Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 8 часа, GeniusAtWork рече

Може неко ко подржава мере власти у борби против овога да ми објасни нешто, да не буде да само нападам  :) 

Елем, већ данима струка, Кон, прича да је градски саобраћај најопаснији нови потенцијални извор заразе и да ће се зато када сутра од 8. маја почне у БГ, одвијати по етапама. У првој ће се ићи са мањим бројем возила, моћи да се возе само они који имају доказ да су запослени, биће 20-ак путника по возилу, сви ће морати да имају маске и рукавице. Ако све прође добро, после недељу дана моћи ће и студенти, после незапослени и на крају пензионери. И нормално пратиће се да ли ће доћи до пораста оболелих.

Данас је одједном председник републике упутио "захтев", који је прихватио кризни штаб, којим је све ово...потпуно поништено. Ништа. Nada. Од сутра градски превоз ће бити као и пре ванредног стања, исти број возила, улази колико хоће људи, моћи ће да се вози ко хоће, а грађанима се препоручује да носе маске и рукавице.

Дакле, шта се то десило данас? Је л' више немамо заражених, одјављена епидемија...или је нешто друго у питању?

Ima neka informacija o ovome :

SRBIN.INFO

Међу запосленима у лесковачкој "Јури" за два дана потврђено је 12 случајева коронавируса, а очекују се резултати тестирања за још 200 радника који су били у...

Ne znam koliko je tacna ova informacija (ovo je bas ludo vreme), ali, pre neki dan sam oko pola tri popodne prosao pored jedne od glavnih kapija u Zeljezari kada izlazi prva smena radnika i krece kuci. Kapija je malo uvucena i izlazi se na glavni put i pored puta su stajalista za autobuse koji voze do grada,.... i pored stajalista neke prodavnice i neke kafanice i birtije,.... i, to je tako nagurana masa ljudi koji piju pivo posle prasine u Zeljezari i nesto skroz opusteno pricaju i diskutuju, i pored tih stajalista za autobuse isto masa ljudi koji se guraju za bolje mesto kako bi usli u autobuse kada dodju,.... da je u odnosu na ovo gore sa slikom radnika koji idu autobusima u 'Jura',....to sa Jurom deluje kao mala maca.... ne_shvata

Cudo jedno, kako je korona tako brzo , pa, skoro iscezla,....stvarno,....pa, kako da ne bude cudo, 0512_music kada eto posle Vaskrsa, kada je kao bio pik epidemije,.... odmah krece i spustanje statistickih podataka oko zarazenih i slicno..... :D

Подели на овим сајтовима

18 hours ago, Јанко said:

а стварно не знам који образац ви пратите у ком случају.

Ne znam ko smo to "mi", te ću pisati samo u svoje ime.

А ми се и даље гађамо статистиком...

U postu, koji komentarišeš, nisam ni pomenula statistiku a ne pominje se ni u tekstu  do koga sam dala linka, ali ti zato pišeš

теста 30-50%, практично више од ПОЛА стат. података су непоуздани.

a onda meni prebacuješ gadjanje statistikom! Ako si mislio na neke moje ranije postove, tamo je trebalo komentarisati. Ovako je to samo, da upotrebim tvoj emotikon, :0205_whistling:

Да ли се ИКО сећа наслова са почетка епидемије да је у неком зоо_врту било позитивних животиња?

Sećam se. Što ne bih? Sećam se i da je bilo naslova o mačkama koje se mogu zaraziti ovim virusom.

а овца и папаја у Танзанији  - глупост!

Kako si uopšte ovo zaključio (iz mog posta)? Tekst sa bbc-ja ni ne govori o testovima a ja, u postu koji komentarišeš, ne pišem o testovima već o predsedniku Tanzanije. Koji je, da upotrebim eufemizam, interesantna persona.

Сви ћуте на тврдњу саме струке да је ПОУЗДАНОСТ теста 30-50%, практично више од ПОЛА стат. података су непоуздани.

-  Ko su to »svi« kada sam kažeš da struka ukazuje na nepouzdanost testova? Valjda je struka jedina merodavna da o tome raspravlja a struka,  

još od februara, upozorava da će biti /ima veliki broj i lažno pozitivnih i lažno negativnih rezultata testova. Ne znam šta tu još ima da se kaže.

