Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 5 часа, Justin Waters рече

E ovo je tek tuga. U naponu snage, slave, blagostanja, sa ženom, tek pridošlim sinom, iz ničega, doslovno ga je razorio covid19:

WWW.B92.NET

Glumac Nik Kordero umro je u 41. godini usled posledica koronavirusa.

On je kako sam razumeo dobio sepsu kao posledicu korone. Bas je gadno prosao....

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, haveaniceday рече

On je kako sam razumeo dobio sepsu kao posledicu korone. Bas je gadno prosao....

Ne znam jel sepsa moguće od predugog ležanja. Prvo je dobio upalu pluća koja ga je bacila na respirator..pa onda mu se zakomplikovalo na nozi dobio trombove i morali su je amputirati..i onda možda je na kraju od sve te muke, ležanje zbog respiratora, pa obogaljen dobio i dekubitus...baš se raspao. 

Eto, to je ono što niko od nas ne zna da li ima predispoziciju. Kad si star, kad imaš rak, gojaznost dijabetes, autoimnu bolest..onda znaš da si rizična grupa i moraš se čuvati..ali ovaj nije imao nijedno i prošao je gore nego neko ko je imao tešku bolest. Nešto je imao, ali to nešto vjerovatno ni on sam nije znao, niti je mogao sumnjati ako ništa nikad nije osjećao. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Bilbija рече

Koji su pacijenti ovi sa N1 :)) :)) , sta kazu nnije stiglo 22 lekara i medicinskog osoblja verc samo 9 lekara a ostalo su mediciske sestre i tehnicari ... :)) :)) ..koji bolidi majko mila ...

Brate, znam da ne volis bas takozvane drugosrbijance ali moras da razumes da je nama zdravstvo u ocajnom stanju i da su od ovog virusa lekari najugrozeniji, pa samim tim im je u interesu da kritikuju vladu najvise. Bukvalno ce svi lekari biti zarazeni od covida, i dosta njih su stari i prirodno da se uplaseni i zabrinuti.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

Eto, to je ono što niko od nas ne zna da li ima predispoziciju. Kad si star, kad imaš rak, gojaznost dijabetes, autoimnu bolest..onda znaš da si rizična grupa i moraš se čuvati..ali ovaj nije imao nijedno i prošao je gore nego neko ko je imao tešku bolest. Nešto je imao, ali to nešto vjerovatno ni on sam nije znao, niti je mogao sumnjati ako ništa nikad nije osjećao. 

Ko zna brate, pokvari se masina caskom.... evo u mom selu je preminula devojcica od 14 godina od gripa, a prosle godine poznanica moje sestre isto od gripa.
Jednostavno telo je kompleksna masina, koja caskom moze da se pokvari. Mozda je samo nesrecnik imalo losu "genetsku lutriju" kada je u pitanju korona.

Jos je zeznuto ako uz koronu imas jos neku bolest, tipa grip - jedna od teorija sto su italijani padali ko muve je - grip. Grip + korona, dosta destruktivno po ljude... imuni sistem se ne bori protiv jednog jakog virusa nego dva...

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Justin Waters рече

Ne znam jel sepsa moguće od predugog ležanja. Prvo je dobio upalu pluća koja ga je bacila na respirator..pa onda mu se zakomplikovalo na nozi dobio trombove i morali su je amputirati..i onda možda je na kraju od sve te muke, ležanje zbog respiratora, pa obogaljen dobio i dekubitus...baš se raspao. 

Апсолутно важи и за грип.

Једино што на грип више људи има делимични имунитет јер су разни облици вируса с нама вековима, а ко не и од увек, док је ово нов вирус који има много већи потеницјал да се шири, те статистички много вероватније овакве случајеве. Једино што има смисла је успоравање епидемије, такозвано заравњење криве. Ако се стварно плашиш да баш због короне не завршиш као овај мученик, онда морам да те обавестим да мораш стално да се плашиш, иначе си ирационалан. Практично свега и практично сваке иоле озбиљне инфекције мораш да се плашиш. Ако ћеш због оваквих случајева да уводиш мере, онда те мере морају да важе заувек јер су потеницијални ужаси који могу да доведу до оваквих или сличних компликација увек ту. То је једини логичан закључак.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Апсолутно важи и за грип.

Једино што на грип више људи има делимични имунитет јер су разни облици вируса с нама вековима, а ко не и од увек, док је ово нов вирус који има много већи потеницјал да се шири, те статистички много вероватније овакве случајеве. Једино што има смисла је успоравање епидемије, такозвано заравњење криве. Ако се стварно плашиш да баш због короне не завршиш као овај мученик, онда морам да те обавестим да мораш стално да се плашиш, иначе си ирационалан. Практично свега и практично сваке иоле озбиљне инфекције мораш да се плашиш. Ако ћеш због оваквих случајева да уводиш мере, онда те мере морају да важе заувек јер су потеницијални ужаси који могу да доведу до оваквих или сличних компликација увек ту. То је једини логичан закључак.

