji nema masku jer je na javnom prostoru i pazi na fizičku distancu. 

Ovo je model, nije istrazivanje. Istrazivanje tek treba da dodje da vidi da li je model tacan ili ne.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Juanito рече

Сад идеш у фанатизам. Вероватноћа да добијеш корону ако прођеш кроз простор кроз кога је непосредно пре тога прошао носилац је јако мала. У највећем броју случајева потребан је неки директан контакт и мало дужи, свакако значајно дужи од мимоилажења. Дистанца је ту да би се спречило да честице које се ослобађају током разговора допру у значајној концентрацији до оног другог, а не зато што заражени око себе имају облак короне полипречника метар и по. 

И коначно, циљ свих мера није да се спречи свака зараза, него да се спрече овакве експлозије какву имамо сада у Новом Пазару и у мањој мери у многим другим градовима. Вероватноћа да неки такав већи пик настане од људи који се мимоилазе без маске је практично непостојећа. Неко ће се свакако негде и тако заразити, свака статистичка раподела има своје екстреме. И седмицу на лотоу неко некад добије. Али се сад већ зна како настају ови грозни пикови које желимо да избегнемо, и сходно томе маске имају смисла у затвореним просторима. На отвореном нема потребе.

Nije cilj mjera da se spriječe samo eksplozije...cilj je da se zaraza svede na najmanju moguću mjeru. Maske svakako nemaju veze sa sprečavanjem eksplozija nego prosto zabrana bilo kakvih aktivnosti kojia dovodi do takvih eksplozija...utakmice, koncerti, velika okupljanja itd...a nošenje maski generalno je da se spriječe i pojedinačne manje zaraze. 

Ne govorim da treba nositi masku svuda i svagdje....govorim koliko je opravdano propisivati nošenje maski samo u zatvorenom prostoru, a recimo u urbanom područiju grada nije? Šta je sa frekventnim ulicama, trgovima, pijacama? 

пре 8 часа, Juanito рече

Ови твоји Кинези носе маске свуда и стално, али ладно носе и скафандере на аеродрому и авиону. Видео лично пре двадесетак дана, цео авион у скафандерима. То је бре лудило. 

Kad me već vučeš za jezik..pa šta im fali? Ako si ih vidio da nose skafander u šumi onda ok stvarno su idioti...međutim na aerodromu da nose skafander..mislim skandal jebote, ako je nešto žarište virusa onda su to pored boilnica još samo aerodromi i naravno avioni... Onda su svi bolničari blesavi što nose skafandere u bolnicama...dovoljne su im maske. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Justin Waters рече

Kad me već vučeš za jezik..pa šta im fali? Ako si ih vidio da nose skafander u šumi onda ok stvarno su idioti...međutim na aerodromu da nose skafander..mislim skandal jebote, ako je nešto žarište virusa onda su to pored boilnica još samo aerodromi i naravno avioni... Onda su svi bolničari blesavi što nose skafandere u bolnicama...dovoljne su im maske. 

Kako brate sta im fali zamisli taj nivo straha da se oblacis kao da je ebola u pitanju.....

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, haveaniceday рече

Kako brate sta im fali zamisli taj nivo straha da se oblacis kao da je ebola u pitanju.....

Nije mi svrha da ih branim, nego rekoh kad me već juanito vuče za jezik sa doskočicama "tvoji Kinezi"...onda ipak da kažem nešto. 

Ne mislim da rade ništa strašno, ne ugrožavaju nikoga, izvan su svoje zemlje rade to dobrovoljno nije ih njihova vlada natjerala dekretom. Ljudi prosto ne žele da se zaraze. Nije ebola, ali nekom može biti ebola i može biti gadno i neko to neće da prepusti slučaju, plus smanjuju mogućnost zaraze drugim ljudima. 

Oni možda izgledaju kao kosmonauti, ali nisu brate likovi koji ližu police po prodavnicima, organizuju korona žurke ili takmiče se kako na drugi način usprkositi virusu. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Чачанска болница у врло тешкој ситуацији...

Има ли кога да из прве руке каже шта се тачно догађа? Оно што је моја сестра (живи у Чачку) данас чула од своје другарице, мед. сестре која тамо ради је страшно...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Justin Waters рече

Nije mi svrha da ih branim, nego rekoh kad me već juanito vuče za jezik sa doskočicama "tvoji Kinezi"...onda ipak da kažem nešto. 

to tvoji kinezi je rekao jer branis trenutne uspesne pokusaje kineskih komunistickih diktatora da okupiraju jednan relativno slobodan grad, iako se milioni ljudi koji zive u tom gradu protive tome, i sve to formiras kroz glediste zapad vs kina, ne uzimajuci u obzir ljude koji zive u hong kongu. To nisu strani placenici vec ljudi koji hoce slobodu i nece zivot pod komunsitima.

hk_crowd_small.jpg

1200px-Umbrella_Revolution_in_Admiralty_

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...