-  Možda si mislio na proćerdane državne pare za nepouzdane a u nekim slučajevima dokazano neupotrebljive testove? Da - nisam pisala o tome. I šta sad? Ti odatle zaključuješ da ja imam stav

Ко сме да доведе у сумњу тестове, море!?!

Ili ti, na neki volšeban način, znaš moje mišljenje o testovima iako, na temi, o njima nisam napisala ni jednu jedinu reč?

-  A možda je u pitanju nešto treće?

Tako da ja ne znam čemu ovakav komentar mog posta. IIi (da upotrebim deo tvog komentara)

знам, ал`:0205_whistling:

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

https://rs-lat.sputniknews.com/zivot/202005081122526028-ako-nameravate-da-putujete-u-grcku-trebace-vam-i-ovaj-papir-grcka-letovanje-korona/

Цитат

Тренутно, како немачки лист истиче, тестови који су понуђени на вирусу на бечком аеродрому, на пример, коштају 190 евра.

Четворочлана породица би стога морала бити спремна да плати додатних 1.500 евра уз трошкове одмора, ако су присиљени да ураде још један тест на повратку, како би избегли 14-дневни карантин у својој земљи.

Теохарис је признао да овај додатни трошак за већину може бити пресудан да донесу одлуку да ипак не дођу у Грчку, али је изразио наду да би до јула могли да буду доступни тестови који коштају само 10 евра по особи.

Канда ништа од летовања ове године...

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

Ovom treba zabraniti da govori za medije!

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Justin Waters рече

Ovom treba zabraniti da govori za medije!

Не не не, управо он и показује колики је то циркус и шарада!
Њему се можда и отме, понекад, нешто истинито.

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, gavrosaurus рече

IMG-b7bd0a0b5cb7ba686410e4b14da6f610-V.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, gavrosaurus рече

Не не не, управо он и показује колики је то циркус и шарада!
Њему се можда и отме, понекад, нешто истинито.

Ne ponekad, non stop od početka. 

Samo u ovoj vijesti se izlupao u vezi hlorokina, ne vraćanja virusa, i "ozbiljnih" pacijenata. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Postoje mnogobrojne tvrdnje i svedočenja da se kriju prave razmere epidemije i stvaran broj preminulih u Belorusiji 

https://cpj.org/2020/05/belarus-cancels-2-journalists-accreditations-after.php

Kruchinin in his May 6 broadcast reported from a cemetery showing many new graves, and spoke to local residents who said their family members had died with coronavirus symptoms but were not listed as confirmed deaths from the pandemic.

https://www.1tv.ru/news/2020-05-06/385312-provedenie_massovyh_meropriyatiy_privelo_k_rezkomu_uhudsheniyu_virusnoy_obstanovki_v_belorussii

April 20, 21, 22 ... We are shown that all these burials on the edge of the cemetery appeared in just a few days. The stories of the dead are similar: severe pneumonia, ventilator, death. Elena's mother Zenovko Yadviga Parkhimovich died on April 22. And although, according to the woman, the coronavirus was confirmed, another reason was indicated in the death certificate.

“I was under mechanical ventilation for two weeks, so I never came to my senses. They buried in a closed coffin, we wrote in the certificate - heart failure, ”says Elena Zenkovko.

https://www.euronews.com/2020/04/21/belarus-and-coronavirus-lukashenko-s-business-as-usual-approach-is-mind-blowing-negligence

“I am sure we are not hearing and will not be seeing credible statistics on the scope of the pandemic from the health ministry," he added. "Especially on the death toll.”

The doctor referred to the comments of Belarus' deputy health minister, Elena Bogdan, who said in a briefing on 9 April that if a patient with coronavirus and a record of chronic illnesses dies, the cause of death should be attributed to the latter, as the virus in the body has been “eliminated” during treatment.

“The approach is preposterous and in stark contrast with the rest of the world,” Loban insisted.

https://euobserver.com/coronavirus/148048

Even if Dr. Loban is a bit afraid of potential retaliations as he criticises the authoritarian regime of Alexander Lukashenko, he decided to speak up "to be able to look himself in the mirror".

Others doctors have been vocal on social media too including on the lack of medical protective equipment. One of them, Nataliya Larionova was summoned to the prosecutor's office two days after she had denounced the official statistics as "mythical" on Vk.com.

...

