Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

https://edition.cnn.com/2020/05/05/politics/trump-enlist-foreign-allies-blame-china-coronavirus/index.html

Đubrad su napokon i otvoreno priznali šta se krije iza blatantne kampanje okrivljavanja Kine u vezi širenja zaraze:

"The more you put this on China, the less you can say that we were slow on mobilizing," one person close to the White House said.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

Још један занимљив чланак:

Цитат

Корона вирус се појавио раније, било више нултих пацијента? Случај Амируша Амара у фокусу Француске

Цитат

Светски медији бавили су се јуче с великом пажњом случајем нултог француског пацијента Амируша Амара (43) код кога је, накнадно, ковид 19 установљен још 27. децембра. Четири дана касније, 31. децембра, Кина је СЗО сигнализирала појаву "кластера" са атипичном пнеумонијом у Вухану. Званично, у Француској првих двоје пацијената су тестирани позитивно у Паризу и трећи у Бордоу тек 24. јануара.

Новости

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

:0205_whistling:

...

Sumnje u ispravnost testova u Tanzaniji – na koronu pozitivni koza i papaja

WWW.POLITIKA.RS

DODOMA – Direktor Nacionalne zdravstvene laboratorije Tanzanije i njen rukovodilac za kvalitet suspendovani su do...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, obi-wan said:

:0205_whistling:

...

Sumnje u ispravnost testova u Tanzaniji – na koronu pozitivni koza i papaja

WWW.POLITIKA.RS

DODOMA – Direktor Nacionalne zdravstvene laboratorije Tanzanije i njen rukovodilac za kvalitet suspendovani su do...

Ne bih se ja baš pouzdala u gospodina Magufulija 

WWW.BBC.COM

There is no scientific proof the Madagascan-made tonic is effective in treating the virus.

:0212_rolleyes:

Подели на овим сајтовима

@Branka62 

Nepouzdanost testova je vec odavno tema na sve strane, tako da je Magufuli ovde nebitan.
Ovo je samo jos jedna crtica na vec solidno oslikanu sliku.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Може неко ко подржава мере власти у борби против овога да ми објасни нешто, да не буде да само нападам  :) 

Елем, већ данима струка, Кон, прича да је градски саобраћај најопаснији нови потенцијални извор заразе и да ће се зато када сутра од 8. маја почне у БГ, одвијати по етапама. У првој ће се ићи са мањим бројем возила, моћи да се возе само они који имају доказ да су запослени, биће 20-ак путника по возилу, сви ће морати да имају маске и рукавице. Ако све прође добро, после недељу дана моћи ће и студенти, после незапослени и на крају пензионери. И нормално пратиће се да ли ће доћи до пораста оболелих.

Данас је одједном председник републике упутио "захтев", који је прихватио кризни штаб, којим је све ово...потпуно поништено. Ништа. Nada. Од сутра градски превоз ће бити као и пре ванредног стања, исти број возила, улази колико хоће људи, моћи ће да се вози ко хоће, а грађанима се препоручује да носе маске и рукавице.

Дакле, шта се то десило данас? Је л' више немамо заражених, одјављена епидемија...или је нешто друго у питању?

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Branka62 рече

Ne bih se ja baš pouzdala u gospodina Magufulija 

WWW.BBC.COM

There is no scientific proof the Madagascan-made tonic is effective in treating the virus.

:0212_rolleyes:

Ко сме да доведе у сумњу тестове, море!?!

Сви ћуте на тврдњу саме струке да је ПОУЗДАНОСТ теста 30-50%, практично више од ПОЛА стат. података су непоуздани.

Овде код нас су људе са благим симптомима ОДБИЛИ да тестирају и вратили кући У САМОИЗОЛАЦИЈУ - јер су благи симптоми. Убројали их у позитивне. У БГ-у људи који су били у контакту са позитивнима тестирали, били позитивни. Затворени са позитивнима, никад развили симптоме и после били два пута негативни. Наравно, у првој руци убројани у позитивне.

Да ли се ИКО сећа наслова са почетка епидемије да је у неком зоо_врту било позитивних животиња?

WWW.021.RS

Posle tigrice iz zoološkog vrta Bronks u Njujorku, koja je zaražena virusom korona, još sedam divljih životinja iz ovog vrta je pozitivno na testiranju, objavilo je Društvo za zaštitu divljih životinja.

Ах, да, у Бронксу може и то је ОК, а овца и папаја у Танзанији  - глупост!

А ми се и даље гађамо статистиком...

Ја стварно не знам који образац ви пратите у ком случају. Или знам, ал`  :0205_whistling:

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

5 hours ago, GeniusAtWork said:

Дакле, шта се то десило данас? Је л' више немамо заражених, одјављена епидемија...или је нешто друго у питању?

Desio se vodja... ili sto bi Nemci rekli - firer.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, fsa рече

Најјача веза између људи и животиња је љубав дефинитивно.

Има предивних снимака поновног сусрета паса и власника.

Ја и мој стари вучјак смо се испоздрављали пре него што је угинуо и много година нисам желео ни прихватао да држим другог пса (сад имам лабрадора, клинци ме зезнули), лав Јордан је угинуо од туге на гробу св. Герасима, итд...

То нас, ипак, није учинило рођацима.

Sorry...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...