Pa važ i za grip, ali budući da je grip tu s nama vijekovima baš taj dejlimični imunitet pravi razliku. Ja sam to vidio po svojoj sestri. Imala je gripe u životu, ali ništa je nije izmučilo kao korona i nikad nije bila blizu one strane kao sad. 

Ne plašim se, samo se uvijek sjećam bodibildera kome je ovo sve isto kao i grip i koji su bili uvjereni da su samo stare osobe i osobe sa težim hroničnim bolestima rizične grupe, svi ostali mogu da budu potpuno opušteni kao da nema ničega. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Justin Waters рече

Pa važ i za grip, ali budući da je grip tu s nama vijekovima baš taj dejlimični imunitet pravi razliku. Ja sam to vidio po svojoj sestri. Imala je gripe u životu, ali ništa je nije izmučilo kao korona i nikad nije bila blizu one strane kao sad. 

Ја сам прошле године имао грип (по први пут да се сећам), а ове корону. Грип је био значајно гори.

Подели на овим сајтовима

И ја не заговарам никакву опуштеност. Очигледно је да овај вирус тренутно има потенцијал да уруши здравствене системе и развијенијих земаља, а камоли наших балканских прћија. То је експериментално показано, ко сумња, очигледно има проблем са реалношћу. То ми је довољан разлог за пажњу и бригу. Само ми се више попеле на главу вести о свим тим екстремним случајевима и симптомима. Како се појави неки ”најновији симптом короне о коме се ништа не зна”, моментално кренем да гуглам и видим вести о тим истим симптомима код пацијената са инфлуенцом из претходних година. Ил нек ућуте ил нек крену да обајвљују све што се дешава са свим болестима, па да се онда барем логички конзистентно плашимо свега.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Juanito рече

Ја сам прошле године имао грип (по први пут да се сећам), а ове корону. Грип је био значајно гори.

To ti je kad gledaš pojedinačno. 

Prosječna korona je gora od prosječnog gripa. Kao kada je onaj američki doktor na svom zidu opisao..da je opsluživao razne pacijente koji su imali sve vrste gripa, i nikad se nije napatio kao sada...i nikad nije imao strah za sebe da će se zaraziti, a sad mu se i to uvuklo bilo. 

Ma dobro ok, šta ima da se kaže..preguraće se nekako ovo, već sad se čini da je manje smrtnih slučajeva iako dolazi do povećanja broja.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Justin Waters рече

To ti je kad gledaš pojedinačno. 

Prosječna korona je gora od prosječnog gripa.

Али мени не чини да је баш тако.

Више ми се чини да је просечна корона доста гора од просечног грипа за око 10-20% пацијената, док је за оних 80-90% грип много гори, те и опаснији. Овде се грип потцењује да би се корона преценила, а то је такође јако опасно. Осим ако се под грипом не подразумева прехлада, а не болест изазвана вирусом инфлуенце.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Juanito рече

Али мени не чини да је баш тако.

Више ми се чини да је просечна корона доста гора од просечног грипа за око 10-20% пацијената, док је за оних 80-90% грип много гори, те и опаснији. Овде се грип потцењује да би се корона преценила, а то је такође јако опасно. Осим ако се под грипом не подразумева прехлада, а не болест изазвана вирусом инфлуенце.

Zar to ne bi trebalo da se reflektuje u stvarnosti, samim tim što bi smo svake sezone imali opterećenje zdravstvenog sistema?

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Justin Waters рече

Zar to ne bi trebalo da se reflektuje u stvarnosti, samim tim što bi smo svake sezone imali opterećenje zdravstvenog sistema?

За оптерећење здравственог система је корона сада без премца.

Говорим о озбиљности симптома, потенцијалним компликацијама итд. Корона је изгледа много незгодина за тих неких 10-20%. Грип је потенцијално незгодан за много већи проценат људи. Не у смислу да ће да заврше у болници и оптерете систем, али свакако могу да имају прилично незгодне компликације.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Justin Waters рече

Prosječna korona je gora od prosječnog gripa. Kao kada je onaj američki doktor na svom zidu opisao..da je opsluživao razne pacijente koji su imali sve vrste gripa, i nikad se nije napatio kao sada...i nikad nije imao strah za sebe da će se zaraziti, a sad mu se i to uvuklo bilo.

Pa diskutabilno, ako je stvarno ovih 60 % asimptomaticno, onda nije.... onda znaci da vecina ljudi koja ima koronu ni ne oseti, a vecina onih koji osete imaju blagu varijantu.

Mi jos ne znamo zapravo prave brojke korone, mogu da budu 2 do 50x vece zavisno od asimptomaticnih slucajeva.

Ono sto je zeznuto kod korone jeste ova zaraznost, nerazumevanje virusa (odsustvo iskustva u primeni terapija) i nedostatak vakcine za medicinare.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Juanito рече

Ma sta ti je, kina je super zemlja, u hongkongu ce sve da bude isto, to samo zli zapad smesta. ?

Kako ce sami sebe da zakopaju zapad bukvalno ne treba ni prstom da mrdne...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...