The official numbers are nonetheless not reflecting the reality warns Dr. Loban: "A few days ago the number of people infected by the coronavirus started to seem reasonable. I presume it has to do with the WHO [World Health Organisation] delegation visiting Belarus. But the death toll is diminished.

I know from my colleagues that under pressure a certain number of deaths are requalified in pneumonia even when Covid19 tests are positive".

https://www.thetimes.co.uk/article/coronavirus-belarus-dictator-hiding-death-toll-in-lone-stand-against-lockdown-9bmccgt5f

https://www.corona24.news/c/2020/04/13/the-president-of-belarus-a-violent-dictator-would-hide-the-real-figures-of-the-covid-19-pandemic-the-situation-is-catastrophic.html

The situation is catastrophic. The actual figures would be five or even ten times higher than what is presented to people. The information comes directly from doctors, many appear on social networks.

https://www.lrt.lt/en/news-in-english/19/1159854/like-after-chernobyl-people-in-belarus-kept-in-the-dark-opinion

Doctors have already been telling independent media that the authorities are preventing medical workers from writing Covid-19 diagnosis in reports to improve the country’s statistics.

That’s why the number of ‘pneumonia’ cases is expected to grow enormously in the near future.

https://www.rferl.org/a/son-of-belarus-paramedic-says-father-killed-by-coronavirus/30571639.html

Instead of COVID-19, Belarus has put down to pneumonia many deaths that seemed at least connected to the coronavirus.

On the death certificate for Vasil Lipinin, pneumonia is also listed as well, his son said.

"I took the body from Minsk and talked to the pathologist who issued the death certificate. It clearly states: coronavirus and double pneumonia," Lipilin said.

https://www.aljazeera.com/indepth/features/belarus-life-normal-ravaging-coronavirus-epidemic-200507104734893.html

some experts say that many coronavirus-related fatalities are registered as cases of pneumonia.

https://www.rferl.org/a/mysterious-death-of-actor-as-belarusian-hospitals-fill-with-pneumonia-cases/30523646.html

As the Belarusian government continues to be in denial over COVID-19, a well-known actor has died in the city of Vitsebsk. Viktar Dashkevich had tested positive for the coronavirus, but the death certificate only mentions pneumonia. Meanwhile, hospitals in the city are filling up with what authorities say are other pneumonia cases.

Подели на овим сајтовима

Трамп отпустио америчког др. Кона јер је Гејтсов убачен елемент Штампај Е-пошта
петак, 08 мај 2020
         Entoni-Fau%C4%8Di,-wikipedia.pngИако је шеф кризног епидемиолошког штаба Беле куће, 80-годишњи Фаучи је последњих дана све више контрирао шефу државе од којег је (по анкетама) постао популарнији. Зато је Трамп онемогућио његово сведочење Конгресу о епидемији корона вируса у САД. Уз образложење да би то било контрапродуктивно. Али, да би био сигуран, расформирао је кризни штаб и тако елиминисао Фаучија.

Велики број Трампових присталица тражио је последњих недеља хитну Фаучијеву смену – да не би могао да га са функције шефа кризног штаба критикује, исправља и исмева.

Несмењиви др Фаучи, који је од 1984. године директор Националног института за алергију и заразне болести, верни је извршилац свих налога милијардерског лобија у којем су главни Џорџ Сорош, Дејвид Рокфелер, Бил Гејтс, Тед Тарнер и други представници глобалистичке елите САД.

Рођени Њујорчанин (децембар 1940. године), 80-годишњи имунолог др Ентони Фаучи (Антхонy Фауци), саветник сваког од последњих шест америчких председника од 1984. године (Р. Реган, Џ. Буш Старији, Џ. Буш млађи, В. Клинтон, Б. Омбама и Д. Трамп) већ пуних 35 година жари и пали америчком имунологијом.

Истовремено, Фаучи је непрекидно је од 1984. године директор Националног института за алергију и заразне болести. (Буџет - безмало 6 милијарди долара)

Несмењиви Фаучи је класични изданак „дубоке државе“, верни извршилац свих налога најмоћнијег милијардерског лобија окупљеног око Џорџа Сороша, Дајевида Рокфелера, Била Гејтса, Теда Тарнера и других представника глобалистичке елите САД.

Др Фаучи је и у јануару ове године изабран за члана Кризног штаба председника Доналда Трампа у борби против вируса короне. С њим се појављује на свакој конференцији за штампу и активно учестује!

Фаучи је класичан пример убаченог, искусног, вештог и лукавог представника највећих политичких непријатеља Доналда Трампа. Као такав, обавља ових недеља у време епидемије корона вируса бриљантан посао, колико за Била Гејтса, толико, ако не и још више важан посао за Демократску странку, главне политичке противнике Трампа, рушећи његов кредибилитет и исмевајући га у свакој прилици која му се јавно указала.

„Отпустите Фаучија, смените Фаучија“… стижу гневни захтеви конзервативних бирача из целе Америке. Трамп одбија те притиске за сада, а увек активни спин-доктори `дубоке државе` се оглашавају и све то користе да оспоравају ауторитет и углед Трампа.

Тако се портпарол бившег америчког председника Била Клинтона, Џо Локхарт одмах огласио: “Он (Трамп) неће отпустити Фаучија данас. Прво ће да га понижава једно време. Једина ствар на коју можете да рачунате је да неће имати храбрости да то сам уради”.

Трамп изјављује да се нада да ће вакцина против короне бити пронађена ускоро, а Фаучи одмах за њим констатује да вакцина неће бити спремна још најмање годину дана.

Трамп је говорио о корисности супстанце хлорокина, а Фаучи је кренуо да то демантује на истој конференцији па је Трамп био присиљен да га грубо прекине и оконча конференцију за штампу.

Некако Трамп затрпа једну рупу, али већ сутрадан на конференцији за штампу Фаучи је ископао три нове…Тако на пример, кад Трамп нападне Кину да је одговорна за настанак вируса короне, Фаучи брани Кину из свих оруђа.

Трамп недавно подржи мере отварања компанија у држави Џорџији и ублажавање мера карантина, а Фаучи одмах оцењује те поступке преурањеним!

Наравно, јасно је да њему шеф није Трамп, већ глобалистичка елита из сенке, коју тренутно предводи Бил Гејтс и који чини све да обори Трампа.

И док Трапму пада рејтинг у току епидемије корона, док се суочава са критикама због великог броја умрлих и непредузимања мера на време с једне стране, стежу га с друге стране све масовнији протести грађана и праве побуне због оштрих мера и тражи се њихово укидање.

У том паклу између чекића и наковања Трамп одједном мења тактику и почиње да подржава отварање Америке и укидање и слабљење мера карантина иако много људи и даље умире широм Америке… Премда неочекивано, управо то се догодило када је Трамп исказао подршку растућем протестном покрету у многим држава САД. Подржао је грађанску непослушношност против бесмислених мера карантина које су им наметнуте од гувернера Вирџиније, Мичигена, Минесоте… Фаучи је Трампу и то оспоравао.

И шта год да ради и предузима што наилази на подељења реаговања јавности и грађана, или чак и на подршку становништва, његов главни саветник Ентони Фаучи га често грубо фаулира и омета да спроведе оно што планира.

Тако је Трамп просто слуђен и од најближег сарадника уместо савета добија пацке, уместо подршке и помоћи – трпи критике. То постаје свима видљиво и исто тако многима неразумљиво па самим тим и тема најмоћнијих америчких и светских медија.

Фаучи је метеорском брзином постао у америчкој јавности популарнији од самог Трампа, свог формалног шефа коме би требало да памаже. То потврђују и најновије анкете, које показују да Американци током епидемије коронавируса више верују њему него Трампу.

Људи га оцењују симпатичним, искреним, храбрим и стручним човеком, који има снаге да се супротстави председнику. Анкете говоре да је његова популарност огромна.

Као да је поп звезда почели су да производе колаче са његовим ликом.

У ресторанима и баровима праве се коктели са његовим именом.

Фаучи је јавно оптужио председника САД да је и поред благовремених упозорења лекара касно предузео реструктивне мере и да се епидемија зато проширила у САД. „Да је Трамп раније послушао медицинске стручњаке, спасао би више живота“, каже дрско Фаучи.

А Трампу није преостало ништа друго него да одговори свом „верном сараднику“ тако што га је подсетио на његову изјаву из фебруара: “Фаучи је 29. фебруара рекао људима да нема разлога за бригу и да вирус не представља претњу за већину америчке популације?!“

Уз то Трамп подсећа јавност „да је забранио летове из Кине много пре него што су стручњаци проговорили о опасности од корона вируса“. Већина америчких авио-компанија престала је да лети за Кину крајем јануара, а Трамп је потом суспендовао и летове за Европу.

Тако Фаучи, дугогодишњи припадник „дубоке државе“ одрађује посао живота и врло ефектно руши кредибилитет и политички рејтинг Трампа. Човек Клинтонових и Обаме, Рокфелера, Сороша и Гејтса бриљантно одрађује задатак каријере.

Бела кућа и Доналд Трамп спречили су да Ентони Фаучи 6. маја сведочи у Представничком дому америчког Конгреса, где демократе имају већину, о епидемији корона вируса у Америци и борби Трампове администрације против ње. Показује се да у др Фаучија Трамп ипак има све мање поверења.

Баш 6. маја Трамп донео одлуку да расформира Кризни штаб и тако посредно елиминише др Фаучија.

Тако Фаучи, који се последњих недеља често супротстављао Трампу и радио као коректор изјава председника Сједињених Америчких Држава, неће бити у прилици да сведочи пред Конгресом.

Према извештају Си-Ен-Ен-а из Беле куће “док читава администрација заједничким снагама ради на борби са вирусом – у тај процес улази и безбедно отварање Америке и напредак у развоју вакцине – било би контрапродуктивно да било ко појединачно сведочи пред Конгресом”, рекла је заменица секретара за штампу Беле куће Џуд Дир.

Извор: „Глас јавности“

Слава Богу на свему

Подели на овим сајтовима

confused1 confused1 confused1 confused1 confused1 

STARTIT.RS

Tužba je jasna, kriv je M.S. jer se kretao za vreme policijskog časa. To što je to učinio po pozivu policije, očigledno nema nikakvog značaja, bar ne u dosadašnjem postupanju. 

Подели на овим сајтовима

Hteo sam da cekam 40 dana da prodje od upokojenja mog kuma, od ovog novog virusa, ali ne mogu da cutim. 

Mlad covek 48 godina, nepusac, mrsav, bavio se sportom.Koliko znam, nije imao nikakvih zdravstvenih problema.

Virus je verovatno pokupio u avionu za Srbiju. Pre nego sto je dobio povisenu temperaturu, boravio je u kuci sa starijim 

roditeljima i zenom i detetom. Od njih se niko nije zarazio, iako su svi bili u istom prostoru.

Sta je problem? Problem je taj, sto su ga u bolnici u Kraljevu dva puta vratili sa temperaturom od 40 stepeni i gusenjem, rekavsi

mu da je mlad i da ce se oporaviti, i da ako je ovaj novi virus u pitanju, nece na mlade! Znaci, nisu ga ni testirali. 

Posle dva vracanja kuci, i tri nedelje bolovanja kuci sa visokom temperaturom, upalom pluca i gusenjem, tek kad su mu bubrezi 

poceli otkazivati, dosla je hitna i odvezli ga u KC Kragujevac. Tamo je par dana bio na aparatu, ali bilo je kasno. 

Sta je jos problem? Problem je taj sto su ti medicinari koji su ga vratili, zaposleni preko stranacke linije(znate vec i koje) i nestrucni su, 

a i vole da ih "castis". Necu da ih imenujem, jer ne zelim da budem kao i oni(djubrad), a i Bog ce im suditi. 

Tako da...braco i sestre..." ostajte ovde......" i podrzavajte priucene lekare, magistre, ministre i ostale Jude...Bog da im prosti, ja sam im oprostio,

ali necu zaboraviti! Pocivaj u miru kume, vidimo se ako Bog da u Carstvu Nebeskom.

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Mardarije рече

i podrzavajte priucene lekare, magistre, ministre i ostale Jude...Bog da im prosti, ja sam im oprostio,

-Вучић ништа у животу није радио осим политичио, митинговао, букачио по скупштини, свађао се, нападао а све методама навичаким.

-Вулин је министар одбране а није био способан да служи војску.

-Стефановић је министар полиције, завршио факултет на страном "универзитету" али предавања и испите одслушао и исполагао у Сава центру. Сада је доктор нечега.

-Синиша "Велики" је плагијао докторат који му је поништен а министар је финасија.

-Председница, "госпођа"(???), Брнабић је стручњак за шта?

Претпостављам да се тај човек враћао авионом са привременог рада/робијања негде на западу, без адекватног запослења. А вратило се по неким проценама око 400 000 људи. Око милион је побегло из Србије од 2000. године.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...